- 6 Temmuz 2023
- 5.540
- 20.750
-
- Konu Sahibi accessdenied
- #1.941
Dün tatlı yediğim için akşam çay yanına bitter yada kuru incir yiyeceğim Mune ablamÇevremde diyete giren çok hatun oldu, hepsinin metotlarını az çok biliyorum, biri hariç hepsi aç kalarak hiçbir şey yemeyerek ve sevdikleri yemekleri tatlıları keserek zayıfladı ama sonu hüsran oldu, hedefe ulaşınca zayıfladım deyip her şeyi yemeye başlayınca tekrar kilo aldılar, bazısı verdiği kilodan fazla aldı.
Bir tanesi ki komşumdu kendisi her şeyi azar azar yedi asla aç kalmadı ama her sabah kızını okula gönderdikten sonra düzenli yürüyüş yaptı, bol bol da su içti, hiç abartmıyorum 6 ayda 20 kilonun üzerinde verdi ve kilosu kalıcı oldu.
Aynen, hepinizin aklında olsun zaten biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için yazayım, rahmetli annemden tecrübeliyim maalesef, kendisi hipertansiyon hastasıydı bazen ilaçlara rağmen tansiyonu düşmezdi hastanede hemen tansiyon düşürücü veriyorlardı, ki zaten hastanelerde tansiyon düşsün diye verilen ilaç diüretiktir, amacı idrara çıkarmaktır, idrarla vücuttaki tuzu atmanızı sağlar, o yüzden tansiyon yükselince bol su için, su bu sebeple de çok önemli.
Ayrıca tansiyon yükselmesi yaşıyorsanız fazla çay kahve içmeyin, içeriklerindeki madde yüzünden kan basıncını yükseltme etkisi var.
Çok geçmiş olsun, havalar soğudu hastalıklar başladı maalesef
Sana da geçmiş olsun Cemoos
Vücudun su topladığı için yarın tartı istediğin gibi çıkmazsa üzülme lütfen, regl dönemi kan şekeri düştüğü için acayip bir tatlı krizi yaşanıyor, bitter çikolata yiyebilirsin ya da hafif bir sütlü tatlı, kuru meyve de olabilir ama abartmadan, gün içinde 2-3 tane kuru meyve şeklinde.
Başkan geçen gördüğü tavuk pilav çaya 4 şeker alkolden sonra bize bir şey demez herhalBenim de hala devam ediyor, basganim bu durumu goz onunde bulundurur insallah masallah
Bibinin yazdığı muzlu tahinli tarifi de yapabilirsin. Hem muz tok da tutar.Dün tatlı yediğim için akşam çay yanına bitter yada kuru incir yiyeceğim Mune ablam
Aslında hepsi de var deneyeyim bi benBibinin yazdığı muzlu tahinli tarifi de yapabilirsin. Hem muz tok da tutar.
Heh akıllıca bir hamle :))) ağrın sızın varsa hafif bir yürüyüş ufak ufak egzersizler de ağrılarını hafifletir, genel sağlık durumunu bilmiyorum ama eğer bir sağlık sorunun yoksa, düzenli ilaç kullanmıyorsan regl ödemini atmak için maydanoz yiyebilirsin, herkeste aynı etkiyi yapıyor mu bilmiyorum fakat 13 yıl önce Ege’ye taşındığımızda buradaki maydanozlar çıtır ve lezzetli gelmişti bir dadanmıştım, limonlayıp limonlayıp yiyordum beni tok tutuyordu ama o arada fazla ödem atmışım 3-4 kilo da zayıflatmıştıDün tatlı yediğim için akşam çay yanına bitter yada kuru incir yiyeceğim Mune ablam
İnce belli motivasyon kadınHeh akıllıca bir hamle :))) ağrın sızın varsa hafif bir yürüyüş ufak ufak egzersizler de ağrılarını hafifletir, genel sağlık durumunu bilmiyorum ama eğer bir sağlık sorunun yoksa, düzenli ilaç kullanmıyorsan regl ödemini atmak için maydanoz yiyebilirsin, herkeste aynı etkiyi yapıyor mu bilmiyorum fakat 13 yıl önce Ege’ye taşındığımızda buradaki maydanozlar çıtır ve lezzetli gelmişti bir dadanmıştım, limonlayıp limonlayıp yiyordum beni tok tutuyordu ama o arada fazla ödem atmışım 3-4 kilo da zayıflatmıştı
Yok yahu abartmayın diyorum 2 demet maydanoz diyorsunİnce belli motivasyon kadın
İki demet maydanoz yedirteceksin bana Mune ablaaaaakşam yürüyüşe de çıkacağım tatlıcının önünden geçmem
Mune abla sumak yoğurt güzel oluyor mu annemler çok kullanır ama sadece salatayaYok yahu abartmayın diyorum 2 demet maydanoz diyorsunher şeyden azar azar yiyerek bol su içerek ve mutlaka spor yaparak ilerlersen kilo verirsin, birden mucize bekleme aniden çok kilo vermek de sağlıklı değil çünkü. Bazen kilo verirsin verirsin bir noktada kilo verme durur, sabırlı ve istikrarlı olunması gereken dönem de o’dur, motivasyon düşürmeden yola devam etmek gerekir.
Diyetisyenlere saygım var, kimsenin işine de karışmak istemem ama benimkisi dostane tavsiye diyelim, diyet yapmak, rejim yapmak cümleleri insanı irite eder, kendini yasaklanmış kısıtlanmış hissettirir, sabah kahvaltısında bir kibrit kutusu kadar peynir yiyin, bir dilim ekmeğin 4’te 1’ini yiyin gibi diyet listeleri bence hem makul değil hem makbul değil.
Hepiniz vücudunuzu tanıyın, normalde günlük hayatınızda neler yiyorsunuz bir liste yapın, yemekleriniz tatlılarınız atıştırmalıklarınız, hamur işleri, meyveler, çerezler vs vs.
Amaç kısıtlamak değil sağlıklı ve dengeli beslenmeyi yaşam biçimi haline dönüştürürken bir yandan da kilo verip sağlıklı kalmak.
Mesela kızartma yapıyorsanız ızgaraya dönün, patates, biber, havuç vs bol yağda kızartıyorsanız, onun yerine az bir yağla fırınlayın, közleyin damak zevkinize hangisi uyarsa.
Katı yağ kullanıyorsanız, onun yerine sıvı yağa geçin hatta mümkünse gerçek zeytinyağ bulun onunla yapın her yemeği salatayı, hamur işlerini.
Dışarıdan abur cubur atıştırmalık yerine evde sağlıklı atıştırmalıklar yapın, mesela fırınlanmış patates üzerine sumaklı yoğurt döküp yiyin, tatlı krizlerinde meyvelerden bitter çikolatadan destek alın, tabaklarınızı küçültün, bunu her kilo verme içerikli konuda yazdım ben.
Gözün doysun deriz ya gerçektir o, önce sofradakileri göz görür beyne iletir, tabağınız ne kadar büyük olursa o kadar çok doldurmak istersiniz çünkü doymayacağınızı düşünürsünüz, tabağınızı küçültün ve yerken çok çiğneyin, uzun uzun çiğnemek insanın içini kanırtıyor ama yediklerinizin kalori oranını düşürmeye yardımı oluyor, aynı zamanda hapur küpür soluksuz hızlı yemek yediğimizde bolca havada yutuyoruz bu da hazımsızlığa neden oluyor, midemiz şişiyor rahatsız oluyoruz.
Herkesin damak zevkine göre değişir, ben sumağı seviyorum salataların yanısıra yoğurtla da kullanıyorum.Mune abla sumak yoğurt güzel oluyor mu annemler çok kullanır ama sadece salataya
Bu akşam deneyeyimHerkesin damak zevkine göre değişir, ben sumağı seviyorum salataların yanısıra yoğurtla da kullanıyorum.
Ceza yemeden kurtulalımdaBen bugun tartilmadim, bakalim durum nedir yarina
Hadi yaaÇarşamba yani yarin tarti resimleri gelicek
kilo veremezsek ceza varmı?Cezaya kalmadan biraz vermem lazım