Dn taklar ve Erkek taraf!!

valla canım bu devirde sukut altın falan değil kendini ezdirmeyeceksin yoksa dahada üzerine geliyorlar.

valla canım uydurduklarını zannetmiyorum sonuçta aynı memleket içinde adetler farklılık gösterebilir. eşimin ailesinden hiç kimse hiçbir nişanda takı takmaz birebir şahit oldum.

katılyorum canım bizde düğünün ertesi günü bankaya koyduk 1 yıl geçmedende bozdurup evimizi aldık çok şükür.

Cevap yazan herkese tesekkÜrler.
Arkadaslar ben altınlarımı kendım vermedım
kendı memlekedımde takılanları annem bana verdı duruyo
yozgatta nısan ve dugun yapıldı orda takılanları bır torbaya koymuslardı
ve dugunden sonra esımın bababı dÜgÜnde ve nısanda takılan kÜcÜk altınları ve paraları aldı borcuna yatırdı ılk yazımdada yazdım esım babasıyla tartıstı
ve ona Üc kÜrÜsluk altın ve para yÜzÜnden benı rezıl ettınız esıme dedı sen bılmeyeceksın ama benım bu ÖmÜr boyu karsıma cıkacak dedı yanı esım zaten sÖyleyecegını sÖyledı ben kımsenın kalbını kırmayı sevmem bÖyle seyler yÜzÜnden para altın ınsanın alabılacagı seyler ama Önemlı olan mutluluk
arkadas sÜkÜt altın degıldır demıs bu devırde ama Öyle oldu esımın aılesı
kendılerı mahcup oldu allaha sÜkÜr ben mutluyum esımle esım bılıyormu yanlısları Önemlı olan onun bılmesı cÜnkı o benım hayat arkadasım
evet arkadaslararda ıfada etmısler yozgatta bÖyle bırsey yok
herkese selammmmmmmmmmmmmmm

canım sükut elbetteki altındır ama anlayana bu devirdede insanlar bu zihniyeti taşımıyor artık, en azından bizim karşımızdaki insanlar ders alacak yapıda değillerdi. bütün akrabaları beni çok sever sürekli arar sorarlar hele şimdi doğumum yaklaştığı için tlfonumu hiç susuturmuyorlar sağolsunlar. belkide bizim bu kadar gerilmemize sebep eşimin annesinin üvey olmasındandır. eğer sen eşinin ailesine bu şekilde ders verdiğini düşünüyorsan bu konuyu kapatacaksın artık kafandan çıkartacaksın olan olmuş. çok şükür mutluymuşsun bunları düşünme bile önüne bak dahada mutlu ol inşallah.

iyi dileklerin icin tesekkurler canim evet öyle oldu onlar anladilar konu esimin ailesinin esimin ve benim tarafimdan kapandi ama annem iste yeri geldiginde esimin kafasina kaktigi oluyo ve bende annem benim büyügüm oldugu icin onu kirmadan ikna etmek istiyorum yapamiyorum annem israrla konu acildigi zaman yada yeri geldigi zaman kakiyo kafasina esimin ikisinin arasindayim iste sorun buuuuuuuuuuuuuuu

benim annemde kaynana nihayetinde ve abim yengemin bileziklerini bozdurdugunda annem kıyameti koparmıstı o yeni gelin sen nasıl yaparsın bunu diye el şıkır şıkır bileziklerini takarken benim gelinimin kolları boşmu kalsın demisti abimde söz alacam dedi ama nafiş

öyle valla benim kayinvalidede öyle...düğünde tek kuruş masraf etmedi hiçbirşey yapmadı herşeyi eşim yaptı ...şimdide gerine gerine dolanıyo...kaynanalık yapıyo...benim düğündeki toplanan parayla kendine çamaşır makinesi aldırdı birde...ay gıcık oluyorum kadına yaaa....

kızlar çok sinirliyim düğünde takılan bütün takılarımı eşim bozdurdu kardeşleriyle hesaplaarı birdi eşyalarımı zaten ailem aldı bu zamana kadarda hep yardım ettiler şimdi annemler ev alacaklar borç olarak bileziklerimi istiyorlar ama bilmiyorlar harcadıklarını eşimin abisi benden 3 ay sonra evlendi hesaplar gene aynı ama onun bilezikleri duruyor eşi vermiyor cok kötüyüm nasıl anlatıcam nasıl vericem aileme hamileyim bide cok stresli geciriyorum hamileligimi

İnanmıyorum yaa gerçi burda okuduklarımdan sonra niye inanamıyosam..
bence eşinizin yaptığı çok büyük ayıp ve size saygısızlık. Olan olmuş ailenizede gerçeği söyleyn eşinizin yüzünden siz neden yalan söylemek zorunda kalasınız ki, ayıp onun ayıbı.. hamileymişsin bide cnm walla hiç bişey sağlığından ve bebeğinden önemli değil, snn üzülünce geri gelmicek hiç canını sıkma ama eşine onları yerine koydur daha fazla zaman geçmeden..ama bir şekilde koydur .. ne güzel iş valla ya kız aileleri hep değersiz töbee ağzımıo bozucam şimdi..

benim nişan takılarıma da erkek tarafı deil de kendi akrabalarım göz dikti
nedense birden herkes durumum sıkışık dedi herkesini bişeye ihtiyacı oldu borç isteyen isteyene...
neymiş kuzenim araba alıcakmış da birinden borc alması gerekiomuş. tabi söyleyemio acık acık
abi yapma araba almak icin borc mu alınır? birazı eksiktr tamamlamak icin alınır neyse de bütün arabanın parası borc alınır mı? parası olmayan insan niye araba alır anlamıyrm ki dedim, olayı anlamamış gbi. ama sürekli biri geldi dert yandı altınlar huzursuzluk yarattı resmen. hepsi benden iyi durumda, hint fakiri gbi kendilerini acındırıyolar

:)) en iyisini yapmışısın i,stedikleri kadar yapsınlar..
benimde evlendiğimde ima edenler olmuştu bende salağa yatmıştımm vermedm :)) banane benim evlenmemimi bekliyolardı, bizde araba aldık 2 yıldır ödüyoruz ben bilmiyomuydum bozdurmayı.. hayret bişey walla..

sonrada istedik de cemre vermedi diolar
isteyenin bi yüzü kara vermeyenin iki yüzü kara falan diolar allahım ya
ben nişanlamasam napıcaklardı o zaman? sinirlerimi bozdular

gerçekten iyi niyetle istediklerini bilsek neyse tamam ama vermek zorunda değil kimse.. Hem istediklerini söylesinler hiç üzülme bir süre daha öyle derler sonra susarlar, ama verirsen bu seferde kendi malının dilencisi olacaksn.. en iyisini yapmışsın zaten. bunları büyük olarak onların düşünmesi lazım ama herkes işine geldiği gibi hareket ettiği için bizlere yapcak bişey kalmıyor. Ayrıca çok ayıp ya evlenir evlenmez göz koyulurmu

işte böyleleri de var, daha ilk günden çocuklarını üç kuruşa değişirler.

ama güven, geri kazanılması zor bir şeydir.
baştan böyle olursa hiçbir zaman düzelmez ilişkiler.

insanlar çocuğunu evlendirecek diye yıllarca para biriktiriyo. takılanlara el koymak yeni evlilere destek olunacağına köstek olmaktır.

canım hep alacağım gibi boş vaadler kardeşlerine toz kondurmuyor söylemiştim abisinin yüzünden gitti diye ama abisi bunu kabullenmiyor onlar bileziklerini bozdurmadı ve abisi beni ilgilendirmez diyor kendiniz harcadınız yediniz diyor ve buna ragmen hala hesaplar bir ve onlarda para var bizde yok ama eşim hala hesapları ayırmıyor ve onlara toz kondurmuyor konuşmaya çalışsanda anlamıyor cnm

cemrecim sakın öyle bi hataya düşme cnm ben verdim hala geri gelmiyor ve beni kötülüyor ve eşimlede bu yüzden sürekli kavga ediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…