annem düğünden sonra altınları hiç görmedi, bir görim bakim diyor doğal olarak ne takıldı diye.
çok büyük bunalım girdim ben geceleri kalkıp ağladım çok uzun bir süre yani anneme aileme karşı çok mahcup oldum, biz öderiz biz öderiz dediler aldılar damat tarafının alması gerekneleri 5 kuruş vermeden ortadan yok oldular. biz tüm borçlarla başbaşa kaldık, üstüne bir de bu kendi kızına yapılsa nasil olur ya 10 günlük gelindim ben bunlar olduğunda ve evet emekli maaşı var tarlaları filan var yanı arti gelirleri var. gel de cıldırma,, almadiğini hadi geçelim ya bu nasıl insanlıktır yaa!
ay yavrum benim yaa :1no2:benimde durum aynı takılan altınlar paralar borcumuz var denerek elimden alındı evliliğin 2. günü:S taktıkları 2 bileziğide bi ay sonra istediler annem sorduğunda anlamasın die emitasyonlar var ya onları gösteriyorum.
hiç olmazsa size düğünde elalem içinde takı takılmış. benim oda olmadı.
3 sene nişanlı kaldım abartmıyorum 50 tl ye bi buluz pantolon aldı. 3 sene başka bi çekirdeğini bile görmedim. eşyaymış gelinlikmiş düğün alışverişiymiş. hiiiç birşey. eşimde işsizdi yeni askerden gelmiş.. ben askeri ücretle bi yere başlamıştım.enmiş kaporaymış 3 aylık peşinmiş hiç bişiy sormadılar. babam tırnaklarıyla kazıdı temizledi evimi. kurban olurum ona. ama onlar ne yaptınız demediler.
3 tel bilezik taktılar .elalemin setini takmamı teklif ettiler. onlarda gelinin boynu boş olmazmış.
ama takarmıyım. ayrı şehirdeydik olanlardan sonra onların salonuna ailemi götürmedim.sadece onların tarfı ve ben yarım saat dikildim ayakta 3 4 tane eşime çeyrek takıldı. yarım saat dikildim sonra sap gibi otursum yerime. kimseyede bişiy götürmemişki geldin.
ne kendileri taktı nede elalem.
diyorum ya düğünde saçımı kimse yaptırmadı kardeşim sinirlendi millete gittim fön çektirdim 5 tl ye.
öle eşofman buluzla durdum düğünün başladığı gün. bırakın düğün kıyafeti kına kıyafeti bile almadılar.
yemin ediyorum bir çorapları nasip olmadı nişanlıyken ve halada öle.
allaha havale ettim. kendi akrabalarımda dahil hep beni kötü örnek gösterdiler. bunun gibi olsan noolurdu diye.
canlarına bişiy olmasın ama allah çıkarsın inşallah.. hakkım helal olmasın. allah bana düşürmesin ama bugünün bide yarını var.
devran elbet dönecek....
Pardon ama???
Tüm bunların suçlusu eşinizin ailesi mi sizce?
Size gelinlik almayan,gelin saçınız için kuaföre götürmeyen adamın hiç mi kabahati yok??
sözümüzün kesildiği akşam kayınpederim takıları ilerde ev alırken kullanmamız için eşimle bana bırakacağına söz verdi. ayrıca eşim 800 tl maaş aldığı için kiramızı ödiceğine de söz verdi(kayınpederimimn durumu oldukça iyi). üstelik bu ve bunun gibi bir çok konuda sayısını bile unuttuğum sözler verdiler.ailem maddi sıkıntı çekeriz korkusuyla evliliğimizi onaylamıodu. sırf ikna etmek için verilmiş bu sözler. altınlarımızı güya bize verdiler. eşimin üstüne 10000tl kredi çekmişler onu ödüoruz, kiramızı güya ödüolar ama karşılığında kira tutarı kadar altınımızı alıolar. kirayla kredi taksidine eşimin maaşı ancak yetio. bu arada eşime takılan altınları toplasanız 5500 etmez. üstelik altnlarımızın da paralarımızında 3te 1i eksikti videoyu izleyince farkettim. kayın validem vermeyi unutmuşum die ben farkedip söyleyince 3 hafta sonra verdi eksik altınları. eksik paradansa hiç haberleri yokmuş halbuki bütün takıları kayınvalidemin kardeşi tuttu düğün boyunca elinde. aslına bakarsanız beni üzen kıran ne takı meselesi ne para. ailemi de beni de aptal yerine koyup milyon tane söz verip hiçbirini tutmamış olmaları ve eşimin de hala ailesinin yaptıklarını görmemesi.artık eşimin ailesine hiç güvenim kalmadı. yine de eşimin hatrına saygıda kusur etmiorum . tek istediğim eşimin ailesinin yaptığı haksızlığı görmesi. anlıcağınız 1 aylık evliliğe kocaman bi hayal kırıklığı sığdırdım kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?