Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

orta kattayız ev hiç ısınmıyor nerdeyse sonuna kadar yakıyoruz ve 215 ytl fatura geldi...Hadi bizler bi şekilde ödeyebiliyoruz,ya ısınamayıp ta ödeyemeyenler naapsın,zehir zıkkım olur inşallah o yedikleri zamlar..kusura bakmayın bu kadar da açığım....

kızlar bızım daire 40 metre anca gelir.bı oda bır salon bı yatak odasında ıkı salonda bırde korıdorda petek var. mutfak salonla bır amerıkan mutfak tarzında. bına yenı ve yalıtımı var çok ıyı. ev guney cephesınde. yaz kış guneş alıyor aydınlık. ve yuksek gırış.
normalde en soguk kış gunlerınde bıle ufo yaktıgımız zaman ufo yakılan yer ısınıyor. ancak geçen sene 110 120 cıvarı elektirik odedik ufo yuzunden. yanı sadece bulundugu odayı ısıtıyor . kombıye geçsek tahmınen ne kadar fatura oderız ?yardımcı olursanız sevınırım. ona göre kombı taktırmayı duşunuyoruz. bırde kombıye başvuruldugunda depozito olarak ne kadar oduyoruz bunuda yazarsanız çok sevınırım. istanbuldayım

ama hale evlerinizin kaç metrekare olduğunu yazmıyorsunuz ki? söylediğiniz faturalar havada kalıyor böyle.. bize geçen ay 230 ytl gelmişti (110m2 ev) bu ay 330 ytl geldi. izolasyon yok. 50-60 da yakıyoruz ve donuyoruz.. buna rağmen ödediğimiz faturaya bak... şöyle azıcık ısınsak hiç görmeyeceğiz ödediğimiz parayı...

biizm daha gelmedi.. inat ettik kasımdada hiç yakmadık.. ilk bayramda başladık yakmaya.. ara ara kappatıtım.. ama son 10 gündür aralıksız 40-50 de yanıyor.. geçenki faturama göre bir doğru orantıyla hesap yaptım.. şimdiden 110 ytl olmuş fatura.. ve cuma günü gelir bekliyorum. aralığın 2 sinde okunmuş sayaçlar.. cuma da ayın 2si.. bakalım.. sanırsam bu gidişle ısınamadığım zı halde 150 yi geçecek:KK43:(evimiz en üst kat.. cepheler açık.:KK43:güneş alıyor yazın ama kışın alsa ne almasa ne:KK43:Rabbim yardımızımız olsun.. ısınsak da bir dece.. genede kat kat giyiniip oturuyourz:KK43:

aynen canım.bizimde en üst kat yazın her oda güneş alıyor aşırı sıcak oluyor ee kışında bir o kadar soğuk.ısınamadığımız halde bu kadar yüklü fatura ödemek çok ağırıma gidiyor ya sinir oluyorum buna sebep olanlara ve her zamma onay verenlere:eek:klava:

orta kattayız ev hiç ısınmıyor nerdeyse sonuna kadar yakıyoruz ve 215 ytl fatura geldi...Hadi bizler bi şekilde ödeyebiliyoruz,ya ısınamayıp ta ödeyemeyenler naapsın,zehir zıkkım olur inşallah o yedikleri zamlar..kusura bakmayın bu kadar da açığım....

aynen katılıyorum.bu kadar insan donarken onlar yattıkları yerde rahat uyuyabiliyorlarya aklım almıyor.bazen hiç haberleri izlemediklerini düşünüyorum !

kızlar bızım daire 40 metre anca gelir.bı oda bır salon bı yatak odasında ıkı salonda bırde korıdorda petek var. mutfak salonla bır amerıkan mutfak tarzında. bına yenı ve yalıtımı var çok ıyı. ev guney cephesınde. yaz kış guneş alıyor aydınlık. ve yuksek gırış.
normalde en soguk kış gunlerınde bıle ufo yaktıgımız zaman ufo yakılan yer ısınıyor. ancak geçen sene 110 120 cıvarı elektirik odedik ufo yuzunden. yanı sadece bulundugu odayı ısıtıyor . kombıye geçsek tahmınen ne kadar fatura oderız ?yardımcı olursanız sevınırım. ona göre kombı taktırmayı duşunuyoruz. bırde kombıye başvuruldugunda depozito olarak ne kadar oduyoruz bunuda yazarsanız çok sevınırım. istanbuldayım

depozito hakkında fikrim yok yok ama sanırım ilk faturaya yansıtılıyor masraf.40 m2 bir evi ısıtmak kolay.yalıtımıda iyi diyorsun.bence minimumda sürekli yansa ayda en fazla 130-150 arası ödersiniz gibi geliyor en fazla ama.

kızlar 290 ytl geldi geçtiğimiz ay için faturam

tabi çok soğuk değildi geçen ay, bakalım önümüzdeki aylarda ne olucak

bu arada %15 indirim olmuş doğalgazda bugünden itibaren:)))

peki kaç derecede yakıyorsunuz acaba ?
en az 3 petek yanması lazım diolar doğrumu? birde aç kapat olunca çok yakıyormuş yani hep açıkmı kalmalı fikri olan varmı sürekli açıkmı sizin hiç kapatmıyormusunuz kombiyi deil ama petekeri
çok sordum valla :) lütfen cvp verin

cnm aynen dediğin gibi 3 petek mutlaka yanmalıymış
ben gece de kapatmıyorum zaten
kapattığımızda sabah ev buz gibi oluyo bu yüzden kombi ısıtmak için daha bi güç sarfettiğinden çok yakıyomuş
gece kısık ayarda yanması daha iyi demişti bakıma gelen kişi

ben de televizyondaki haberi izledim. %15 indirim olacak :Saruboceq: diyordu ocaktan itibaren. bir de mühendisle bir eve girip, "nasıl daha az yakarız?" sorusunu soruyorlardı.

-sabah tamamen kapatıp, akşam açmak
-petekleri kapatmak
-peteklerin üzerine perde, tül sarkması (model olarak mandalla tutturmuşlardı hafif yukarıdan
(bizde cam içine sıkıştırıyoruz bir haftadır, çok fark etti kızlar )

çok yakıyormuş.

tabii izolasyon, camlar, bir de dedi ki peteklerin en az 10 cm duvardan uzak olması lazımmış. bizim değil, hiçbir arkadaşımda da görmedim. ne yapsak acaba söktürüp tekrar mı taktırsak fisfisfis

tasarruf sağlıyormuş. :enbuyukkk:

Bizimde kombi bozuk olduğu için yakamıyorduk, 15 günlük 90 geldi :mymeka: Bu ay yandık valla :a015: Apartmanda 300 üstü gelen bile var. Isınsam içim yanmıcak, lahana gibi giyiniyorum ya :mymeka: Bu arada peteklerin arkasına alüminyum folyo koymakta sıcaklığı arttırıyormuş, benimkinde karton var, kaplıcam üstünü, Allah hepimize sıcak günler nasip etsin a.s.

benim eşimde inşaat müh. ve kesinlikle petekleri kapatıp açmak,
kombiyi kapatıp açmak çok yakar diyor,
ayrıca su zaten peteklerde devirdaim oluyor yani az petekde yansa aynı 3 petekde..
biz sadece geceleri yatarken kısıyoruz,
ama bu ay fazla gelicek onu biliyorum,daha gelmedi eli kulağında ama ben rahat 250 bekliyorum hatta daha fazla...
offf gene biz az buz ısınıyor yaktığımızı ödüyoruz,
ya ödeyememyip hiç yakmayanlar napsın,
haberlerde izledim millet kapısını kırmış odun olarak yakmak için,
offff Rabbim bu zor günlerde en çok onların yardımcısı olsun:Saruboceq:

kızlar köpük dediğiniz izolasyon olmuyomu abimlerde yaptırdı büyük kare şeklinde ince köpük gibi
evet canım öyle çok faydası var vallah biz evim soğuk almaktan kurtuldu yukarımda oturanlar evleri soğuk muş

peki köpüğü ne ile kapatıyolar köpük koyulduğu belli oluyomu yani evin görüntüsünü bozan bi durum varmı:uhm:

canım büyük kare şeklinde ince köpük duvara döşeniyor ve üstünede inçe sıva yapılıp
kapatılıyor ve boya yaptırabiliyorsun yani gene duvarın köpüklü duvar oluyor
hiç belli olmuyor yani anlatabildim sanırım köpük sıvanın içinde kalıyor

X