Dn taklar ve Erkek taraf!!

canım biz eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyoruz alt katımızda oturuyorlar evlendikten sonra 9 ay boyunca onlarla beraber yiyip içtik o kadar zor günler geçirdim ki anlatamam.zaten çalışıyordum akşam gelince direk onlara gitmek zorundaydım yemek yiyince hemen çıkamıyorduk saat 10-11 oluyordu evliliğimden hiçbirşey anlamadım. Biraz da eşimden kaynaklanıyordu tabi. Yemeğimizi evimizde yiyelim diye o kadar dil dökmeme rağmen babası kızacak diye ailesiyle yemek zorunda bıraktı beni.neymiş ailesiyle samimi olcakmışım ama ben onlardan daha çok nefret ettim çünkü gerçek yüzlerini çok kısa zamanda öğrendim.kayınpederim bütün borçlarını bize ödettiği için yemeği burda yiyin demiş eşime rüşvet gibi yani güüya mutfak masrafımız olmıycak. Ama onun derdi başkaydı bizi elinin altında tutmak yönetmek istiyordu ama beni iki ay sonra işten çıkardılar kendim çalışmak borç ödemek istemediğim için çıktığımı sandı kayınpederim ve tazminatımı almak istedi direk söylemedi ama belli etti ama ben vermeyince düşman oldu bana.çalışırken beni öz kızlarından bile çok sevdiğini söylerken işten çıkınca yüzüme bile bakmadı benim de işime geldi doğrusu. Aramız çok iyi değil kayınpederimin yüzüne bile bakmak istemiyorum ama aynı apartmanda olduğumuzdan mecburen görüşüyoruz.benim eşim de aynı senin eşin gibi babasına karşı kesinlikle hakkını aramaz hiç ses çıkarmaz babası nasıl isterse öyle olur herşey.

yaaa olurmu öyle şeyyy ekonomık özgürlugun varr sözunu gecıremıyormusunn.onlarla aynı ortamda olmak zorundamısın ayy ben cok kızıyorum böyle seylerrrrrrrrrrrrrreeeeeeee

benim kayınpederim bize borç vermediği için düğünde takılan lira ve paraları aldı bizimde yaptıgımız ufak tefek borclarımız oldu onları bilerziklerimden bozdurarak ödedik daha 1 aylık evliyim huzurumuz olsun diye neyim va neyim yok eşim için borclarıma veririm ama verilen sözlerin tutulmasıda çok önemli benım kayınpederim ne söz vermişse yaptı sende arkadasım yeterki canım sağolsun sağlıgın yerınde olsun para pul ne ki huzurun olsun sevdiğin insan yanında olsun bence yeterr zaten altın bilerzik yada ne bilim para için evlenmiyoruzya.....

aaaa 2. dugun yapacagız dıye bırsey hazırlamadılar. kızlar valla en sonunda annemı aldım takı begenmeye gıderken :( hıc sevmem nefret ederım boyle seylerden ıstemeyıde bılmem. hıc aılemden boyle seyler gormedım. ama eltım kaynanam ne alalım dıye sorunca eltımde ben bılmem annem bılır deyınce benım kafada ampul yandı. dedımkı ıste olay bu demekkı. nerdeyse dugunumde 2 bılezık takılıp gonderılecektım ama annemı aldım yanıma annem catır catır kuyumcuda bana set begendırdı. bız 6 bılzesık aldık sı8zde her bırey 2 ser takın dedı cıktık kuyumcudan .

nısanım zaten o kadar kotu olduku 1 tane ınce zıncır taktılar bende sevınıyorum (saf ben) neyse dıyorum canları sagolsun eltımın nısanına gıttım ne goreyım beyaz altın set takmıslar. ıste o zaman cok sınırlendım . takı makı hıc ınemlı degıl aslında alamayacak durumda olsanda kızım desın, haksızlık yapmasın, hakkımı yemsın setı ben ona takayım dedım ama olmadı. :):) beyse dugundekı takı muhabbetını ben kazandım ama o sonra fıtıl fıtıl acısını cıkarttı benden :(

yerinizde olsam bende vermezdim altinlarimi bastan vermekle hata etmissniz cünki zaten kendi aileniz takmis size onlari yani ne hakla esiniz istemis anlam veremedim bence altinlari dügünden sonra hemen annenize verseydiniz kimse hic birsey diyemezdi garanti olurdu annemden isteyemem derdiniz anneniz sizin icin saklardi

arkdaşlar biz borçsuz evlendik eşimin ailesi önceden beyaz eşyaları almışlardı mobilyaları halıları perdeleri falanda bi kısmını peşin aldık bi kısmı borçlanıldı neyse düğün oldu rtesi gün geldi bizim yakışıklı:(altınları almaya bende kek gibi verdim 80 den fazla küçüklü büyüklü altın eşyaların bir kısım borcu için 2 küsürde para takılm ışdı onlarıda aldılar onlarda düğün salonuna pastaya falan gitti bnada 10 altın bi kaç künye kelepçe 25 de bilezik kalmışdı o kadar küfür ettimki anlatamam neyse aradan iki ay geçdi ama ben hala küfür ediyorum hani bi söz vardır babanın fakir olması senn suçun değil ama kayınbabanın fakir olması senn suçun die çok mantıklı:):):) nese aradan iki ay geçdi bizim yakışıklı yine geldi:)dediki babam bi arsa bulmuş bilezikleri bozduralım o arsayı alalım hyr dedimya dinlemedi bizim uyuz:)gitti bozdurdu 4,5 falan ediyodu işde 6 ya aldılar üzerini babası gil verdi bileziklerde gitmiş oldu ben hala küfür ediyodum tabi çünkü arsa şehrin çıkışında çok kötü bi yerdeydi aradan 5 yıl geçdi arkdaşlar ve şuan arsayı satsak 70 binden aşagı değil şuanda dua ediyrum:)yoksa biz o bileziklerle araba alıcakdık altınlarım ve aldıkları parada helal olsun bizde kalsa şimdiye çokdann uçmuşlardı düğün yapmak kolay değil bi çok arkdaş yakınmış ama hakketen kolay değil eşyaydı oydu buydu gelinlikdi o kadar çok masrafı varki onlarada hak vermek lazım

düğün günü eşimin babası benim gidecegim kuaföre gitmiş demişki biz vaz geçtik gelmekten kusura bakmayın diye gitmiş kendi kuaför ayarlamış eşimide tembihlemiş benim buldugum yere götürceksin diye duyunca çıldırdım tabi kendi dedigim yere gittik kadın kapatmış gitmiş allahtan tanıdık aradık hemen geldi arkasından kayınpederim geldi ne laflar aman allahım eşimin eline veredim yüzügü biti dedim öyle yaptıgımı görünce babası nasıl yalvarıyor neyse gitti bu saç baş yapıldı dügüne gittik düğün bitti eşimle kavga etmekten ilk gece berbet geçti ertesi gün eşim telde babasına diyorki baba adam parayı istiyor o da şimdi yok sonra diyor meger düğünde taktıkları taklar emanetmiş tabi cıkardım verdım mapim 10 bilezik takı seti gitti 3milyar 800 para takılmıştı onlarıda kayın pederim almış düğünde durumları çok iyi 4 daire kirada 3 ticari taksileri var oturdugumuz semtte tanınmış aile ve ilk düğündü herkeze söyledim emanet takı takılar diye 1 ay eşimle hep kavga ettik hep bedua ettim yalan değil benim en güzel olaması gereken günümü maffetti 2 yıl geçti aradan şimidi ne oldu elinde avucundakini genç karısına yedirmekten hiç birşeyi kalmadı para bitti kadı gitti şimdide ailemin taktıklarını istedi borç olarak direk yüzüne söyledim kusura bakma sen önce düğünden olan borcunu öde dedim hiç taviz vermem hiç bir zaman hakkımı helal etmicem

arkdaşlar biz borçsuz evlendik eşimin ailesi önceden beyaz eşyaları almışlardı mobilyaları halıları perdeleri falanda bi kısmını peşin aldık bi kısmı borçlanıldı neyse düğün oldu rtesi gün geldi bizim yakışıklı:(altınları almaya bende kek gibi verdim 80 den fazla küçüklü büyüklü altın eşyaların bir kısım borcu için 2 küsürde para takılm ışdı onlarıda aldılar onlarda düğün salonuna pastaya falan gitti bnada 10 altın bi kaç künye kelepçe 25 de bilezik kalmışdı o kadar küfür ettimki anlatamam neyse aradan iki ay geçdi ama ben hala küfür ediyorum hani bi söz vardır babanın fakir olması senn suçun değil ama kayınbabanın fakir olması senn suçun die çok mantıklı:):):) nese aradan iki ay geçdi bizim yakışıklı yine geldi:)dediki babam bi arsa bulmuş bilezikleri bozduralım o arsayı alalım hyr dedimya dinlemedi bizim uyuz:)gitti bozdurdu 4,5 falan ediyodu işde 6 ya aldılar üzerini babası gil verdi bileziklerde gitmiş oldu ben hala küfür ediyodum tabi çünkü arsa şehrin çıkışında çok kötü bi yerdeydi aradan 5 yıl geçdi arkdaşlar ve şuan arsayı satsak 70 binden aşagı değil şuanda dua ediyrum:)yoksa biz o bileziklerle araba alıcakdık altınlarım ve aldıkları parada helal olsun bizde kalsa şimdiye çokdann uçmuşlardı düğün yapmak kolay değil bi çok arkdaş yakınmış ama hakketen kolay değil eşyaydı oydu buydu gelinlikdi o kadar çok masrafı varki onlarada hak vermek lazım

sövdün müüüü sevdin miii hiç bi şey anlamadım arkadaşım...ama sorun yok herhalde,bu da iyi

sövdün müüüü sevdin miii hiç bi şey anlamadım arkadaşım...ama sorun yok herhalde,bu da iyi

önce sövdüm tabiki...hemde fazlasıyla hergün eşimin başının etini yedim sürekli haram ettim.giden altınlar ve paralar hiç umrumda değildi en çok bileziklerimin şehrin dışında dandik bir yerden arsa alınasına çok kızgındım çünkü 5 para etmicek bi yerdeydi o zamanlar şuan aradan 6 yıl geçdi biz arsayı 6 bine almışdık şuan en kötü şartlarda 70 bin ediyor o yüzden şuand dua ediyorum.çünkü onlar bizde dursa araba alıcakdık ve çokdann uçmuş gitmiş olucakdı.

bizdede eşimin abileri bilezik taktılar bize düğünde ve hazırlık aşamasında tek yardımları bu oldu dugunden sonra abisinin biri geri istedi eşim vermedi bende vermezdim diğer abiside eltim yani dugunden sonra aramıs bizi işte biyerden 7 tane tam altın borc almıstık adamlar geri istio şimdi diyo ne tesadüf bizede düğünde 7 tam altın takmıslardı ve benim dayılarım takmıstı salakmıyım vereyim eşim borcumuz vardı bozdurduk bizde bişi kalmadı olsa verirdim dedi olumunekankayizsmile sinir olurum şu altınlara göz dikenlere

bizdede eşimin abileri bilezik taktılar bize düğünde ve hazırlık aşamasında tek yardımları bu oldu dugunden sonra abisinin biri geri istedi eşim vermedi bende vermezdim diğer abiside eltim yani dugunden sonra aramıs bizi işte biyerden 7 tane tam altın borc almıstık adamlar geri istio şimdi diyo ne tesadüf bizede düğünde 7 tam altın takmıslardı ve benim dayılarım takmıstı salakmıyım vereyim eşim borcumuz vardı bozdurduk bizde bişi kalmadı olsa verirdim dedi olumunekankayizsmile sinir olurum şu altınlara göz dikenlere

ohhh ne ii yapmışsınız valla madem isticen nie takıyon..

aynı şeyler benim başıma gelecekti muhtemelen ama ben çabuk davrandım. dini nikah kıyılırken mehir olarak nikahta takılan takıların hepsi benim olcak dedim, annemide tembihledim sakın verme bişey olursa bana veya eşime söyle diye. böylece elleyemediler hiçbirine. kaydirigubbakcemile3 aklinialirimsmile

hiç sevmem şu takı meselesini..
benim düğünümdede oldukça çok altın takıldı,üstümüze takıldı hep yani öyle takı töreninde boynumuza kurdela felan yaptırmadım eşimin ceketine veya gelinliğe tutturdular hep..
neyse düğün bitti..artık salon boşaldı bizde gidicez kayınvalidem peşimizde dolanıyor oğlum oğlum altınlarınızı çıkarında bana verin bişey olur nolur nolmaz diye..allahtan eşim çok iyidir,bana laf bırakmaz kendisi cevabını verir..
annesine kızdı burda altınmı çıkarıcam ben dedi neyse biz çıktık evimize geldik..
çıkardık altınları..
saolsun eşim düğün dernek neyse hiç kırmadı beni ne istediysem yaptı aldı..
sıfır ev bile aldı.bankaya kredi borcumuz olmuştu..bende bütün altınları eşime verdim banka kredisinin taksitlerine yatır dedim..
eşim yine almadı bari içinden hoşuna gidenleri seç gerisini ver dedi..
ben zaten altını çok sevmem,cıncık boncuğu daha çok severim..:)
takmayacağım şeyleri ne durduracamki evde dedim götür bozdur bir işimize yarasın dedim ve banka kredimizin borcuna verdik sonucta kendi evimizin borcu..

çok uzun yazdım ama şunuda söyleyim..şimdi misafirlerimizin çoğu takı törenini beklemeden masamıza gelip takmıştı,bir misafir çeyrek altın almış takamadı öyle kutuyla verdi..eşimde hemen bana uzattı masaya koydu o aradada kayınvalidem yanımdaydı hemen aldı çantasına koydu ve bana dediki; kızım siz dalgınsınız şimdi kaybolur dedi,kalsın bende sonra veririm dedi.. gidiş o gidiş kaç yıllık evliyim çeyrek felan görmedim :) çeyreğinde değilim ama yaptığı hoş değildi emanet aldı ama üstüne yattı.

birde biz birgün sonra balayı tatiline gittik eşim evinden bişey alacaktı annesinide mecburen gördük,bize iyi yolculuklar demeden altınlarınızı evde bırakmayın bana getirin dedi durdu .. eşimde yok bişey zaten sattık hepsini harcamaya gidiyoruz dedi :)

bence altınlar gelin ve damada kalmalı kim ne derse desin düğün vs tüm masrafları borçları onlar ödüyorlar aileler de düğün yaptık diyorlar sadece oysaki tüm borç düğünden sonra damada ve geline kalıyor

Ben böyle aileleri gerçekden anlayamıyorum
Evladını evlendireceksin ne dmek borç benim borcum değil
Evlat onların şerefi değil mi

düğün günü eşimin babası benim gidecegim kuaföre gitmiş demişki biz vaz geçtik gelmekten kusura bakmayın diye gitmiş kendi kuaför ayarlamış eşimide tembihlemiş benim buldugum yere götürceksin diye duyunca çıldırdım tabi kendi dedigim yere gittik kadın kapatmış gitmiş allahtan tanıdık aradık hemen geldi arkasından kayınpederim geldi ne laflar aman allahım eşimin eline veredim yüzügü biti dedim öyle yaptıgımı görünce babası nasıl yalvarıyor neyse gitti bu saç baş yapıldı dügüne gittik düğün bitti eşimle kavga etmekten ilk gece berbet geçti ertesi gün eşim telde babasına diyorki baba adam parayı istiyor o da şimdi yok sonra diyor meger düğünde taktıkları taklar emanetmiş tabi cıkardım verdım mapim 10 bilezik takı seti gitti 3milyar 800 para takılmıştı onlarıda kayın pederim almış düğünde durumları çok iyi 4 daire kirada 3 ticari taksileri var oturdugumuz semtte tanınmış aile ve ilk düğündü herkeze söyledim emanet takı takılar diye 1 ay eşimle hep kavga ettik hep bedua ettim yalan değil benim en güzel olaması gereken günümü maffetti 2 yıl geçti aradan şimidi ne oldu elinde avucundakini genç karısına yedirmekten hiç birşeyi kalmadı para bitti kadı gitti şimdide ailemin taktıklarını istedi borç olarak direk yüzüne söyledim kusura bakma sen önce düğünden olan borcunu öde dedim hiç taviz vermem hiç bir zaman hakkımı helal etmicem

akannehir

Back