Dn taklar ve Erkek taraf!!

merhaba arkadaslar oooo bende dert cok hangi birini anlatayim sadace en buyuk aci 7 senedir ailemi goremiyorum bu sadece birtanesi ikinci kaldigim yer esimin akrabalari ile cevrili kendimi cok yalniz hissediyorum ::çok üzgünüm:

merhaba arkadaslar oooo bende dert cok hangi birini anlatayim sadace en buyuk aci 7 senedir ailemi goremiyorum bu sadece birtanesi ikinci kaldigim yer esimin akrabalari ile cevrili kendimi cok yalniz hissediyorum ::çok üzgünüm:

nasil yani ailenizle görüstürülmüyormusunuz :1shok:

yoksa kacarak evlendinizde aileniz affetmiyor mu ??

Allah yardimcin olsun her iki durumdada arkadasim :teselli:

çok büyük terbisesizlik yapılmış size şu saatten sonra o altınlaryapılsa bile hangi hevesle takıcaksın koluna demi ya yeni gelinin kolundan bileziğimi alınırmış çok ayıp çok tam cadıvalideydiş kaynanan

altın gelınındır ne hakla senın olan bırseyı senden ızınsız pazarlıgını yapıyor mıllete vaatte bulunuyor ne sanıyor kendısını
keske sız kendınız yapsaydınız herseyınızı onlardan bısıı ıstemeseydınız
en azından sız yapmıs olurdunuz bırde mıllete oglumuzu bız evlendırdık dıye havada atarlar beklenır

altınlar gelının degıldır :1closedeyes:
gelın ve damada hedıye olarak takılır

altınlar gelınle damada hedıye olarak takılır,dogru tabıkı ama suda var ki bosanma esnasında o altınları verıp vermemekte gelının gönlüne kalmıs biseydır.. yani her halukarda geline aıt oluyor..

benimde başıma benzer bir olay geldi kaynanama emanet diye bıraktığımız altın setim benden habersiz satılıp kullanıldı geçip karşıma ihtiyacım vardı sattım helal et dedi 6 sene oldu lafı bile edilmiyor

Düğünde takılan ziynet eşyaları ve altınlar gelinindir.Dinimizde de bu böyle,yasalar önünde de.Boşanırken takılan altınar bozdurulmuşsa ve gelin ıspatlarsa iade edilir.

http://www.kadinlarkulubu.com/hukuk-kosesi/207879-dugunde-takilan-takilar-kadinin-hakki.html

Dinimizde kadin onlar mehir olarak isterse kadinin hakkidir diye biliyorum..

Türk kanunlarina göre kadinin hakki olmasi cok güzel ,cünkü cogu kadinimiz calismiyor,ayrilma hallerinde coluk cocuk anneyle oluyor en dogrusuda bu bence..

Ben almanyada yasiyorum malesef ki burda altin kadinin diye birsey yok,ayrilma hallerinde yari yariya paylastiriliyor.

offf offf mesele para değil biliyorum insanın gücüne gidiyor yeni gelinsin kolların dolu olsun istiyorsun sonra ne yaparsan yap yerinde olsam kaynanamla görüşmezdim öbür gelinin elinden almış mı bilezikleri?????

Ya arkadaşlar okudum da bütün sayfaları iyice doldum ya..bende bi tek benim mi başımda diyordum..benim de emmuzda düğünüm var ev kurduk eşimle birlikte maaşımız olduğu için ailelere fazla yük etmeyelim okuttular adam ettiler bu kadarını yapalım vefa borcumuz dedik dedik..ahh aptal kafamm...şimdi her taraftan borç ödüyoruz..ayın 15 nde maaş alıyoruz 16 nda bitiyor.birde bunun üstüne ev yaptırdık diye kredi çektirdiler..kayınbabam işten çıktı o da bize kaldı zaten bir taksidi kalmıştı..düğün yaklaşıyor şimdi kimsenin umrunda değil..kaynanam şimdiye kadar hiçbişey takmadı nişan da yapmadılar hepsini düğünde takarız dediler gel gör ki ortada bişey yok..en son bana bizim burda düğün borcu toplanan parayla ödeniyor diye ayak yaptı..ne yapacağımı bilmiyorum..kafayı yicem bi taraftan kendime harcayacak param yok bir taraftan düğünden sonraki borçları düşünüyorum..eşim düğünden sonra askere gidiyor.parayı altını vermezsem onlarla tek kalacam nasıl yaşanır aynı evde bilmiyorum..vermeyi düşünmüyorum ama eşime de acıyorum yani herşeyi tek başına yapmaya çalışıyor..hayırlısı artık..iyice dolmuşum yaa..senağlama

Ya arkadaşlar okudum da bütün sayfaları iyice doldum ya..bende bi tek benim mi başımda diyordum..benim de emmuzda düğünüm var ev kurduk eşimle birlikte maaşımız olduğu için ailelere fazla yük etmeyelim okuttular adam ettiler bu kadarını yapalım vefa borcumuz dedik dedik..ahh aptal kafamm...şimdi her taraftan borç ödüyoruz..ayın 15 nde maaş alıyoruz 16 nda bitiyor.birde bunun üstüne ev yaptırdık diye kredi çektirdiler..kayınbabam işten çıktı o da bize kaldı zaten bir taksidi kalmıştı..düğün yaklaşıyor şimdi kimsenin umrunda değil..kaynanam şimdiye kadar hiçbişey takmadı nişan da yapmadılar hepsini düğünde takarız dediler gel gör ki ortada bişey yok..en son bana bizim burda düğün borcu toplanan parayla ödeniyor diye ayak yaptı..ne yapacağımı bilmiyorum..kafayı yicem bi taraftan kendime harcayacak param yok bir taraftan düğünden sonraki borçları düşünüyorum..eşim düğünden sonra askere gidiyor.parayı altını vermezsem onlarla tek kalacam nasıl yaşanır aynı evde bilmiyorum..vermeyi düşünmüyorum ama eşime de acıyorum yani herşeyi tek başına yapmaya çalışıyor..hayırlısı artık..iyice dolmuşum yaa..senağlama

Kızlar bu kadar mütevazi olmayın. Kız alıyoruz havalarında gezerler. Oğlumuz oldu diye öğünürler. Bu insanlar oğulları doğduğundan beri bilmiyorlar mı bugünlerin geleceğini. Durumu yok falan bahane. İnsan ele güne karşı der, bunca yıl çok olmasın iki bilezik atmaz mı bi kenara.

Benimkiler de kızlarının kolundan çıkarıp taktılar bilezik bana onu da geri aldılar,hatta ailemden gelenleri de.10 gün önce falan eşimin babasına söyledim ben siz böyle böyle yaptınız diye.Biz sana geri alıcaz söz verdik dedi ben de mecbur alacaksın onları ailem takmıştı bana söz vermene gerek yok.Bir de ooooh canıma değsin :) çeyreklerimi de eşim zorla almıştı benden.Dedim ki çeyreklermi de geri istiyorum,sen kendin verdin dedi,hayır dedim oğlun elimden zorla aldı dedim ona da tamam dedi.Napayım kızlar o kadar üstüme geldiler ki içimde başka şeyler de vardı hepsini anlattım.Utanmıştır artık yaptıklarından.
Bir de bana eşimin ailesi sadece 40 gr bilezik taktı,kalan 200 gramı bizim taraf taktı,çeyrekler de 110 taneydi,bunların lafı olmaz demeyin kızlar hakkınızı yedirmeyin yoksa enayi yerine koymaya çalışıyorlar adamı.Ben hepsini emekli olunca çatır çatır alıcam.Bir de araba alıcam ben size diyor.Beni araba falan alakadar etmiyor dedim,hakkım olanı istiyorum.
Diğer konuları da söyledim yüzü baya bozardı kızardı.
Ohhhhhhh var ya sözlülükle beraber 3 buçuk yıla yakın zamanın acısını çıkardım.O kadar dolmuşum ki anlatamam size..

benımde dugunumde altınlar takıldı benım garıp kaynananm nedense bu altınların bozuldugunu hıc kımseme solememı ıstemıyor.cunku takılan altınlarla oglu dugun salonu parasını odedı gelınlık parasıydı ıvır zıvırdı odedı dugunde sadece bır beyaz esya aldılar o kadar elalemede altınlar duruyo dıo dedırtıo cunku bozuldu dersem aaaaaaa gelın altınlarınn uzerıne yattı hıc bırsey yapmamıslar dıyecekler ya kurnazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

ben setlerim haric butun takilarimi bozdurup bankaya kendi adima yatirdim..
isin dogrusu esimin tarafida zaten kac tane altinin var bile demediler
altin gelinindir
esimde asla karismaz..

benımde dugunumde altınlar takıldı benım garıp kaynananm nedense bu altınların bozuldugunu hıc kımseme solememı ıstemıyor.cunku takılan altınlarla oglu dugun salonu parasını odedı gelınlık parasıydı ıvır zıvırdı odedı dugunde sadece bır beyaz esya aldılar o kadar elalemede altınlar duruyo dıo dedırtıo cunku bozuldu dersem aaaaaaa gelın altınlarınn uzerıne yattı hıc bırsey yapmamıslar dıyecekler ya kurnazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

İstemesin ,sen söyle yine de bana da söyleme dediler.Millet sormuyor mu niye takmıyosun altınlarını diye?Ben herkese söyledim hatta zorla aldıklarını da söyledim.Kendilerini millete çok iyi göstermek için beni kullanacaklar güya....:oklava:

benden isteyen olmadı ama zaten düğünümüze hiç yardım etmedikleri için eşim çok sıkıştı işleri de iyi değildi o ara ben mecburen eşime kıyamadığımdan eşime verdim altınları sadece takılan set ile annemin kardeşlerimin ve arkadşaımın taktığı şeyler kaldı

Altın gelinindir diye bi şey yok bence...bu yaz düğünüm var ve takılan altınları bozdurup eşya borçlarımızı ödeyecegiz..neden kendimi veya eşimi üzeyim ki bu hayat birlikte yasanacaksa üç beş bilezik nedir ki?elim kolum altın dolu gezemem zaten meraklısı da degilim...
yuvam huzurlu olsun yeter bana..bu altınlar için huzur bozmaya degmez bence..genciz yine calışır yine alırız olunca...
kısacası ben bu konuda altınlarım benim olmaz vermem demiyorum..bu fikirdeyim..

üvercinka cım, eğer kayınvalden seni ve aileni aptal yerine koymaya çalışırsa, herşeyi size yüklemeye çalışırsa, kendi hiiççç rahatını bozmazsa ve düğün yaptım oğluma ev düzdüm oğluma derse (ki bunların hepsini senin ailen ve senin bozdurduğun altınlar sayesinde yapıldıysa), inan çok bozulursun ve altın hesabını yaparsın. olay altın değil zaten benim annem nasıl ki aman çocuklara borç kalmasın kızım sıkışmasın üzülmesin diye düşünüyorsa oda düşünmeli onun da oğlu değilmi? dikkat ettimde hep erkek tarafı kaçıyor masraftan sanki bizi gelinleri olarak alarak lütfediyorlar.benneyaptımki

gelenekler nedeniyle Yargıtay kararlarına da yansımıştır düğünde takılan altınlar gelinindir.

ben de yazdım kendim verdim altınlarımı ama eşime verdim kayınvalideme değil ve ben eşime kendim teklif ettim şimdi ne zaman hediye alacaksa bana altın bir takı alıyor içine oturdu garibimin çünkü

gelin ve damat kendi arasında oturur konuşur ve bazı masrafların altınlardan ödenmesine karar verebilir amenna ama bu işe kayınvalide kayınpeder dahil olursa üstelik de zorla yapılırsa işte o zaman altınlar gelinindir hop noluyo demek gerekir

burda bir sürü örnek var çoğu erkek anne babası ihtiyacı olmadığı halde zorla alıyor o altınları o gibi şeylere benim lafım rızaen yapılanlara değil

Back