• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

Beslenme saatleri hakkında birbirimizi bilgilendirelim arkadaşlar. Tecrübeli olan arkadaşlar bize yardımcı olabilir. Mesela ben kahvaltıyı 09.30.gbi yaptım ama şimdi açım:))) Öğlen kaçta yemeli akşamı kaçta kapamalı gibi.
Yediklerimi yazayım
2 kepekli galeta
Bol salatalık domates
Peynir, zeytin
2 çay
Sabahtan bu yana 1 litre su
Bir de sirkeli limonlu su içtim kahvaltıdan önce
Şimdi ne yesem ki:))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canim ben sabah
1 dilim tam bugday ekmegi
peynir
maydonoz
Cay
oglende
tavuk yogurt
yarim dilimde ekmek yedim
simdi bitki cayi icicem

aksamda ispanak yemegi
salata yogurt 7 ye kadar aksam yemegini ye mutlaka

Beslenme saatleri hakkında birbirimizi bilgilendirelim arkadaşlar. Tecrübeli olan arkadaşlar bize yardımcı olabilir. Mesela ben kahvaltıyı 09.30.gbi yaptım ama şimdi açım:))) Öğlen kaçta yemeli akşamı kaçta kapamalı gibi.
Yediklerimi yazayım
2 kepekli galeta
Bol salatalık domates
Peynir, zeytin
2 çay

Kizlar sizin icin notlar yazdim eki kontrol edin lutfen :cool:

Eklentiler

• $1401711306359.jpg
    $1401711306359.jpg
    32,8 KB · Görüntüleme: 103
Yediklerimi yazayım
2 kepekli galeta
Bol salatalık domates
Peynir, zeytin
2 çay

Bu yediklerin kahvalti mi.tam bugday ya da cavdar ekmegi yeseydin daha tok tutardi galeta ara ogun olur ama ana ogun icin yetersiz olur oyizden aciktin zaten

Yediklerimi yazayım
2 kepekli galeta
Bol salatalık domates
Peynir, zeytin
2 çay

Ara ogun uc ceviz ve bes badem ya da bir bardak sut ve dort kuru kayisi ya da bir kase bir su bardagi yogurt mukemmel olur ogleden sinraki arada bir ayran ve kepwkli tost ya da galeta mesela.

Selam bayanlar ben de diyete başlamak isteyenlerdenim 2 yıl önce doğum yaptım hamileleiğimde 24 kilo aldım tam sadece iki kilom kaldı rahatladım demiştim ki kiloları geri aldım üstümde 8 kilo kaldı ve sizin grupla diyete başlamak istiyorum .bugün başlayacağım yok olmadı yarın başlayayım diye diye başlayamadığım diyetim oldu.en iyisi burada arkadaşlarla beraber yapmak.motive olmadan maalesef diyet olmuyor. 1.73 boyum kilom ise 68.5.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Selam bayanlar ben de diyete başlamak isteyenlerdenim 2 yıl önce doğum yaptım hamileleiğimde 24 kilo aldım tam sadece iki kilom kaldı rahatladım demiştim ki kiloları geri aldım üstümde 8 kilo kaldı ve sizin grupla diyete başlamak istiyorum .bugün başlayacağım yok olmadı yarın başlayayım diye diye başlayamadığım diyetim oldu.en iyisi burada arkadaşlarla beraber yapmak.motive olmadan maalesef diyet olmuyor. 1.73 boyum kilom ise 68.5.

hosgeldin aramiza

Ara ogun uc ceviz ve bes badem ya da bir bardak sut ve dort kuru kayisi ya da bir kase bir su bardagi yogurt mukemmel olur ogleden sinraki arada bir ayran ve kepwkli tost ya da galeta mesela.

Ara öğünde meyve yedim. Kuruyemiş yağlı olduğu için uzak duruyorum bu aşamada. Süt olabilir aklımda olsun kahveyle pek güzel olur:)) Ekmekle pek aram yok kahvaltıda galeta daha çekici geliyo ama ara öğünde de yiyebilirim galetayı:)))

canim ben sabah
1 dilim tam bugday ekmegi
peynir
maydonoz
Cay
oglende
tavuk yogurt
yarim dilimde ekmek yedim
simdi bitki cayi icicem

aksamda ispanak yemegi
salata yogurt 7 ye kadar aksam yemegini ye mutlaka

Aksam yemeğimi yedim 7 olmadan, kızım uyusun 30 dk leslie de yapcam. Buraya kadar benim hiç problemim yok, mevzu bundan sonra başlıyo:)) Gece acikirim tatlı krizi gelir:)) Tatil modunda geç de yatıyorum artık, bakalım nolcak

neyini begendiremedik size bu listenin siz diyetisyene gidin biz secimikizi yaptik ben diyetisyene gitmis birisi olarak ve ustelik pahali bir diyetisyendi 2 ayda ondada 9 kilo verdim degisen bisiy olmadi dikkat etmezsen kilolarini kendonde yapsan diyetisyenede gitsen alirsin ve listeler cok benziyo ayrica listede diyetisyende oldugu gibi su kadar kasik ispanak yemegi ayrintili yaziyo bizde su kadar kasik sebze yemegi geciyo onumu bilipte yiyemiyorsun etse her gun var meyveyse var proteinse yogurt var ikindide tost var tipki diyetisyenin bana verdigi gibi ha ancak seker hastasi yada kronik bir hastaligin vardirdoktir kontrolunde yaparsin lutfen bi daha kotu yorum yapacaksaniz bizim gruptan uzak durun

Listeyi beğeniğip beğenmeme gibi bir durumum yok hanımefendi.eksikler ve yanlışlar var dedim.ayrıca ben bir diyetetik öğrencisi olduğum gibi kilo vs bir problemim de yok yani nereye gidiceğimi kimsenin söylemesine ihtiyaç duymuyorum.özellikle 2. Listeyi bir uzman diyetisyene gösterirseniz o size söyler eksikleri ve yanlışları .yanlış gördüğümü sanmıyorum ama listede akşam yemeği bile yok.kaşıkla vs belirtildi diye bir diyet listesinin sağlıklı olduğu anlamına gelmez.tvlerde vs verilen uyduruk diyet listelerine uyulmaması konusunda bir tavsiye verdim kötü yorum söz konusu değil.kişiye özel diyet derken de tek hastalık işin içine girmiyor.kişinin yaşı,bki si,bazal metabolizması ,cinsiyeti,fiziksel aktivitesi vs işleme alınarak hesaplamalar yapılır ve buna göre diyet yazılır .normali ayda 2-4 kg dır.böyle bir diyetle ayda 8 kg verip daha sonraki bir iki ayda fazlasıyla alınması çok muhtemel.Ayrıca nerde ne yazıp ne yazmayacağımı çok iyi bilen biriyim hanım efendi emin olabilirsiniz.nerden uzak durucağımı da yine kendim bilirim.sizin seçimleriniz de size kalmış.beni ilgilendirmiyor.umarım açıklayıcı olmuştur hanımefendi.karşı bir tepki vermezseniz sevinirim.kimseyle kişisel polemiklere girme gibi bir amacım yok .

neyini begendiremedik size bu listenin siz diyetisyene gidin biz secimikizi yaptik ben diyetisyene gitmis birisi olarak ve ustelik pahali bir diyetisyendi 2 ayda ondada 9 kilo verdim degisen bisiy olmadi dikkat etmezsen kilolarini kendonde yapsan diyetisyenede gitsen alirsin ve listeler cok benziyo ayrica listede diyetisyende oldugu gibi su kadar kasik ispanak yemegi ayrintili yaziyo bizde su kadar kasik sebze yemegi geciyo onumu bilipte yiyemiyorsun etse her gun var meyveyse var proteinse yogurt var ikindide tost var tipki diyetisyenin bana verdigi gibi ha ancak seker hastasi yada kronik bir hastaligin vardirdoktir kontrolunde yaparsin lutfen bi daha kotu yorum yapacaksaniz bizim gruptan uzak durun
Şunu da belirtmek istedim ki Ayça Kaya (iç hastalıkları uzmanı) da dahil olmak üzere tvde çıkan pek çok kişi diyetisyenlikle alakası olmayan kişiler.

Listeyi beğeniğip beğenmeme gibi bir durumum yok hanımefendi.eksikler ve yanlışlar var dedim.ayrıca ben bir diyetetik öğrencisi olduğum gibi kilo vs bir problemim de yok yani nereye gidiceğimi kimsenin söylemesine ihtiyaç duymuyorum.özellikle 2. Listeyi bir uzman diyetisyene gösterirseniz o size söyler eksikleri ve yanlışları .yanlış gördüğümü sanmıyorum ama listede akşam yemeği bile yok.kaşıkla vs belirtildi diye bir diyet listesinin sağlıklı olduğu anlamına gelmez.tvlerde vs verilen uyduruk diyet listelerine uyulmaması konusunda bir tavsiye verdim kötü yorum söz konusu değil.kişiye özel diyet derken de tek hastalık işin içine girmiyor.kişinin yaşı,bki si,bazal metabolizması ,cinsiyeti,fiziksel aktivitesi vs işleme alınarak hesaplamalar yapılır ve buna göre diyet yazılır .normali ayda 2-4 kg dır.böyle bir diyetle ayda 8 kg verip daha sonraki bir iki ayda fazlasıyla alınması çok muhtemel.Ayrıca nerde ne yazıp ne yazmayacağımı çok iyi bilen biriyim hanım efendi emin olabilirsiniz.nerden uzak durucağımı da yine kendim bilirim.sizin seçimleriniz de size kalmış.beni ilgilendirmiyor.umarım açıklayıcı olmuştur hanımefendi.karşı bir tepki vermezseniz sevinirim.kimseyle kişisel polemiklere girme gibi bir amacım yok .

Bana bakin sizin gibilerin amaci ne Allahin askina diyetetik bolumu okuyosunuz diye diyet sayfalarina girip o diyete adapte olmus insanlari yada gruplari diyeyim motivasyonlarini kirmak mi siz ayca kayanin ne tv programlarini ne yazilarini ne de sitesini girmis bi insan olamazsiniz herseyi bir kenara koyun ayca hanim ic hastaliklari uzmani sanirim su an siz ondan daha tecrubeli degilsinizdir ve aksam yemegi yok dediginiz listeye tekrar bakin derim benim anlamadigim madem kilolu degilsiniz ihtiyaciniz yokmus diyet listelerine bakip o grubun inancini kirmaya hakkiniz oldugunu dusunmuyorum lutfen ben bu gruptayim asil siz bidaha yazmazsaniz seviniriz cunku yapici degil yikici oluyorsunuz

Bana bakin sizin gibilerin amaci ne Allahin askina diyetetik bolumu okuyosunuz diye diyet sayfalarina girip o diyete adapte olmus insanlari yada gruplari diyeyim motivasyonlarini kirmak mi siz ayca kayanin ne tv programlarini ne yazilarini ne de sitesini girmis bi insan olamazsiniz herseyi bir kenara koyun ayca hanim ic hastaliklari uzmani sanirim su an siz ondan daha tecrubeli degilsinizdir ve aksam yemegi yok dediginiz listeye tekrar bakin derim benim anlamadigim madem kilolu degilsiniz ihtiyaciniz yokmus diyet listelerine bakip o grubun inancini kirmaya hakkiniz oldugunu dusunmuyorum lutfen ben bu gruptayim asil siz bidaha yazmazsaniz seviniriz cunku yapici degil yikici oluyorsunuz

Sizin beni anladığınızı sanmıyorum hanımefendi.umurum da da değil.herhangi bir amacım yok siz her şeyi üstünüze alıp bana karşı tepki göstermeye başladınız.ne yaparsanız yapın beni ilgilendirmez istediğinize inanın.kimseyi kırdığımı sanmıyorum. sizinle kişisel bir sorunum yok ki yazdıklarım da kişisel şeyler değildi siz alındınız . Tekrar tepki vermeyin rica ederim.bu konu burda kapansın.siz istediğinizi yazmaya devam edin grubunuzda.

Şunu da belirteyim ki benim tecrübeli olup olmamı konuşmuyoruz burda size diyet listesi yazmaya kalkmadım.ne diyim inşallah o kadar çabanızın sonunda başarılı olursunuz. Iyi günler

Geceyi kapıyorum yemekten sonra çay içtim 30 dk spor sonra da meyve bu kadar. Ilk gün fena sayılmazdı;)

Herkese iyi sonuclar aldiran bir hafta olsun kizlarrrr
inş canım
canım boş ver maksadı belli deyilmi sence?
Yediklerimi yazayım
2 kepekli galeta
Bol salatalık domates
Peynir, zeytin
2 çay

selam 09.30.gbi yaptınsa mesel 10.30 da sütlü kahve içe bilirsin veya 1 elma armud bilmem hanki meyva varsa ondan yiye bilirsin üzüm ve muz dışında benim en çok sevdiyim yiyeceklerden birisi mesela çok acıktığımda 2 yemek kaşığı yulaf 2 yemek kaşığı yoğurt üzüm kurusu varsa 10 tane yoksa 1 tane hurma içine ezib koya bilirsin oda yoksa elmanın yarısını doğra ve koy üzerine tarçın tozu elave et gerçekten hem çok faydalı hemde tok tutuyor aclığıda iyi bastırıyor
ben ögle yemeyini saat 12.30 felan yiyorum 3 gibi ara yaparım 19.30 akşam yemeyini yiyorum ve son olarak akşam 10 gibi süt içiyorum bazen sadece bitki çayı amma ekmek mutlaka ye hemde 2 d cavdar dah tok tutuyor
Bu yediklerin kahvalti mi.tam bugday ya da cavdar ekmegi yeseydin daha tok tutardi galeta ara ogun olur ama ana ogun icin yetersiz olur oyizden aciktin zaten

2 d cavdar daha tok tutuyor mutlaka her ögünde 2 d mutlaka ye kilo vermeni etkilemez merak etme :49:ekmeksiz çopuk acıkırsın sonrada ne yiyim diye düşünürsün
hoş geldin:49:en iyisini yaptın tek başına nereye kadar:1:hepimiz yardımcı oluruz başardığımız kadar:16:

Son düzenleme:
kızlar ben regl olduğumdan bildirim yapmadım dün çünkü biliyorsunuz regl zamanı şişkinlik oluyor tartı yanlış gösteriyor inş haftaya :49:

Back