630 tl lik doğalgaz faturası

Eki Görüntüle 2218726 Kızlar napacagız bilemedik yaşadıgımız şehir çok soguk değil mersin de oturuyoruz . Evim 140 m* 3+1 .
2 odayı kullanmıyorum ve dogalgaz faturası 630 tl geldi ilk defa kullanıyoruz dogalgaz. Çalışan petek sayısı 4 +banyo
Alarko kombi kullanıyoruz 50 ile 55 derece arasında onun dışında yeterince ısıtma yaptıgını düşünmüyorum . Acabaga ana kombi mi çok yakıyor ondan dolayımı böyle oldu bilemedik.
Komşumun birine 743 tl gelmiş onunkide alarko kombi. Fakat dier komşularıma 200 ile 250 arası gelmiş kombinelerinin markaları farklı . Sizce napalım bilemedik klimamı alsak elektrikli soba mu fikriniz nedir?
M3 fiyati ilden ile degisiyo kizlar. Bizim burda en pahali dogal gaz kullaniyrz.ama ona ragmen 180 tl geldi. Biz sabah 8 le 11 arasi 50 derecede yakiyoruz sonra aksama kadar o isi yetiyo.aksam 5 te bidaha yakiyoruz gece 12 ye kadar. Sonra aabaha kadar kapali kaliyo.sabah bidaha ayni saatte acitoruz.hep bu sistem gayet sicak ev. Kombi bosch. Kombiden memnun değilim gerci ama bu sistemde gidince iyi isinio. Ayrica biz doğudayız soguk memleket yani

Dün paylaşmıştım bu bilgileri bir başka doğalgaz konusunda. İşinize yarar belki.
Yazdıklarınızın birçoğu doğru yalnız yoğuşmalı kombi ile alakalı yazdığınıza katılmıyorum. Evim 2+1 95m2 demirdöküm tam yoğuşmalı kombi kullanıyorum. Sürekli 40 derecede yanıyor. Termostat kullanmıyoruz. Bu ay gelen faturam 180 tl. Bütün petekler açık. Apartmanda 9 daire var 7 daire airfel normal kombi 1 daire bosh yoğuşmalı kombi kullanıyor. Komşularımla çok yakınız muhabbet esnasında konusu açılıyor aynı derecelerde yanıyor kombilerimiz m2 ler aynı faturalarımız arasındaki fark 100 - 120 tl civarı. Benim kombim 24 saat 40 derecede günlük 3.3 m3 civarı harcıyor Bence yoğuşmalı kombi ciddi bir tasarruf sağlıyor ve bunun m2 ile ilgisi yok her evde kullanılabilir

Yazdıklarınızın birçoğu doğru yalnız yoğuşmalı kombi ile alakalı yazdığınıza katılmıyorum. Evim 2+1 95m2 demirdöküm tam yoğuşmalı kombi kullanıyorum. Sürekli 40 derecede yanıyor. Termostat kullanmıyoruz. Bu ay gelen faturam 180 tl. Bütün petekler açık. Apartmanda 9 daire var 7 daire airfel normal kombi 1 daire bosh yoğuşmalı kombi kullanıyor. Komşularımla çok yakınız muhabbet esnasında konusu açılıyor aynı derecelerde yanıyor kombilerimiz m2 ler aynı faturalarımız arasındaki fark 100 - 120 tl civarı. Benim kombim 24 saat 40 derecede günlük 3.3 m3 civarı harcıyor Bence yoğuşmalı kombi ciddi bir tasarruf sağlıyor ve bunun m2 ile ilgisi yok her evde kullanılabilir

Uzunca bir süre kombinin mucidi olan firmada çalıştım. Yazdıklarım kendi görüşlerim değil teknik bilgiler. işin mutfağından, iç yüzü bu.

Bizim ki dogalgaz sobası kısıkta yaktığımız halde 180 geldi bende inadına daha çok açtım sobayı

Uzunca bir süre kombinin mucidi olan firmada çalıştım. Yazdıklarım kendi görüşlerim değil teknik bilgiler. işin mutfağından, iç yüzü bu.
Olabilir, bende kullanım durumum ödediğim fatura ve yoğuşmalı kombi ve yoğuşmasız kombi arasındaki fatura farkında gözlemlediğimi yazdım. Genel kanı yoğuşmalı kombi büyük m2 lerde kullanılır deniliyor aksini yaşayan biri olarak deneyimlerimi yazdım sadece. Takdir edersiniz ki faturalarımızı kombinin mucitleri ödemiyor. İyi akşamlar dilerim

Olabilir, bende kullanım durumum ödediğim fatura ve yoğuşmalı kombi ve yoğuşmasız kombi arasındaki fatura farkında gözlemlediğimi yazdım. Genel kanı yoğuşmalı kombi büyük m2 lerde kullanılır deniliyor aksini yaşayan biri olarak deneyimlerimi yazdım sadece. Takdir edersiniz ki faturalarımızı kombinin mucitleri ödemiyor. İyi akşamlar dilerim

Niye sinirlendiniz ki bu kadar? Vardır başka kullanım farkları siz kombiye bağlamışsınızdır. Yoğuşmalı kombi küçük evlerde sarfiyatı artırmasa da tasarruf sağlamaz malesef. Ha siz ona inanmak istiyorsanız inanın, ne diyeyim. Size de iyi akşamlar.

Niye sinirlendiniz ki bu kadar? Vardır başka kullanım farkları siz kombiye bağlamışsınızdır. Yoğuşmalı kombi küçük evlerde sarfiyatı artırmasa da tasarruf sağlamaz malesef. Ha siz ona inanmak istiyorsanız inanın, ne diyeyim. Size de iyi akşamlar.
Yanlış anladınız sinirlenmedim yalnızca ilk yazdığınız yazıda aksine küçük evlerde sarfiyatı arttırır dediğiniz için cevap vermek istedim. Banyo ve ocağın aradaki 120 liralık farkı yaratacağına inanmıyorum yazın ocak ve sıcak suya gelen faturalar malum.

Yanlış anladınız sinirlenmedim yalnızca ilk yazdığınız yazıda aksine küçük evlerde sarfiyatı arttırır dediğiniz için cevap vermek istedim. Banyo ve ocağın aradaki 120 liralık farkı yaratacağına inanmıyorum yazın ocak ve sıcak suya gelen faturalar malum.

Ondan bahsetmedim. Sizin eviniz güneş görüyordur, ara kattır, alt kat üst kat iyi yakıyordur, daha az sarfiyat oluyordur ki sizin sarfiyatınız da yüksek bence o m2'de ev için. Diğer komşunuzun camları hava alıyordur, panjurunu kapalı tutuyordur, evi rüzgar alan tarafa bakıyordur falan filan.
O yazıyı gecenin üçünde yazdım, hata yapmışımdır, dikkat etmedim. Sarfiyatı artırmaz sadece tasarruf sağlamaz, tekrar edeyim.

145 m2 evde 21 derece evin içi ve 450..550 geliyor izmir deyim. Evin salonu en arkada kullanmıyoruz. Peteği kapalı.
1..Evim üç cephe her yerden soğuk alıyor
2..çatım yok
3.sürgülü pimapenlerden hep ev hava alıyor.
Nasıl gelmesin bu para:KK43:

ankara da dondurucu soğuk var şu an ama evde tişörtle dolanıyoruz.Ev alacaklara ya da kiralayacaklara ısrarla merkezi sistem öneririm ödediğimiz faturaların karşılığını alıyoruz en azından sıcacık oturuyoruz

Bizim evimiz de merkezi sistem ama altımız boş ve kuzey cephe gerçekten soğuk evin içi geçen ay güzel yaktık fena değildi salon banyo falan açıktı hep 607 tl fatura geldi eşimle şoka girdik bu evde ilk kışımız diğer eviniz bağımlı salon ve küçük bi evdi sıcacık oluyordu hatta misafir gelince kombi kapatıp cam açıyorduk burası bizi biraz afallattı diğer evimizinde altı boştu ama burası büyük diye mi anlamadık bide dışarıdan basınç çok geliyormuş nasıl bişey bilmiyorum tam ondan da olur dedi babam kıstık bakalım petekleri de epey kıstık ama evimiz serin hiç tadı yok ben anlamadım bu işten ve bizde ankaradayız

5+1 butun odalari yakiyorum 50-55 Ankaranin bagrinda 450 lira faturam. İnanilmaz cok gelmis. Kombinizde sorun vardir ya da bi ihtimal sayac yanlis okunmustur. Gidin itiraz edin kombinize de baktirin.

Bir ev kiralamıştık

Taşınmadan kombiye bakim yaptıralım dedik

Servis gelmiş bakmış ve eşime tesisatı ters bağlamışlar ev ısınmaz ısındığınızın iki katı da fatura ödersin demişler

Taşınmadan sözleşmeyi iptal etmiştik

Fatura çok ödeyenlere böyle bir şey olabilir mi acaba

Ankara’da merkezi sistem evimiz 4 odanın peteğini açıyorum ısı pay ölçer var 250 tl gelmişti evde yalın ayak tişörtle geziyoruz güneybatı cepeli ev yalıtımlı bunlar fark ettiriyor sanırım 6 aylık bebeğim var gece sıcaktan terliyor diye yorgan örtemiyorum ince bir battaniye yeriyor

Yogusmasiz kombidir yogusmali kombi o kadar gelmez hic 50 ye cikmadim tabi ben ama geceleri 45 gunduz 38 yakiyorum ev mantolu isiniyor 260 geliyor

Eki Görüntüle 2218726 Kızlar napacagız bilemedik yaşadıgımız şehir çok soguk değil mersin de oturuyoruz . Evim 140 m* 3+1 .
2 odayı kullanmıyorum ve dogalgaz faturası 630 tl geldi ilk defa kullanıyoruz dogalgaz. Çalışan petek sayısı 4 +banyo
Alarko kombi kullanıyoruz 50 ile 55 derece arasında onun dışında yeterince ısıtma yaptıgını düşünmüyorum . Acabaga ana kombi mi çok yakıyor ondan dolayımı böyle oldu bilemedik.
Komşumun birine 743 tl gelmiş onunkide alarko kombi. Fakat dier komşularıma 200 ile 250 arası gelmiş kombinelerinin markaları farklı . Sizce napalım bilemedik klimamı alsak elektrikli soba mu fikriniz nedir?

Sayaçtan kontrol edebilirsiniz...50-55 yakarsanız normal bize de öyle geliyor...ama diğer komşular 43 45 yakmıştır 250 gelmiştir...hem evin soğukluğuna göre kombi daha fazla ısı üretmek için daha fazla da çalışabilir...evden eve değişir normal

ankarada tek başına 3+1 evde yaşıyorum. bir odamı banyo ve mutfağımı ısıtıyorum. geçen ay 125 tl geldi. bu ay 200ü geçmesi muhtemel. ama 640 gelse kalpten giderim heralde. kullanmadığınız odaların peteklerini kapatın. balkon pencere gibi yerleri mümkün olduğunca izole edin..

Az bile gelmiş bize göre biz 1 + 1 eve 40 derecede yakıyoruz bu ay gelecek olan fatura 400 50 55te yaksak kimbilir kaç gelecek 70 metrekare eve. Kombimiz yoğuşmasız ondan çok geldiğini düşünüyorum. Sizin de öyle olabilir.

X