Dn taklar ve Erkek taraf!!

canım bir tavsiye..sakın evlenme bu halde sakınn..sevgi bir yere kadar çok üzülürsün birbirinizi yersiniz durmadan bu sorunlar yüzünden..ailesine haddini bildirmek lazım nişanı atıyorum diye bir çık ortaya bak olanları sonra..resmen sömürüyorlar..

ben şimdi tek bir şeye pişmanın keşke evlenmeden önce diretseymişim de enayi yerine konmasaymışım..düğünde 1 bilezik dahi takmadılar eşyaya ve düğüne yardım ettiler diye uyduruk bir inci takıldı düşünebiliyormusun ama benim yanımda kendi akrabalrına akıllar verdi hep şunu aldırın bu seti aldırın diye..sinirden delirdim o aralar keşke sert çıksaymışım o zamanlar kadın uyanıklık yapıp bir altın takmadı deli olacam..ama kendi zevkine 5 milyar harcadı düğün öncesi..gelinine bir altını çok gördü öyle gücüme gidiyor ki o kadar değersizmiydim ben de bana sorulmadı bile ne takalım diye..ailem hep diretmişti ben durdurmuştum ayıp öyle istenirmi şunu takın diye ama pişmanım keşke yaptırsaymışım..

Ayy banada nişanda taktıkları bilezikleri alıp düğünümde tekrar takmışlardı görgüsüzler hava atcaklar yaa
ayy cahillik ahhh ahh
Be alcaksın niye takıyosun hep cadı kaynanam görgüsüzler..

Ayy banada nişanda taktıkları bilezikleri alıp düğünümde tekrar takmışlardı görgüsüzler hava atcaklar yaa
ayy cahillik ahhh ahh
Be alcaksın niye takıyosun hep cadı kaynanam görgüsüzler..

cidden çok görgüsüzlermiş

öle deme ya ben vazgeçemem kocamdan yaygarayı kopardımya içim rahat artık bizim ne acılar çektiğimizi oğullarının kendileri yüzünden ne hallere düştüğünü gördüler. ohh canıma değsin.
bu arada ne kadar zaman geçse unutulmuyo demekki yaşananlar bak sen unutamamışsın acaba bendemi unutamıcam bu ızdırap hep devammı edecek onları görünce

cidden çok görgüsüzlermiş

Dahası varr bide çirkeflik etti domuz görümcemle cadı kaynanam neymiş efendim damatlığı kız tarafı alıcakmış tamam bazı yerlerde var böyle bir adet ama bizde yok aslında onlardada yok bizi eli açık gördüler ya babam enayi ya eşimi doldurup saldılar
babam kemerinden ayakkabısına kadar damatlığıda aldı
Kaynanamın 3 oğlu var eşimle beraber benden sonra kaynım evlendi kınayı nişanı bile bizimkiler yaptı bırak damatlığı eltimin tarafı alsın nişanıda kınayıda bizimkilere yaptırdılar görgüsüzlerrrrrrr
Babam erkek evlendirir gibi düğün yaptı hep çift burma bilezik aldı
bulaşıkmak. çamaşır mak. elektrik süp. tutta kettelıma kadar aldı..
Buldular enayi soydular bide erkek tarafı olcaklar
Nişanımda takılan bilezikleri geri alıp düğünümde takmaya utanmadılar
aç paragözler

Bana nişanımda üzerinde miniminnacık 3 tane taş olan bir yüzük taktılar, düğünde bir küpe ve kolye taktılar pırlantaları değersizmiş sadece altını para ediyor o kadar..
Şimdi de ayrılıyorum zaten.

Ama canım bak tek iyi tarafı mesela görümcemler kaynanamlar bir araya gelince lafı sokuyorum benim evime ne aldınız ki neyinizi gördüm ki diyorum..
babam aldı annem aldı kocam aldı diyorum.. çöpleri yok evimde.. istemiyorumda..
Bırak boşver az olsun eski olsun bizim olsun

Benim oğlum doğdu halasınız amcasınız babannesin yemin ediyorum ki 1 tane çorap bile almadılar..
Benim teyzelerim ananem dayım halam hepsi altın taktı nasıl utanmadılar hayret ediyorum oğlumun odasını bile babam aldı..
Söyleyince babanın parası var ki alıyo diyolar
Bende Allah a şükür babamın parası ye ye bitmez diyorum helal para...sositososito

cnm anladım senii eski ama yüzüne vurmaya değer işde yeri gelince vur yüzlerine
Bende anne demiyorum kötü benim senin gibi aman sevmesinler kötü bilsinler Rabbim sevsin benii..
Allah onların gözlerini doyursun inşallah aç gözlüler.. kızz almazlar ama götürmeyi çok severler

bana düğünümde taktıkları takı setindeki pırlantalar sahteymiş meğer yani pırlanta değillermiş akannehir neyseki kurtuluyorum yakında...

Şimdi canım benim eşim yaşca büyük benden yani annemle arasında 12 yaş felan var galipa çok mecbur kaldığında diyo anneme anne bir de annemle çok fazla bir arada olmuyor ki babamla daha haşır neşirdir bende mecbur kalırsam annesine anne diyorum..
ılk evlendiğim zamanlar çok zorluyordu beni anneme anne diceksin diye bende sende ozaman benim anneme anne annecim diye dönüceksin peşinde dedim
Benim annem daha çıtır..kaydirigubbakcemile3
Ama kaynanam yaşlı ananemle aynı yaşta
Ben de eşim bana baskı yapınca o ilk zamanlar demicem dedim az biraz söylendi sonra baktı zorla olmıcak bıraktı
Bişi sorucaksam yada çağrıcaksam diyorum dilim ucuyla
Mesela sofra kurdum anneeeee yemek hazır demem oğluma git babanneni çağır derim..
anne napıyosun demem bakalım babannen napıyormuş derimm oğlumu kullanıyorum..:kedi:

Yani inş zorlamaz eşin
Ben eşimi zorlamıyorum anneme anne de diye dese de demesede anem için fark etmez ama hitap ederken tabiki adını söylemiyo mecbur kalırsa seslenmesi gerekirse diyor yoksa oda demiyor
Zorla olmuyor ki
Kaynanamda eminim söyleniyordur arkamdan anne demiyo diye umrumda değil diyemiyorum zorla değil ya
Mesela benim teyzem var oda diyemez kaynanasına anne diyemioyorum diyo babanne diyolar ama kadının oğullarıda babanne diye takılıyorlar babanne aşşa babanne yukarı
Yani benim kaynanam ananem yaşında bende nine dicem artıkkaydirigubbakcemile3

valla canım ben eşimin ailesiyle çok mesafeliyimdir 2 ayda bir gideriz nerdeyse ama benim annemlere her hafta belki haftada 2 defa, hepbirlikte plan yaparız gezmeye gideriz. eşimin ailesiylede hiçbir paylaşımımız yoktur. laf ederler gelin gelmiyordur derler diye bazen ısrar ediyorum gidelim mi diye tamam diyor akşam gelince bisürü bahane buluyor bende ısrar etmiyorum artık gidelim dediğinde gidiyorum. oraya her gidişimizde bir sorun oluyor mutlaka bende bi keresinde şey dedim benim ailemde sizinkiler gibi davranırsa bize sende benimkilere gitme. eşim kendiside biliyor anneminde babamında etrafında pervanedir. çünkü kendi ailesinden göremediği sıcaklığı aile ortamını bizde gördü. bu nedenle sen benim aileme nasıl davranıyorsan bende seninkilere öyle davranırım diyemiyor.

aynen katılıyorum benimde kaynanamlara evde dört maaş varken bize bir kurus destek vermediler bana hiç bişey takmadılar takılan varsada kendi taraflarından topladılar hattaaaa nişanda ki altınlarımı bile aldılar ve yediler ben bana bi künye bişey yapın dedim biz onu harcadık dediller düğünde de hiç bişey almadılar komsunun gelin ayakkabısını giydim öyle ki düşünün yaniii gelinlik annemle abim eşim ortak verdik ama salonda gerim gerim geriliyolar biz everdik die birde ortada dolaşıyorlar kredi borcumuz yeni bitti ne insanlar var yarabbim yaaaaaaaaaaklava:

benzer şeyleri ben yaşadım canım nişanım oldu bir takım yok elimde düğünde takılacak bilezikleri senin maaşın var git kendin al diyo bana kaynanam sonra da benim resimlerimle memleketinde hava atıyo böyle kız aldık şöyle kız aldık diye kaldıramıyorum klava:

yazılan yorumları okudukça daralıyo içim. dedeğiniz gibi çalışan gelin güzel gelin aldık diye hava atmayı biliyolar sadece.

canım aynı şeyi erkek tarafı herzaman yapıyor,benim düğünümde eşimin ailesinin cebinden 1 kuruş dahi çıkmadı,eşim borçla yaptı düğünü,hala o yüzden maddi sıkıntı çekiyoruz,eşim bunu çok iyi biliyor,ailesinin evimizde bir iğnesi bile yok,bizim borç içinde olduğumuzu bile bile hala bizden para istiyorlar,eşim her ay annesine kontur alıyor,ya nasıl bize yapılanın farkında değil,nasıl hala kendisini kullandırıyor anlamıyorum.canım çok sıkkın şimdi bir bebek bekliyorum,çocuk olduktan sonra da hala devam edermi para göndermeye buna çok canım sıkılıyor.kendi kızlarına gelince öyle olmuyorlar ama.ağlayanın malı gülene yaramaz ben hakkımı helal etmiyorum.

kzlar benm sewgılyken agzım alıstı tansmaya gttıgımde baban gelır brazdan onu da gor fılan o zmndan alıstım ama kaynanamı sewmyorm ama benm annem esımı sewyor bu gbı drumlarda eslermzn yanmzda olması ck onemlıı allahtn benm askm hp bnden yana wallahı oldurur hepsını hepsnden ck sewyor gozu gormez hc bseyıı . . nazar degmesnn tabı kaynanada bnu ck ıyı blıyo laf skyo askerde yaa hp bnı arıyo kuduryo tbıı tbı benı arycak gıcık anlasana sızı ozlemyor bılee sınır oluyrm ohh aferın askıma bennmm

ah bu erkek tarafı.benimkilerde adam gibi düğün yapmadılar. herseyi biz aldık.simdi ev aldık araba aldık. yüzsüz gibi para istiyolar yok diyoruz valla.

benimde haziranın sonunda düğünüm var biz istanbulda yaşıyoruz onun akraba tarafı başka ilde.. düğünü erkek tarafı nerde isterse orda yapar diye bi düşünce olduğundan biz hiç demedik istanbulda yapın diye..
ama babam dedi bizimde burda dostumuz var düşmanımız var burdada yapacağız ya da araba tutun oraya gelsin millet dedi. araba işine karşı çıktılar niye para yok diye... neyse babam o zaman kınamızı güzel yaparız herkesi kınaya davet ederiz dedi... buda benim içime sinmedi salonumu tuttum burdada bi düğünüm olacak düğün sonundada bir saatte falan kına yakılacak...düğün olacağı için burdada takı takılacak... nişanlım diğer ildeki düğünde takılan çeyrek ve paralara sahip çıktı ben kaynanam ve başka kimseyle bu altın para muhhabetine girmem ancak nişanlımla birbirmizi yeriz... bende resti çektim orda yapılan düğünde bize bişey verilmeyecekse düğün borcuydu bilmem ne diyerek bende burdaki düğünde takılanları vermicem kimseye anneme vericem borcu harcı bitirsin herkesin ailesi kendine kıymetli.. onlar evlatlarını erkek diye okutup adam ediyolarsa bizim ailemizde bizi okutup iş güç sahibi yapıyo Allaha şükür fizana gitsem anam babam napıyon kızım demezler bugüne kadar ne utanacakları ne de kızacakları bişey yapmadım bu hususta niye canlarını sıksınlar bana üzülecekler evladımızı kimlere emanet ettik diye...
okudum o kadar kafamda düşünüyodum sürekli ne olur bu takı mevzusu diye saolasınız kararlıydım artık dahada netleştirdim.. alsınlar parayı çeyrekleri ama bileziklerimi vermemmmm nişanlımada dedim bana kimse bilezik muhabbeti yapmasın vermicem dedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…