Dn taklar ve Erkek taraf!!

Benımde hazıranda düğünüm.ben set ıstemedım onun yerıne trabzon bılezıgı aldırıcam,bu hafta sonu.Borcumuz olacagı ıcın,ceyreklerı,paraları,hedıyeık bılezıklerı verebılırım esıme.Ama annemlerın taktıgını ve trabzon bılezıgını vermeı asla düşünmüyorum.Nişanlım sımdıden hepsını alma taraftarı,bozdururuz dıyor.Ama ben yenı gelınım,kolumda latın olması lazım,el öpmeye gıderken takılar takılır,bakarlar kaçş altını var dıye cunku :1closedeyes:

Onun ıcın hepsını bende vermıcem,kolumda en az 10 bılezık bırakırım.:delphin:

seni çok iyi anlıyorum ya bende nişanlandım allahtan evlenmedim
nişanda bana bi bilezik künye filan taktılar eski nişanlımın annesi babası ölmüştü ablasınınmış meğer o taktıkları hesiye olarak vermiş sonra bunlar nişanın ertesi haftası kaavga edince adam bana tel açıp altınları istedi ay neyapacağımı şaşırdım kaldım .anneme aileme ne derim diye düşündüm.ama mecbur kaldım verdim ama bu yaptıklarından ben utandım yemin ederim o istemeye utanmadı ben utandım.sonra bisürü sorun oldu ayrıldık annem tutturdu altın takmışlardı verelim diye bende bin yalan söyleim kart borcum vardı sattım dedim yediğim azarın haddi hesabı yok yani.sonra annem ayıp alalım ne taktılarsa verelim dedi bide millete üste altın verecektik ya .neyseki zorla ikna ettim.yapacak bişeyin yok canım sende borç vardı sattık filan de bence bide kadın nasıl bir aileye düştün sen diye üzülmesin yani.

lütfen cahilliğimi maruz görün arkadaşlar bişey soracağım
mehir nedir?:utangac:

mehir dini nikah kıyılırken erkek tarafının kadına(eğer boşanma olursa)vereceği paradır.yani nikahta erkek tarafıyla kız tarafı bi bedel belirler erkekte bunu vereceğini kabuleder.aslında bi çeşit başlık gibi bişey bence güzel bir adet yani kadın boşandığında madur olmasın diye verilen bi para.

bence kayınvaliden sözünü tutmamış parayı ödememişse sende anneme söylememe konusunda verdiğin sözü tutma annene söyle ve annene havale et o yeri gelince lafını sokar

Merhaba arkadaşlar, benim takı konusundaki düşüncem şöyle, eğer düğünü her iki tarafın ailesi yaptıysa, gelin ve damat masraf yapmadıysa ailelere yardım olarak takılan küçük altınlar ve para verilmeli diye düşünüyorum, ama bunu da gelin ve damat iyi niyet göstergesi olarak yapmalı çünkü aileler çok borcun altına girmiş oluyor

Ama düğünde erkek tarafı elını cebıne atmadıysa herseyı gelın ve damat yaptıysa o zaman kesınlıkle bısey ısteyemezler, benım de agustosta dugunum var çok zorlanarak ve kredı cekerek( kredı kartı borcunu saymıyorum) evlenıyoruz, benım aılem kendılerıne dusenı fazlasıyla yapıyor ama onun aılesının durumu cok kötu bız hem dugun yapıcaz hem onun aılesıne yardım edıyoruz, bu sebeple benden bısey ısteyemezler cunku benım altınlarım bozdurulup borclara gıdecek zaten

Bence erkek ve kız tarafı ılerısını düşünerek bi birikim yapmalı yoksa çocuklar tek basına herseyın altından kalkamaz, ama ben herseyın aıle tarafından yapılmasına d akarsıyım sonucta calısıyorsam elımı cebıme atmalıyım, hem ılerde bunları bız kendı emegımızle aldık dıyebılırız

Kısacası evlenmek çok ama çok zor

üvercinka cım, eğer kayınvalden seni ve aileni aptal yerine koymaya çalışırsa, herşeyi size yüklemeye çalışırsa, kendi hiiççç rahatını bozmazsa ve düğün yaptım oğluma ev düzdüm oğluma derse (ki bunların hepsini senin ailen ve senin bozdurduğun altınlar sayesinde yapıldıysa), inan çok bozulursun ve altın hesabını yaparsın. olay altın değil zaten benim annem nasıl ki aman çocuklara borç kalmasın kızım sıkışmasın üzülmesin diye düşünüyorsa oda düşünmeli onun da oğlu değilmi? dikkat ettimde hep erkek tarafı kaçıyor masraftan sanki bizi gelinleri olarak alarak lütfediyorlar.benneyaptımki

Ya ben yeni takıldım formun bu tarafına okudum aynen ben dedim. 5 sene oldu evleneli, bana düğünde kaynanam ve erkek tarafı hiç bişii takmadı, kocamın takacağı takıyı da kredi kartıyla alıp soora beraber ödedik. Kadın gelinlik, damatlık için 1 milyar vermiş eşime, düğünden sonra istedi, yani eşim istedi. Aynı şeyleri yaşamışız bezbebek yaa walla okurken eskiye döndüm, bak sinirim gene bozuldu. Bi de biz evlendikten sonra İstanbul'da yaşıycam ben bana bakacaksınız die tutturdu. Ama bi fark var ben takılarımı asla vermedim, sürünse de vermezdim, parayı isteyince kocam ödememiz lazım falan, ben de önce benim ailemin harcadığı parayı öde bakalım soora senin anneninkini öderiz dedim cinnet geçirerek. İkimizde çalışıyoduk, eşimin eski evine yerleşti kayınvaldem kayınbiraderle (ki o da çalışıyo), eşim evlendikten sonra aldığı ilk maaşla 2 aylık ev kiralarını ödemiş, ev benim olduğu halde evi terkettim. Hiç doğru yapmamışsın canım böyle bi kadına acımakla. Eşine de ki annem altınları sorup duruyor, artık yalan söyleyemiyorum anneme anlatmak durumunda kalacağım de. İnsan kendine yapılan muameleyi kabul edemiyor, yoksa ben de paracı değilim. Geçen sene kayınbirader evlendi set taktı kadın ya, hem de benden nasıl saklayacağını bilemedi. Ben de dul değildim, sakat değildim evlenirken.

ahhh ahhhh vallahi kadının kadına yaptığını başkası yapamaz bu dünyada kaynanalar çekemio işte gelini onun altını olmasın istio aradan sivrilmesin hep ezik kalsın istio

Altın gelinindir diye bi şey yok bence...bu yaz düğünüm var ve takılan altınları bozdurup eşya borçlarımızı ödeyecegiz..neden kendimi veya eşimi üzeyim ki bu hayat birlikte yasanacaksa üç beş bilezik nedir ki?elim kolum altın dolu gezemem zaten meraklısı da degilim...
yuvam huzurlu olsun yeter bana..bu altınlar için huzur bozmaya degmez bence..genciz yine calışır yine alırız olunca...
kısacası ben bu konuda altınlarım benim olmaz vermem demiyorum..bu fikirdeyim..

Bileziklerim hariç para ve takilan hediyelik şeyler eşimin sertifikasina gitti
işe girmesi için önemliydi kendim verdim ama bileziklerim ve setim duruyor
ölüm kalim olmadikça da kimseyi dokundurtmam evelallahzemuszemus

Bekarken bende öyle düşünürdüm ama evlenince işler değişiyor
takmasanda şakir şakir gezmesende bozdurmaya kiyamiyorsun
cantamdan çikarmiyom ara ara açip bakiyorum bu bile bana yetiyor:roflol::roflol::roflol:

kızlar bu erkek tarafı gerçekten kızı aldıktan sonra bişey yapmıyorlar ve yapmadıkları gibi yaptık borcumuz çok diyorlar.benim ailem benim herşeyimi aldı herşeyim tam oldu.fakat nişanlımın ailesi öyle duruyor yok diyor.o kadar gıcık oluyorum sinirleniyorum ki.geçen sene kayınpeder denilen adamla beyaz eşya herşeyi aldık,aldıkları da bi beyaz eşya bi de düğün salonu parası o kadar.ve eşya taşırken bana bulaşık makinesini vermediler inanır mısınız biz kullanacaz dediler bi de ben seçmiştim onu.baya bi eşyayı kıskandılar aldıkları halde vermediler ben de onlara minnet etmiyorum zaten vermezlerse vermesinler dedim.şimdi düğün takılarıyla borçlar kapanacak.onun aileye yardım ve benim aileme yardım edecez.öyle karar verdik.nişanlım istemese de ben aileme verecem kafaya taktım çünkü eminim ki o da kendi ailesine verecek.size şunu soracam.düğün takılarının hepsi geline mi ait olur damada takılanlarda dahil.yoksa sadece geline takılanlar geline mi ait olur.ben bu takıların hepsini mehir olarak istesem hakkımmıdır benim olması mı gerekir.kafam karıştı düzgün yazamadım kusura bakmayın

kızlar bu erkek tarafı gerçekten kızı aldıktan sonra bişey yapmıyorlar ve yapmadıkları gibi yaptık borcumuz çok diyorlar.benim ailem benim herşeyimi aldı herşeyim tam oldu.fakat nişanlımın ailesi öyle duruyor yok diyor.o kadar gıcık oluyorum sinirleniyorum ki.geçen sene kayınpeder denilen adamla beyaz eşya herşeyi aldık,aldıkları da bi beyaz eşya bi de düğün salonu parası o kadar.ve eşya taşırken bana bulaşık makinesini vermediler inanır mısınız biz kullanacaz dediler bi de ben seçmiştim onu.baya bi eşyayı kıskandılar aldıkları halde vermediler ben de onlara minnet etmiyorum zaten vermezlerse vermesinler dedim.şimdi düğün takılarıyla borçlar kapanacak.onun aileye yardım ve benim aileme yardım edecez.öyle karar verdik.nişanlım istemese de ben aileme verecem kafaya taktım çünkü eminim ki o da kendi ailesine verecek.size şunu soracam.düğün takılarının hepsi geline mi ait olur damada takılanlarda dahil.yoksa sadece geline takılanlar geline mi ait olur.ben bu takıların hepsini mehir olarak istesem hakkımmıdır benim olması mı gerekir.kafam karıştı düzgün yazamadım kusura bakmayın

senin üstündeki altınlar zaten senindir mehir olarak başka bişey isteyebilirsin şimdiden nişanlına da söyle üstümdeki altınları vermeyeceğim diye ki düğünde tatsızlık yaşanmasın

valla hanımlar ben onu bunu bilmem ama ister batılı olsun ister doğulu..ister gerçekten zor durumda olunsun ister 2 evi 1 arabası olan cinsinden .. sonuç hiç farketmez TAKI konusu kesinlikle kanayan yara.. Arkadaşı tamamen haklı buluyorum. sütten ağzı yanmış besbelli elbette bundan sonra bir söze güvenipte elindekini avucundakini vermeyecektir.KAYNANALARIN tavrının nedeni gelinlere karşı güvensizlik mi diyeyim , patron kim belli etmek mi ya da gelinleri yatırım aracı olarak görmek mi bilemiyorum..Fakat bunun adetle, kültürle ilgisi yok .. Benim düğünümden sonra KAYNANAM takıları siz muhafaza edemezsini diyerek aldı ve 1 sene kendi kasasında tuttu.. 1 sene sonra 7 haftalık gebe iken yanlarına gittiğimiz zaman aldım tüm takılarımı.(Gerçi bebeğim 8 haftalıkken düştü) Eksizdi altınlar..Ama şimdiye kadar kim ne alacak olursa hep benim bilezikler konu oluyor..Görümcenin alacağı araba, KAynananın alacağı tarla..Bunları gündeme getirende eşimdir her zaman.Bankadan çekeceklerine biz versek der.. Ama yüzüme karşı isteyen olmadı henüz.Bende vermedim dolayısıyla.. Herkes kendine yetmeyi öğrenecek arkadaşlar ve senelerce KAYNANA güdümlü yaşayıpta 30 yıl sonra gönül rahatlığıyla evet bu benim kurduğum aile demek istemiyorum şahsen.. Arkadaşıda zaten fazlasıyla verici buldum..Bundan sonra da hiç tereddüt etmemeli borç verme konusunda..

Vermeyin arkadaşlar, ben vermedim bi daha da isteyen olamadı. Bi kere verirsen hep isterler. Eşim yumuşak yüzlü zaten, hele kendi ailesine karşı. Biz de aile, ev kuruyoruz. Eskiden kız istemek kolay mıydı? Başlık paraları, en az 10 burma, kordonlar, setler. Ucuza gittik bi de tepemize mi çıkaralım yahu yasakkelime .Ne bu ya

Bileziklerim hariç para ve takilan hediyelik şeyler eşimin sertifikasina gitti
işe girmesi için önemliydi kendim verdim ama bileziklerim ve setim duruyor
ölüm kalim olmadikça da kimseyi dokundurtmam evelallahzemuszemus

Bekarken bende öyle düşünürdüm ama evlenince işler değişiyor
takmasanda şakir şakir gezmesende bozdurmaya kiyamiyorsun
cantamdan çikarmiyom ara ara açip bakiyorum bu bile bana yetiyor:roflol::roflol::roflol:

çantanda mı taşıyorsun :1shok:
delimisin sen kapkaççısı var bilmemnesi var :mymeka:
koy bi bankaya fln kafan rahat olsun şekerimkaydirigubbakcemile5

düğünde toplanan parayı büyük ihtimal kayınvalidem alıcak .aman alıyosa alsn ama daha sonra bana ay borcumuz var falan demesin .zaten herşeyi borçla harçla aldılar .evin en pahalı şeylerini biz aldk .düğünde toplananda yeter borca harca. bileziklerime setime çevremden gelen hediyelik eşyalara kesinlikle dokundurtmam . . . bi gün işten çıkarsam elimde para olmazsa o zamn bozdururum die düşünüorum .

düğünde takılacak altınlara paralara ellettirmeyeceğim ama şu var gelinle damada verilsin diye annelere verilen paraların bize ulaşmaycağından eminim..neden mi geçen yıl eltimin düğününde kaynanam 4 altın gzilemiş..bu tabi bildiğim..benim anneminde ondan aşağı kalır yanı yok bana verilirse vermem sana diyor.bende masraf yapcam...yaptığı masrafta şu olacak sehır dısından gelecekler ıcın yemek ıcmek masrafı zaten ceyızımı tek basıma yardımsız yapıyorum...kısacası elıme gecenler benden cıkmayacak allahın ıznıyle...yoksa tırnaklarımı cıkartırım... kötükedihüso

Back