Dn taklar ve Erkek taraf!!

Vermeyin arkadaşlar, ben vermedim bi daha da isteyen olamadı. Bi kere verirsen hep isterler. Eşim yumuşak yüzlü zaten, hele kendi ailesine karşı. Biz de aile, ev kuruyoruz. Eskiden kız istemek kolay mıydı? Başlık paraları, en az 10 burma, kordonlar, setler. Ucuza gittik bi de tepemize mi çıkaralım yahu yasakkelime .Ne bu ya

akannehir

Bizim düğünümüzdede kayınvalidem takılan altınların hepsini o gece aldı ertesi sabah iade etti.Ne bu şimdi :bbo:

belki sizin evde hırsızlık olayı olmasından korkmuştur
veya ne kadardı altınların hepsini verdimi
başka ne ihtimal olabilir
önce almıştır ama sonra utanmıştır geri vermiştir

aklıma bunlar geldi

uff anlamiyorum ya dinimize gore ebeveynler cocuklarini kendileri evlendirmek zorunda ama artik hic suya sabuna dokunmuyorlar :olmaz: dinen cok yanlis! bana da hic bir sey yapilmadi...anlatsam inanmazsiniz o yuzden susuyorum bu konuda konusmicam kötükedihüso dusunuyorum da babam hayatta olsaydi esimle asla evlenemezdim, izin vermezdi boyle bir ailenin ogluyla evlenmeme...

uff anlamiyorum ya dinimize gore ebeveynler cocuklarini kendileri evlendirmek zorunda ama artik hic suya sabuna dokunmuyorlar :olmaz: dinen cok yanlis! bana da hic bir sey yapilmadi...anlatsam inanmazsiniz o yuzden susuyorum bu konuda konusmicam kötükedihüso dusunuyorum da babam hayatta olsaydi esimle asla evlenemezdim, izin vermezdi boyle bir ailenin ogluyla evlenmeme...

hiç sorma canım yaa,bende anlatmak istemiyordum hangisini söyleyeyim diye içimden geldi ufak bişey yazmak istedim;
eşimin ailesinden bir tane çöp yok bende inanın..nişanım oldu nişanlılık geçti bayram geçti,kaynanam bir don almadı :)
ben hediyesinde değilim ama benim abim ablam evli benim annem babamda böyle şey görmeyince tuhafına gidiyor insanın..

bizim buralarda erkek tarafının alması gereken şeyler var mesela çarşaf yastık felan... bizde hem kızın ailesi hemde erkeğin ailesi yapar neyse... ben çalıştığım için kendi maaşımla aldım çarşaf nevresim vs erkeğin alması gerekenleri annnemede eşim ( o zamanlar nişanlımdı) almış dedim..
sırf ortada sorun çıkmasın aileler tartışırda biz arada kalırız diye...

şimdi bile bebeğim oldu 4 ay bitti,kaynanam bir mendil almadı çocuğa benim ailem ise babam ayrı annem ayrı hediye getirdi..
kaynım her geldiğinde ben çocuğa oyuncak alcam ama nasıl bişey alsam karar veremedim der gider,daha bişey görmedim..oyuncağın neyine karar verecekse..
düğünde ev alındı bize bankadan kredi çektik hala ödüyoruz ama kayınbabam her yerde oğluma ev aldım der..
evliliğimizde ne masraf varsa hepsini eşimle ben ödedim yalanım yok benim ailem üstüne düşeni yaptı..

bazen annemgile gidince oğlumun üstündeki kıyafeti kaynanam aldı kaynım aldı diyorumki üzülmesinler diye..
zaten iki aile pek görüşmez o yüzden hep yalan söylüyorum sırf beni mutsuz sanmasınlar diye.

amaann neler neler var anlatsam buraya sığmaz
ama ben yinede eşime en ufak bişey demem annen böyle baban böyle diye.. kendisi görüyor herşeyi, allah var eşimden çok memnunum ve mutluyum
ama şunu hep derim eşime , aileni sevmiyorum ama asla saygısızlık yapmam derim vede öyle olur hep resmi davranırım onlara..

ayy meryemmeryem senin kaynanada bir acayipmis ya, demek hangi oyuncagi alacagima karar veremedim diyor haaaa kaydirigubbakcemile3 krediyi siz cekiyorsunuz ve siz oduyorsunuz ama havasini kayinpederin atiyor demek, cok ilginc :bbo: amaann bize karismasinlar da ben bir igne gormemeye de raziyim vallahi bosver canim. biz mutluyuz ya o yeter. ben de senin gibiyim canim hic bir igne dahi gormedim...

bende kendi yasadiklarimi anlatmak istiyorum öncellikle yeni buldum bu sayfayi cokta begendim simdilik kimseyle konusamiyorum artik cok üzgünüm....
Söz kesildigi gün cok güzeldi hersey adetler yerine getirildi yemek mis gezmeymis falan filan sonra dügün zamani geldi ben almanyada cok sevdigim isimi terk ettim arkadaslarimi ve ailemi biraktim onun icin cünkü güvendim....
neyse dügün zamanindan önce bana hic birsey yapilmadi bekliyorum bekliyorum kimse cit demiyor almanyada calisip para biriktirdim evde hali haric komple ben düzdüm sustum yetimdir dedim cünkü kayinvalidem ölmüs... hepsini ben yaptim elbisemi kendim aldim ayakkabi boyasina kadar evimi düzdüm ceyizimdede hicbir eksigim yok laf etmesinler diye annem eskiden hepsini aldirmisti bana.... bunada neyse bi gelin hic gelin alisverisi istemezmi almanyadan sürekli geldim gittim geldim gittim insan bi gelir aaa gelinim gelmis al bu cikolatada senin olsun der ama yok yarim elma gönül alma demisler cok sey istemedim deger görmek istedim ama yok düsüncesizler cok üzülüyorum onada neyse dedim evlenme günü geldi..... taki merasiminde baktim bi kisinin aldigi bilezikleri tüm aile paylasmis onlari takiyorlar yani tek bir kisi ödedi gerisi takti görsellik olsun diye yani paralarini sakin harcamasinlar benim icin.... takilari siz balayindan geldikten sonra veririz dediler kaybetmeyin oralarda falan filan tamam dedim meger takilar ertesi gün satilmis bileziklerimde yine yapilcak diyerekten erkek tarafi borca gitti zaten herseyi ben yaptim yok hali parasi yok su parasi falan filan bana yalan söyliyerek o altinlarim alindi elimden gelinligim üzerindeyken o kadar hasretimki bilezik takmaya bide gözümün önünde 4 tane daha gelin var benim zamanimda evlenen herkes kaynanasinla geziyor icim gidiyor bayramda üst bas altinlar hediyeler bende tik yok hicbisey vermiyorlar kötü aile diyemem ama düsüncesizler asiri sekilde, depressyondayim cok kötüyüm hala aradan 1 seneden fazla gecti unutamiyorum aglama krizlerine giriyorum hala herkese hersey yapiliyor ben burda ac kalmisligimda vardir yani utanmadan gelin tanitiyorlar bide herkese ....:1no2:

he bide o bileziklerin borcunu hala ödemediler cünkü biz ödicez görsellik olarak taktilar ama bize kaldi borc herseyin borcu gibi yakinda beni de satarlar heralde borc yüzünden.....
elimdeki paramda onlara gitti elimdeki hersey gitti o kadar caba harcadim,almanyadan buraya mobilya tasidim, ben düzdüm yatak odasi mutfak oturma odasi dekorasyon hepsi, tek lazim olunca ariyorlar cay yap sunu yap bunu yap ama yeter buraya kadardi artik yapmiyorum kapimi bile acmiyorum kimseye artik biktim cünkü degersiz gelin olmaktan... aslinda o kadar cok yazmak istiyorum ki o kadar cok öfke doluyumki ama bakiyorumda herkesin sorunu var tek ben degilim keske hersey güzel olsa hayatta

Bende anlatayım. Benim düğünde benim ve eşimin üzerindeki tüm altınlar ve zarflar daha takı töreni biter bitmez biz yerimize oturmadan alındı ve bi poşete kondu. Ben zannettimki sonra verecekler. Nerdeee 4 sene oldu hala yok ortada. Sadece benim kolumdaki bilezikler kaldı. Onu çıkar diyemediler sanırım salonda. Çok üzülmüştüm o zaman neden böyle yapıyolar bari en azından ihtiyacımız var deyip isteselerdi . Ne öyle yangından mal kaçırır gibi. Bizim taraftan takılanlarda gitti. Ben allaha havale ettim sonuçta o takılar benim hakkımdı ve helal ETMİYORUMMMMM.

altın kurdalelerinde isim yazar onları listelemek içindir.
yada ilk gün muhafaza etmekte istemiş olabilir.

bizim komşunun evinede hırsızlar bastı bütün altınlar gitti ondan dolayı bazı kayınvalideler muhafızaya alıyorlar tabi burda hepsi dürüst davranmıyor bazıları oğlnların parasını yemeyi sevdikleri için , genç gelinin altınına sahip çıkanlar ve sonra vermeyenlerde var

bence bu evlenmiş geline çok büyük saygısızlık ve gelinler bunu unutmuyor kin yapıyor içinde daha ilk günde kaynana kyıp ediyor gelinini
:kahve:

benim düğünümde takılan herşeyim alındı sadece bilezikler kaldı daha takı töreni bitti ozaman bigördüm takılarımı bize hiçbişey demeden aldılar ve ertesi sabah 8de eşimin teyzesi elinde bi liste nekadar takıldığı ve bu paraların nereye gider gözterildiği yazıyordu evin badanası davulcu salon parası vs.. ve ilerleyen yaklaşık 3 sene kaynanam ve kızkardeşlerinin dırdırı yok amcam az takmış yok dayımın taktığı bilezik hediyelikmiş inanın 3 senedr hiç bitmedi bu sözler bıktım artık:(

Bende anlatayım. Benim düğünde benim ve eşimin üzerindeki tüm altınlar ve zarflar daha takı töreni biter bitmez biz yerimize oturmadan alındı ve bi poşete kondu. Ben zannettimki sonra verecekler. Nerdeee 4 sene oldu hala yok ortada. Sadece benim kolumdaki bilezikler kaldı. Onu çıkar diyemediler sanırım salonda. Çok üzülmüştüm o zaman neden böyle yapıyolar bari en azından ihtiyacımız var deyip isteselerdi . Ne öyle yangından mal kaçırır gibi. Bizim taraftan takılanlarda gitti. Ben allaha havale ettim sonuçta o takılar benim hakkımdı ve helal ETMİYORUMMMMM.

aynen benim başımada geldi ben antalyaya geldim düğün gecesi yoldaydık neyse geldik ben ertesi günü valizleri boşaltayım dedim birde ne göreyim ne takılan paralar nede takılan altınlar vardı eşime sordum ne dese beğenirsiniz 'ha onlar mı düğün masrafları için kız kardeşlerim aldı ' çıldırdım ne demek ya dedim bana sorulmadan ama iş işten geçmişti :) yoksa bilirdim ben yapacağımı :))

hem hiçbir şey takmamış hem de takılanları almış geri vercem demiş vermemiş canım kayınvaliden seni bayaa dolandırmış yani bunun adı bu.

canım nasıl böyle sakin oluyorsunuz valla bravo.ben olsam yıkardım ortalı.thaklısın ihtiyacımız var deseler verirdim ben de ama bu şekilde olursa fena olur.terbiyesizlik resmen.ayy ben bu topicden cıksam iyi olacak sinirlerim bozuluyor alsanaalsanasmile

kızlar soka girerek okudum yazdıklarınızı walla :1shok: benim nisanımda bile nisanlım kendıne degıl hepsini bana taktırttı takı takmak ısteyenlere,şimdide hepsi bende ilerde evimize götürücem

kızlar soka girerek okudum yazdıklarınızı walla :1shok: benim nisanımda bile nisanlım kendıne degıl hepsini bana taktırttı takı takmak ısteyenlere,şimdide hepsi bende ilerde evimize götürücem

ay bende şok oldum.benim kayınvalidemler üzerlerine ne düşerse yaptılar hatta kayınpederim düğünde taktığı bilezikleri kızım bu senin diğer takılarada bunlar sizin dedi.benim taktıklarım sende kalcak dedi.Oğluna bile bozdurma dedi.
ama gayet iyi anlıyorum benim kayınvalidem böyle değil ama yakından tanıdıklarım var böyle....
Geçenlerde bi ara babam paraya sıkışmıştı bizden istedi hemde bi kaç ay sonra geri vereyim .Eşim yok dedirtti ...Napayım babamada kıyamadım ama eşimlede aram bozulacak bi şey demedim.İki gün ağladım hamile halimle hep dua ettim allahım babam para sıkıntısını gidersin diye oldu.Hala içimde aklıma geldikçe çok üzülüyorum.Bir de çalıştığım halde eşimin böyle davranmasına üzüldüm.Biliyorum ama kendi babası istesede vermez...Napayım....huyu böyle....

bunlaqrın ge4neli böle demekki bana da hiçbişi vermediler .8 ay once evlendım.ben takıları hiç görmedım 15 küçük altın vermişler eşime saolsunlar:olmaz:ve eşyaların çoğunu eşim aldı.o halde vermediler.sonra bide bizi aryıp taksit istediler verdirtmedim tabiki.neler neler.anlatmakla bitmez.mutlu olmaya bakacaksın yoksa hayat çekilmiyor
,

Back