Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

arkadaşlar bizde 2-4 derece arası değişip sürekli açık konumda yakıyoruz ve henüz fatura gelmedi bakalım nolcak :KK43: ben şey duydum en az 3 petek yanması gerekiyormuş daha azı çok yakıyormuş birde sürekli açık olması avantajmış çünkü kapatıp tekrar açınca tüketilen gaz ısıtmak ve dağıtmak için fazlaymış diye duydum sizce nasıl doğrumu bizimki hep açık ya

Canim bizim sadece iki oda da petek yaniyor bir aylik faturamiz 39 ytl. Ve biz gunduzleri kapatiyoruz sadece soguk oldugu aksamlari aciyoruz 3/4 saat yaniyor. Bizde duyduk tamamen kapatip acmak daha fazla diye ama faturada oyle birsey yasamadigimiz icin gunduzleri tamamen kapatip aksamlari aciyoruz sadece. Sanirim dusuk ayarda yani 30 da falan yakmak daha cok yakiyormus ve 60 civarlarinda yakip ta bir saat daha az yakmak daha ucuz oluyormus ki 30 derecede ev zaten isinmiyor.

bina yeni oldugu için sureklı yakın dedı kombıyı takanlar amaa ben arada kapattıgım halde tamm 300 ytl gelmişş yaz gelsınnnnnn artıkkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

Yaşasın kömür sobalarınaniknanik yaşasın sobada pişen kestaneler :) közlenen patatesler :))

Çok şükür doğalgaza hiç para ödemiyorum.:lepi:

Evine doğalgaz alıp battaniye altlarında 2 kat hırkayla dolaşıp ödenen faturayı ben söyleyeyim size 120-180 arası hiç söndürmeden en düşük seviyede yanan şekli ile.

sizin çok iyi o zamansa 250 ytl gelirse 3 katlı eve
bizim 2+1 evimiz ve 470 ytl geldi ve hiç ısınmıyoruz
3 katlı olsa bizim ev 3 katıda yaksak aman allahım
1.5 milyar fatura eder
biz ya evi değiştircez
yada kışa 1 milyar faturayı gözden çıkarcaz:çok üzgünüm:

canım ev değiştireceğinize bi kombiye falan baktırım olmadı değiştirin daha kara girersiniz bence

vallahi yeme içme doğalgaza para ver
çok sinir bir durum yaa
vallahi içim acıyor 300-400 fatura gelenleri görünce
bende protesto edip hiç yakmayayım diyorum ama eşim durmuyor

arkadaşlar bizde 2-4 derece arası değişip sürekli açık konumda yakıyoruz ve henüz fatura gelmedi bakalım nolcak :KK43: ben şey duydum en az 3 petek yanması gerekiyormuş daha azı çok yakıyormuş birde sürekli açık olması avantajmış çünkü kapatıp tekrar açınca tüketilen gaz ısıtmak ve dağıtmak için fazlaymış diye duydum sizce nasıl doğrumu bizimki hep açık ya

Evet arkadaşım bizimde öyle su devir daim yapması için en az 3 petek açık olması lazımmış servisten öyle diyolar bizim kombi ferroli gece 40 ta gundüzleri 50 ye çıkarıyorum bakalım ne gelecekfisfisfis

262 lira geldi bu ay zıkkım olası

bazı günler devamlı yaktık ve evimiz ısınmıyor donuyoruz ufo yakmaya başladık bile 4 gündür

bina yeni die bize de sürekli yakın dediler ama bana mısın demiyor ev çok soğuk

keşke kömüre geçselerdi

27 günlük 27 ytl gelmiş :S nasıl oldu anlamadık yanlış mı okudular nedirCADIARZU.çok yakmadık tamam ısınamadık zaten üşüdük ama söyleyen arkadaşlara göre çok çok iyi yani işte yalnızca akşamları 2-3 saat 50de yaktık 2 odayı.yazında bu kadar geliyodu zaten :) kombi airfel. şimdi büyük elektrikli soba getirdik ancak ısındığımızı hissediyoruz ya kombi tuhaf bişey hem yanıyo o kadar hem varlığı yokluğu anlaşılmıyo şuan tamamen kapattık yaz modunda çalışıyor.

arkadaşlar konuyu evden çıkmadan açmıştım. yeni geldim, bir çırpıda okudum yazdıklarınızı. hepinize teşekkürler.

yazdıklarınıza bakılırsa bizim halimize şükretmemiz gerek.:eek: çünkü bizim hergün ve 24 saat yandı kombi.:ecrin_bebek: çünkü ev soğuyunca ısıtmak için daha çok yakıyor demişti servisten gelenler ve kombi tesisatını yapanlar. salonda termostat var onu 23-24 dereceye ayarılıyoruz ev 22 derece falan oluyor(ayrı bir termometreyle ölçüyoruz). hastalanıp doktora ve ilaca para vermektense, bir de benim giyinerek çözülemeyen üşüme sorunum var,senağlama:emir_bebek: hep yaktık. bu durumda zamlı hayatı sindirmekten başka çare yok. etraftan merkezi sistem daha ucuza geliyor diye şeyler duyunca pişman olacaktık az daha, hoş o zaman da bir sürü elektrik yakmamız gerekecekti zaten.

benimde oturma odamda termostat var bende ayarını 15 te tutuyorum gayet iyi ısınıyorum
bende ac kapa yaptım eşimin tavsiyesiyle 5 gün önce banada 222ytl'e geldi
şimdi yatarken kapamıyorum bakalım ne gelecek bir dahakine yerimseniben

benim kombi bosch
19.12.08 tarihinde geldi faturam 222 ytl'
7 gün olmuş geleli ve 7 günlük yaktığım şuan 35
tabi ne gelir bundan sonrası bilmem

hesap ettik sobam olsaydı yaktığım kömürle fatura hemen hemen aynı yani zaten kömürün torbası 20 ytl'e
yinede istediğim gibi ısınıyorum
birde şu önemli duvarlara köpük yaptırmak
ben gecen yaz başı oturduğum odayla yatak odama içten köpük döşettirdim bir bakıma dışarıdan gelen soğuğu kesmiş bulundum
birde oda termostatın'önemi var
onuda taktırmadan evvel 300,350,filan ödüyordum
şimdi oda var köpükte döşeli duvarlarda
gelen aç kapa sayesinde 222ytl
bir dahaki gelecek olan faturayıda burada sizlerle paylaşırım
hepinize iyi ısınmalar kızlar:1hug:

Yaşasın kömür sobalarınaniknanik yaşasın sobada pişen kestaneler :) közlenen patatesler :))

Çok şükür doğalgaza hiç para ödemiyorum.:lepi:

Evine doğalgaz alıp battaniye altlarında 2 kat hırkayla dolaşıp ödenen faturayı ben söyleyeyim size 120-180 arası hiç söndürmeden en düşük seviyede yanan şekli ile.

akşama sendeyim canım patates ve kestane yemeye:roflol:

benim kombi bosch
19.12.08 tarihinde geldi faturam 222 ytl'
7 gün olmuş geleli ve 7 günlük yaktığım şuan 35
tabi ne gelir bundan sonrası bilmem

hesap ettik sobam olsaydı yaktığım kömürle fatura hemen hemen aynı yani zaten kömürün torbası 20 ytl'e
yinede istediğim gibi ısınıyorum
birde şu önemli duvarlara köpük yaptırmak
ben gecen yaz başı oturduğum odayla yatak odama içten köpük döşettirdim bir bakıma dışarıdan gelen soğuğu kesmiş bulundum
birde oda termostatın'önemi var
onuda taktırmadan evvel 300,350,filan ödüyordum
şimdi oda var köpükte döşeli duvarlarda
gelen aç kapa sayesinde 222ytl
bir dahaki gelecek olan faturayıda burada sizlerle paylaşırım
hepinize iyi ısınmalar kızlar:1hug:

köpük nası yaptırdın canım anlamadım ben:uhm:

X