Ee dedim bu bebek büyüyene kadar her hasta olduğunda izinmi alacaksın,
ayrıca evde annen var kardeşlerin baban var.
Bigünlük hastalık belki.
1 hafta gelmeyeyim diyosun.
Bundan sonra kesinti olacak haberin olsun dedim.
Buraya kadar söylediklerinde çok haklısın. Keşke bu cümleden sonra konuşmayı kesseydin. Gayet uygun bir isveren-isci konuşması olurdu.
Uyarmissin, kendisine cekiduzen vermek için fırsat tanımışsin. Yani olması gereken de bu.
Bu rahatlık 2 senedir hiç maaşından kesmesiğim için mi dedim.
Ben zor günler den dolayı gel dedim ama sanırım senin çokta ihtiyacın yok.
Gelme istersen bundan sonra dedim.
Oda ihtiyacım olmasa çalışmazdım demiş.
Tamam geleceğim demiş bu defa.
Çok ihtiyacın olsaydı 1 hafta ufak bi ateş için izin istemezdin.
Ayrıca bebeğin annesi sen değilsin dedim.
Bi süre düşüneceğim dedim.Gelme artık dedim.
Yani bu kısma gerçekten gerek var mıydı? Sanki sevmediğiniz akrabanizdan ne bileyim gorumcenizden falan hınç alır gibi konusmussunuz,tüm içinde biriktirdiklerinizi söylemişsiniz.
İyi de ne gerek var?
Sizin okul müdürünüz uygunsuz bir şey gördüğü öğretmenleri insan gibi uyarıyor mu yoksa insan gibi uyarısını yapıp, çocuk gibi azarlayip,ağır ithamlarda mi bulunuyor?
Siz neticede bir isverensiniz ve daha profesyonel davranmanız gerekiyordu. Ki ilişkileriniz zedelenmesin. Bu kadar uzatmak,hemen köprüleri yıkmak ikiniz için de kötü olmuş.
Bilmiyorum bu saatten sonra düzelir mi adaniz.
Ama böyle bir durumda
'kardesim hasta bir hafta gelmeyecegim'
'Peki ama Bundan sonra gelmediğin günlerde ödeme yapmayı düşünmüyorum. Bilgin olsun' deyip konuşmayı sonlandırabilirdiniz. Sizinkisi bayağı yargılama olmuş.
Yine de ben olsam bir sans verirdim çünkü hem zor durumda hem ilk uyarişiniz. Ama gözlemleyin,çocuğa davranışında rahatsızlık hissedeceğiniz bir şey görürseniz yine böyle tatsız bir konu açar gonderirsiniz.
Ama dikkat edin. Eğer SGKsini yatirmiyorsaniz kötü ayrilmayin. Sizi şikayet ederse devlet hemen kat kat faizini aliyor. Hatta kadınlar kulübünde bir konu vardı, bakıcı 'ben yaşlı kadınim , SSK yatirsaniz da ne olacak ki sanki. Elden verin' demiş. Kotu ayrılınca da SGK'ya 'sigortasiz işçi çalıştırıyorlar' diye şikayet etmiş. Yanlış hatirlamiyorsam arabasını satip öyle odemislerdi.