Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

merhaba bende yeni üyeyim herkeze selam konunuz dikkatimi çekti bende doğalgazzadeyim geçen ayda bu ayda hiç dokunmadım değiştirmediğim halde ısı derecesini farklı fatura geldi geçen ay 175 bu ay 250 lira .valla ben bu işten bişey anlamadım 1 ayda bu kadar zammı geldi anlamadım.2 aydır kombimin yanına bile uğramıyorum aynı ayarda duruyo aradaki farka bak.hemde donuyoruz.

öncelikle aramıza hoş geldiniz a.s. :enbuyukkk:

havalar birden soğuduğu için geçen ayla bu ay arasında o kadar fark olmuştur sanırım. ancak geçen yıldan bu yana son bir yılda gelen %80 lik zamla faturalar genel olarak aşırı yükseldi.

hayatımda ilk kez 175 ytl lik bir fatura görünce gelen zamları bilmeme rağmen :1shok: :1shok: :1shok: şeklinde kaldım bir yarım saat sonra da bu başlığı açtım benim gibi şok olan arkadaşlar varsa diye...

Arkadaslar sizlere birsey sormak istiyorum, peteklerinizi kapattiginiz odada petegin alt kismini da kapatiyor musunuz?

Gecenlerde bi arkadasin evine gittigimde petekleri kapattigi odanin alt kisimlarini da kapattiklarini soyledi o yuzden aranizda oyle yapan var mi merak ettim. Alt kisimlari herzaman sonuna kadar acik tutmaniz gerekir cunku alt kisim sadece borularla alakali petekle alakasi yok, bazi odalarda petekleri kapatmak istiyorsaniz bile bunu sadece ust kismi kapatarak yapmaniz gerekir bunu bir kontrol etmenizi tavsiye ederim, yoksa acik oldugu odalar da fazla isinmaz.

Slm arkadaşlar sonunda geldi benim felaket tellalı 225 ytl 40-45 geçmedik ama 3 gündür felaket soğuk oluyor 50-55 te yanıyor birdahaki faturaya kendimizi hazırlayalımbenneyaptımkimirmirmirmir

mrb bende geldim aranıza canım konu mükemmel en azından fikirler ediniyoruz güzel
bize 159 ytl geldi evimiz sıcacık ama biz su olayını kapattıık banyoyada şohbeni yeniden kurduk (gecen sene 300 lerdeydi fatura ) sadece yakıt gibi pek bi şikayetimiziz yok evimizde sıcacık ince giyiniyoruz

slm şohbeni kurduk diyorsunuzda onuda kursak ayda 2 tanede tüp parası vercez benneyaptımki dediğiniz gibi sıcak su ısınmadan dahaçok harcıyor

odalardaki petekleri kapatmak doğru değilmiş diye duydum.bir fikriniz var mı?onları kapatsanda kapatmasanda kombi zaten çalışıyor bir faydası olmaz dediler ama bilmiyorum..

canım şohbenimiz elektrikli biizim tüplü değil ihlasın 4 kişilik aileyiz
hepimizde hergün duş mutlaka alırız elektirik faturasıda 50-60 civarı geliyor bilmiyorum vallahi biz çok rahat ettik mutfakta kullanacağımız suyuda ya ısıtıyoruz yada banyodan alıyoruz,birde evde ince giyiniyoruz dediğim gibi benim tişörtle bile oturduğum oluyor

:) elektirikli termostat var bizimde ama ozamanda elektrik faturam 100-120 arası geliyordu en iyisi sıcaksu kullanmıycaz kokcaz :roflol::roflol:

zaten böyle giderse ne ısınabileceğiz nede elektrik yakabileceğiz.100 ytl lik kullansan fatura %100 lük zamlarla zaten 200 ytl geliyor.ev kendinin bile olsa kira öder gibi her ay faturalara bir dünya para ödüyoruz.tv de haberleri izlediğimde üzülüyorum insanlara.adam doğalgaz yaksa yakamıyor,elektrikli ısıtıcı yaksa faturanın tutarı malum.Allah yardım etsin valla insanlara çok zor.ve halende utanmadan zam yapıyorlar ne diyimki sinirden köpürüyorum zaten sebep olanlara.
bizim bu ay gelmedi bekliyoruz ama 200 ytl üstü geleceği kesin .çok fazlada yakmıyoruz ekonomide yani.ne çok soğuk ne çok sıcak.zaten bu kış sıcacık oturabileceğimizi hiç sanmıyorum.ellerimiz kombinin derecesini yükseltmeye gitmiyor gidemiyor maalesef.
valla evi kira olan,çoluk çocuk okutan,tek maaşla geçinmeye çalışanlara Allah sağlık sabır versin.

bizede geçen ay 160 bu ayda 288 geldi.evimiz 4+1 ama 2 odayı tamamen kapattık.yani 2+1 sayılır ev ama buna rağmen çok geldi fatura.valla bir dahaki ayı düşünemiyorum.:1no2:

190 YTL ödedik 3 katlı apartmanın ikinci katında oturmam ve ısı kaybına karşı evimin korumalı olması bence benim faturamı düşürdü çünkü %85 zam geldi ve bebeğim var evin sıcak olması lazım.Şükür komşularda gece gündüz hiç kapatmazlar onlarla kıyasladığım zaman bana az geliyor.Yoksa tabiki dünyada en pahalı doğalgazı kullanıyoruz.Kaldıki içinde bulunduğumuz ay hava çok soğudu 300YTL 400YTL den inmeyecek fatura bakalım daha neler göreceğiz...

valla bana çok geldi 377 ytl onun için yeni çıkan ısıtıcılardan aldık doğalgazı en düşük seviyede yakıyoruz bakalım bu ay nasıl gelecek

valla ben yatakodasının ve banyonun peteğını sonuna kadar açtım diğer yerler kapalı, kombiyi de sabah işe giderken en kısık ayara getiriyorum yani 30 dereceye, eve gelince 50 ye yükseltiyorum, sabah yine 30 a indiriyorum. petekle oynamiyorum. kombiden yapıyorum. 50 ye yükseltiğimdede sadece soğu kırıyor öyle aman aman bi sıcak olmuyor. salondada isiticimiz var onuda direk önümüze koyuyoruz, ısıtıcıyla odayı ısıtmıyoruz. kendimizi isitiyoruz:) ne kadar dogru yapıyoprum bilmiyorum fatura da henüz gelmedi.
ilk baharı iple çektiğimi belirtmek istiyorum :)

peki kaç derecede yakıyorsunuz acaba ?
en az 3 petek yanması lazım diolar doğrumu? birde aç kapat olunca çok yakıyormuş yani hep açıkmı kalmalı fikri olan varmı sürekli açıkmı sizin hiç kapatmıyormusunuz kombiyi deil ama petekeri
çok sordum valla :) lütfen cvp verin

valla canım gündüz açmayıp akşam eve gelipte açanlara daha fazla tutar geliyor.bence evde olunmasa dahi minimumda hep yanmalı.zaten aşırı soğuk gündüz yanmassa gece ısıtmak zor olur.bizim hiç durmaksızın yanıyo gecede dahil.petekleri kapatmanında çok az miktarda tasarruf sağladığını biliyorum ama bence gereksiz.

valla ben yatakodasının ve banyonun peteğını sonuna kadar açtım diğer yerler kapalı, kombiyi de sabah işe giderken en kısık ayara getiriyorum yani 30 dereceye, eve gelince 50 ye yükseltiyorum, sabah yine 30 a indiriyorum. petekle oynamiyorum. kombiden yapıyorum. 50 ye yükseltiğimdede sadece soğu kırıyor öyle aman aman bi sıcak olmuyor. salondada isiticimiz var onuda direk önümüze koyuyoruz, ısıtıcıyla odayı ısıtmıyoruz. kendimizi isitiyoruz:) ne kadar dogru yapıyoprum bilmiyorum fatura da henüz gelmedi.
ilk baharı iple çektiğimi belirtmek istiyorum :)

evet bendehihoyyyt yaz'ı çok severim zaten.
4-5 ay çekicez bu soğukları ama napalım.Allah sokaktaki insanlara acısın valla :Saruboceq:çok soğuk çok bırrrrrrrrrr:bbo:

biizm daha gelmedi.. inat ettik kasımdada hiç yakmadık.. ilk bayramda başladık yakmaya.. ara ara kappatıtım.. ama son 10 gündür aralıksız 40-50 de yanıyor.. geçenki faturama göre bir doğru orantıyla hesap yaptım.. şimdiden 110 ytl olmuş fatura.. ve cuma günü gelir bekliyorum. aralığın 2 sinde okunmuş sayaçlar.. cuma da ayın 2si.. bakalım.. sanırsam bu gidişle ısınamadığım zı halde 150 yi geçecek:KK43:(evimiz en üst kat.. cepheler açık.:KK43:güneş alıyor yazın ama kışın alsa ne almasa ne:KK43:Rabbim yardımızımız olsun.. ısınsak da bir dece.. genede kat kat giyiniip oturuyourz:KK43:

kızlar bu kış petekleri hiç açmadım ben salonda oturuyoruz soğuklar başlayalı yatak odasını pek kullanmıyorum salonda yatıyoruz ufo ile idare ediyoruz aç kapa yani yatarken kapatıp öyle yatıyoruz çocukların odasında klima var akşamdan akşama açıyoruz ısınınca kapatıyoruz vesaire vesaire yazın 20 ytl lik gaz sadece ocak ve sıcak su için yeterli oluyodu aydan aya bu ay kırk ytl lik gaz yetmedi galiba iki günlük gaz kaldı içerde elektrik faturam 190 ytl geldi 50 ytl si normal faturam benim 140 ytl lik yakmışım bundan sonraki faturayı merakla bekliyorum gaz almıyacağım böyle giderse

arkadaşlar cumartesi günü evmizde küçük bi tadilat yaptıdırdık. petekler yanlış yerlere yaplmış cam altlarına aldırdık. ayrıca tesisatı döşeyenler tamemin yanlış yerleştirmişler. onlar düzeltildi. ayrıca kalitesiz petek kullanılmış. inanın evimizde ciddi manada değişkilik oldu. umarım doğal gaz faturasınada yansır.

valla evim hiç ısınmıyor.altım bodrum üstümün de faydası yok.2 odam yaanıyor.oturma odası ve yatak odası.ama ben yanlız oldugum için gündüzleri ufo kullanıyorum akşamları açıyoruz kombiyi.ama istemeye istemeye açıyoruz valla

aralığın başına kadar akşamları bazen yaktık bazen yakmadık iki petek dahilinde ve 20-30 arası bişey geldi.şimdilerde ekonomi ayarında yine iki odanın,çok soğuk olursa tüm gün.yalıtım iyi olduğu için:Saruboceq: gündüzleri kapatmaya özen gösteriyorum.böyle böyle en son 88 geldi,sonrasını bilmiyorum artıkfisfisfis

X