Dn taklar ve Erkek taraf!!

takmış olsalardı alırlardı herhalde :)) takmadan da düğün için altınlardan alındı .. ee bazılarının kaderi bu..bi de siz bilirsiniz ne takarsanız sizin şanınız demenin getirdikleri... akannehir

takmış olsalardı alırlardı herhalde :)) takmadan da düğün için altınlardan alındı .. ee bazılarının kaderi bu..bi de siz bilirsiniz ne takarsanız sizin şanınız demenin getirdikleri... akannehir

canım benim benimkilerde taktılar ama takan eşim tabi kaynanalardan bişey yok eşimde yapabildiği kadarıyla takıldıktan 2 gün sonra kolumdan alındı hepsi yaaaa...
hangi gelinin kolundan 2 gün sonra alınmış....

oturduğumuz daire benim..
benim ailem
------
daire verdi
dairenin duvarları kırılıp benim isteğime göre örüldü
su ve elektrik tesisatı değişti
kapıya kadar dogalgaz çekildi
amerikan kapıları aldılar
yatak odamı aldılar
yatak odamın halısını , perdeleirni mutfak halısını perdesini masasını koridorun yolluklaırnı fiskosları annemler aldı
onlar
pimapen yaptırdılar
evin içine dogalgaz döşettiler
kombiyi petekleri aldılar
evi boya ve kartonpiyuer yaptırdılar
mutfak dolabını aldılar
fayansları onlar aldı
dış kapıyı onlar aldı
laminatları onlar aldı

-- geri kalanları biz aldık eşimle..
gecen gün
anneme maddi durumlarının çok kötü oldundan bahsetti
bizim durumuz iyiyidi dedi biz onların yüzünden bu duruma geldik dedi bizi kastetti..
o zaman yapmıcaktın kardeşim elalemen hava atmak için mi yaptınız burnumdan getirdi yapmasaydı keşke hiçbişi aman amann yanii

onun haricinde düğünde takılan küçük altınları ve paraları aldılar bziden yaklaşık 120 tane küçük altın gitti parada 2 bin civarıydı fazla değildi

Nişanlım ve ailesi istemeye geldiklerinde şunu yaparız bunu yaparız diye söyleniyorlardı halbuki ben onlarla beraber oturmayı kabul etmiştim ve bizden kimse hiçbirşey istemedi. Onlar 5 bilezik 1 set yaparız dediler. Ve ailesi yatak odasının lafını ettiler.. sizin yapmanız gerekirken biz yapıyoruz beraber oturdukları için diye. Bizimkilerde beraber oturuyorlar yatak odasınıda biz yapalım bari bizim için farketmez dediler. Sürekli bu didişmenin arasında kalıyoruz. ıstediğimiz hiçbirşey yok ama anlayamıyorum sürekli laf sokmalar bilmem neler. Zaten haftaya alışverişe çıkacağız ama almışlar onlar seti ve bilezikleri kafalarına göre. Ve düğünde takılacak paralar ve çeyrekler şimdiden konusulur oldu. Salona ve borçlara verilecek diye. Anlayamıyorum, zaten beraber oturmayı kabul ettim Nişanlımı çok sevdiğim için. ki yatak odası daha yeni alındı borcuda duruyor. ve kaç senedir ilişkimizi biliyorlar. ınsan hiç mi az çok bi birikim yapmaz.

Valla kayınpederim bana düğünümde 30 tl taktı bu yüzden hiçbişeyde hakkı yok
Kaynanam taş gibi bi yorganla iki yastık göndermiş onun dışında bi kırık iğne yada 3 kuruşluk masrafları olmadı
Kaynanam düğünden sonra kollukları (Bilezik demekmiş) naptın diye sordu bişey takmadınız ki bizimkilerin taktıkları da anca borca gitti dedim
Sonradan öğrendim ki kayınpeder borç isticekmiş ondan sormuşlar
Şimdi ne zaman para lafı geçse biz anca borç ödüyoruz diyorum susuyorlar

anam yazılanları okudum da
ya benim bildiğim erkekler eve gelir kızı isterdi
zaman değişmiş
artık kızlar eve gidip erkek istiyor
anlattıklarınızdan bu çıkıyor..maaşallah erkek ailesi kendisini ağırdan satıyor:)))

birde arkadaşlar,hep şikayet ediyorsunuzda altınlarımızı paramızı aldılar diye,ee sizde vermeyin sahip çıkın..neden veriyorsunuz?sonrada şikayet ediyorsunuz

Son düzenleme:
Ne kadar acaip seyler okudum ya ne kadar ayip etmisler... Evlenmeden altin hesaplari onu takariz bunu aliriz, evlenince gelinlerin kollarindan bileziklari almalar, gencler kendileri didinmis yuva kurmus ona ragmen ailelere altinlari hibe etmeler... cok uzuldum cok:(. Uzulmeyin siz yuvanizda keyifli oturmaya bakin. Biz evlendik altinlarimizi her ay yavas yavas bozdurduk ve bitirmek zorunda kaldik, ben calisamadim cunku o donem. Bir tek takilarim kaldi bana. Ilk basta cok uzulmustum, ceyrek altinlari bile bozduruyoruz diye. Ama simdi uc yil oldu donup bakiyorum da en onemlisi can sagligi Masallah, beyhude uzulmusum. Hepsi yerine konuluyor kizlar. Yeterki yuvanizda saglik ve mutluluk olsun, sevgiler buyrunnnnnnnnn

ya bu takı işi düğün işi ne kadar zor. benim eşimin ailesi düğünden önce takılacak dışarıdan geleceğin hesabını yapmaya başlamıştı ama hiç kendi takacaklarından bahsetmiyorlardı. eşimde ailesinden için toplanan parayla salonun parasını veriririm artarsa veririim babama diyodu ona da kızıyodum niye vereceksin diye ama bişi demedim Allah tan dememişim.ayrı şehirde ev kurduk sizinde ne eksiğiniz var halledebildiniz mi demedi bidefa sadece eşim ilk yanıma taşınırken onun evdeki eşyasını getirdi ve yemek masası alacaktık gitti mağzada hani bahçelere koyulan plastik masalar var ya onlara bakıyor mutfak masası diye onlardan alacakmış. neyse Allaha şükür tv ve fırın ve benzeri birkaç şey dışında evimizi sadece eşim ve ben kurduk. düğün oldu düğün arabamız kıyafetlerimiz yol masrafları herşeyi karşıladık. salonda hiç doğru dürüst birşey takılmadı toplanan parada salona bile yetmedi üstünü bile ben tamamladım benden aldı. bi de annesi eşim artan parayı veririz babama diyince altınıda teklif et diyordu. salonda takıları çıkarınca kaynanam çantasına koyacaktı bırakır mıyım. keseye koyup eşimin cebine koydum dikkat et dedim kaynanam bakakaldı ne bekliyorsa artık ne düğün ne nişan bir bilezik bile takmadılar bana.
bu arada benim annemde kim ne taktı falan çok sordu bence bir noktada haklı kim ne taktıysa öle geri gider.ben düğünden sonra kuyumcuya gittim kim ne takmış kaç gram ne ayar yazdım bir kağıda. soranada söyledim. annem açıkcası kendi durumları daha kötü olduğu halde kendisinin bilezik falan bi sürü şey yapmasına karşılık eşimin ailesinin bana bi bilezik bile takmamasına çok bozuldu benim kızımın hiç mi değeri yoktu dedi. bende hala çok bozuluyorum bu duruma.

hakikaten de ne takarsanız sizin şanınız demeyin kızlar valla aynısı bende de oldu bişe takmadılar sayılır altın namına. .En başında aileniz adını koysun benim şimdiki aklım olsa ah ah..

benim istanbulda nikahım eşimin memleketinde düğünüm oldu nikahta benim çevrem vardı ve çok altın para bilezik takıldı . nikah salonundan çıakrken kayınpederim oğlum bana verin siz düşürürsünüz gibi abuk subuk laflar etti Allah tan eşim uyanık o konuda vermedi .sonra eşimin memlektinde düğün oldu düğünde 10 milyara yakın hediye toplanmı şaltın ve paralar ben 1 lira bile görmedim kimse bana takmadı düğün akşamı eve gelir gelmez daha gelinliğim üstümde kayınpeder eşimi çağırıyo gel paraları sayalım diye gerdek gecesi düşünün yani eşimde babasına ne acelen var yaa diye yine tersledi. biz oda ya geçtik o yine dayanamış saymış neyse dönüşte yol parasını bile ben verdim eşimin harçlığı bitmişti birde cebimden gitti normalde yapılan takılarıda eşim kendi yaptı yani onlardan bişey görmedik.
istanbulda yaşıyoruz ve kiradayız ikimizde çalışsakta şartlar ağır burada geçen ay kayınpeder bizden para istedi eşimde gönderdi çok sinir oldum kayınpederimde varlıklıdır yani sadece aç gözlü bizde düğün den sonra kayınpederimin yerine onlara alınan buzdolabı taksitini ödedik her ay sinir oldum ama naparsın
oluyor anlıyacağınz böle saçmalıkalr ama idare etmekten başka şans yok evlilikte bu olsa gerek....

canım benim benimkilerde taktılar ama takan eşim tabi kaynanalardan bişey yok eşimde yapabildiği kadarıyla takıldıktan 2 gün sonra kolumdan alındı hepsi yaaaa...
hangi gelinin kolundan 2 gün sonra alınmış....

hehhee normal elmasım bunlar yaa...hehhee :)))))

bu konuda $ansliyim.biz birsey istemedik ama onlar sagolsun hepsini yaptilar.dügündeki hic bir seyede dokunmadilar.hatta evimizin herseyini biz begendik onlar aldi.belki bunda yurtdisinda olmamizin etkisi vardir ama burda cevremdekiler benim kadar $ansli degil.birde ailesine düseceksin galiba.

benim istanbulda nikahım eşimin memleketinde düğünüm oldu nikahta benim çevrem vardı ve çok altın para bilezik takıldı . nikah salonundan çıakrken kayınpederim oğlum bana verin siz düşürürsünüz gibi abuk subuk laflar etti Allah tan eşim uyanık o konuda vermedi .sonra eşimin memlektinde düğün oldu düğünde 10 milyara yakın hediye toplanmı şaltın ve paralar ben 1 lira bile görmedim kimse bana takmadı düğün akşamı eve gelir gelmez daha gelinliğim üstümde kayınpeder eşimi çağırıyo gel paraları sayalım diye gerdek gecesi düşünün yani eşimde babasına ne acelen var yaa diye yine tersledi. biz oda ya geçtik o yine dayanamış saymış neyse dönüşte yol parasını bile ben verdim eşimin harçlığı bitmişti birde cebimden gitti normalde yapılan takılarıda eşim kendi yaptı yani onlardan bişey görmedik.
istanbulda yaşıyoruz ve kiradayız ikimizde çalışsakta şartlar ağır burada geçen ay kayınpeder bizden para istedi eşimde gönderdi çok sinir oldum kayınpederimde varlıklıdır yani sadece aç gözlü bizde düğün den sonra kayınpederimin yerine onlara alınan buzdolabı taksitini ödedik her ay sinir oldum ama naparsın
oluyor anlıyacağınz böle saçmalıkalr ama idare etmekten başka şans yok evlilikte bu olsa gerek....

bir kaç nüans farkında rağmen o kadar benziyor ki herşey.. Allahından bulsunlar diyorum.. benimkiler bir de ben sırada evlenmeyi beklerken benden sonra nişanlanan diğer oğullarını kredi çekip evlendirdiler, düğünden sonra beş milyar istediler benden düşünün..
şükredecek durum şu, Hamdolsun işimiz iyi, para gelir gider ama benim o insanları bir daha sevmemi kimse beklemesin.. benden 15 günlük evliyken para isteyen, düğünün hiç bir masrafına karışmayanlara sevgi beklemesin kimse benden
Allah büyük diyorum, herşeyi hakkıyla görüyor

bir kaç nüans farkında rağmen o kadar benziyor ki herşey.. Allahından bulsunlar diyorum.. benimkiler bir de ben sırada evlenmeyi beklerken benden sonra nişanlanan diğer oğullarını kredi çekip evlendirdiler, düğünden sonra beş milyar istediler benden düşünün..
şükredecek durum şu, Hamdolsun işimiz iyi, para gelir gider ama benim o insanları bir daha sevmemi kimse beklemesin.. benden 15 günlük evliyken para isteyen, düğünün hiç bir masrafına karışmayanlara sevgi beklemesin kimse benden
Allah büyük diyorum, herşeyi hakkıyla görüyor

sevmesekte seviyor gibi görünüyorum eşimin hatrına çünkü o ailesine çok düşüyor ve yaptıklarında mutlaka haklılık payı olduğunu savunuyor bu bizi sevdiklerinin göstergesi imiş o şekilde savunuyor ben yanlış anlayan inatlaşan uzatan oluyorum o yüzden sustum bu konuda napalım diyorum kaderim buymuş

ben unutamıyorum dönem dönem aklıma geliyor ve çıldıracak gibi oluyorum. aslında para pul altın değil şuanda aklımda olan aptal yerınde konmam arasıra aklıma gelir 2-3 gün depresyona girer sonra toparlarım acım hala çok taze sanırım bu içimdeki öfke hiçbir zaman bitmicek.

ben normalde kin tutmam en ufak bi olayda yumuşarım aslında yüzde yüz haklıda olsam kayınvalideme kayınpederime böle yaptınız dediniz diyemem sonra kızıyorum kendime ama sölemiyorum kırılıcaklar onalr benim büyüğüm falan diyorum .mesela kayınpeder geçenelrde bi laf söledi çok sinir oldum eskilerle alakalı ve ben haklıyım laf konuşmak için konuştu eşime baktım sustum napıyım :(

benim düğün günüm tüm takılan para altın ne varsa aldılar...

hiç sende kalsınmı istermisin felan demediler...

hatta eşim ailesinde şüphelendiği için beni evde yanlız bırakıp gidip paraları annesinden almıştı...

eşimin ailesi hiç destek olmadı... biz 1 yıllık evliyiz hala ödüyoruz borçumuz var.....

kaynanam bekar kaynımı evlendirmeyi düşünüyor hala merak ediyorum nasıl evlendirecek.......

yani çoğumuzun sorunu aynı....

canım varya onlar resmen hak yıyolar benım dugunumdede altınlarımı boynumdan aldılar hemde ben evıme gelıcek sanıodum ama gelmedı saymadık bıle ustelık hep bızım taraf taktı ben dugunumu bozmamak adına cazgırlık yapmadım ama hep dedım hayrını goremesınler dıee böle dugunu dedemde yapar kısacası:umursamaz:

Back