Dn taklar ve Erkek taraf!!

aynen katılıyorum onlar sebeb oluyor herşeye sonrada neden soğuksun nenden kın tutuoun en gusel anlarımız mahvedın snrada..
aynı benım kaynanamda tam duğun uzerı evını doşettı parkeler mutfak banyo her yerı yaptrdı 10 bın masraf ama kndı odeyebıldımı desen hayr esım çalışıodu onunkartlaryls odedı nışanlıyken.
duğunde elınde 5 kuruş bırıkımı yoktu ondan bnda borç alıp odedı salon parasnı falan mobılyalar desen taksıtle alındı ama olan benımaltınara olduu daha balayına gdeceğim gun yola cıkmadan ıstedı altınlaı yanıı kendı mobılyamı duğunumu ben yapmış oldum hanfendı borcladuğun yaptı borclarıda altınlarmzlaodedı sonrada ortada dolnıyo ben oğlan evlendrdım dıee kı benım eşim tek çocuk bırıkım yapması gerekmezmydı
ev kendının eşi emeklı hemde calışıo kendıde calışıodu ama ellerınde 5 kuruş para yokk napıolar dersenız bılmıorum
benımle sureklı yarş halınde olan bı kaynanam var aldıklarımı almaya calışır.. elınde braz para olsunharcarr nefret edıorum ondann
altınlarımı gerı odıcem dıe aldı 2.5 sene oldu bırak odemeyı daha bebeğime takılanları ıstedı ama artık yemezler bı defa kandrdn sen benı bı dah b..verırım hakkımı helal etmıyorummmm..

Vallahi evlilikten soğudum ya :/

aynen katılıyorum onlar sebeb oluyor herşeye sonrada neden soğuksun nenden kın tutuoun en gusel anlarımız mahvedın snrada..
aynı benım kaynanamda tam duğun uzerı evını doşettı parkeler mutfak banyo her yerı yaptrdı 10 bın masraf ama kndı odeyebıldımı desen hayr esım çalışıodu onunkartlaryls odedı nışanlıyken.
duğunde elınde 5 kuruş bırıkımı yoktu ondan bnda borç alıp odedı salon parasnı falan mobılyalar desen taksıtle alındı ama olan benımaltınara olduu daha balayına gdeceğim gun yola cıkmadan ıstedı altınlaı yanıı kendı mobılyamı duğunumu ben yapmış oldum hanfendı borcladuğun yaptı borclarıda altınlarmzlaodedı sonrada ortada dolnıyo ben oğlan evlendrdım dıee kı benım eşim tek çocuk bırıkım yapması gerekmezmydı
ev kendının eşi emeklı hemde calışıo kendıde calışıodu ama ellerınde 5 kuruş para yokk napıolar dersenız bılmıorum
benımle sureklı yarş halınde olan bı kaynanam var aldıklarımı almaya calışır.. elınde braz para olsunharcarr nefret edıorum ondann
altınlarımı gerı odıcem dıe aldı 2.5 sene oldu bırak odemeyı daha bebeğime takılanları ıstedı ama artık yemezler bı defa kandrdn sen benı bı dah b..verırım hakkımı helal etmıyorummmm..

Üzüldü canım senin durum daha vahimmiş.benim en büyük desteğim nişanlımla ailem.nişanlım benim haklı olduğum bi konuda annesine bile sırt dönmeye hazır.ama küçük olaylardanda çok yıprandı:S ya geçen gün bimden uyku seti aldık 50 liraya çok ucuz diye yazlık kullanırız dedim.kendi evime getirdim.annemlere gösterdim falan sonra nişanlım bornoz almıştı bizde duruyordu .çünkü ben pazardan aldım özdileğe ona buna 300 lira bayılmayayım 130 liraya kapattım.eve taşıdım getirdim.nişanlımda annesine söylemiş böyle böyle aldık biz bornozla uyku setini diye.aradan bi gün geçti nişanlım annemde görmek istiyor falan dedi bende ee gelsin görsün dedim.3 gün boyunca ısrarla istedi.3. gün taştım.çağırdım nişanlımı evime kapının önünede koydum eşyaları dedim al götür bunları annene hiçbişey görcek yüzüm yok.dedi neden böyle yapıyorsun.kapa çeneni dedim uğraşamam sizle ben şu kahrolası eşyaları biz kullancaz dedim parasını sen verdin.ha bende durmuş ha orda ne farkeder nedir bu ısrar dedim.kovaladım evden.akşamınada dedim nişanlımın kabahati yoktu.aradım görüştük.herzamanki çay bahçemizde.kırdıysam özür dilerim ama dedim 5 yıllık nişanlımki para dolu cüzdanının unutsa gelip istemez sen ki bu uyduruk 2 parça eşya için beni asla aramassın dedim.kem küm etti.sonra dökül dedim.annesi kızmış buna neden ordan duruyor ne işi var al getir buraya diye.annem o napıyım dedi zaten bundan sonra aldığım hiçbişeyi söylemiycem bıktırdı beni dedi.bak dedim annen 2 ay sonra ev taşıycak o yüzden eşyaları yollamak istemedim.evinizi taşıyın götürürsün zaten evinizde dolap yok o eşyalar misafir odasında sürünmesin diye size kolaylık olsun diye durmuştu.kaldıki aklımada yeminle kızlar ard niyet gelmedi yaa.bunları duyunca tepem attı dedim senin annen sana iğne almıyor oğlum ondan senin aldıklarını kendi almış gibi millete hava yapacak isteme nedeni o.yoksa karışmazdı dedim haklısın dedi.bundan sonra söylemeyelim.kızgınlığım geçti kaynanama karşı.zaten saman alevi gibiyimdir.ama kırıklık kaldımı kaldı derinler her hatasında dahada kırılıyorum.ama sabrediyorum.bir gün patlarsam tam patlarım.kızlar dua edin.birde altlı üstlü oturcaz yaa.

suuuu,gardını al,bak nişanlıyken çözmüşsün huyunu,ona göre davran yoksa çook canını sıkar bu kadın.

suuuu,gardını al,bak nişanlıyken çözmüşsün huyunu,ona göre davran yoksa çook canını sıkar bu kadın.

Sağol canım ama ben gardımı baştan aldım.oğlu benim tarafımda.fazla sinirimi bozmasın.oğlundan olur sonunda.:)) şaka bi yanda bende asla sesiz sakin değilimdir.hatta annem olmasa şimdiye yüz defa laf sokmuştum kaldıki çokta güzel laf sokarım.asla tınlamam mesela nişanlıma diyomuşki oğlum kurbanda danaya girelim gelin kızım kıymadan başka yemiyor demiş.nişanlımda anne onun için hiç danaya girmee demiş.bana böyle söyledi bende dedim hayatım ramazandan ramazana yemeğe geliyoruz nasılsa size ondada 2 den fazla köfte yemem.benim için dana kesmesine gerek yokki dedim.o anladı mesajı.yani anlıycan o benim üzerime oynuyor.çok iyi davranıyor gibi.beni çok düşündüğünden danaya giriyor.ama et yemeği bırak yemeğe almıyor doğru düzgün.oysa nişanlım bizden çıkmıyor.annem hep yaşlıdır kızım,kocasını kaybetmiş,iyi kadın alttan al diyip beni frenlemese şimdiye kanlı bıçaklı olmuştuk.nişanlımda huyumu bildiğinden asla annesine laf söylettirmez benim hakkımda.ama haklısın zorlu bi hayat beni bekliyor.bi üst caddesindeki abisine gece gidemiyor.nişanlım bırakıyor ya bilmiyorum.ama ben işimi yzdürcem erkekleri elde tutmak kolaydır(anne kuzuları hariç)bi zaman sonra yanımdan ayrılmak istemediğinden annesinin isteklerinide yerine getirmiycektir.tabi dahada ileri gider evliliğimize burnunu sokarsa ayrı eve çıkabiliriz nişanlım öyle söyledi.sakın kötü gelin sanmayın beni.evlendikten sonra ben de bir kız evladı gibi ona oğluna bağımlı olmamasını söylüycem oğlu için değil kendi iyiliği için biz tatile sağa sola gidicez.ilerde belki ev alıp çıkıcaz ordan kendi başının çaresine baksın bizlerde destek olalım.ilk başta yapacağım bu.ama işe yaramazsa diğer taktikleri devreye sokucam.ahhh şu saf kalbli iyi gelinlere gelen kötü kaynanalar bana gelicekti valla öttürrürdüm hepsini.:)))allahın hakkı 3 tür kızlar ilkinde evlatlık,ikincisinde gelinlik,üçüncüsünde insanlık,dördüncüsü ve sonralarında gıcıklık yapmanız haktır.:32:

ıyı nışanlın daha sımdıden arkanda benım kocam annesıne laf soyletmezz aman kırma alttqn al bıktım ınankı loğudsayken bıle kaynanamın gcıklarını ''napıyım değişteremeyz ya huyunu sende alttan al'' dedi loğusayım ama ben alttan alıyorum olaya bak yaaa...
nışanlıyken evımızn avızelerı alıncaktı beyefendı bana ne dese beğersınz ''ben tek gdeyım alayım benım zevkıme guven bıkerede ne var bntek karar versem '' dedi bnde dedım ıstersen gt al kırar atarım hepsını dedım beraber gtcez dedım beraber gttık bı baktım kaynanamda var haaa dedimmm anasıyla gtmekmşş derdıı salaklığa bak yaaa benım evımın avızeleını anası seccek hey yarabbım yaaa benım safta tamam dıoo ne anakuzusu yaaa ınanmıyorum ama artık dınlemıyorum
mesela dun akrabalarının duğunu vardı bebeğim var dıye gdemıcektık ama annesını göturebılmek ıçın gdelım dıe tutturdu istersen ben tek gdeym 1 saat durp gelırm dedı gelemıceğini bılıodum
bnde dedım tek basına ne ısın var evlı adamsın ananla duğunemı gtcen ınadınabnde gttım kaynanam sasrdı benı göruncee yarım saat durduk hadıdedım çocuk durmuyo emzrcem falan
annesını orda bıraktık evımıze geldıkk banane eve nasıl donerse donsun kocası varrr ohh canıma değsinn ben gtmeseydım anasıyla 11 e kadar gelemezdiiinadına gttm

Son düzenleme:
Aman canım altan alma sakın.seni alttan alsınlar.ben kaynanama nişanlımın yanında söyledim.kaynanamın kardeşinin karısı dengesizce bi laf etmiş.bende açtım ağzımı yumdum gözümü.kaynana diyo kızım büyüktür o alttan al.dedim kimseyi alttan alamam.bak beni çıldırtmayın sülalecek nedir bu ya dedim dk bi gol bir yolarım o kadının saçını başını aklı başına gelir dedim.nişanımda da istemiyorum dedim.uğraşamam valla ben böyle tiplerle dedim.kaynanam evlendikten sonra görüşmezsin kızım diyo ama ağpzı bi karış açık kaldı.kendi annemde öyle nişanlım garip üzülüyor bi köşede.adım cadı geline çıktı ama iyide oldu.seveni üzaerler üzeni severler bayanlar.ne yazıkki böyle.ya benim eltim 3 yıllık evliyken bile kaynanamın yanında sigara içmiyormuş saygıdan değil korkudan:))ben bacak bacak üstünede atıyom sigaramıda yakıyom.hiç sormadım bile.ne sorcam canım bu benim hayatım beni böyle kabul ederse eder etmesse keyfi bilir.canıma minnet.sizde sakın ezdirmeyin özellikle nişanlıyken ozaman bi başlarsanız düğünden sonra daha beterini istiyolar.ama aynı ben kaynanama gittimmi yemekte yaparım bulaşıklarını yıkarım,kahvesi,çayı herşeyinide yaparım.saygısızlıkta etmem.herkesin bir ar damarı var ya benimkide hayatıma karışılması,ailem hakkında söylenmeleri işte bu iki durum deliye çeviriyor.ozaman gözüm nişanlımı bile görmez.onun sülalesinin ettiği laflar yüzünden çok kovdum evden onu.görmez istemediğimi söyledim.şuanda allaha şükür iyiyiz .hee kaynana düzgün duruyomu 50 liralık uyku seti bizim evde duruyor diye delleniyor.anlıycanız bu aralar nişanlımla kavga edicek zamanı bulamıyoruz.birde annesi yüzünden daha fazla tartışmak istemiyorum.bir dahaki hatasında gidip kaynanayla konuşcam nedir derdi sorcam.neyse çenem uzadı gene.damardan girdik:)))bayram arifesi boşverin kaynanayı onu bunu yaa.keyfimize bakalım biz.:40:

valla kızlar benım dusun altınlarımın tamamı duruyor. Hıc bırını vermedım. Dugunde altınları aldım cantaya koydum annemı cagırdım . bılezıklerımı falan hepsı annemde. yanıma ole kımseyı almadım. valla en kurnazlıgı dugunumde yaptım yeter dedım. nısanlılıgımda yeterınce enayı yerıne kondum cunku.halamın teyzemın amcalarımın taktıgı altını onlara verceek degılım. bız ev esyalarımızı kendımız aldık annemde tum beyazesya ve yatak odasını aldı.

Benim kayınvalidemle kayınpeder tv,buzdolabı,ç.makinası ve setüstü aldı bize ama düğünden sonra hemen geri verdik.ama akrabaların hepsine biz aldık demişler,tabi yalan sonunda çıktı ortaya..(k.validem ve k.peder hacı bu arada)
düğün günü eşimle tatile gittik.biz tatilde iken düğünümüze gelemeyen bazı akraba ve komşular toplamda 4 adet çeyrek altın vermişler kayınvalidemlere bize versinler diye..biz tatilden döndük çok sonra haberimiz oldu bu durumdan..bu da kesin bir durum eşimin yengesi görmüş.

Ben hakkımı helal etmiyorum..

Valla ben nişanlıyım benim kaynana ukalasıda nişan sadece yüzükle geldi kiyafetimi falan ben aldım. şimdide düğünde hiçbirşey takmayacak ve ayrıca eşyaya da yardım etmeyecek. nişanlım düğünü kendisi yapacak anlayacagin ve bizim taraftan bana çok fazla para altin birikecegini biliyorum bende o altın parayı alıp kendi erkek kardeşimin eğitim masrafina vericem. çünkü o salak kadın senın dugunde birikenleri satarız dedi ve bende gardımı aldım. o para bize girmeyecek nişanlıma da söyledim ağzını bile açamadı. sonuçta düğün benim memlekette olacak para kız tarafının. öldürselerde vermem yasasin kotülük. annesininde Allah belasini versinde kurtulaym

T
Valla ben nişanlıyım benim kaynana ukalasıda nişan sadece yüzükle geldi kiyafetimi falan ben aldım. şimdide düğünde hiçbirşey takmayacak ve ayrıca eşyaya da yardım etmeyecek. nişanlım düğünü kendisi yapacak anlayacagin ve bizim taraftan bana çok fazla para altin birikecegini biliyorum bende o altın parayı alıp kendi erkek kardeşimin eğitim masrafina vericem. çünkü o salak kadın senın dugunde birikenleri satarız dedi ve bende gardımı aldım. o para bize girmeyecek nişanlıma da söyledim ağzını bile açamadı. sonuçta düğün benim memlekette olacak para kız tarafının. öldürselerde vermem yasasin kotülük. annesininde Allah belasini versinde kurtulaym
iyi orgenize et altınlar sende kalsın

kızlar okudukça insan daha da sinir oluyor bizde 2sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz ama ne altınlarımı ne paralarımı nede başka birşey vermeyi düşünüyorum sözlümün ailesine. gelip bana ihtiyacımız var deseler bilie vermeyi düşünmüyorum evleneceğimiz zaman belli benim okul bittikten sonra suan 3.sınıftayım dedim sözlümede 1g takı bile vermem şimdiden söyliyim dedim birikim yapmaya başlasınlar yok salon parası yok eşya parası diye cıkmasınlar sakın karşıma dedim benim aillemde nişan yapıcak bana oda az para değil ama kendileri yapıcak birikim yapmaya başladılar ufaktan nişan paramı ailem istemez cünkü öyle demişlerdi üstümüze düşeni yaparız demişlerdi o yüzden vermeyi düşünmüyorum cünkü geri gelmez üstüne bende 1 bardak su içerim

kızlar okudukça insan daha da sinir oluyor bizde 2sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz ama ne altınlarımı ne paralarımı nede başka birşey vermeyi düşünüyorum sözlümün ailesine. gelip bana ihtiyacımız var deseler bilie vermeyi düşünmüyorum evleneceğimiz zaman belli benim okul bittikten sonra suan 3.sınıftayım dedim sözlümede 1g takı bile vermem şimdiden söyliyim dedim birikim yapmaya başlasınlar yok salon parası yok eşya parası diye cıkmasınlar sakın karşıma dedim benim aillemde nişan yapıcak bana oda az para değil ama kendileri yapıcak birikim yapmaya başladılar ufaktan nişan paramı ailem istemez cünkü öyle demişlerdi üstümüze düşeni yaparız demişlerdi o yüzden vermeyi düşünmüyorum cünkü geri gelmez üstüne bende 1 bardak su içerim

kesinlikle bu kafayı değiştirme,aç gözünü biz bilemedik ne olduğu belli olmadı,tabiki yapsınlar ne gerekiyorsa

aynen yani 2senede neler neler yapılır büyük konuşmıyım ama vermeyi düşünmüyorum bizi enayi yerine koyup haketmedikleri paraları takıları alıp insanın hevesini kırsağında bırakıp huzurlarını kaçırdılar bunca zaman okuduklarımın bazılarına inanamadım bile yuh yani.sözlümün ailesi cok iyi insanlar benide cok severler böyle bir talepte bulunurlarmı bilmiyorum ama ne olur ne olmaz belli değil yani bu sayfaya içini döken bir arkadaşımızın dediği gibi altınları veripte içimde kalacağına kötü gelin desinler daha iyi

Benim böyle sorunlarım olmadı çok şükür ama ablamında başına ilk evlendigi zamanlar bu tarz bişey gelmişti.Eniştem evlenmeden önce dügün icin 10milyar param var fazla fazla yeter demişti (ozamanın parasıyla) sonra bu para 5milyara düstü sonra dügünden sonra borclu cıktılar:1:
Dügünden hemen sonra kayınvalidesi gerdanlık setini verde borclarımızı ödeyelim dedi.Baya bir kavga cıktı.Sonra kavga dovüs gerdanlık seti bozdurulup dügün salonu,fotograftı carttı curttu ödendi.Sonra bilezikleri ve liraları istediler.

Yani o ki diyecegim eger kayınvalideniz altınları ucundan istemeye başlarsa sizi soyana kadar devam eder vermeyin derim :50:

:1::1::1::1::1:

Başka ne diyim gülmekten baska.hersey yanınızdakı adama bağlı.bana takacaklarını söyledıklerı bılezıklerı bıle söyledıklerı gıbı takmadılar bırde üstüne üstlük eşimin üstündekılerı toplaaayıp torbaya kaçırdılar buda yetmez gıbı benım boynumdakılerede el uzattılar tabıorda ortalık karıstı.pislikler butun sulalesı allhın dilencileri.takı merasiminde bildiğiniz poşet açtı benım eşimin dayısı ya dayı ya dayı senın ne işin var orda salak herif.pislik insanlar işte hiçbiriyle görüşmüyorum kaynanamlarlamecburiyetten ayda yada 2 ayda bır bazen dahada uzun köyde oluyorlar...

Okuyorum okuyorum anlam veremiyorum..
Evlenmek sonuç olarak hayat boyu ciddi bir sorumluluğun altına girmek değil midir?
Ayrıca anne-baba aile evlenirken size destek olmak zorunda mıdır?
Yapmayın etmeyin bence..Durumunuz uygunsa kendi başınıza ayaklarınız üzerinde durabiliyorsanız evlenin..Alışkanlık haline gelmiş bizim toplumda ama esasen kimse kimseye hiçbir şey almak zorunda değil evlenirken..Düğün yapmak filan zorunda da değil..Olduğu kadarına tamah edip kimseden bir şey beklemezseniz bu şekilde üzülmezsiniz..Hem de hiç kimsenin size laf söyleyip elinizden bir şey alma hakkı da olmaz..Fotoğraf parası için bile altın bozdurmak zorunda kalacaksanız çektirmeyiverin..Ben de evliyim biz tek kuruş almadık ailelerimizden..Teklif etmelerine rağmen..Çünkü bu bizim kararımız ve hayatımız kimseyi zor duruma sokma hakkımız yok ev kuracağız diye..Ama sonuç olarak ne oldu..Tüm eşyalarımızı düğünüüzmü v.s aklınıza gelecek herşeyi kendimiz yaptığımız için aileler ev btip yerleştikten sonra sadece gelip görüp güzel olmuş dediler..Ne karışan ne görüşen olmadı ki dünyanın en güzel nimeti bu olsa gerek.Kimse bize ne takıldı diye de soramadı haliyle..Durumu süper olmayan bir arkadaşım da evlenirken eşyalı kiralık bir ev tuttu ve nikah yaıpı geçti..Sonuç olarak borçları harçları yok karışanları yok ve gayet mutlular..Hem herşeyim olsun hem destek olsunlar hem karışmasınlar v.s v.s..Ütopik istekler bunlar hanımlar dünya kimsenin etrafında dönmüyor..Sorunsuz hayatın sırrı ayaklarınız üzerinde durmaktır bence...

Okuyorum okuyorum anlam veremiyorum..
Evlenmek sonuç olarak hayat boyu ciddi bir sorumluluğun altına girmek değil midir?
Ayrıca anne-baba aile evlenirken size destek olmak zorunda mıdır?
Yapmayın etmeyin bence..Durumunuz uygunsa kendi başınıza ayaklarınız üzerinde durabiliyorsanız evlenin..Alışkanlık haline gelmiş bizim toplumda ama esasen kimse kimseye hiçbir şey almak zorunda değil evlenirken..Düğün yapmak filan zorunda da değil..Olduğu kadarına tamah edip kimseden bir şey beklemezseniz bu şekilde üzülmezsiniz..Hem de hiç kimsenin size laf söyleyip elinizden bir şey alma hakkı da olmaz..Fotoğraf parası için bile altın bozdurmak zorunda kalacaksanız çektirmeyiverin..Ben de evliyim biz tek kuruş almadık ailelerimizden..Teklif etmelerine rağmen..Çünkü bu bizim kararımız ve hayatımız kimseyi zor duruma sokma hakkımız yok ev kuracağız diye..Ama sonuç olarak ne oldu..Tüm eşyalarımızı düğünüüzmü v.s aklınıza gelecek herşeyi kendimiz yaptığımız için aileler ev btip yerleştikten sonra sadece gelip görüp güzel olmuş dediler..Ne karışan ne görüşen olmadı ki dünyanın en güzel nimeti bu olsa gerek.Kimse bize ne takıldı diye de soramadı haliyle..Durumu süper olmayan bir arkadaşım da evlenirken eşyalı kiralık bir ev tuttu ve nikah yaıpı geçti..Sonuç olarak borçları harçları yok karışanları yok ve gayet mutlular..Hem herşeyim olsun hem destek olsunlar hem karışmasınlar v.s v.s..Ütopik istekler bunlar hanımlar dünya kimsenin etrafında dönmüyor..Sorunsuz hayatın sırrı ayaklarınız üzerinde durmaktır bence...

Hay ağzına sağlık :46:

Biz de evlenirken herşeyimizi kendimiz yaptık, ne benim ailemden ne eşimin ailesinden tek kuruş destek beklemedik ve istemedik.

Eşimin ailesi zaten istemeye geldikleri günden beri "bizim durumumuz çok kötü" mesajını sürekli olarak veriyorlardı. Birşey istememiz olası değildi bu durumda.

Düğün bitti, takılar toplanıp bize teslim edildi.

Ertesi hafta k.validem ve kaynım gelip "çok borcumuz var, eve haciz gelecek, eşyalarımızı alacaklar" diye ağlamazlar mı..:58::58:

Benim bir an merhamet edesim geldi aslında.. Henüz ne riyakar olduklarını bilmediğimden.. bu arada kayınvalide dediğim, üvey kayınvalide oluyor. Eşimin öz annesi değil.

Ben evlenmesem, bu altınlar olmasa nasıl kurtaracaktın evini be kadın?!:37:

Eşim vermedi Allahtan.. Onlar benim eşyamı umursadı mı, birgün sordu mu "birşeye ihtiyacın var mı" diye.. Ben neden onların eşyasını umursayayım, dedi ve vermedi tek kuruş.:19:

Verseydi, sonradan iç yüzlerini öğrendiğimde epeyce enayi gibi hissederdim kendimi..:17:

Back