- 20 Ağustos 2008
- 3.652
- 20
-
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
arkadaşlar bizde 2-4 derece arası değişip sürekli açık konumda yakıyoruz ve henüz fatura gelmedi bakalım nolcakben şey duydum en az 3 petek yanması gerekiyormuş daha azı çok yakıyormuş birde sürekli açık olması avantajmış çünkü kapatıp tekrar açınca tüketilen gaz ısıtmak ve dağıtmak için fazlaymış diye duydum sizce nasıl doğrumu bizimki hep açık ya
canım oda sıcaklıgı kac dereceye ayarlıyorsun kombi 70 tirde oda kaç derece tşk
sizin çok iyi o zamansa 250 ytl gelirse 3 katlı eve
bizim 2+1 evimiz ve 470 ytl geldi ve hiç ısınmıyoruz
3 katlı olsa bizim ev 3 katıda yaksak aman allahım
1.5 milyar fatura eder
biz ya evi değiştircez
yada kışa 1 milyar faturayı gözden çıkarcaz:çok üzgünüm:
arkadaşlar bizde 2-4 derece arası değişip sürekli açık konumda yakıyoruz ve henüz fatura gelmedi bakalım nolcakben şey duydum en az 3 petek yanması gerekiyormuş daha azı çok yakıyormuş birde sürekli açık olması avantajmış çünkü kapatıp tekrar açınca tüketilen gaz ısıtmak ve dağıtmak için fazlaymış diye duydum sizce nasıl doğrumu bizimki hep açık ya
arkadaşlar konuyu evden çıkmadan açmıştım. yeni geldim, bir çırpıda okudum yazdıklarınızı. hepinize teşekkürler.
yazdıklarınıza bakılırsa bizim halimize şükretmemiz gerek.çünkü bizim hergün ve 24 saat yandı kombi.:ecrin_bebek: çünkü ev soğuyunca ısıtmak için daha çok yakıyor demişti servisten gelenler ve kombi tesisatını yapanlar. salonda termostat var onu 23-24 dereceye ayarılıyoruz ev 22 derece falan oluyor(ayrı bir termometreyle ölçüyoruz). hastalanıp doktora ve ilaca para vermektense, bir de benim giyinerek çözülemeyen üşüme sorunum var,senağlama hep yaktık. bu durumda zamlı hayatı sindirmekten başka çare yok. etraftan merkezi sistem daha ucuza geliyor diye şeyler duyunca pişman olacaktık az daha, hoş o zaman da bir sürü elektrik yakmamız gerekecekti zaten.
Yaşasın kömür sobalarınaniknanik yaşasın sobada pişen kestaneler :) közlenen patatesler :))
Çok şükür doğalgaza hiç para ödemiyorum.:lepi:
Evine doğalgaz alıp battaniye altlarında 2 kat hırkayla dolaşıp ödenen faturayı ben söyleyeyim size 120-180 arası hiç söndürmeden en düşük seviyede yanan şekli ile.
benim kombi bosch
19.12.08 tarihinde geldi faturam 222 ytl'
7 gün olmuş geleli ve 7 günlük yaktığım şuan 35
tabi ne gelir bundan sonrası bilmem
hesap ettik sobam olsaydı yaktığım kömürle fatura hemen hemen aynı yani zaten kömürün torbası 20 ytl'e
yinede istediğim gibi ısınıyorum
birde şu önemli duvarlara köpük yaptırmak
ben gecen yaz başı oturduğum odayla yatak odama içten köpük döşettirdim bir bakıma dışarıdan gelen soğuğu kesmiş bulundum
birde oda termostatın'önemi var
onuda taktırmadan evvel 300,350,filan ödüyordum
şimdi oda var köpükte döşeli duvarlarda
gelen aç kapa sayesinde 222ytl
bir dahaki gelecek olan faturayıda burada sizlerle paylaşırım
hepinize iyi ısınmalar kızlar:1hug: