Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

benim kombi bosch
19.12.08 tarihinde geldi faturam 222 ytl'
7 gün olmuş geleli ve 7 günlük yaktığım şuan 35
tabi ne gelir bundan sonrası bilmem

hesap ettik sobam olsaydı yaktığım kömürle fatura hemen hemen aynı yani zaten kömürün torbası 20 ytl'e
yinede istediğim gibi ısınıyorum
birde şu önemli duvarlara köpük yaptırmak
ben gecen yaz başı oturduğum odayla yatak odama içten köpük döşettirdim bir bakıma dışarıdan gelen soğuğu kesmiş bulundum
birde oda termostatın'önemi var
onuda taktırmadan evvel 300,350,filan ödüyordum
şimdi oda var köpükte döşeli duvarlarda
gelen aç kapa sayesinde 222ytl
bir dahaki gelecek olan faturayıda burada sizlerle paylaşırım
hepinize iyi ısınmalar kızlar:1hug:

Hayatım bizde yıllardır ısı yalıtımı yaptıralım istiyoruz ma adam gibi bir yer bulamadık köpükte sanırım onungibi bir şey istanbulda bildiğin bir yer var mı? öptüm

Arkadaslar bazilariniz en dusukte yaktigimiz halde cok fatura geldi yazmisiniz, ama yaktiginiz zaman en az 50/60 yakarsaniz hem daha iyi isinirsiniz hem fatura daha az gelir cunku dusuk derecede yakarsaniz su sadece surekli devirdayim yapar ve bu sekilde eviniz de isinmaz faturaniz da cok daha fazla gelir. :sm_confused:

299,00:kızgın: Allah tan 300,0 değil
gündüz işte olduğumuzdan dolayı düşükte yanıyor 30-35 akşamları açıyoruz ayın 10 günüde annemlerde kalıyorum eşimin işi nedeniyle o zaman hep kısıkta CADIARZU
kombinin markası wiessman

bu sene hiç memnun değilim ben bu kombiden ya

Arkadaslar bazilariniz en dusukte yaktigimiz halde cok fatura geldi yazmisiniz, ama yaktiginiz zaman en az 50/60 yakarsaniz hem daha iyi isinirsiniz hem fatura daha az gelir cunku dusuk derecede yakarsaniz su sadece surekli devirdayim yapar ve bu sekilde eviniz de isinmaz faturaniz da cok daha fazla gelir. :sm_confused:

sanırım her kombide sıcaklık göstergesi farklı oluyor. bazılarında 1-2-3 diye gidiyor, bazılarında 50-60-70.

50/60 derken evin içi kaç derece oluyor, onu merak ettim? fisfisfis

bizim salonda termostat var 23-24'e ayarlıyoruz. salondaki başka bir termometre 22 dereceyi gösteriyor. diğer odalar daha küçük olduğu için daha sıcak oluyor.

Kirmizi ok isaretinin oraya getirirsen su isisi assagi yukari 60 dereceye cikmasi gerekir.

img2226vc2.jpg

Biz gunduzleri tamamen kapatiyoruz sadece soguk oldugunda aksamlari yakariz ve assagi yukari 50/60'a falan getiririz oturma odasindaki termostat da devamli en yuksek ayarda duruyor ve faturalarimiz simdiye kadar 40 ytl'den fazla gelmedi canim.

evet arkadaşım banada mantıklı geliyor demek lazım biz kısık ısıda sadece petekleri ısıta biliyoruz evin içerisi soguk oluyor denek lazım ama ya fatura kabardıkca kabarırsa:uhm: senin fatura ne kadar geliyor birde kaç petek kullanıyorsun tşk

Selam,
Bizde doğalgaz sobası kullanıyoruz. Sadece oturma odamızda ve akşamdan aşkama yanıyor..(Peteklerimizi kullanmıyoruz..En düşükte olmasına rağmen 300 den aşağı inmiyordu.) Doğalgaz sobası ise peteğe göre biraz daha ısıtıyor. 3'de genelde duruyor...
Bu ay 140 Ytl gelmiş....1 oda ve 3 derece sadece akşamları...
Düşünemiyorum gün boyu yaktığımızıÇok üzgünüm çoook

Kirmizi ok isaretinin oraya getirirsen su isisi assagi yukari 60 dereceye cikmasi gerekir.

img2226vc2.jpg

Biz gunduzleri tamamen kapatiyoruz sadece soguk oldugunda aksamlari yakariz ve assagi yukari 50/60'a falan getiririz oturma odasindaki termostat da devamli en yuksek ayarda duruyor ve faturalarimiz simdiye kadar 40 ytl'den fazla gelmedi canim.

kombilerimiz aynı kaydirigubbakcemile5 ancak bize vaillant servisi, kombiyi en yüksek derecede bırakmamızı, çünkü odadaki termostatın oda ısısına göre ayar yapacağını söylemişti.
aslında ha en çok ha sizin gibi 60 derece fark etmiyor, çünkü odadaki termostatın en yüksek derecesi 30, yani 60 a da 90 a da açsak kombiyi, termostat ayarı kadar ısınacak en fazla, o da 30 derece. yani bizimki öyle vaillantın VR40 modeli sanırım.

siz gündüzleri yakmadığınız ve sadece soğuk akşamlarda yakabilen şanslı azınlıktansınız sanırım (yani üşümeyen). aah ah eskiden ben de üşümezdim senağlama ah nasıl arıyorum o eski günlerimi.

ayrıntılı bilgi için teşekkürler. geçen yılki faturaları çıkardık, zaten az yakmışız enerji olarak da ama işte bu zamlar mahvetti hepimizi. :eek:klava:

vallahi arkadaşlar biz 2 aylık 400 ytl ödedik.ama hiçte ısınmıyoruz.çünkü evim en üst kat ve çatısı yok.şu an başka yere taşınmayı düşünüyoruz.çocuklar da var.hadi biz büyükler iyi kötü ısınırız ama işte çocuklar.hatta küçük olanı şuan hasta.elimi suya bile degiremiyorum.allah yardımcımız olsun inşallah.....

evet arkadaşım banada mantıklı geliyor demek lazım biz kısık ısıda sadece petekleri ısıta biliyoruz evin içerisi soguk oluyor denek lazım ama ya fatura kabardıkca kabarırsa:uhm: senin fatura ne kadar geliyor birde kaç petek kullanıyorsun tşk

Canim bizim sadece ikitane petek acik duruyor. Ve dedigim gibi faturamiz simdiye kadar 40 ytl uzerine cikmadi.

kombilerimiz aynı kaydirigubbakcemile5 ancak bize vaillant servisi, kombiyi en yüksek derecede bırakmamızı, çünkü odadaki termostatın oda ısısına göre ayar yapacağını söylemişti.
aslında ha en çok ha sizin gibi 60 derece fark etmiyor, çünkü odadaki termostatın en yüksek derecesi 30, yani 60 a da 90 a da açsak kombiyi, termostat ayarı kadar ısınacak en fazla, o da 30 derece. yani bizimki öyle vaillantın VR40 modeli sanırım.

siz gündüzleri yakmadığınız ve sadece soğuk akşamlarda yakabilen şanslı azınlıktansınız sanırım (yani üşümeyen). aah ah eskiden ben de üşümezdim senağlama ah nasıl arıyorum o eski günlerimi.

ayrıntılı bilgi için teşekkürler. geçen yılki faturaları çıkardık, zaten az yakmışız enerji olarak da ama işte bu zamlar mahvetti hepimizi. :eek:klava:

Canim sen oyle diyorsun ama 90 derecede de belki fatura daha yuksek olur biz simdilik memnunuz gelen faturadan.
Gunduzleri ben evde yalniz oldugum icin acikcasi sirf kendim icin kiyamiyorum yakmaya
kazak giyiniyorum simdilik boyle idare etmeye calisiyorum havalar daha soguk oluncaya kadar.
Assagi yukari ayin 15/20 gunu de aksamlari yakiyoruz 3/4 saat ve simdiye kadar fatura cok sukur fazla gelmedi bize.
:nazar:

benımkı henuz gelmedı arkadaslar
gecen haftaya kadar aksamları 1-2 saat yakıyordum peteklerı
30 lira gelmıstı.
bakalım bu ay kac gelecek evım ufak 80m2
salondakı peteklerı kapatttım
suan 4 petek yanıyor bakalım kac gelecek.
insallah 100 ü gecmezz

off kızlar gecen ay bize 167 geldi ama güsel ısındık fakat 5 petek yanıyodu şimdi oda degiştrdm 3 petek yanıyo bu ay kaç gelcek bilmiyom ama sobanın ısısını vermiyooo valla sobalı eve gidince sobanın yanından ayrılmıyorum ne olcak bizim halimiz

bize 195ytl geldi geceleri yatarken kapatıyoruz,sabah tekrar açıyoruz,komşumuza 700ytl gelmiş kafayı yiycek,yakmasa olmuyor küçük bebeği var

köpük nası yaptırdın canım anlamadım ben:uhm:

memleketlim köpük şöyle inçe birşey kalınıda var inçeside
ister dış cephe olarak döşettir istersen içten yani dışarıdan gelen duvarla soğugu kesiyor
döşettirmeden evvel öyle soguk geliyorduki duvardan yüksek dereceye getiriyorduk ısınamıyorduk şimdi rahatım

[QUOTE="NightRose";4660853]Hayatım bizde yıllardır ısı yalıtımı yaptıralım istiyoruz ma adam gibi bir yer bulamadık köpükte sanırım onungibi bir şey istanbulda bildiğin bir yer var mı? öptüm[/QUOTE]

evet canısı kapı komşum bu işle uğraşıyor çokta temiz iş yapıyor evi batırmadan halletti vallah komşuma yaptırdım
dıştan olsun dedik apartmandakiler yanaşmadı bende içten yaptırdım şimdi onlar donuyorlar :roflol:

yuhh dıyorum sadece yaaa
1 haftada en dusukte 139 lira gelırmı yaaaaaa
bu gıdısle soguktan ölicezz
hadı ben kısıktada olsa ısıtıyorum evımı
ama evını hıc ısıtamayan okadar cok ınsan varkiii
kombısının dugmesını cevıremeyen okadar ınsan varkii
sadece buna üzülüyorum
onlar soğukta üşürken
biz nasıl ısındık dıye sevınelımm:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

merhaba bende yeni üyeyim herkeze selam konunuz dikkatimi çekti bende doğalgazzadeyim geçen ayda bu ayda hiç dokunmadım değiştirmediğim halde ısı derecesini farklı fatura geldi geçen ay 175 bu ay 250 lira .valla ben bu işten bişey anlamadım 1 ayda bu kadar zammı geldi anlamadım.2 aydır kombimin yanına bile uğramıyorum aynı ayarda duruyo aradaki farka bak.hemde donuyoruz.

X