- 6 Aralık 2008
- 492
- 14
- 643
benimde haziranın sonunda düğünüm var biz istanbulda yaşıyoruz onun akraba tarafı başka ilde.. düğünü erkek tarafı nerde isterse orda yapar diye bi düşünce olduğundan biz hiç demedik istanbulda yapın diye..
ama babam dedi bizimde burda dostumuz var düşmanımız var burdada yapacağız ya da araba tutun oraya gelsin millet dedi. araba işine karşı çıktılar niye para yok diye... neyse babam o zaman kınamızı güzel yaparız herkesi kınaya davet ederiz dedi... buda benim içime sinmedi salonumu tuttum burdada bi düğünüm olacak düğün sonundada bir saatte falan kına yakılacak...düğün olacağı için burdada takı takılacak... nişanlım diğer ildeki düğünde takılan çeyrek ve paralara sahip çıktı ben kaynanam ve başka kimseyle bu altın para muhhabetine girmem ancak nişanlımla birbirmizi yeriz... bende resti çektim orda yapılan düğünde bize bişey verilmeyecekse düğün borcuydu bilmem ne diyerek bende burdaki düğünde takılanları vermicem kimseye anneme vericem borcu harcı bitirsin herkesin ailesi kendine kıymetli.. onlar evlatlarını erkek diye okutup adam ediyolarsa bizim ailemizde bizi okutup iş güç sahibi yapıyo Allaha şükür fizana gitsem anam babam napıyon kızım demezler bugüne kadar ne utanacakları ne de kızacakları bişey yapmadım bu hususta niye canlarını sıksınlar bana üzülecekler evladımızı kimlere emanet ettik diye...
okudum o kadar kafamda düşünüyodum sürekli ne olur bu takı mevzusu diye saolasınız kararlıydım artık dahada netleştirdim.. alsınlar parayı çeyrekleri ama bileziklerimi vermemmmm nişanlımada dedim bana kimse bilezik muhabbeti yapmasın vermicem dedim...
Canım niye kabul ediyosun nişanlının dediklerini hiçbirini verme düğün salonu parasını ailesi ödesin senin ailen öderken iyide onun ailesi niye ödemiyo .ödenceksede git kendi elinle öde borçları ailesi düğün yaptık diyemesin .kendi ailenin tuttuğu salonun parınıda takılan paralardan küçük altınlardan öde .en mutlu günümüzde olan bu muhabbetler çok kötü ben hiç birini vermedim.