Evet bir şeyler bekleyemektense kendim elde etmeye alıştığım için haliyle tuzum kuru..Bence katiyen düşündüğünüz gibi değil..Çocuğunuzun geleceğini hazırlamak ona çeyiz hazırlayıp eşya alıp düğün yapmak değildir..Eğitimini sağlığını mutluluğunu ona sağlayabilmektir o da makul bir yaşa kadar..Yani kendi ayakları üstünde durabilene kadar..Kaldı ki MECBURİYET asla olamaz bu tip şeyler..Durumu çok iyiyse gönlünden gelirse tabii ki yapar..Ama yapmıyor diye onlara haksızlık edilip beklenti içine girilmemeli..Bekleniyor ve yapılıyorsa da bunlar da istediğim gibi olmadı aman bana karıştılar denme hakkı olamaz..Bu durumda çocuğa ev yapılsın düğün yapılsın mecburiyettir haktır ; anne baba bir şey isteyince çingenedir hırsızdır hakkı değildir v.s..Nereden geliyor bu çifte standart ben anlayamıyorum..
canım tabi ki bir yerde ailelere yüklenmek doğru değil ama gelenek görenek dediğimiz birşey var değil mi bizim geleneklerimize göre aileler çocuklara yardım etmelidir ama burada okuduğun erkek aileleri genelde masrafa gelince gelenek görenek bilmezler ama kendi lehlerine olan her tür adeti isterler burada yazan çok düğüne eşyaya gelince karışmazlar ama düğün sabahı bize geleceksiniz kahvaltıya gelenek böyle demeyi bilirler değil mi benim anladığım arkadaşların kızdığı zaten bişi yapılmaması değil hem bişi yapmayıp hem de altınlara ortak olmaları
benim yaşadığım farklıydı benim eşim 18 yaşından itibaren neredeyse sülalesine bakmış geliri de çok iyiymiş çünkü ama son dönemde zorda evlenirken de öyleydi yine de biz herşeyi kendimiz yaptık Allah için benden altın falan isteyen olmadı ama ben kendim eşime verdim düğünün ertesinde gitti bozdurdu düğün borcunu ödedik ama benim düğünden üç ay sonra daha erkek tarafının alması gereken eşyalar evimde eksikken nişanlanmak isteyen kaynım için kayınvalide utanmadan bizden para istedi
benim üzerime düşeni ben ve ailem yaptık eşim de üstüne düşeni yaptı ama yine de rahat bırakmadılar
anne babanın pek çok görevinden biri bizim kültürümüzde düğüne eşyaya yardım etmek zaten ben kimsenin durumları yoktu o yüzden yapmadı diye kızan görmedim insanların geneli durumu olduğu halde bişi yapmayan ailelere kızgın bir de bu açıdan bak istersen
ben sana sadece aza tamah etme konusunda katılıyorum ben de arkadaşlarım gibi gidip 10.000 TL lik salon eşyası aldırmak yerine en uygunundan ama kalitelisinden aldım mesela ya da düğünü uygun biryerde yaptık yemekli olacağı için yemekli düğün şart mıydı dersen benim ve ailemin sosyal konumu gereği şarttı onu da zaten gelenlerle ödedik yine ses etmezdim belki ama hem eşim yıllarca tüm kazancını onlara harcadığı halde kimse elini cebine atmadığı gibi bir de üstüne bizi yolmaya kalktığı için lafını ediyorum ölene kadar da ederim