Dn taklar ve Erkek taraf!!

canım senı cok ıyı anlıyorum buna benzer bı olayda benım basıma geldı kaynanam ogluna cok duskun ama gel gorkı oglunu evlendırecek hıc bısı yapmamıs almamıs herseyını kızına harcamız bana dogru duzgun bısıelr alınamdı alınsayıda eşım parasını verdıgı ıcın kıyaamzdım aldırmazdım eksık aldırırdım ama kaynanam bana herseyını tam aldırırdı kendısı almadııg gıbı benden tam bekelrdı evı var ama kaynanam ıcındekı kıracıyı cıkarmadıgı ıcın ve para yardımında bulunamdgı ıcın beraber otrumak zorudn akaldım ve cok kavga ettım kaynanamla esımle cok kotu gunler gecırdım onun yuzunden ve benden aldıalr dugun gunu altınalrımı ne takıldı kac para kac altınım hala bılmıyorum 1 seneden fazla oldu evlenelı ve bı tane 14 ayar bılezıgım vardı hedıye takılmıstı bana dedı bunu bozudrmayalım dedım neden dedı bunu kım taktıysa ona gerı takarız boyle bı zıhnıyet varmı benı baglama zkım taktıysa sen gıt tak benımkını neden alıyosun dımı ıste var canım boyle ısnanal rbence sen aılene soyle bı yolunu bulup kımsenın senı enayı yerıne koykasına ızın verme bu zmanda kımse kımseye 5 kurus vermıyo ınceldıgı yerden kopsun kaynana soyle annem ıstedı mecbur soyledım de bı yolunu bul ama soyle bak o zaman daha ıı olur senın ıcın canım allah yardım etsın ya

canım haklısın kendi kızları olsa ne yapar eder alırlar ederler tüm imkanları seferber ederler ama sen gelinsin el kızısın yani sen ne kadar onlara iyi davransanda onların seni böle görmeleri değişmez artık giden gitmiş üzülme gün olur hersey değişcek die düşün sabret kocanla kötü olmana değmez sen mutlu ol onlara en iyi cevap bence bu eğer durumu biliyorsa zaten sana hak veriyordur...annenide tahmin ediyorum şüphelenmiş belli geçiştir artık zaten 2 seneden fazla olmuşş sanki kendileri gelin olmamış bu nasıl bi zihniyet ya yeni evlenen umutları olan insana neler yaşatıyolar bu onların ayıbı emin ol birgün gelecek yüzlerine vurulacak:)))

benimde durum aynı takılan altınlar paralar borcumuz var denerek elimden alındı evliliğin 2. günü:S taktıkları 2 bileziğide bi ay sonra istediler annem sorduğunda anlamasın die emitasyonlar var ya onları gösteriyorum.

ay yavrum benim yaa :1no2:
inşallah geri alabilirsin.

Yurtdi$inda in$aatlarda çali$an abisi 2500 YTL'nin pe$inde durmaz karde$im.. Yapsa yapsa 1000 EURO yapiyor onu da kolay biriktirir kayinvalidenin karde$i.

Yani senden çikarmi$ o borcunu.. oglunu madem evlendirdi ona göre hesap yapsalardi. Ne ya bu geline takilan altinlara göz dikmek felan uyuz oluyorum.

Vallahi Allah kolaylik versin, çoluk çocugun varmi? Ben bu parayi çocuklarim için kullanicam de koy kenara dokunmasinlar. Herkese de banka da yetki verme benden söylemesi.

benim kaynana bana eltimden 4 bilezik eksik taktı.eşime takılan altınları ve toplanan parayı vermediler.evin içini andikdandik yapmışlar.kapı kolları çıkıyor,parkelerde halılar dans ediyor,aldıkları eşyalar birbir dökülüyor ki daha 4.5 aylık evliyim.

bir komşum evlendikten 2 hafta sonra biileziklerini kaynının evinin yapılması için verdi....aradan 7 yıl geçti ve hala alacak.7 değil 70 yılda geçse artık alamaz.

ben evlendiğimde düğün solonundan çıkışta altınlarımı aldılar.gecede arayıp bilezikleri yarın getirin dediler bizde verdik tabi içim kan ağlayarak çünkü eşim çalışmıodu atanmamıştı daha ve sadece salon tuttular ev eşyası almadılar bir bohça bile yapmadılar.evimde kaynanama ait bi iğne bile yok.bunları şikayet amaçlı yazmıyorum.çünkü o gün yaşadıklarım çok kötüydü fakat allah benden aldıkları her kuruşu fazlasıyla onlardan çıkardı dünya gözüyle gösterdi düğünümden altı ay sonra iki evlerinide sattılar o yüzden üzülmeyin allah hak yiyenin cezasını çok güzel veriyor sizede gösterio üzmeyin kendinizi eşinizle ağız tadınız tatlı olsun yeter...

allah hepımıze yardım etsın valla benım kaynanamda hem bılezık almay abenı goturmedı kendısı begendı yaşlı tıplerı hemde 27 gram alcam dedı 19 gram cıktı hepsı yanı 3 tanesı :) dugunde takılan altınalırmıda aldılar kac tane altınım var yada ne oldu onlara hala bılmıyorum bız onunla beraber otruduk borcuda yoktu ne yaptı acaba ben haram ettım benden habersız harcarsa dıye ama bazen fark edıyorum onalrı baskalarının dugunelrıne takıyo mıkrop kadın

benim düğünüme 38 gün var böyle seyler başıma gelmez diye umuyordum ama öz babam çok masraf yaptık artık takılanlardan bize ödersin dimi diye sordu geçenlerde ve aslında hiç masraf yapmamşlardı tek borçları yok hepsini babannem falan yaptı dha doğrusu annemler aldıktan sonra verdi babannem borca grmeyin boşuna torunuma ben yaparım diye ve utanmadan babam benden para yada takkı istedi borçları olsa verirrim seve seve nşanlımn ailesinede benimkinede ve nişanlımın ailesi çok sey aldı bütün evi onlar yaptı yatak odası otrma takımı yemek odası mutfak halı perde düğün salonu vs biz iki üç parça ymk takımı bi bulaşık makinesi aldk ve bazı syler onların yanında hiç birşey ve benim babam bunu derken nişanlımın ailesi hergn arıyo kızım gelinlik alalım kızım kına kıyafeti alalımm hadiii diye nişanlım bana takı seti aldıklarını syledi düğünde takmak için ve kimbilr daha neler almştr annesi köstek altnlar fln çnkü onlarda adet bizimkiler nişanlıma bitane yarım altın banada 14 bayar ince bi kelepçe bilezik 300 tl zor eder satsan ben utanıcam onlar takarken takıları ve geri vermeyi düşünüyorum taktıktan sonra borçları olsa parasz olsalarr içim rahat olcak vericem ama bir tek borçları yok ve durmumzz cdden iyi keşke bndende kayınvalidem alsa takılarıda daha düğün olmadan babamdan byle bişi duymasam

allahıma çok çükür benim böyle bir sıkıntım olmadı.üzerime ne takıldıysa esime ve bana kadı..takı merasiminden sonra üzerimizdeki altınları topladılar ve kayınvalideme verdik çünkü düğünden sonra eşimin memleketine dönecektik.aynı arabayla döndük.altınlarımı ertesi gün eşimle beraber bankaya yatırmıstık.iki ailedede altınlarımızı istemediler.zaten altınlarımın hepside arabaya gitti:)

yani kızlar sizde kuzu kuzu veriyorsunuz sonra şikayet amaclı değil diyorsunuz.... kendi hakkınız olan mal için verecek iki çift lafınız yok mu sizin yaa neden pasifsiniz ki bu kadar.... ailelerin resmen gözü dönüyo altınlar taklar paralar deyince.... kimse demiyor mu bu para evlilik sonrası BİZİM butcemiz için laızm kendimize duzen vermeden kimseye altın veremem onlar bizim deyip gömsenize bankaya....kaç kişinin ki gitmiş geri gelmiyor lutfen yeni gelinler ağzınız açık bakmayın malınıza sahip olun

Son düzenleme:
biz borç içinde kıvranırken eltimin dediğine göre kayınvalidemin dolabı bir çanta dolusu altınla doluymuş:)))kız da şok olmuş bana anlatıyor,doğrudur tabi bize birer tane küçük altın verdiler düğünden sonra sadece:)

hiç olmazsa size düğünde elalem içinde takı takılmış. benim oda olmadı.
3 sene nişanlı kaldım abartmıyorum 50 tl ye bi buluz pantolon aldı. 3 sene başka bi çekirdeğini bile görmedim. eşyaymış gelinlikmiş düğün alışverişiymiş. hiiiç birşey. eşimde işsizdi yeni askerden gelmiş.. ben askeri ücretle bi yere başlamıştım.enmiş kaporaymış 3 aylık peşinmiş hiç bişiy sormadılar. babam tırnaklarıyla kazıdı temizledi evimi. kurban olurum ona. ama onlar ne yaptınız demediler.
3 tel bilezik taktılar .elalemin setini takmamı teklif ettiler. onlarda gelinin boynu boş olmazmış.
ama takarmıyım. ayrı şehirdeydik olanlardan sonra onların salonuna ailemi götürmedim.sadece onların tarfı ve ben yarım saat dikildim ayakta 3 4 tane eşime çeyrek takıldı. yarım saat dikildim sonra sap gibi otursum yerime. kimseyede bişiy götürmemişki geldin.
ne kendileri taktı nede elalem.
diyorum ya düğünde saçımı kimse yaptırmadı kardeşim sinirlendi millete gittim fön çektirdim 5 tl ye.
öle eşofman buluzla durdum düğünün başladığı gün. bırakın düğün kıyafeti kına kıyafeti bile almadılar.
yemin ediyorum bir çorapları nasip olmadı nişanlıyken ve halada öle.
allaha havale ettim. kendi akrabalarımda dahil hep beni kötü örnek gösterdiler. bunun gibi olsan noolurdu diye.
canlarına bişiy olmasın ama allah çıkarsın inşallah.. hakkım helal olmasın. allah bana düşürmesin ama bugünün bide yarını var.
devran elbet dönecek....

Pardon ama???
Tüm bunların suçlusu eşinizin ailesi mi sizce?
Size gelinlik almayan,gelin saçınız için kuaföre götürmeyen adamın hiç mi kabahati yok??

Canım hikayeni okudum çok sinirlendim açıkcası..ne oluyor bu erkek tarafına anlamıyorum..senin kendi evlatın bu,ona yapıyorsun ne yapıorsan..evliliğin güzel yıllarında borçmu ödiceksin evliliğimi yaşıcaksın..senin ailen ne güzel destek olmuş onlar tamamen köstek olmuş..bide erkek tarafıyız diye gezerler ortada anca..bende nişanlıydım bir aralar..düğüne 2 ay kala nişanı attım sebebi de mutfak dolabıdır.zaten nişanlımla aramızda sorunlarımız vardı inan ufak bir bahaneye bakıyordum..neyse bunların kendilerine ait 15 yıllık daireleri vardı ve kaç tane kiracı girip çıkmış ayrıca evde herşey o zaman 2.el alınıp konmuş...evin şöyle baştan aşağıya tadilata ihtiyacı vardı ama apartman yıkılıcak diye eve masraf yapmak istemediler..ama ne zaman yıkılıcağıda belli değil hatta yıkılırmı oda belli değil..adam birazda masraftan kaçmak,borçsuz düğün yapmak istiyordu,bu zamanda kim borçsuz bir iş yapabiliyor..ki zaten borç yapılıcak bişeyde kalmamıştı sadece mobilyaya borç yapıcaktı...eşyaların bir kısmını düğünden sonra alırız falan diyordu.eski eve kullanılmış eşyaları koymak istediler izin vermedim tabi..mutfakta 4 tane küçücük dolap vardı..ben bir sürü cam eşya tabak tencere vs.almışım hangi birini koyucam güzel temiz bir mutfak dolapı istedim (sanki babamın evine yapıyor) eski kayınpederim bir sürü laf yaptı insanın gelinine söylememesi gereken şeyleri söyledi bende zaten oğluyla sorunluyuz oda böyle yapınca aldım yüzüğü fırlattım bir ara gelin bohçalarınızı alın götürün dedim ve olaydan 2 hafta sonra kapımızı çaldılar..ev tadilat yapılmış,mutfak dolapı yapılmış sadece gidip mobilyalar alınacak seviyeye getirmişler..benim gönlümü almak istediler ama iş işten geçti...yüzüğü attıktan sonra öğrendiğim bazı şeyler tamamen bitirdi herşeyi...eski kayınpederim o bana yaptığı lafların bedelini böyle ödedi...şimdi çok pişman ama neye yarar..

sözümüzün kesildiği akşam kayınpederim takıları ilerde ev alırken kullanmamız için eşimle bana bırakacağına söz verdi. ayrıca eşim 800 tl maaş aldığı için kiramızı ödiceğine de söz verdi(kayınpederimimn durumu oldukça iyi). üstelik bu ve bunun gibi bir çok konuda sayısını bile unuttuğum sözler verdiler.ailem maddi sıkıntı çekeriz korkusuyla evliliğimizi onaylamıodu. sırf ikna etmek için verilmiş bu sözler. altınlarımızı güya bize verdiler. eşimin üstüne 10000tl kredi çekmişler onu ödüoruz, kiramızı güya ödüolar ama karşılığında kira tutarı kadar altınımızı alıolar. kirayla kredi taksidine eşimin maaşı ancak yetio. bu arada eşime takılan altınları toplasanız 5500 etmez. üstelik altnlarımızın da paralarımızında 3te 1i eksikti videoyu izleyince farkettim. kayın validem vermeyi unutmuşum die ben farkedip söyleyince 3 hafta sonra verdi eksik altınları. eksik paradansa hiç haberleri yokmuş halbuki bütün takıları kayınvalidemin kardeşi tuttu düğün boyunca elinde. aslına bakarsanız beni üzen kıran ne takı meselesi ne para. ailemi de beni de aptal yerine koyup milyon tane söz verip hiçbirini tutmamış olmaları ve eşimin de hala ailesinin yaptıklarını görmemesi.artık eşimin ailesine hiç güvenim kalmadı. yine de eşimin hatrına saygıda kusur etmiorum . tek istediğim eşimin ailesinin yaptığı haksızlığı görmesi. anlıcağınız 1 aylık evliliğe kocaman bi hayal kırıklığı sığdırdım kızlar.

Canım allah kolaylık versin inan ki okuyunca çok üzüldüm ...

Azda ben dökem bari içimi.depreştirdiniz benide bu saatte:).ben evli değilim ama yaza evlenicem.nişanlımın babası öldü.annesi var abisi sinopta kısa özet bu yani.bağlarını sattılar 3 e bölündü falan.3 katlı evleri var.nişanlım nişanı yaptı.bi yandan daireinin birini işleticek çok eski asla durulmaz.10 milyar gözüyle bakıyoruz inşata.sonra eşyalar var,düğün olucak,takılar,bilezikler,set ... olan 21 milyarı var kıyamam canımınm
Annesinde 10 milyar para var ama kendi oturcağı evi yaptırıyor.hazır mutfaklar,laminantler,hilton lavabolar.... nişanlım mahfoldu istediğin gibi ev ,düğün yapcam istediğin herşeyi alcam diye.annesi yardım etcek sanıyordum ben oysaki sadece 3 bilezik takıcakmış.birde kendi gelip gidenine mevlütlü yemek vericekmiş.benim ailemdede yok bişey.babam 10 milyar kredi çekip eşyaların hepsine ortak girdi.iyi kötü altında takıcak.benim annem üstüne ceket almazken bana çeyiz yapıyor.babam ayağına ayakkabı almıyor para tutuyor.şimdi bu adil mi kızlar yaa.valla hiç özencim kalmadı kendi ailem ve nişanlım zor durumda kalıcak başka kimsenin umrunda değil.böyle yapıyolar sonrada gelinler kötü oluyor.benim annem haftada 4 gün yemeğe alır nişanlımı her seferinde annesinide ayırmaz.ama biz onlara en son ramazanda iftara gittik.söyleyin allah aşkına bizlerin soğuk davranmasına bunlar neden olmuyormu;???

aynen katılıyorum onlar sebeb oluyor herşeye sonrada neden soğuksun nenden kın tutuoun en gusel anlarımız mahvedın snrada..
aynı benım kaynanamda tam duğun uzerı evını doşettı parkeler mutfak banyo her yerı yaptrdı 10 bın masraf ama kndı odeyebıldımı desen hayr esım çalışıodu onunkartlaryls odedı nışanlıyken.
duğunde elınde 5 kuruş bırıkımı yoktu ondan bnda borç alıp odedı salon parasnı falan mobılyalar desen taksıtle alındı ama olan benımaltınara olduu daha balayına gdeceğim gun yola cıkmadan ıstedı altınlaı yanıı kendı mobılyamı duğunumu ben yapmış oldum hanfendı borcladuğun yaptı borclarıda altınlarmzlaodedı sonrada ortada dolnıyo ben oğlan evlendrdım dıee kı benım eşim tek çocuk bırıkım yapması gerekmezmydı
ev kendının eşi emeklı hemde calışıo kendıde calışıodu ama ellerınde 5 kuruş para yokk napıolar dersenız bılmıorum
benımle sureklı yarş halınde olan bı kaynanam var aldıklarımı almaya calışır.. elınde braz para olsunharcarr nefret edıorum ondann
altınlarımı gerı odıcem dıe aldı 2.5 sene oldu bırak odemeyı daha bebeğime takılanları ıstedı ama artık yemezler bı defa kandrdn sen benı bı dah b..verırım hakkımı helal etmıyorummmm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…