Dn taklar ve Erkek taraf!!

biz kendi evimizi kandimiz kurduk kendi düğünümü kendimiz yaptık ve böylelikle kimse takıları paraları verin demeye cesaret etmedi evimde kayınvalidemin aldıgı tek şey 1 tanecik halı geri kaln ne varsa eşimle birlikde aldık.kendi yağımızla kavrulmaya çalışdıgımız için düğün sonrası bilezikler hariç geri kalanları bozdurmak zorunda kaldık ama eşim söz verdi durumumuz düzelince hepsini yerine koyucaz.

benimde bu aralar çok sinirlerimi bozuyorlar...mafoldumben
benim ailemde hiç bişi istemedi .... ama bilmiyorum ayağınada sürekli enayi yerine konmak
gücüme gidiyor....mafoldumben
daha yeni nişanlım bana dediki altın seti takacağımıza inci set alsak nasıl olur gelinlikle güzel duruyor dedi..... kafamçokkarıştı onu dediğinde canım yandı niye bukadar üzüldüm bilmiyorum...:1no2:
bende dedim ki normalde hem altın set hemde inci set beraber olarak erkek tarafı alır....... mirmirmirmir ben sana inci setin lafını bile etmedim babamdan istedim onu babam evden çıkmadan bana takacak gelinliğimle kullanayım diye... dedim........:delphin:
takı seti ilerde para etmez dedi... bende dedimki; ben onu yatırım amaçlı istemiyorum ki boynuma bir yere giderken takabileceğim ve düğünümden ömürlük saklayabileceğim uygun fiyatlı bir hediye istiyorum dedim........ :1shok:ne ailem ne de ben bişi istemedim beni çok üzdün çok değersiz hissettirdin kendime dedim........ ben bunu istiyorum gelinin hakkıdır ve ben hakkımı istiyorum dedim....... sustu sonra dahada sinirlendimmmm istemiyorum takmayın dedim ilerde bileziklerimden bozdurur kendime bi set alırım dedim...
özür diledi tamam ben sadece fikir söyledim beni yanlış anladın dedi.. bende etrafında hiç mi evlenen olmadı inci seti söylüyorsun normalde oda sana düşüyo ama ben bunun lafını bile etmedim git sor lütfen ben mi yanlış biliyorum dedim.......eve geldim sabaha kadar ağladım ama onun haberi yok çok kırıldım çok içime oturdu........ tamam ailesi pek destek olamıyor ama seviğim insanda param yok yetişemiyorum demiyo beni enayi yerine koyuyor... anlatssa bana böle böyle diye inanı gider sahtesini aldırırım ikimizin arasında sır kalır aileme ve onun ailesine sölemezdim ama enayi yerine konmak çok gücüme gitti.....mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

takı mı o da ne...

ben hiç bilmiyorum ne takılacak adı bile anılmıyor çalışıp herşeyi yapan ben ama ne takılacağı dahi sorulmayan konusu açılmayan da ben..

kendim bu hale getirdim durumu ama hak bana ne diye herşeyi ben yapıyorum ki bırak evlenme rahat battı bana..

mrb arkadaşlar.meğer ne kadar kalabalıkmışız.kimsenin meselesinin 3-5 altın olmadığı kkesin.ama bu size verilen kıymettir,değerdir.bana verilmeyen değeri kimse benden bekleyemez.zaten zorlasamda olmuyor.biz 1 yıl bileolmadı evleneli.ama bu ve bunun gibi sorunlar yüzünden kendimde 10yıllık evliliğin yükünü hissediyorum.zaten eşimlede aramız bozuldu.ben durumu çok çok iyi bi aileye gelin gittim.tek erkek.ama nişandan başlayarak o herşeyi kendi çalışarak yaptığı birikiminden verdi.ama ailesi yapıyormuş gibi gösterdi hep.düğün salonunun parasını,fotoğrafçıyı ıvır zıvırı düğünde toplanan paradan verdi eşim.bu durumda düğünü kız erkek tarafı ortak yapmış olduk.bu nerde görülmüş!!!üstelik aile bu kadar iyi durumdayken?tamam durumları iyi olmaz ben o zaman ne bişey talep ederdim ne de düğün takısı falan alırdım.ama bu insanların ihtiyacı yok.üstelik senin çocuğun bu.eşimin ailesi bana set falan takmadı.eşimde bişey takmadı.benim annem birşey takılmayacağını tesadüfen duymuş ve inci set istediğimi bildiği için bana gizlice set almışlar.yoksa boynun boş kalacaktı.hepsi bir yana bomba sonda.kayınvalidem bana 4dalbilezik taktı.öyle burma falan değil,normal bilezik.onuda düğünden sonra evde taktı.salonda unutmuşşşş!!!!!herkes takarken o unutmuş..annem o kadar ağladıki bizim eşimiz dostumuz neler söylemiştir arkamızdan diye.ama yapacak bişey yok.düğünden sonra takılan altınları istediler gelen yere geri takarız diye.sadece güldüm.sinek küçük ama mide bulandırıyo.bunları düşünmekten cilt hastalığına yakalandım.elimde değil.insan verdiği değeri göremeyince üzülüyo.şimdi dışardan yorumlayan birileri olarak siz söyleyin bana.belki siz haksızsın onların hakkı derseniz bi kenara çekilirim.ama haklıysam söyleyin kendimi biraz iyi hissedeyim.eşimle bu konuları asla konuşamıyorum.ikimizde eğitimli insanlarız ama bunlar bizim için tabu..:çok üzgünüm:

canım benim tabki haklısınn ama lütfen artık üzme kendni:teselli:
düşünmemeye çalış olan olmuş yuvanda huzurla otumaya mutlu olmaya bak
ama gerçekten haklısın:1hug:

arkadaşlar aranıza daha yeni katılmıştım ama kısa sürdü.yazdıklarımı noktalamak zorunda kaldım çünkü birileri bunları izinsizce okudu:olmaz:halbuki ben bunları medenice onunlada paylaşabilirdim ama böyle gizlice adeta bi açık yakalarcasına araştırıp okumak daha çok heyecan veriyor olmalı.:umursamaz:işte okuyanda görsün içi rahat olsun burda kötü bişey yok.bayan bayana dertleşip rahatlıyoruz bu kadar.kaydirigubbakcemile5neyse bayan bayana muhabbet bile yasak.bunu da okuyup msjı almıştır biri..siz anladınız beni...:lepi:

ah ahh yarama tuz bastınız valla.bizde eşimle herşeyi kendimiz yaptık.takılan altınlarıda eşim kredi çekti aldı öyle taktılar.sonra 2 sene kredi ödedik durduk:( düğündeki takı çantasınıda bize vermediler alıp götürmüşler. ertesi gün eşimin önüne 5 tane küçük altın koymuşlar o kadar... o borçlar içinde bıraktılar bizi üstelik eşim o ara işsizdide. daha ben ne diyim kızlar yaaaa.

Canım bi bardak su iç sen o altınların üstüne alamassın geri bi daha onları. Yakınımda yaşadık örneğini gördük yani. Üstüne üstlük kayınvalide geline borcunu yapmmıo kendine yapıo o zaman para oluo geline gelince para olmuo bu insanlar böle :olmaz:

ya yazılanları biraz okudum da , nedir bu insanların hali,düşünceleri diye düşündüm.ağzım açık kaldı.yahu çocuğunu evlendiriyorsun sen.elaem değil ki o..yıllarca bakmışsın,büyütmüşsün,okutmuşsun,ihtiyaçlarını almışsın ,cimrilik etmemişsin deeeeeeee ..iş evlendirmeye mi gelince cimrilik ediyorsun.gücünün yettiğince al 3-5 bişi , takıları da düğündeki paralarda onların olsun..ne var ki bunda daaaa insanlar bu takı ,para derdine düşüyorlar,anlamış değilim.gerçektende çokk çocukça düşünceler,saçma hareketler..sanırım aileler düğünü yada nikahı ,oh ohhh gelsin pacacıklar şeklinnde bekliyor..ne kadar yanlış ve ayıp..

ya yazılanları biraz okudum da , nedir bu insanların hali,düşünceleri diye düşündüm.ağzım açık kaldı.yahu çocuğunu evlendiriyorsun sen.elaem değil ki o..yıllarca bakmışsın,büyütmüşsün,okutmuşsun,ihtiyaçlarını almışsın ,cimrilik etmemişsin deeeeeeee ..iş evlendirmeye mi gelince cimrilik ediyorsun.gücünün yettiğince al 3-5 bişi , takıları da düğündeki paralarda onların olsun..ne var ki bunda daaaa insanlar bu takı ,para derdine düşüyorlar,anlamış değilim.gerçektende çokk çocukça düşünceler,saçma hareketler..sanırım aileler düğünü yada nikahı ,oh ohhh gelsin pacacıklar şeklinnde bekliyor..ne kadar yanlış ve ayıp..

çok haklısın canım maalesef gelin ve damatlara figüran muaamelesi yapılıyor :olmaz:

çok haklısın canım maalesef gelin ve damatlara figüran muaamelesi yapılıyor :olmaz:

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis %100 katılıyorum.. kısa ve öz bi anlatım olmuş.. çok çok doğru

Ben ve eşim 1yılın sonunda evlenmeye karar verdik, ailesi beni hiç istemedi, tanımadığı halde ve tanımaya bile fırsat vermediler. Bi dediler gelicez, bi dediler bi süre sonra, yok ev satılınca; (masraf olacak ya düğünde dernekte) , bu süreler içinde 1 kere beni görmeye diye geldiler,biz de sanıyoruz ki ailecek gelecekler tanışacağız, sadece k.valide ve kardeşi falan geldiler, ; bizde adettir, kapıdan çıkarken yine rahatsız edeceğiz diye bi laf edilirse bu bir msj dır, e mesajıda verdiler, ama gidiş o gidiş; en son noktayı k.peder koydu oğluna, çok istiyorsan kendin yap dedi çıktı işin içinden, bizde ayrılmadık, 1,5 2 yıl içinde kazandığımızı biriktirip eşyalarımızı aldık, 3 yıl geçti aradan tabiki, evimizide tuttuk, tam bu esnada son kez daha konuştular, nasıl olduysa istemeye geldiler, o gece sözümüz kesildi, k.validenin bana taktığı yüzüğü eşim verdi onlara, bi de ince bi bilezik, sözün arkasından eşim evimiz hazırladığımızı alınacak yapılacak bişey olmadığını söyledi ailesine,:( bu günleri çok zor atlattım diyemeyeceğim... kabus gibi idi benim için, onlarla tek alışverişimiz nişan oldu, onlar bana, biz oğullarına bildiğiniz nişan alışveriş yapıldı, bana nişanda bi set aldılar, düğünümüz geldi, ondada 4 kişlik bi aileler, hepsi 1 er bilezik taktı; takıları alacaklarını hisstemiştik ben ve eşim, ikimzde zor zahmet yaptığımız yuvamız için, onların bizim olması gerektiğini düşünüyorduk, nişanda takılanları benim ailem almadı, koluma altın yaptım ben, babam ne ihtiyacım varsa allah razı olsun yaptı, takıdan odaya gidince, görümcem ve teyzesi odaya gelip altınları istedi, kendiminkileri vermedim, diğerini de vermek istemezdim ama, çok söz hakkım olmadığını düşünüp, karışmadım, eşimin elinden alıverdiler, benim annemede gidip benim nekadar terbiyesiz olduğumu söylemiş görümcem; işte o gündür benim ailemle görüşmezler,gerçi söz takıldıktan sonra benim bildiğim erkek tarafı kız tarafını davet eder, bizde hiç böyle şeyler olmadı, düğünün ertesi sabah el öpmeye gittik, k.peder öptürmedi,sadece o gün onlarla tartıştık eşimle, ben hiçbirzaman onlara karşı saygısızlık etmedim halada etmemişimdir, bana göre: neymiş bizim burnumuz sürtülecekmiş, peki dedim içimden, ondan sonra resmi bi şekilde görüştük tabiki, sadece biz gidiyorduk, bunları hiç istememiştim böyle olsun, hayallerim böyle değildi ama böyle oldu işte, sanırım daha sonraları beni tanıdıkça fikirleri değişti, sanırım şimdi başa dönsek aynı şeyleri belki yaşamam diye düşünyorum, düğünden 2 ay sonra bayramda eşime altınları verdiler bu arada :) bi kıymeti kalmamıştı... onların misafirleri gelir seve seve ağırlarım, gülüş cümbüş geçiririz zamanı, bizim evde ortak bişey vardır, aileler bir araya gelir ozamanda öyle, ama onun dışında onları görmezler, annem sen mutlu ol bize yeter, varsın biz görüşmeyelim dedi hep ,geçen yıl bi kızım oldu, şimdi ona kayınvalidem bakıyor, aslında ben eşimi benimsediler sanırım ki seve seve bakıyorlar, e yine bizim için tabi tek maaş nasıl geçinebiliriz ki? ama şansım var mışki resmiyetlede götürsek benim için azıcık aşım ağrısız başım gibi oldu sonu, herkes kendi evinde, herkes durması gerektiği yeri biliyo, ister beni yererler ister severler, ama onalr benim eşimin ailesi, sevmek zorunda değil kimse kimseyi ama, saygı göstermek zorunda diye düşünüyorum,
blyrum çok uzun oldu arkadaşlar ama içimi boşaltmak istedim. Syg...

gerçekten bu evlilik devreleri çok sıkıntıları geçiyor.
bizde evlenmemize bi kaç kala baya tartıştık eşimle
eşimle ilgili bir problem değil tabi
alınacaklarla falan
sonunda ortak bi çözüm bulduk hallettik
şimdi çok mutluyuz

Bende bir yıllık evliyim.Düğünde görümcem sürekli kesemi masadan alıyor kendi masalrına koyuyordu.Üstelik düğün günü regl dönemimdi.Süreki lavobaya gitmek zorunda kaldım.Teyzemle ablaları sürekli peşimdelerdi.Herkesin dikkatini çekmişti.Ablaların peşimde olması.Eşime söylemiştim rahatsız olduğumu ama.Biz eşimle takı töreni stemiyodu.Kesemin içine koyuyordum düğünde ben oynamaya kalktıkça masadan keseyi alınıyordu.düğündekilerle vedalaşacağım kesem yine yok içinde altınlarda vardı cep telefonumda.almış yine.Eşimin arkadaşına söledim oda aldı keseyi.Sonra ablası israrla eşimin yakasına kurdale takıp gelen altınları yakasına taktılar onlarıda çantasına koydu.Düğünün ertesi günü annemi aramış adi hala unutamıyorum yaptıklarını.Bize liste geldi altınlar eksik altınlar nerde diye.Annem yanıma hiç gelemdi bile.Teyzemle lavobaya gitmiliz ya Altınları teyzeme verdiklerini düşünmüşler.Annem eşimi aradı eşim sölemedi bana ne olduğunu.Anladım tuhaf bişey olduğunu annem buluşup annesi gile eşinle gideceğiz beraber dedi.Eşim kabul etmedi. ben konuşacağım dedi.Adi karı kabul etmemiş.ben hayırlı olsun diye aradım keşke takı töreni yapılsaydı.yemin ediyomuş çocuklarının üzerine.yurt dışında yaşıyo arsız bide telefonda benle konuşmaya çalışıyo yüzsüz haftaya gelecek.gitmesem eşimle sorun yaşayacağız.nefret ediyom.Annemin psikolojisi bozuldu bu olaydan sonra psikoloğa gidiyor.kötükedihüso

Neler var gerçekten yuuhhh demek istiyorum şu insanlara:1shok:Yaptıkları masrafları ödemek için takıları isteyenler yine bir derecede kar amacı güdenleri işi ticarete dönüştürenleri hiç anlayyamıyorum.Allah ıslah etsin.Bizde eşimle ü. sene önce evlendik.Hiç kimseden bir fayda görmedik ne benim ailemden nede onların ailesinden...ama şuda var tabiki ben evlenirken alınabilecek herşeyi almıştım.Annem zavallı yıllarca çalışıp çeyiz yapıcam kendini parçalamıştı.Mobilyaları da eşimle alıp ödedik ve evlendik.Kayınvalidem bana düğünde bir bilezik taktı onu da borç alıp takmış daha sonra istedi virşey diyemedik tabi ama onu vermem dedim eşime yerine ne kadar tutuyorsa biz yapalım verelim dedim öderiz yavaş yavaş dedim.Eşimde tamam dedi.Bir seneyi geçti bu ay son taksitini ödeyeceğiz.:içelim:Tabi kayınvalidem alırken ödeyeceğim dedi ama bir geliri olmadığı için ben üzerine yutmak zor olsada bir bardak su içtim bile delikafadulden

arkadaş ben rahatmışım bu takı konusunda çünki takı takmadılar hahaha sorunda yaşamadık milletin getirdikleride düğün solonun parasını ödedik gerisiyle kuaför he annemlere babamlara eniştemlere egömlek aldılar benim düğünde takılanlarla çok komik yaaaaaa allah bildiği gibi yapsın onları nediyeyim yaa

sadec 3 ay taktım altınları bol bol borç yapmışlar evlendikten sonra o altınlarla
borcu sildiler ondan halen o konuda moralim bozuluyorsenağlama
cicek_0011.jpg

valla kızlar evlenmeden önce eşimle konuşmuştum bu konuyu. benım aılemde eşimin aılesı de borc ıcıne gırmışlerdı. düğünde toplanan paraları ve küçük altınları bozdurup her ıkı aıleye paylaştıralım dedım. benım ailem de eşimin ailesi ıstemedı sakın öyle bişey yapma dedıler ama ben postaneden gıttım yatırdım emrıvakı yaptım. bılezıktır dıger takılar yeter bana. gencız kazanırız allah ızın verırıse.. ne bıleyım kıyamadım acıkcası. ben rahat ederken onların sıkıntı cekmesıne dayanamam.

cevremdekı arkadaslar manyaksın sen dedıler ama kıyamadım valla sıkıntı ıcınde olmaalarına

Back