Dn taklar ve Erkek taraf!!

1 ay önce evlendim.
İki ayrı şehirde iki ayrı düğün oldu.
İki düğünden sonra da takılar benim kol çantama konuldu,annem muhafaza etti.
Düğünler bittikten sonra saydık,toparladık,verilecek birkaç parça şey vardı.
Onları da verdik,bütün takıları aldık ve balayına gittik.
Benden başka kimse elin bile sürmedi takılara,süremezlerdi çünkü gereken cevabı verirdim.
Annem zaten birtanedir ama eşimin annesi de asla böyle birşeyi teklif dahi etmedi.
Gel anne şu kadar para takı takıldı düğünde diye söylemedikçe sormadı bile yanlış anlarım diye..
Allah razı olsun..

Kızlar sanki dünyada bu dertten tek muzdarip ben varım sanırdım,kusura bakmayın okuyunca biraz içim rahatladı.Bizim olayımız da şöyle;
Eşim tek erkek kesinlikle ailesi ile aynı binada istememe rağmen babası eğer yanımda olmazlarsa yardım etmem dedi ailemi yapısı itibarı ile inandırdı,bu adam sana sahip çıkar dedi ailem.Bende tam tanımıyor çekiniyordum onlardan(ah şimdiki ben olsa cevapsız kalırmıydım)Kalabalık bir düğünden sonra o akşam koştura koştura balayına gittik.Bizde takılar erkek annesine verilir emaneten,sonra geri alınır ne bileyim kimse verme demedi ki bana.Neyse biz balayında iken görümcem acilen borcumu vermem gerek deyip 4-5 çeyrek götürmüş,size verecek dedi kayınvalide ama 5 senedir ne gelen var ne giden.Balayından döndük bunlar paraları almışlar borçlar var diye,ıkına sıkıla kayınpederim çeyrekleri de alacağım kredi kartı borcum,ufak tefek borçalr var dedi.Nasıl şok oldum nasılsa paralar damadın altınlar gelinidir dedim,"sen ne yapacaksın"dedi""yatırım"dedim biz sana taktık ya dedi.Neyse 10 tane çeyrek verdiler geri kalanını aldılar.
Ha bu arada kayınvalidem ne dese"ordan 3-5 tane ayıralım,düğünler var takarız"dedim ne düğünü,kayınpederim kızdı ona ama o yapacağını yaptı zaten.Evlendikten 3 ay sonra işten çıktım her an aldıkları yetmezmiş gibi para istediler,falan taksit filan taksit.Başa çıkamadık biraz verdik.
Ama bunlar hep sorun oldu aramızda eşim dünyalar iyisi ama ailesi beş para etmez.Daha neler neler 5 senedir yaşadıklarım.Çok uzun oldu kusura bakmayın ama bende Allah'a havale ettim hesap günü mutlaka karşılaşacağız onlarla

bizim zaten erkek tarafı doğru düzgün takı takmadı hep benim tarafımdandı durumları pek iyi değil çünkü annesigilin filan yani emekli maaşları var işte zaten eşim kendi çalıştı yaptı herşeyi haliyle altınlar ne kadar tuttu para ne kadardı diye ne benim ailem ne eşimin ailesi sormadı zaten hakları da yokevleneli 7 ay oldu tabi elde ne var hiç hepsi gitti tabi borçlara hala da borç var ......

bizim zaten erkek tarafı doğru düzgün takı takmadı hep benim tarafımdandı durumları pek iyi değil çünkü annesigilin filan yani emekli maaşları var işte zaten eşim kendi çalıştı yaptı herşeyi haliyle altınlar ne kadar tuttu para ne kadardı diye ne benim ailem ne eşimin ailesi sormadı zaten hakları da yokevleneli 7 ay oldu tabi elde ne var hiç hepsi gitti tabi borçlara hala da borç var ......

benim bileziklerimden de aldılar en son bi setim kalmıştı onu da istediler borç diye tabiki geri vermediler vermeye de niyetleri yok haram ediyorum meğerse kaynanamın bilezikleri varmış öbür dünyada hesap versinler inşallah

4-5 gün önce kuzenimin evine gittim eşiyle oturduk konuşurken oda altınlarının alındığını itiraf etti yemin ederim ben çok kötü oldum. Hemde düğün bitimi gelin damat evine geldikten odaya çekildikten sonra gelmişler almışlar (aynı apartmanda oturuyorlarda). Hatta düğünde gelinin ninesinin taktıı reşatı kesenin içinde bulamayınca koltuk altlarına kadar aradıklarını görünce kuzenim sinirden ağlamaya başlamış. Cahilliklerle hırsla düşüncesizliklerle nasıl üzüntüler bırakıyorlar. Geçen gün anneme de anlattım sonrasında benim gücüm ne kadara yeterse o kadarlık düğün ev yaparım aileler karışsın istemiyorum dedim. Çok üzücü sonrasında şu kadar harcadık bu kadar harcadık die para kavgalarının yapılması...

herkes aynı dertlerden müzdarip bakıorumda zaten düğünden sonra elinde para yada altın kalan çok az insan var benimde elimde bişi kalmadı tabi düğün oldu bitti eşimin memlektine geldik başladılar ağlamaya neymiş bana bilezik takmak için görümcemden borç almışlar banane:D zaten incecik 4 bilezikti ama eşime kıaymaıorum işte o da ver gitsin dedi verdim kaynanamlarla oturuordum eve çıkmak için kalanlarıda bozdurdum huzurunuz varsa eşinizle kızlar altın falan takmayın ama alanlarada ona göre davranın

ay okuorumda herkes vermiş ya benden cok şükür eşimin abisi dısında isteyen olmadıda 7 tane cumhuriyet altınımız vardı düğünden sonra eglenceye gittik yengesinin suratı asık ne oldu dioruz bunlar kendilerine ev alırken borc almıslarda birinden 7 altın bizim düğünde istemiş onlarda nasıl verecez diyip duruo eşimde hiç ses çıkarmadı bende çıkarmadım asla vermem bize yardım eden oldumu ben onlara edecem

benimde 11 kalın 20 gram bilezik.17 hediyelik bilezik.180 tanede küçük altınımı aldılar:)ama ev almışlardı.ama para eve de gitmedi işlerine gitti.ve işleri hala kötü.giden geri gelmiyor.kalın bilezikleri alıcaklardı ama 8 ay geçti ne gelen var ne giden...

canım benim 4 sene geçti üstüne buz gbi su içtim

benim bileziklerimden de aldılar en son bi setim kalmıştı onu da istediler borç diye tabiki geri vermediler vermeye de niyetleri yok haram ediyorum meğerse kaynanamın bilezikleri varmış öbür dünyada hesap versinler inşallah

ben der haram edıyorum çok aç gözlülerrrrrkaydirigubbakcemile

bunları başdan konuşmak her iki taraf içinde en hayırlısı.daha sonrasında kaos olmaması açısından.

bunları başdan konuşmak her iki taraf içinde en hayırlısı.daha sonrasında kaos olmaması açısından.

evet canım benım aılem dugunden 3 gun once kounustular cocukların olacak altınlar ne sız alacaksınız ne de bız alaagız dedı aılem.ılerde ev alırlar peşinat yaparlar ustune para koyup araba alırlar dedı aılem .ama kayınvalıdem balayındayken aradı huzursuzluk cıkardı ne yaptı ettı gelınce ne var ne yok aldı lanet olsun dedım verdım hala da gelecek .basımın gozumunun sadakası olsun hala da kosede 3 kurus paramız oldunu duysun hemen ısteme yerını yapar.aılem bastan ıyı nıyetlı konustu ama dugun sonrası bırde benım aılemı ayıpladılar neymıs efendım daha dugun olmadan kız gtarafı nasıl olurda altın lafı edermıs ne kadar ayıpmıs
.onlar bızım ıyı nıyetımız ıcın knustu en azından göz dıkmedıler ben de helal etmıyorum bakalım kendı kzıını nasıl evlendırecek .ben de gorumceyım yerın dıbıne gecerım gelının bır kurusunu ıstemem o da bızım kzıımız canımız

inanamıyorum yaa şok oldum
Allah bunları nasıl biliyorsa öyle yapsın yuhhhh

off kızlar burda yazılanları okudukca iyice içim karardı. sanırım benim sonumda bu olacak. bizim düğünümüz temmuzda eşimin ailesi sürekli hiç para yok diye eziklenip duruyo. benden habersiz eşime kredi çektirmişler 7ay ertelemeli şimdi gelmiş ödeme zamanı ve bizde para yok demişler ve ben yeni duyuyorum bunları. zaten düğünümüzü kendimiz yapacağız diye mahvoluyoduk. eşyalar içinde kredi çekmeyi düşünüyoduk. o kredi borcu nasıl ödenecek diye düşünürken bide bu çıktı başımıza. eşim tutturdu hem eşyalar için hem ailemin borçları için kredi çekeceğim diye dünden beri bunalımdayım. kıyameti kopardım dün olmadı ben cadı oldum ben geçimsiz oldum.
nişan yapılırken konuşuldu herşey. ev istedi ailem kayın pederim güldü geçti ne evi diye. bari altını çok yapın dedi bizim durumumuz ortada dediler 10bileziğe razı olduk. nişanda 2bilezik ve set takıldı. onuda eşim kendi aldı. geri kaln 8 bileziği alırlar mı almazlar mı diye düşünürken şu başıma gelene bir bakın. kendi borçları için eşime kredi çektiriyolar. bilezikleri nasıl alacaklar.
çok kötüyüm kızlar nasıl çıkacağım bu işin içinden. eşimi çok seviyorum 7senedir birlikteyiz. benim ailem herşeye razı oldu ama onlarda tık yok bide bizden bekliyolar utanmadan. Allahım bana sabır ver daha düğün olmadan bu haldeyiz sonumuz hayır olsun. nasıl atacağım üzerimden bu sinir bilmiyorum.
aileme bişeyde anlatamıyorum kendim ettim kendim buldum:oklava:

ben eşimşin 2. evliliğiyim. ilk evliliğini üvey annesinin zoruyla yapmak zorunda kalmış 4 ay sürmüş aile büyüklerinin araya girmesiyle ayrılabilmiş. bizim düğün zamanı ailem nişan yapılsın toplanan altınlada ev peşinatı yapalım birazda bizler destek olalım çocuklar kendi evlerine otursun dediler. ama eşimin ailesi nişan istemedi meğerse ben sonradan öğrendim nişan istememe sebeplerini onlarda nişanda takılanlar kız tarafında kalırmış bu yüzden nişan istememişler. düğün zamanı geldi eşim geçmişte olanları anlattı ilk evliliğindede takılan paralara küçük altınlara bileziklere sete kadar geri almış babası aynı şekilde kardeşinin düğünündede yapmışlar. düğünde alır bizimkiler dedi. tabi hazırlıklar boyu bizim fikrimiz alınmamış kayınvaldem (üvey) herşeyi kendi istediği gibi yapmıştı. ailemde tatsızlık olmasın yüz yüze bakıcaz diye ses çıkartmamıştı.bu olaylarında birikmişliğiyle eşime dedim hadi bakalım kolaysa alsınlarda göreyim. bi akşam geldiler biz altınları aldık, kınada yapmıcaz falan filan diye. tabi ben daha önce bu altın mevzunu anlattım anneme babama. ortam biraz gerilince ben sinirlendim ağladım çıktım odadan ortalık karıştı. düğün günü geldi kayınvaldem herkese bizi suçlamış doldurmuş bize karşı babam bunlar ne biçim insanlar yaaa bi ziyarete gelinir dedi. sabaha evden çıkartmıyorum kızım vermiyorum seni dedi. bende aradım halasına söyledim. halalar geldi, bu arada kayınbabamda kayınvaldem de allah bir halalar 2 o derece korkarlar, annem babam bütün olanları anlattı. eve gidince kayınvaldeminde kayınbabamında burnundan getirmişler bu ne böyle insanları asıl üzen sizsiniz bizede o kadar yalan söylediniz diye. ertesi gün düğünde annemin babamın bi ayaklarına kapanmadıkları kaldı. gelelim takı merasimine bütün altınları kendim topladım. görenler ne cadı gelin demişlerdir ama ne yapayım benim ailem onlardan fazla taktı. tek kuruş koklatmadım. ertesi günde götürdüm kasaya koydum. 1 yıl sonrada bozdurduk ev parasına kattık. iyikide cadılık yapmışım beni hiç sevmezler şimdi ailelerde görüşmüyor amaannnn bana uzak olsunlar böyle daha iyi kaydirigubbakcemile4 aklinialirimsmile

off kızlar burda yazılanları okudukca iyice içim karardı. sanırım benim sonumda bu olacak. bizim düğünümüz temmuzda eşimin ailesi sürekli hiç para yok diye eziklenip duruyo. benden habersiz eşime kredi çektirmişler 7ay ertelemeli şimdi gelmiş ödeme zamanı ve bizde para yok demişler ve ben yeni duyuyorum bunları. zaten düğünümüzü kendimiz yapacağız diye mahvoluyoduk. eşyalar içinde kredi çekmeyi düşünüyoduk. o kredi borcu nasıl ödenecek diye düşünürken bide bu çıktı başımıza. eşim tutturdu hem eşyalar için hem ailemin borçları için kredi çekeceğim diye dünden beri bunalımdayım. kıyameti kopardım dün olmadı ben cadı oldum ben geçimsiz oldum.
nişan yapılırken konuşuldu herşey. ev istedi ailem kayın pederim güldü geçti ne evi diye. bari altını çok yapın dedi bizim durumumuz ortada dediler 10bileziğe razı olduk. nişanda 2bilezik ve set takıldı. onuda eşim kendi aldı. geri kaln 8 bileziği alırlar mı almazlar mı diye düşünürken şu başıma gelene bir bakın. kendi borçları için eşime kredi çektiriyolar. bilezikleri nasıl alacaklar.
çok kötüyüm kızlar nasıl çıkacağım bu işin içinden. eşimi çok seviyorum 7senedir birlikteyiz. benim ailem herşeye razı oldu ama onlarda tık yok bide bizden bekliyolar utanmadan. Allahım bana sabır ver daha düğün olmadan bu haldeyiz sonumuz hayır olsun. nasıl atacağım üzerimden bu sinir bilmiyorum.
aileme bişeyde anlatamıyorum kendim ettim kendim buldum:oklava:

ya bendede bu sorun var :S 7 senelik birlikteligim var..bu yaz nişanlandım..okulun bitmesini bekliyoruz evlenmek için..ve nişanlandıgımızdan beri para yok diye tutturdular..her lafa o yok bu yok..bilerekmi yapıyolar yoksa gerçekmidir anlayamadım...agzımı açıp tek kelime edemiyorum adım yiyiciye çıkmasın diye :delphin: offff

ya bendede bu sorun var :S 7 senelik birlikteligim var..bu yaz nişanlandım..okulun bitmesini bekliyoruz evlenmek için..ve nişanlandıgımızdan beri para yok diye tutturdular..her lafa o yok bu yok..bilerekmi yapıyolar yoksa gerçekmidir anlayamadım...agzımı açıp tek kelime edemiyorum adım yiyiciye çıkmasın diye :delphin: offff

herkez aynı olacka diye bişey yok ama benim durumum ortada. o kadar karmaşığım ki anlatamam.yaşadığım bütün güzel şeyler burnumdan gelecek belli oldu. ikinizde çalışıyosunuz yok şukadar para geliyo ayda elinize diye resmen bizden geçinmeye kalkıyolar ya. bu yaptıkları terbiyesizlik değilde nedir?? eşimde çok iyi bi insan resmen arada kaldı. dün akşam sinirden bişeyler fırlattım üstüne inanamıyorum bu hallere düştüğümüze. :roflol:

valla kızlar onu bunu bilmem her halukarda sorun yaşanıyor ve çoğunlukla gelin sevilmiyor. sevilmiyorsamda bari bu bileğimin hakkıyla olsun kaydirigubbakcemile3

valla kızlar onu bunu bilmem her halukarda sorun yaşanıyor ve çoğunlukla gelin sevilmiyor. sevilmiyorsamda bari bu bileğimin hakkıyla olsun kaydirigubbakcemile3

dimi ya adım zaten yakında çıkacak cadıyla. hakkımla cadı olayım bari tuttum bunukaydirigubbakcemile2

Back