Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

Canımben yeni yeni yemeklerime biber salçası koyuyorum,bide pulbiber koyuyorum.çok acı yiyemiyorum malesef.çok acı şeyler yemenin,acı biber yemenin metabolizmayı hızlandırdığına inanıyorum ama ben yiyemem ölürüm acıdanacı şeyler iştahta açar gibime geliyor.duyduğuma göre samandağ biberi çok acıymış o işe yarayabilir ama diğer şeyler bence sadece iştah açar gibime geliyor

Bana da öyle geliyordu iştah açar diye düşünüyordum hep. Yağ yakıcı özelliğini duyduktan sonra kararsız kaldım.
Hiçde acı yiyemem bende normalde. Ama şimdi zorla yiyorum :)

Acı Biber Zayıflatır mı?

Biber bitkisi, yemeklerde ve salatalarda baharat olarak kullanılmasının yanında aynı zamanda sizlerin zayıflama ve kilo verme yolunda işinize yarayacak bir sağlıklı yaşam sebzesidir.

Gerek kırmızı gerekse yeşil biber olsun düşük kalorisi ve yağ yakıcı bitkisel yağları içermesi nedeniyle oldukça etkili bir zayıflatan bitki olarak bilinir. Özellikle az kalori içermesi gereken diyet yemeklerinin vazgeçilmez çeşnisi olarak bibere her zaman muhtacız.
Acı biberin zayıflatıcı etkisi ise kapsaisin adı verilen ve acı biberde bolca bulunan yağ yakıcı maddeden kaynaklanır. kapsaisin maddesi özellikle biberin etki tabakasındaki beyaz damarlarda bolca bulunmakta olup bibere acı tadı veren maddedir. kapsaisin maddesi, tansiyona, kandaki kolesterol ve trigliserid oranının düşürülmesine ve bağışıklık sistemine iyi gelmektedir. Acı biberin faydaları arasında mide ülserlerini iyileştirmesini de sayabiliriz. Midede ülser ve mide kanseri yapan Helicobacter pylori türü bakterileri acı biber yok etmektedir. Acı biber ve tatlı biberi tükettiğiniz andan itibaren 20 dakika içerisinde metabolizma hızlandıran bir etki oluşmakta ve vücut ısısı artmaktadır. Metabolizma hızlandıran bitkiler içerisinde biber, kilo verme ve zayıflamaya en fazla etki gösteren zayıflatan sebze‘dir.

Acı biberi gerek taze haliyle gerekse toz veya salça şeklinde bolca tüketmelisiniz. Yağ yakıcı olarak özellikle yağlı et ve besinler ile birlikte acı biberi bolca tüketirseniz hem bu besinlerdeki yağlar vücutta kolayca yakılır hem de metabolizma hızlandırıcı bitki olarak yenilen fazla kalorileri seri halde yakar. Acı biber o derece etkili bir zayıflama bitkisidir ki özellikle zayıflama ilaçları sektöründe acı biber özünden bolca faydalanılmaktadır.

Meehaba kızlarrrrrr:)
Akşam yemeğimi yedim:3-4 yemek kaşığı ıspanak yemeği,küçük bir kase yoğurt,salata 1 dilim çavdar ekmeği.
Birde yeşil çay içerim ve FİNİSHHHHH:)

Günaydınnnnnnnnnnnn:)
Forum iki gündür çok sessizzzzzzzzzzz,nerdesiniz kızlarrrrrrrrr:)
Bu sabah çok şükür 73.300 çıktım yavaş yavaş iniyor.ne feciydi yaaaa reglim 15 gün geçti bendede iştah bonbardımanı oldu,bu regl krizlerini atlattığıma göre yola devammmmmmmmm:)
Kahvaltım yine klasik,ben tost,gevrek sevmiyorum kahvaltıda.
1 yumurta,1 kk paynir,2 zeytin,domates,salatalık 1dilim ç.ekmeği,çay.
Bu sabah kahvaltımı çok geç yaptım 11.30 da,sabah market alışverişine çıktık.1 saat sonra yeşil çay içeceğim.
Görüşürüzzzz fıstıklarrrrrrr

kızlar merabaaa
7.5 la dıyete basladım 2 hafta once dun tartıldımmm hassar kantarda
68 çıktımmm ıkı haftada ıyı bnce zaten ıdealım 63 falan verıcem galıbaaaa cok sevındımmm

Kızlar selam

Bugün 4. günüm diyette.
Sabah tartıldım ve inanamadım. 3 günde 1,5 kg vermişim :)
Su filan gitmiştir olsada inanılmaz sevindim. Çünkü ben yaptığım hiçbir rejimde 3 günde bu kadar hızlı kg vermedim. Dukanda bile :)

Kg veren arkadaşları tebrik ediyorum :) Sizin kadar sevindim :)

[SUP][/SUP]
75 misin,70.500 mü? 75 ise süper vermişsin:)

yok canım 70.500 düm dun 67.8 cıktım hassar kantarda ama olsun ıkı hjaftada 2.5 kılo ıyı bnce cunku ıolk hafta hep bozdum
ama olsun yavas olsun kalıcı olsun cumartesı pazar pek sadık kalamıyorum yaaa dısarda oluyoruz cunku aılerlere falan gıdıyoruz yemekler yapılıyo yemeıyınce bozuluyolar((

Olsun canım zaten kalıcı olanı yavaş yavaş vermek.bende bir ay oldu bugün diete başlayalı 2.700 verdim.bende çok kısamıyorum,geçen sene 12 kilo verdim,kışın 5 ini geri aldım 1 aydır tekrar başladım bu sabah itibarı ile 73.300 çıktım.yavaş yavaş gidecek kilolarrrrrrrrrrrrrrrrrr

1.30 da küçük bir kase yoğurda 1 tatlı kaşığı yulaf kepeği kolup yedim işe yarıyor gibi öğlen başka bir şey yemedim.3 de 1 saate yakın spor yaptım bisiklet-egzersiz,ara öğün 1 elma birkaçtane badem yedim.
Akşam yemeğimi birazdan yiyeceğim: 2-3 yemek kaşığı ciğer sote,yoğurt,yeşil salata 1 dilim ç.ekmeği.

cesebeee, ecemm , yeni gelenlerrr merhaba herkese, bütün gün temizlik, tükendim walla şimdi de saçımı boyadım bekliyorum bakalım ne tutcak, loreal fındık kahvesi boyadım
bugünkü mönüm
kahwaltım: 1 yumurtalı cherry domatesli peynirli omlet yaptım tuzsuz , 3-4 zeytin, 1 dilim kepek ekmeği, çay
öğle: 1 kase mercimek çorbası, havuçlu marullu rokalı salata, 3 adet köfte
akşam da muhtemelen semiz otu, 1 dilim ekmek, yoğurt yiycem

yarın tartılma günümz ama ben 2 gündür tuvalete çıkamadım deliriciiim

Form çaylar çok işe yarıyor,yeşil çayda bende çok işe yarıyor,bağırsakları güzel çalıştırıyor.bunlardan birini deneyebilirsin canım:) Muhtemelen yeşil çay içiyorsundur ama biraz daha fazla iç canım:)

arkadaşlar bende diyet zamanlarımda kabızlıktan çok çektim geçen sene

bu diyetimde hergün 2 adet lipton fprm içerek başladım açaili ve kayısılı almıştım çok iyi idi şimdi çok içmekten karnım ağrıyor bende 1 e düşürdüm günde

çok güzel mideyi çalıştırıyor tavsiye ederimben ya sabah kahvaltı ile içiyorum yada akşam yemekten 1 2 saat sonra

meraba parissima yarın tarrılma günü ve bende aynıı problemi çekiyorum. üstelik diyete neredeyse uymama rağmen gün gün fazla çıkıyorum bakalım sabah ne olacak.

benimde bu günkü menüm

sabah;
kepek ekmekle tost
kayısılı form çayı

ara;
avuç içi kadar çağla

öğle;
1 kase çorba
1 dilim ekmek

ara;
nestle nesfit ( 1 kase yedim valla )

akşamda;
salata, 4 kaşık yoğurt
2 kaşıkta pilav

2 litre su
1 saat spor

bende yediklerimi yazayım biraz abarttım ama
sabah: 4 yk müsli
öğle:1.5 dilim ekmek peynir yumurta
arada yeşil çay içtim
akşam : karnıbahar yemeği yoğurt salata
sabah tartıldım 62.900 çıktım 64 le başlamıştım iyi sayılır heralde birde regl olsam 500 gr daha gider süper olur ama olamadım hala
hem rejim hem gecikme hava da berbat ne sıkıcı bir gün ya yarında pazartesi offff offfffffff

aynen neslii bu havalarda çok bunalıyorum bende üstelik pazar günlerini oldum olası sevmem

aynen neslii bu havalarda çok bunalıyorum bende üstelik pazar günlerini oldum olası sevmem

al bende de o kadar canım ya ben de pazar gününden nefret ediyorum,,, bütün gün ev temizle, yemek pişir, yıka katla ütüle kaldır,, napalım bugünümüze şükür ama yetti canıma walla , evlensem de pazar gezmesine gitsem walla imreniyorum evlilere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…