• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

:43:ben kaçırdım muhabbeti ya.

Seni biriki gün mazur görebiliriz canım, tatil dönüşü temizlikti, çamaşırdı, memleketten getirilen yiyeceklerin buzdolabında ve mutfak dolaplarında istiflenmesiydi derken senin işin çoktur, evinin ve bebeğinin kendi rutinine anca yarına dönersin diye düşünüyorum :9:

kızlar bende bu diyete başlamak istiyorum ama geçmişe dönuk okuduklarım daha çok muhabbet edasında.

şu haftada 3.5 kilo diyetını yapmayı düşünüyorum. aranızda bu diyetı uygulayıp sonuç alanlar var mı acaba?:17:

Sürem azaldıkça ve daha çok spor yapıp daha çok kilo vermeye çalıştıkça ters tepiyor :85:
12 nisan a kadar hiç değilse 65 i görebilsem bir nebze de olsa teselli bulucam ahhh ahhh :31:

Herkese iyi geceler...

GÜNAYDIN ARKADAŞLAR.

63.800 gr olarak güne başlıyorum arkadaşlar dün sporada başladım.bugün kalori sayımınada tekrar başlayacam.
kahve keyfinde buluşmak üzere

Kan Grubu Diyeti

0 grubu
Yapısal özellikler :
-etobur.
-dayanıklı sindirim sistemi.
-fazlasıyla aktif bağışıklık sistemi.
-çevresel ve beslenme değişimlerine karşı toleranssız.
-yoğun fiziksel etkinlik sayesinde gerilime karşı en iyi yanıt veren.
-dinç ve enerjik kalabilmek için verimli bir metabolizmaya gereksinimduyan.
-kilo almayı destekleyen gıdalar:buğday,gluteni,mısır,kuru fasulye,mercimek, lahana,karnıbahar,yeşil hardal.
-kilo vermeyi destekleyen gıdalar:deniz ürünleri,iyotlu tuz,karaciğer,kırmızı et,ıspanak,brokoli.
AYRICA: yağsız sığır,kuzu,hindi,tavuk ve önerilen balık etlerini istediğiniz kadar sık yiyin,egzersiz programınızın ağırlığı ve işinizin gerilimi ölçüsünde yoğun protein alın.bir yemekte 180 gramdan fazla tüketmemeye çalışın.eti uygun meyve ve sebzelerle tüketmeye çalışın.

A grubu
Yapısal özellikler:
-ilk vejetaryen.
-ürün yetiştirir.
-hassas sindirim sistemi.
-toleranslı bağışıklık sistemi.
-sabit beslenme ve çevre koşullarına kolaylıkla uyum sağlama.
-gerilim karşısında dingin tavrıyla başarılı mücadele.
-formda ve üretken kalabilmek için tarımsal beslenmeye gereksinim.
-kilo almayı destekleyen gıdalar:et,süt ürünleri,fasulye,buğday(fazla tüketildiğinde).
-kilo vermeyi destekleyen gıdalar:bitkisel yağlar,soya ürünleri,sebzeler,ananas. AYRICA:her türlü eti diyetinizden çıkarın.kırmızı et ve tavuk yerine hafta birkaç kez balık yiyin.et arzu ettiğinizde bulabileceğiniz en yağsız olanı tercih edin;tavuk eti olabilir.eti ızgara veya fırınlayarak hazırlayın.dilbalığı gibi beyaz etli balıklardan kaçının.

B grubu
Yapısal özellikler:
-dengeli.
-güçlü bağışıklık sistemi.
-sabırlı sindirim sistemi.
-süt ürünleri tüketicisi.
-gerilime karşı yaratıcılıkla en iyi yanıt veren.
-dinç ve istekli olmak için fiziksel ve zihinsel aktivite arasında dengeli olmak isteyen.
-kilo almayı destekleyen gıdalar:mısır,mercimek,yerfıstığı,susam,buğday.
-kilo vermeyi destekleyen gıdalar:yeşil sebzeler,kırmızı et ,yumurta ve düşük yağlı süt ürünleri.
AYRICA:tavuk etinden kaçının.kabuklu deniz ürünlerinin tümünden uzak durun.süt ürünlerini istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.diyetinize mutlaka zeytinyağını da koyun.

AB grubu
Yapısal özellikler:
-A ve B gruplarının modern bir bileşimi.
-değişen çevre ve beslenme koşullarına bukelamun gibi yanıt verir.
-hassas sindirim sistemi.
-yaratıcı enerji ve fiziksel gayretle gerilime karşı en doğru ruhsalyanıtı verir. -devrimsel nitelikte bir sır.
-kilo almayı destekleyen gıdalar:et,fasulye,çekirdekler,mısır,esmer buğday,buğday. -kilo vermeyi destekleyen gıdalar:sebzeler,elma,deniz ürünleri,süt ürünleri. AYRICA:tavuk etinden uzk durun.her türlü işlem görmüş kırmızı et ürününden de sakının.yumurtanın sarısını yemek yerine iki yumurtanın beyazını tercih edin.bitkisel yağlar yerine zeytinyağını tercih edin.

Günaydın bikaç gündür giremiyorum düğünümüz var eltimin kızı evleniyo yarın kına pazarda düğün o yüzden son hazırlıklar alışveriş falan yapıyorum hala 54.5um bu hafta düzenli diyet uygulamıyorum ama hafif yiyorum haşama brokoli lıght yoğurt falan veremesemde almim bare düğünden sonra inşallah bi diyete başlarım

ben geldiğimde kimse yoktu bende kızımı yıkadım annemle.misler gibi oldu:)maşallah kızıma :nazar::emir_bebek::nazar:

ne yaptınız görüşmeyeli kızlar.ben bugün başladım bakalım hayırlısı ile şu 3-5 kiloyuda verirsem rahatlayacam.

öğlen ne pişirsem diye düşünüyorum.ne yemeyi planlıyorsunuz arkadaşlar?belki bana da fikir olur.

sıhhatler olsun canım bebekler de banyoda ne tatlı olurlar yumuk yumuk yerim ben onu
tu tu tu tuuuu maşalllah:nazar::nazar::nazar:

nazlıbahar sen de uzaktadurma öyle burdasın gördüm seni

harikacım herkesin işi çıktı sanırım.

burada görünende açık bırakmış kadınlar kulübünü sanırım.burada görünüyorlar ama konuşmuyorlar:19::19:

günayda sanırım valiz hazırlıyor.gerçi Goncacımda cuma gidiyor :5:.nazan senden de ses çıkmıyor. hu hu nerelerdesiniz kızlar:10:

düşündüm de ben şimdi mercimek çorbası yapayım yanına biraz kahvaltılıkla kızımla öğlen yeriz hem de akşama da balığın önünden iyi olur
çorba en iyi kurtarıcı

doğru baksana ikimiz kalmışız

az önce melek te türk kahveli irmik helvası yaptılar
tam da kahvemi içerken canım bir helva çekti ki:17::17::17:

düşündüm de ben şimdi mercimek çorbası yapayım yanına biraz kahvaltılıkla kızımla öğlen yeriz hem de akşama da balığın önünden iyi olur
çorba en iyi kurtarıcı

bende çorba mı yapsam mantı mı karar veremedim ya.çorba 1 tabak doyurmuyor beni.çorba salata yanınada mantı agır olur.ay bilemedim.acıkıyorumda yavaş yavaş.aslında canım ay böregi istiyor.el açması denenden.kayınvaldem yaptı memlekette:))dünde komşum yapmış ama ben içi boş olandan küçük bir dilim yedim.içi dolu olan ıspanaklı ya da peynirli olsaydı severek yerdim ama kıymalı yapmıştı.bende sevm,iyorum kıymalı.

sadece un ve su tuz ,ile yoğuruyormuş hamuru.aslında gözleme de yapabilirm .bilmiyorum yapmasını ama kayınvaldem sabah kahvaltısına yaparken yanındaydım izledim.denemek istiyorum aslında..gözleme çorba salata süper bi öğle yemegi aslında:)

Back