• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru olanımı yaptım?(Bakıcım)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha evvelde uyardim.
Ama şimdiki gibi sert olmadi hiç.
Evet ihtiyacim var demese zaten düsünmezdim.
ilerisi için güvenim kalmadi malesef.
Birde gelecek bakici kizimi onun gibi severmi diye kaygilarim var
Belki annesi gitme bana yardımcı ol dedi.
Her yeni durum yeni değişkenler ile değerlendirilmeli.
Kardeşi olunca değişmiş dediniz.
Belki evde başka bir durum var. Belki annesi ısrar etti.
Şu an işverenler bile 3 ay işçi çıkaramıyor.
Yasak var. Sizde işverensiniz.
Tamam size yasal yasak yok. Ama ben olsam vicdanen çıkarmazdım.
Bence son kez deneyin.
Ben olsam son kere sans verirdim.

Eğer onda da olmazsa gelme derdim.

Ateşi var diyor, Bu virüs ortamında ben korkardim gelmesine.

Karşılıklı iyi anlaştığıniz bir bakiciymis.

Bence yanlış konuşmuşsunuz.

Gelmediğin günleri keseriz bundan sonra , Senin için de benim ıcınde daha rahat olur gibi bir konuşma yapsaydınız daha iyi olurdu bence.

Kreşe yaZdirmanin rahatlığıyla konuşmuşsunuz sanırım.
Daha evvel iki defa oldu bi durum.
Asla kreş rahatlıgla değil.
Cidden çok kızdım bu defa
Zaten kreşe göndersem bile bakıcımda gidip orda bekleyecekti.
Onu ondan fazla düşündügümü iyi bilir.
Korornada dolayı izin istediğini sanmıyorum.
Bulunduğumuz ilcede vaka yok şuan.
Birde ev yakın ve önlemlerimiz sıkı

Daha evvel iki defa oldu bi durum.
Asla kreş rahatlıgla değil.
Cidden çok kızdım bu defa
Zaten kreşe göndersem bile bakıcımda gidip orda bekleyecekti.
Onu ondan fazla düşündügümü iyi bilir.
Korornada dolayı izin istediğini sanmıyorum.
Bulunduğumuz ilcede vaka yok şuan.
Birde ev yakın ve önlemlerimiz sıkı

Birikimle konuşmuşsunuz. Yanlış bir giriş olmuş bence.

Ben de şuna takildim eykulde korona vakası bitecek gibi görünmüyor yani cesaret edip de ben kizimi çocuğumu krese gondermezdim...En dogru olani bakıcı gelmeyip maasi kesintili de olsa devam etmeliydi yani bakicinizi magdur etmemek adina...Ben olsam son bi şans verir devam edeedim kolay degil bu zamanda guvenilir bakici bulmak...
Biraz zaman geçsin,gelmediği günleri keserek tekrar başlatmalıyım dediğiniz gibi değilmi.
tek kaygım kızım.Ama güvenimde sarsıldı bu üç oldu

Ee dedim bu bebek büyüyene kadar her hasta olduğunda izinmi alacaksın,
ayrıca evde annen var kardeşlerin baban var.
Bigünlük hastalık belki.
1 hafta gelmeyeyim diyosun.
Bundan sonra kesinti olacak haberin olsun dedim.
Buraya kadar söylediklerinde çok haklısın. Keşke bu cümleden sonra konuşmayı kesseydin. Gayet uygun bir isveren-isci konuşması olurdu.
Uyarmissin, kendisine cekiduzen vermek için fırsat tanımışsin. Yani olması gereken de bu.

Bu rahatlık 2 senedir hiç maaşından kesmesiğim için mi dedim.
Ben zor günler den dolayı gel dedim ama sanırım senin çokta ihtiyacın yok.
Gelme istersen bundan sonra dedim.
Oda ihtiyacım olmasa çalışmazdım demiş.
Tamam geleceğim demiş bu defa.
Çok ihtiyacın olsaydı 1 hafta ufak bi ateş için izin istemezdin.
Ayrıca bebeğin annesi sen değilsin dedim.
Bi süre düşüneceğim dedim.Gelme artık dedim.
Yani bu kısma gerçekten gerek var mıydı? Sanki sevmediğiniz akrabanizdan ne bileyim gorumcenizden falan hınç alır gibi konusmussunuz,tüm içinde biriktirdiklerinizi söylemişsiniz.
İyi de ne gerek var?
Sizin okul müdürünüz uygunsuz bir şey gördüğü öğretmenleri insan gibi uyarıyor mu yoksa insan gibi uyarısını yapıp, çocuk gibi azarlayip,ağır ithamlarda mi bulunuyor?
Siz neticede bir isverensiniz ve daha profesyonel davranmanız gerekiyordu. Ki ilişkileriniz zedelenmesin. Bu kadar uzatmak,hemen köprüleri yıkmak ikiniz için de kötü olmuş.
Bilmiyorum bu saatten sonra düzelir mi adaniz.
Ama böyle bir durumda
'kardesim hasta bir hafta gelmeyecegim'
'Peki ama Bundan sonra gelmediğin günlerde ödeme yapmayı düşünmüyorum. Bilgin olsun' deyip konuşmayı sonlandırabilirdiniz. Sizinkisi bayağı yargılama olmuş.

Yine de ben olsam bir sans verirdim çünkü hem zor durumda hem ilk uyarişiniz. Ama gözlemleyin,çocuğa davranışında rahatsızlık hissedeceğiniz bir şey görürseniz yine böyle tatsız bir konu açar gonderirsiniz.
Ama dikkat edin. Eğer SGKsini yatirmiyorsaniz kötü ayrilmayin. Sizi şikayet ederse devlet hemen kat kat faizini aliyor. Hatta kadınlar kulübünde bir konu vardı, bakıcı 'ben yaşlı kadınim , SSK yatirsaniz da ne olacak ki sanki. Elden verin' demiş. Kotu ayrılınca da SGK'ya 'sigortasiz işçi çalıştırıyorlar' diye şikayet etmiş. Yanlış hatirlamiyorsam arabasını satip öyle odemislerdi.

Bende haklı olduğunuzu düşünüyorum fakat evet üslup olarak biraz yukardan olmuş ama bence kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum kimse kendini kullanılmış gibi hissetmek istemez. Burada haksızsın diyenlerin çoğu böyle bir durum söz konusu olduğunda sizden daha katı davranacaktır belkide. içiniz rahat değilse bir kaç gün sonra arayın derim belki bu durumdan dolayı yaptığı hatasının farkına varır.

Normal şartlarda olsa ultimatomu vermişsiniz artık yüz göz olmayın derdim ancak pandemi sürecinde maddi açıdan zorda olabilirler. Bir de kızınız bakıcıyı, bakıcı kızınızı Böyle severken kreşi bu kadar erken düşünmeyin lütfen. Çocuğunu iki yaş sonrası kreşe başlatan arkadaşlar diyorlar ki keşke üç yaş sonrası başlatsaydık.

Haklisiniz, biz de su korona doneminde bir bakici krizi yasadik ve tr’de daha az sayida vaka varken gozumu karartip aldim yatili birini ise ama kizi da uyardim, corona bitene kadar seni haftalik izne gonderemem cunku benim kronik rahatsizligim var, sen bir yere gidip gelirken virus kapabilirsin vs. O da tamam zaten benim butun arkadaslarim da izne cikmiyor bu sebeple dedi, bugun izin istedi benden ailesine para gondermek icin. Nasil ne sekilde gonderdigini anlat ben bir sekilde gondereyim diyorum, yok telefon da almam lazim dedi. Tamam fiyat soyle onu da aldirayim bir sekilde dedim, kira da gondercem vs vs en sonunda baklayi cikardi agzindan, arkadaslarinda kalcakmis 1 gece de. Ne dediysem “ama onlar da cikmiyor kendini sakiniyor” vs vs dedi, tamam git o zaman geri gelme, ben bu riski goze alamam dedim. Bu sefer tamam nasil gidip geleyim woman abla diyor 🤦🏼‍♀️ Yani illa boyle mi tepki vermek lazim anlamiyorum ki, cok haklisiniz

Merhaba herkese.
Hemen konuya giriyorum.
2 yıldır bakıcımız aynı.
Kızım onu çok seviyor Allah var oda kızımı içten seviyor.
Çok düşkünler birbirlerine.
Hiç bi sorunumuz yoktu.
Öğretmenim bu arada.
Haftanın belli günleri gelirdi.
Her konuda hep destek oldum onada ailesenede.
Pek durumları yok.Gida kiyafet..vs.
Bunlar söylenmez ama inanın çok emegim var oda ailesede bilir Allah razı olsun der hep.
Şimdi konuya gelecek olursak bir kardeşi oldu,annesi genç ve evde yardımcı olacak bir kız kardrşi daha var.
Ve gerek doğumda ve sonrasında her acil durumda izin almaya başladı.
Ve gelmediği günleri hiç kesmedim bugüne dek.
Ve sanırım bu durum onun hoşuna gitti ve bebeği bahane ederek izin almaları sıklaştı.
Korornadan dolayı babası dükkanını kapattı.
Tek gelirleri bakıcımdı.
Bende okul olmamasına rağmen gel dedim aynı düzende devam edelim.
Herşey iyi hoş.
Az evvel yine yazmış,bu hafta gelmesem olurmu kardeşim hasta.
Nesi var,biraz ateşi var demiş.
Ee dedim bu bebek büyüyene kadar her hasta olduğunda izinmi alacaksın,
ayrıca evde annen var kardeşlerin baban var.
Bigünlük hastalık belki.
1 hafta gelmeyeyim diyosun.
Bu rahatlık 2 senedir hiç maaşından kesmesiğim için mi dedim.
Bundan sonra kesinti olacak haberin olsun dedim.
Ben zor günler den dolayı gel dedim ama sanırım senin çokta ihtiyacın yok.
Gelme istersen bundan sonra dedim.
Oda ihtiyacım olmasa çalışmazdım demiş.
Tamam geleceğim demiş bu defa.
Çok ihtiyacın olsaydı 1 hafta ufak bi ateş için izin istemezdin.
Ayrıca bebeğin annesi sen değilsin dedim.
Geçen sene hiç böyle değildi bu arada hastayken bile gelirdi.
Bi süre düşüneceğim dedim.Gelme artık dedim.
Şimdi bi yanım ihtiyacı var diye vicdan yapıyor diğer yanım iyi niyetimi su istimal ettiler boşver diyor.
Ayrıca eylülde kızımı kreşe yazdırmayı düşünüyorum
Gerekirse yeni bir bakıcı buluruz.
Küçük bi yerdeyiz.
Herkes herkesi bilir.
Kızıma bakmaya aday çok var.
Ama kızımi cidden çok seviyordu.
İlerisi için güvenim kalmadı.
Oda farkında buralarda benim şartlarımda kimseyi bulamayacağından.
Şimdi ne yapsam gel gitler yaşıyorum.
Tamamen çıkarmalımıyım?
Yoksa kororna bitene kadar gelmemi demeliyim.
Bu süreçte bazı şeylerin kıymetini iyi anlar belki.
Ama yüz göz olduğumuz içinde artık gelmesin diyor diğer yanımda.
Kafam hayli karısık.
Yardımlarinizi bekliyorum
Siz hiç uyarmamışsınız ki. Uyarsaydınız bu kadar yüz bulamazdı. Bu dönemde tek geçim kaynağı siz olan birini işsiz bırakmanız doğru gelmedi bana. Bence siz bahane ederek işine son vermişsiniz. Buraya da vicdanınız rahatlatmak için yazıyorsunuz. Ama söyleyeyim içiniz rahat olmasın

Kızım2.5 yaşında.
Eylılde 3 yasını tamamlayacak.
Kreş okulumun yanı hemen.Öğretmenler tanıdık.
Bence o zaman geldiğinde zaten artık gelmeni istemiyorum deseniz çok üzülürdü. Çocuk da gitmesini istemezdi. Şu günlerdeyken evdesiniz zaten çocuk unutur onu. Sormaz aramaz çok da fazla. Kreş zamanı da kolay uyum sağlar. Şu an doğru olan bu, başka çocuk bakar o yine. Allah herkesin yardımcısı olsun. Zaten şöyle de düşünün dışardan gelen biri çocukla temas halinde olan biri corona zamanlarında tehlikeli.

Daha evvelde uyardim.
Ama şimdiki gibi sert olmadi hiç.
Evet ihtiyacim var demese zaten düsünmezdim.
ilerisi için güvenim kalmadi malesef.
Birde gelecek bakici kizimi onun gibi severmi diye kaygilarim var
Devam edin kedisi ile ama işe gelmediği günler parasını vermeyeceğinizi söyleyin zaten sorunda ortadan kalkacaktır. Bu konuda net ve istikrarlı olun ama. Tedbirinizi alsaniz bile bakici uzaktan çocuğa bakmadigina göre eğer taşıyıcı ise herturlu sizede bulaştırır. Hiç belli olmaz ilçede ki bakarsın 2.3. Vaka sizsiniz kimsenin maddi imkanları için kendi sağlığınızı tehlikeye atmayın bence ve okullar acılana kadar yani siz çalışana kadar gelmemesini söyleyin. Devam etmeye başladığımız süreçte de gelmediği günler maaşından kesileceğini söyleyin.

Evde bebek olunca belki çok bunaldı, yoruldu e sizde evdesiniz tüm gün o nedenle belki de izin istedi bu dönemde zaten diğer bakıcılar ise gitmeyip alıyor maaşını yine de. Üslubunuz gerçekten çok ağır olmuş hele ki bir eğitimci olarak yakıştıramadım size. Geldiğinde uygun dille konuşup duruma göre devam etmeniz taraftariyim.

Siz hiç uyarmamışsınız ki. Uyarsaydınız bu kadar yüz bulamazdı. Bu dönemde tek geçim kaynağı siz olan birini işsiz bırakmanız doğru gelmedi bana. Bence siz bahane ederek işine son vermişsiniz. Buraya da vicdanınız rahatlatmak için yazıyorsunuz. Ama söyleyeyim içiniz rahat olmasın
Fazla yüz verdim.
Hiç sert uyarmadım ilk defa bu kadar sert oldu çok gerildim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back