Dn taklar ve Erkek taraf!!

Canım niye kabul ediyosun nişanlının dediklerini hiçbirini verme düğün salonu parasını ailesi ödesin senin ailen öderken iyide onun ailesi niye ödemiyo .ödenceksede git kendi elinle öde borçları ailesi düğün yaptık diyemesin .kendi ailenin tuttuğu salonun parınıda takılan paralardan küçük altınlardan öde .en mutlu günümüzde olan bu muhabbetler çok kötü ben hiç birini vermedim.

Tebrik ederim arkadaşım. Bence iyi düşünmüşsün. Gerçi takılan herşey gelinindir ister verir ister vermez ama sanırım nişanlın biraz daha baskın çıkmış. Keşke hiç bu muhabbetler yapılmasa ama eminim o da ailesi baskı yaptığı için söylüyordur.

ben de düğünü takılan altınlarla yapanlardanım önceden yazmıştım tek fark ben eşime verdim eşim de kendi borçlarını kapattı

geçen eltimle konuştum 3 yıldır mevzusu olmamıştı bizim düğünde hem bişi yapmadılar hem de eltimin ailesine bizi bahane etmişler onları evlendirdik diye Allah onları bildiği gibi yapsın ikimizin de ahı var onların üstünde

merhaba arkadaşlar benimde mayısta düğünüm oldu sağolsun eşimin ailesi hiçbirşeye karışmadı eşimin biraz birikimi vardı bankadan kredi çektik evimizi aldık düğünde takılan takıları da borcumuza yatırdık sıfıra sıfırız yani daha 5 sene borç ödeyeceğiz. herşeyi eşim ben yaptık annesi babası yaşlı insanlar zaten birşeye karışmadılar herşeyi bütçemize göre ayarlamaya çalıştık düğünde takılan takılarada kimse birşey diyemedi Allahı var eşim dedi bilezikleri istersen bozdurmayalım ama dedim borcumuz ödensin bozdurdum onuda eşimin canı sağolsun Allah tüm yeni evlenenlerin yardımcısı olsun

bizimkiler bu işlere çok karışıyor diye kızıyordum. ama haklılar galiba. bizde kız tarafı erkek tarafını mahvediyor valla. benim altınlarımla erkek tarafı borç ödeme planı yapsa babam o işi bozar. o derece karışır sanırım. ablam evlendi, kuzenlerim evlendi böyle bir şey olmadı.

erkek tarafı istediğini yapabileceğini sanıyor. iyi o zaman biz de çeyiz yapmayalım altınlardan ödeyelim. ohhh ne güzel iş. tabi kız tarafının böyle söyleyebilmesi için kendi üstüne düşenleri yapması lâzım. teyzemin oğlu evlenecekti. nişan falan yapmadılar. çeyiz diye getirdiği şeyleri görseniz bu ne dersiniz.

bi de en iyi yerde yemekli, içkili düğün istiyor, trabzon hasırı set istiyor. iş bozuldu tabi. herkesin üstüne düşeni yapması lâzım

ay ben cok tetliyim bu konuda artik okadar sikildimki bu konudan anlatamam yani
ben yabanci gelindim yani esimin memleketinden degilim ben boluluyum o yozgatli birde ben almanyada yasiyorum esimin durumunu biliyordum esim bana dediki dugunumuz olmadan altinlari almaya gidicegimiz zaman benim durumun yok biliyorsun ama icinde birsey kalmasin istedigini al ama asiriya gitmeyelim bende tamam dedim ailesi bir kuyumcuya getirdiler hic cesit yok eski model seyler neyapayim esimi kirmamak icin birsey demedim bizim orda memlekedimde her dügünü olan en az 10 bilezik takar esimin ailesi sordu ailem gönlünüz nekadar istiyorsa okadar takin o sizin gelininiz dedi onlar 5bilezik aldilarsay olsun ailem üstüne ekledi annem arkadaslarindan eksik kalmasin dedi 6 tanede annem dayim abilerim takti kendi istegin altin nagmina bir set oda tek iki model vardi artik eski model aldim bir küpe bir künye bukadar say olsun yine annem künyeyi seviyorum diye oda aldi künye
ve dügünde bunleri taktilar ARANIZDA YOZGATLI VARSA SORUYORUM dügünde takilan bütün parayi ve kücük altinlari esimin ailesi aldi esim ailesiyle tartisti ben ginede kalplerini kirmadim AMA esimin ailesi diyorki yozgatta onlarin yaptigi gibi erkek tarafi alirmis kime sorsam yok öyle birsey diyorlar benden sonra bir cok akrabalari evlendi kizin üstüne para yatirdilar birde kagit imzalattilar icinde bosanma durumunda erkek tarafinin bu yazilanlari kiza alacagina dair düsünün KIRILDIGIM ben kayda deger hicbirsey istememistimki onlardan oysa hepiniz bilirsiniz taki namina neler var neler esimme kizamiyorum cünki cok karsi durdu ama babasi anlamadi babasina üc kurusluk altin icin beni rezil ettin dedi sen bilmeyeceksin ama biliyorumki bu benim basima ömür boyü kakic olacak dedi benim elimden gelen birsey degil anneme nekadar anlatsamda ginede yeri geldiginde kakiyor ama seviyorda onu kapanmaz bir konu................................

yapılanlar çok bencilce ve terbiyesizce..benimde düğünümden sonra eşime takılanları hahalrı annesi geldi ver takıları keseye koyalım dediler..oda hayır veremem onlar bizim altınlarımız noluyor dedi..birbirlerine baktıklarıyla kaldılar..

ya evet bende okuyorumda hiç hoş değil olanlar ama hep erkek tarafı alıyor altınları gerçi ben kız tarafınında aldıgını gördüm ama sırf erkeğin ailesini soymak amaçlıydı lmaz:
erkek tarafı daha bi gıcık bu olaylarda

eşim nişanda bana beş bilezik takmıştı..düğünde kiimse bişi takmadı ne kaynanam ne eşim..işin garip tarafı o beş bileziğide eşim diyor ben taktım kaynanam diyor ben taktım..aralarında anlasamamıslar galıba...hoş o beş biliziğide bozdurup eve eşya aldık..oturacak bi minderimiz bile yoktu.. eşimde hala o beş bileziği bana yapcak..cok yapar..

canım allah (c.c)sabır versn yozgatlılar zor insanlardır nereden mi biliyrm babamın tarafı yozgatlıda ondan ltfn simdi kimse yok insanları yöre yöre sehir sehir sınıflandrmzsn vs demesin yasamayan bilmez canım soruna gelince yozgatta öyle birsey yok ben duymadım ne amcalrımdan ne halalarımdan sizinkiler bahane üretmişler alsanaalsanasmilealsanaalsanasmilealsanaalsanasmilealsanaalsanasmile

düğünümde bana k.validem bi yüzük taktı pırlanta yüzük eşim doğduğunda k.pederim anneme almış annemde bana taktı.Düğün takıları ve k.validemin takıları bi yerde duruyo.yüzüğüde bi düğüne gittiğimde takmıştım takların olduğu yere kadırcaktım hani çekmecede durmasın diye.benim için ayrı bi yeri var o yüzüğün.bi baktım takılar yok yeri değişmiş sanırım.bende çekmeceden yüzüğü aldım k.valideme dedimki anne ben yüzüğü diğer takıların olduğu yere koyucam bana dediği aynen şu kızım sen koy onu şimdi çekmecene bi ara kaldırırız.demiyoki ben takıların yerini değiştirdim diye akşam akşam sinir oldum ohaoldumsmile

Ne kadar saçma şeyler bunlar. Tamam aile olarak maddi yönden yardımcı olmuş olabilirsiniz, fakat sıfırdan yeni bir hayat kurmuş kişilerin sizlerden daha çok paraya ihtiyaçları olduğunu bilmiyor musunuz? Nasıl aileler var anlayamıyorum ki. Herkes kafasına göre bi adet uydurmuş. :))

canım benim eşimde yozgatlı bize nişan yapılmadı sırf neden biliyormusun yozgatta adet nişanda takılan takılar kız tarafının düğünde takılanlar erkek tarafının olurmuş. ama tabi benim ailem yedirmedi onlara altınlarımı birsürü sorun oldu onlar taktı 200 gram altın benim babam taktı 200 gram altın onlar set aldı benim babam 8 tane künye taktı bizim taraftan takıldı 50 altın onların taraftan takıldı 45 altın yedirirmiyim hiç onlara. halen onun kinini güderler vermedim altınları diye çirşef gelin demişlerdir muhtemelen ama ne yapayım hepsini kendim topladım altınların sonrada kuzenime verdim onlar bozuldu kaldı.

ben eşimin 2. evliliğiyim birde kardeşi evlenmiş eşim düğünden önce söyledi bizimkiler bütün altınları alırlar hayatım dedi. benim ilk düğünümdede böyle oldu kardeşim,nkindede böyle oldu dedi. bende vermem hiç kimse kusura bakmasın dedim ve vermedim.

adamlardaki zihniyete bak babam nişan yapalım nişanda takılan takıları bozduralım peşinat yapıp çocuklara ev alalım dedi. eşimin ailesi yanaşmadı. yozgat insanıyla geçinmek zor. onların karşısında onlar gibi olacaksın dişini saydırmayacaksın yoksa ezerler.

hııı bide seni yine kuyumcuya götürmüşler bizde annem kızımın bilezikleri var onlardan verelim o ölçüde aynı model alınsın demesine ramen gidip kendi kendilerine iş yapmışlar başka model almışlar annemde biz eşşek başımıyız burda dedi ne yaptığınızı sanıyorsunuz dedi aldıkları bilezikler değiştirildi. ohhh canıma deysin iyikide yapmış.

benim ailem onlardan geride kalmadı evn eşyalarınıda yarı yarıya aldılar hatta benim ailem daha fazla masraf yaptı konuşacakta isteyecekte :)

Son düzenleme:
cevap icin tesekkürler gull ben o yapim yok sakin bir insanin bazen süküt altindir ya öyle oldu simdi kendileri mahcup oluyorlar akrabalari kaynanama demiski bazilari arar bulamaz bazilarininda kendi gelir basina kismet ama onunda kiymeti bilinmez neden böyle yaptiniz diye simdi ailesi akrabalari beni cok iyi taniyorlar kaynanama esimin dayisi senin gelinin ailemizde parmakla gösteriliyor herkes imrenirken neden diyeeeeeeeeee.
aman benim hic problemim yok kendileri yaptilar kendileri buldular.

ben de yozgatlıyım aslen ama böyle bir adet duymadım hiç.
bence sizinkiler işlerine böylesi geldiği için bunu uydurmuşlar.
bana babam nişan yaptı, altınlarımı ertesi gün bankaya kasaya koyduk kendi adıma.
1 sene bankada kaldı.
daha sonra düğünde gelenlerle birlikte babam bize verdi.
hala da kasada duruyor küçük altınlarım bile...
ki benim nişanım 5 yıldızlı otelde yemekli filan oldu yani bayağı masraflı olmasına rağmen altınlarıma kimse göz dikmedi.
hem ne saçma millet gelecek altına güvenip mi düğün nişan yapıyo.
ne ayıp gelinin kolundan üstünden altınlarını çıkarıp almak.alsanaalsanasmile

benim tüm takılarım banka kasasında.
neden altınlarınızı veriyorsunuz anlamadım.
hadi onlar yüzsüz ama bunlar benim hakkım demezseniz yarın evinizi de alırlar arabanızı da.
yarın boşanacak olsanız kuruş vermezler kendi hakkınız olduğu halde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…