- 20 Haziran 2008
- 1.852
- 88
-
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
benim kombi bosch
19.12.08 tarihinde geldi faturam 222 ytl'
7 gün olmuş geleli ve 7 günlük yaktığım şuan 35
tabi ne gelir bundan sonrası bilmem
hesap ettik sobam olsaydı yaktığım kömürle fatura hemen hemen aynı yani zaten kömürün torbası 20 ytl'e
yinede istediğim gibi ısınıyorum
birde şu önemli duvarlara köpük yaptırmak
ben gecen yaz başı oturduğum odayla yatak odama içten köpük döşettirdim bir bakıma dışarıdan gelen soğuğu kesmiş bulundum
birde oda termostatın'önemi var
onuda taktırmadan evvel 300,350,filan ödüyordum
şimdi oda var köpükte döşeli duvarlarda
gelen aç kapa sayesinde 222ytl
bir dahaki gelecek olan faturayıda burada sizlerle paylaşırım
hepinize iyi ısınmalar kızlar:1hug:
Arkadaslar bazilariniz en dusukte yaktigimiz halde cok fatura geldi yazmisiniz, ama yaktiginiz zaman en az 50/60 yakarsaniz hem daha iyi isinirsiniz hem fatura daha az gelir cunku dusuk derecede yakarsaniz su sadece surekli devirdayim yapar ve bu sekilde eviniz de isinmaz faturaniz da cok daha fazla gelir. :sm_confused:
Arkadaslar bazilariniz en dusukte yaktigimiz halde cok fatura geldi yazmisiniz, ama yaktiginiz zaman en az 50/60 yakarsaniz hem daha iyi isinirsiniz hem fatura daha az gelir cunku dusuk derecede yakarsaniz su sadece surekli devirdayim yapar ve bu sekilde eviniz de isinmaz faturaniz da cok daha fazla gelir. :sm_confused:
Kirmizi ok isaretinin oraya getirirsen su isisi assagi yukari 60 dereceye cikmasi gerekir.
Biz gunduzleri tamamen kapatiyoruz sadece soguk oldugunda aksamlari yakariz ve assagi yukari 50/60'a falan getiririz oturma odasindaki termostat da devamli en yuksek ayarda duruyor ve faturalarimiz simdiye kadar 40 ytl'den fazla gelmedi canim.
evet arkadaşım banada mantıklı geliyor demek lazım biz kısık ısıda sadece petekleri ısıta biliyoruz evin içerisi soguk oluyor denek lazım ama ya fatura kabardıkca kabarırsa:uhm: senin fatura ne kadar geliyor birde kaç petek kullanıyorsun tşk
kombilerimiz aynı kaydirigubbakcemile5 ancak bize vaillant servisi, kombiyi en yüksek derecede bırakmamızı, çünkü odadaki termostatın oda ısısına göre ayar yapacağını söylemişti.
aslında ha en çok ha sizin gibi 60 derece fark etmiyor, çünkü odadaki termostatın en yüksek derecesi 30, yani 60 a da 90 a da açsak kombiyi, termostat ayarı kadar ısınacak en fazla, o da 30 derece. yani bizimki öyle vaillantın VR40 modeli sanırım.
siz gündüzleri yakmadığınız ve sadece soğuk akşamlarda yakabilen şanslı azınlıktansınız sanırım (yani üşümeyen). aah ah eskiden ben de üşümezdim senağlama ah nasıl arıyorum o eski günlerimi.
ayrıntılı bilgi için teşekkürler. geçen yılki faturaları çıkardık, zaten az yakmışız enerji olarak da ama işte bu zamlar mahvetti hepimizi.klava:
köpük nası yaptırdın canım anlamadım ben:uhm: