Diyetisyen eşliğinde yaşam tarzını değiştirerek zayıfla!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canan Karatay tarzı besleneyim dedim kolestrolüm yükselmiş. Şimdi yumurta et ve süt ürünlerini minimuma indirmek gerekti
Canan Karatay tarzı çok doğru bir beslenme yöntemi değil zaten. Lütfen medyatik kişilerin dediklerine kulak vermeyin. Sırf farklılık yaratıp adlarını duyurmak için böyle şeyler ortaya arıyorlar. Ayrıca Canan Karatay bir diyetisyen değil onun alanındaki bilgilerine kulak edinin beslenme konusundaki bilgilerini de kulak ardı etmenizi tavsiye ederim

Öncelikle yaşınıza rağmen (metabolizmanin yaş ilerledikçe zayıflamasından dolayı böyle diyorum yoksa yaşınız genç statüsünde ) çok güzel bir kilo vermişsiniz sizi tebrik ediyorum sakatlığınizdan dolayı da çok geçmiş olsun umarım biran önce toparlanirsiniz hareket durumunuz birden kesildiği için başlarda kilo alımı görülebilir bu moralinizi asla bozmasın ayrıca sakatlıktan dolayı vücudunuzda ödem de oluşmuş olabilir. Bu süreçte bol bol su icmenizi, herhangi kullanılan bir ilaç veya hastalık yoksa yeşil çay, kirazsapi çayı içebilirsiniz ayrıca bir süre ekmek, pilav makarna tuketmezseniz sebze ağırlıklı beslenirseniz kilonuzu koruyabilirsiniz birde kemik iliği içerseniz sakatlığıniz hemen toparlanacaktir

Hocam yeşil beyaz çay tiroit hastalarına neden önerilmiyor. Ben de nodül var ama kanımdaki oran güzel ilaç kullanmıyorum. Cevabınızı merak edyrm

Selamlar
65 günde 10 kilo verdim aralıklı oruçla ki bu düzen tam benim vucuduma goreydi.
Hayatıma oturttum düzen su şekilde devam ediyor
1) sabah kahvaltisi aciktigimda yapıyorum saat 11 12 gibi oluyor.
2) Her gün en az 45 dakika tempolu yürüyüş ( duruma göre haftada 1 2 kez 1 saati geçiyor)
3) 22 aylık oğlumu hala emzirdigim için 2 3 lt suyu hep içiyorum ki emzirmeyi bıraksam da içerim.
Düzene koyamadgm şeyler
1) ikram edilmiş alınmış abur cubur varsa hayır diyemyrm ama eskisi kadar aşırı yemiyorum ona da az da olsa sınır koydum diyeblrm. Eskiden markete gtsem bir gofret alırdım artık almyrm bu bile bir şey diyorum aslnda.
2) haftada 2 3 kez kornet dondurma yiyorum.
Haftada 1e dusursem iyi aslında.
Ben de grubu takip edyrm

Suyu günde 3 lt mutlaka içiyorum. Rafine şeker, beyaz un, pirinç pilavı hiç tuketmiyorum. Düzenli kolojen takviyesi yapıyorum. Yeşil çay mutlaka iciyorum. Kuru veya taze meyveyi de günün ilk yarısında yiyorum. Akşamdan ertesi günü mutlaka planlıyorum ki, boş kalori almayayım. Kisacasi eşim de ben de temiz beslenmeye çalışıyoruz.
Öğrencilik yıllarımda sporla mesgul olduğum için, oldukça disiplinliyim. Bunda sıkıntım yok.
Bunlara rağmen yine kilo alırsam da yapacak bir şey yok değil mi?

Günlük bir kaç farklı listemi paylaşsam değerlendirmeniz mümkün olur mu?
Veya liste paylaşımınız var mı?

Sakatlıktan önce 1400-1450 kalorilik bir beslenme düzenim vardı
4 haftadır da 1200-1250 kalorilik.

Çok teşekkür ederim...

Son düzenleme:
ben bir süredir aranızdan ayrılmıştım, bugün tekrar sağlıklı beslenmeye başladım. suyu düzenli içiyordum zaten ama biraz abur cubur ve yağlı beslenme vardı. şimdi sabah haşlanmış yumurtayla başladım, akşam 6dan sonra bir şey yemeyeceğim artık. hedefim 65i görmek şu an 71im.

Maşallahhhh

Bende çok abur cubur çukulata asitli içecek tüketirdim ama yedin yedin bu duruma geldin diye hep telkin ettim kendimi ve bi süre sonra alışıyosun o tatlı krizleri kalkıyo ortadan inan içim çekilirdi sinirlenirdim tatlı yiyemeyince :) ama şimdi çok nadir sende başarabilirsin

Geçmiş olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…