Dn taklar ve Erkek taraf!!

küçük altnlar ve paraları düğün akşamı eşimle sayıp borçlarımızı kapatması için annesine verdik . 4 tane çeyrek altn kaldı geriye . onlarıda kayınvalidem düğün falan olur takarız dedi .aldı kendisine :S
Ama benm için önmeli olan borçlardı .onlar kapandıya başka bişey istemem .zaten bileziklerim ve diğer takılarım yeter bana :kedi:

evleneli 1 ay oldu ne altın kaldııı,ne bilezik.düğünden bize sadece bilezik düştü zaten,geri kalanını bize kimse vermedi:((( herşeyimizi de kendimiz ypmıştık,düğünden sonra bozdurduk yarısını,borçların bi kısmını verdik.3 tane bilezik kalmışt,onlar da bugün bozdurduk,üstüne daha kredi çekeceğiz...napıyım herkesin canı sağolsun,en azından bilezikleri verdiler,geri kalanının da hayrını görsünler,ihtiyaçları varmış gibi...ben eşimle mutlu olayım da,öderiz Allahın izniyle

evleneli 1 ay oldu ne altın kaldııı,ne bilezik.düğünden bize sadece bilezik düştü zaten,geri kalanını bize kimse vermedi:((( herşeyimizi de kendimiz ypmıştık,düğünden sonra bozdurduk yarısını,borçların bi kısmını verdik.3 tane bilezik kalmışt,onlar da bugün bozdurduk,üstüne daha kredi çekeceğiz...napıyım herkesin canı sağolsun,en azından bilezikleri verdiler,geri kalanının da hayrını görsünler,ihtiyaçları varmış gibi...ben eşimle mutlu olayım da,öderiz Allahın izniyle

El koydukları paralarla borçlarınızı öderdiniz .bileziklerde dururdu.ilk bayramınız el öpmeye gitceksiniz kollarınız bomboş nasıl yüzünüze bakıcaklar acaba Allah islah etsin bölelerini

böyle okudukça şükrediyorum allaha şükür bizde herşeyi eşimle yaptık allahtan ki takıları bozdurmak zorunda kalmadık takılan paraların bir kısmı ile borçlarımızı ödedik inş en kısa zamanda yerine koyarsınız, tabi önemli olan borçlu olmamak benimde borcum olsa üzülerekde olsa bozardım

blueege arkadaşım,sürekli görüşüyoruz zaten ama onlar bu durumdan rahatsız değil.dün eşimle konuştuk biraz,dertleştik diyelim.dedi ki,düğünden sonra insanların borcu olur,yatırımı için altınlarını satmaz,anlarım,ya da altınları bozdurur hiç borcu kalmaz,tertemiz devam eder.biz de altın da kalmadı hemen bozdurduk,daha da borcun içindeyiz, niye böyle falan dedi.o kadar üzüldüm ki,onun takmadığını sanıyordum.doğru tek altınımız kalmadı,ama bi adım ilerleyemedik.acilen araba almamız gerekiyor(tabi niye acil diyebilirsiniz, şu anki durumlar onu gerektiriyor inanın lüksten değil) kredi peşinde koşuyoruz...amaaaannn,öyle işte.canım sıkıldı konuşunca

benim en çok zoruma giden,sizin iki maaşınız var sizden korkumuz yok demeleri( diğer gelinleri çalışmıyor da hala onu kollama derdindeler)çok şükür ikimiz de çalışıyoruz,inşallah bunlar da geçecek

blueege arkadaşım,sürekli görüşüyoruz zaten ama onlar bu durumdan rahatsız değil.dün eşimle konuştuk biraz,dertleştik diyelim.dedi ki,düğünden sonra insanların borcu olur,yatırımı için altınlarını satmaz,anlarım,ya da altınları bozdurur hiç borcu kalmaz,tertemiz devam eder.biz de altın da kalmadı hemen bozdurduk,daha da borcun içindeyiz, niye böyle falan dedi.o kadar üzüldüm ki,onun takmadığını sanıyordum.doğru tek altınımız kalmadı,ama bi adım ilerleyemedik.acilen araba almamız gerekiyor(tabi niye acil diyebilirsiniz, şu anki durumlar onu gerektiriyor inanın lüksten değil) kredi peşinde koşuyoruz...amaaaannn,öyle işte.canım sıkıldı konuşunca

canım benimde eşimin ailesi eşimin üstündeki takıları alıcaklardı ama ben vermedim.bizde eşim evlenmeden önce kredi ile araba aldı tam 48 ay 830 milyon para ödedik eşimin kendi işi para olmadığında altınlardan takviye yaptık.31 milyar ödedik araba şimdi 20 milyar ediyo altınlarda gitti .e borç olunca gezemiyosunda araba kapının önünde yatıyor anca alışverişe falan gidiliyo.araba alırken iyi düşünün derim .eşin ve senin işiniz sağlammı .biraz peşinat biriktirin kredi kullancaksanız tamamına kullanmayın .
Allah yardımcınız olsun

bu araba konusu da ayrı bir dert zaten,aslında bizim arabamız vardı.kayınpederimin arabasıydı eşimle ortak ödediler parasını zamanında.kayınpederimin bir arabası daha var o onu kullanıyordu biz de yeni olanı.mart nisan gibi ona belli bir miktar ödeme yapacaktık,o zamana kadar bizde duracaktı.geçen hafta aradılar,arabayı getirin diye.diğer oğullarına vermişler.çok zorumuza gitti,eşim toparlanamadı.arabasız da olmuyor,ikimizin de iş yerine evimiz ters,otobüs dolmuş yok burdan.birimizin diğerini durağa bırakması gerekiyor,ev çarşıdan uzak gelip gidemiyoruz.dahası benim ailemin yanına hiç gidemiyoruz.
sizin kadar açılamıyoruz zaten ucuz bi model bakıyoruz ama böyle olunca bütün planlarımız alt üst oldu işte,biz marta kadar toparlanacaktık sözde,şimdi araya bu girince diğer borçları da uzun vadeye yaymak durumundayız.

bu araba konusu da ayrı bir dert zaten,aslında bizim arabamız vardı.kayınpederimin arabasıydı eşimle ortak ödediler parasını zamanında.kayınpederimin bir arabası daha var o onu kullanıyordu biz de yeni olanı.mart nisan gibi ona belli bir miktar ödeme yapacaktık,o zamana kadar bizde duracaktı.geçen hafta aradılar,arabayı getirin diye.diğer oğullarına vermişler.çok zorumuza gitti,eşim toparlanamadı.arabasız da olmuyor,ikimizin de iş yerine evimiz ters,otobüs dolmuş yok burdan.birimizin diğerini durağa bırakması gerekiyor,ev çarşıdan uzak gelip gidemiyoruz.dahası benim ailemin yanına hiç gidemiyoruz.
sizin kadar açılamıyoruz zaten ucuz bi model bakıyoruz ama böyle olunca bütün planlarımız alt üst oldu işte,biz marta kadar toparlanacaktık sözde,şimdi araya bu girince diğer borçları da uzun vadeye yaymak durumundayız.

Canım eşinin ailesiyle konuşma durumu yok mu sizden düğünde aldıkları parayı isteyin.daha öncede arabanın yarısını ödedi diyosun .sessiz olmayın isteyin hakkınızı.sonuçta sizin paranız diğer kardeşi ödeme yapmadan arabaya konuyo.belki sizin sesiniz çıkmıyo diye böyle yapıyolardır.sen yine sabırlısın ben yüzlerine bakmazdım hoş zaten bakmıyorumda da .onlar nasıl utanmadan arabayı istemiş sizde paranızı isteyin.
babana bile güvenmiyceksin sözü bu devirde daha da gerçekçi boyutlara ulaştı.

tatlım diğer oğullarından da arabanın parasını alacaklar,ama ilerde.ne bileyim,çok ağırıma gitti ama daha baştan da eşimi doldurmak istemiyorum.çok gördüm başkaşlarında,sonra onlar iyi olur ben kötü gelin olurum.babasıyla anasıyla arasına girmek istemiyorum,bundan sonra evimiz ayrı kazancımız ayrı.ama ciddi darbeler vurdular bize ,onun da farkında değiller.sırf çift maaş aldığımız için oluyo bunlar zaten,ben de onlara minnet etmek istemiyorum.(çalışsan suç,çalışmasan suç anlamadım ki)

ben iki yildir evliyim bana taki alinmaya giderken esimin ailesinin yaptigini belki kimse yapmamistir ama suç esimin dayisinda .dayisi tanigigi kuyumcuyu aramis ve grami fazla bilezikleri bana gostermemesini soylemis oraya vardigimizda bana bisey sormadan 20gr bilezik istedi 10 tane madem kendiniz alacaktiniz beni niye getirtiniz buraya kadar diyemedim neyse bende ben 20gr almam çocuk bilezigi gibi dedim inat olsun die 40 gr dedim kuyumcuda yok dedi bende ozaman baskasina bakariz dedim dayisi bana gozunu toprak doyursun dedi sonuçta ben 15 tane 35gr bilezik aldirdim aldirmaz olaydim hep basima kakiliyo zaten dugunumde takilan 19 cumhuriyet 3 tanede buyuk altinim satildi 103 tane kuçuk altinimi ve 500euro yu hiç gormedim ve buyaz donus paramiz kalmadigi için ben 6 tane hediyelik bilezik bitanede 35 gr bilezik sattim toplamda3500tl ama kaynanam koluna bilezik aldi arabanin on koltuguna kuruldu geldi ve hala dugun borcu oduyoruz daha anlatacagim cok sey var bu dugun masraflari konusunda ama cok uzun oldu

slm kızlar ben 2 yıllık evliyim altınlar kayınvalidemde duruyo nededide biz sahip çıkamayız diyeymiş ben bu durumdan çok rahatsızım benden habersiz altınlardan kullanıyolar biliyorum bu durumda benim haberim olmadan altınları kullanmaları benim hakkıma girmiş demek diilmidir yanı bu günah olmuyo mu bu konuda dini bilgisi olan varsa beni aydınlatırmızın lütfen

slm kızlar ben 2 yıllık evliyim altınlar kayınvalidemde duruyo nededide biz sahip çıkamayız diyeymiş ben bu durumdan çok rahatsızım benden habersiz altınlardan kullanıyolar biliyorum bu durumda benim haberim olmadan altınları kullanmaları benim hakkıma girmiş demek diilmidir yanı bu günah olmuyo mu bu konuda dini bilgisi olan varsa beni aydınlatırmızın lütfen

islami boyutunu bilemem ama canim sana ait mala senden habersiz el sürmek zaten gunahtir ve hirsizliga girer

yerinde olsam isterdim altinlarimi

benim kaynanamda benim gerdanlik setimi almisti

yaklasan bir dügün zamani ben takilarimi takmak istiyorum dedim ,direttim esime

ve uygun bi zamanda geri alabildik

sanki kaynpederimin maliymis gibi birde ukalaca yok biz kaybedermisiz,gümrükten gecerken sorun yasarmisiz (tam Türkiyeyede gidicektik o sira )

sana yha kaybedersem kaybederim sana noluyo !

yerinde olsam kavgaylada olsa alirdim takilarimi onlar senin hakkin baska kimsenin degil !

almak sorun diil ki canım ben bi şekılde alırım ama eşim ailesine çok bağlı bu yüzden aramız bozulsun istemıyorum o yüzden susuyorum sadece.

almak sorun diil ki canım ben bi şekılde alırım ama eşim ailesine çok bağlı bu yüzden aramız bozulsun istemıyorum o yüzden susuyorum sadece.

Eşine kendi altınlarının tasarrufunu kendin yapmak istediğini canın istediğinde takmak istediğini söyle sana ait olana sahip çıkman huzursuzluk yaratcaksa yaratsın daha iyi yarın öbürgün hepsinin yok olmıcağı ne malum o zaman kıyameti koparmıcakmısın eh mi diceksin .şimdiden iste altınlarını önlemini al canım.

almak sorun degilse al canim

en azindan kafan raat olur kullaniyorlar diye kafani yormazsin

hem gunahtir yani senden habersiz kullanmalari

gunah oldugunu bilsen ne ise yaricak ki altinlarin gittikten sonra !

Günah olduğunu bilirsem bu dünyada olamazsa öbür dünyada hakkımı helal etmem en azından ordan içim rahat eder.Ama dedigin gibi eşime söliyip alcam altınlarıda.şimdi onların düşüncesini ben biliyorum bizim herşeyımızı onlar yaptı diye altınları almayıda kendılerıne hak görüyolar.Ama öle bi hakları yok tabiki yapıcaklar onların evlatları o zaman benım ailemde alsın nişanda takılanları madem herkes masrafını çıkarmak istiyo..

Günah olduğunu bilirsem bu dünyada olamazsa öbür dünyada hakkımı helal etmem en azından ordan içim rahat eder.Ama dedigin gibi eşime söliyip alcam altınlarıda.şimdi onların düşüncesini ben biliyorum bizim herşeyımızı onlar yaptı diye altınları almayıda kendılerıne hak görüyolar.Ama öle bi hakları yok tabiki yapıcaklar onların evlatları o zaman benım ailemde alsın nişanda takılanları madem herkes masrafını çıkarmak istiyo..

Bu dünyanın işini öbür dünyaya bırakma canım .baştan söyleselerdi biz eşyaları yaptık altınları alıcaz diye o zaman eşyaları almasalardı altınları satıp öderdiniz etrafada biz yaptık diyemezlerdi.sana takılan altınlarda istediğin tasarrufu yapmak senin hakkın diye biliyorum .senin hakkına girdikleri için günahada giriyolar .ama Allah bize akıl vermiş onu kullanmakta bize kalıyo .ters bişey söylerlerse tamam o zaman bende ailemin yaptıkları eşyaların takıların listesini yapıyım altınlardan verirsiniz haksızlık olmasın de.laflarını hazırla şimdiden sonuçta siz eşinizle figuran olarak katılmadınız düğüne . :olmaz:

dilşadcım mehir hakkı diye bişey konuşuldu mu sizde,mesela bizim nikahımızda düğünde takılan bilezikler gelinin mehiri olsun dedi imam (tabi bize de sordu)karşı taraf da kabul etti,ve o andan sonra benim rızam olmadan o bileziklerin kullanılması dini anlamda günah.duyduğum kadarıyla nikahlarda hep düğün takıları mehir hakkı olarak veriliyormuş,böyle bi durumda günah olur tabi.ama sizinki nasıldır bilemem.

Son düzenleme:
mehir olarak başka bişey konuşuldu düğünde takılan altınlar diil canım.Ama internette yaptığım araştırmalarda altınlar kadına aittir yazıyo hep.

Back