- 8 Şubat 2025
- 166
- 88
- 13
- Konu Sahibi fndknannesi
-
Merhaba canım hoşgeldinHaftada 1 yada 10 günde bir de izinliyim istediğimi yiyorum onu da eklemek istedim :)
Hızlı kilo verdiren diyetlerden uzak dur bence canım. Sağlık sorunların varsa daha kötü etkiler. Ben bir dönem diyetisyene gittim. Ama çok despot bir diyetisyendi. Korkusuna birşey yiyemiyordum liste dışında. Bir de telefonumu kontrol ediyordu her gün 10 bin adım atmış mıyım diye. Atmadığım bir gün bile varsa hesap soruyordu adamSağol canım aynen vereceğiz inşaallah biran önce.. Ama ben hasta bünyemle nasıl vercem onu düşünüyorum kara kara... Diyetisyene mi gitsem diyorum onlarda çok yavaş verdiren bir liste yapcaklar biliyorum geçen kalori uygulaması indirdim onda bile diyet planı eylül 2025e kadar... Pes dedimah şöyle iki ayda rahat vereceğim bir diyet olsa bir de en önemlisi bünyeme uygun olması. Bu haftasonu serbest olması fikri güzel ama şimdiden motive etti beni çünkü ben pazarları serbest diyordum pazara kadar çok uzun geliyordu hastalıkta eklenince yapmaktan kaçıyordum haftosonu serbest olsun çok iyi fikir. Diyete gelince aslında yağsız,hafif seyler yiyerek yapmayı planlıyorum sınırda yok acıkınca bi sandviç yapar doyarsın kaloriler yağsız,hafif olduğu için otomatikmen kısılıyor kahvaltıyı da aynı şekilde hafif ama doyurucu çok sey var aksamda güzel salatalar hatta yağsz yoğurtlu makarna vs olabilir. Hasta bünyeme de en uygunu bu sanırım çünkü titreyip yorgun olup yeme ihtiyacı hissediyorum gün içinde o yüzden bir sınır olmaması lazım diyetim de.
Ama bir türlü başlayamadım daha önce bir hafta bunu yapp güzel verdim güzel uygulanıyor ama şuan yapamama nedenim sanırım diyette ister istemez kalori düşük olduğu için hafif bir açlık hissi oluyor ya o histen kaçıyorum çünkü bünyem bu hastalıkla kaldırmaz diye korkuyorum iyice alta düserimyani bana açlık hissetmeden kilo verdiren bir diyet lazım aslında iyi bu açlık hissedersem hemen bi sandviç meyve vs yerim nasılsa hafif şeyler bunlar.... Senin bi önerin var mı bu tip bildiğin bir diyet?
Ben 2 hafta önce 74tüm. Hedefim 60Kızlsr sizin güncel kilolarınız ne hedefleriniz ne ?
Benim hedefim 4, 5 kilo verip 59, 60 olabilmek
Yok canım şok diyet gibi değil benim kiHızlı kilo verdiren diyetlerden uzak dur bence canım. Sağlık sorunların varsa daha kötü etkiler. Ben bir dönem diyetisyene gittim. Ama çok despot bir diyetisyendi. Korkusuna birşey yiyemiyordum liste dışında. Bir de telefonumu kontrol ediyordu her gün 10 bin adım atmış mıyım diye. Atmadığım bir gün bile varsa hesap soruyordu adamNeyse onun listesiyle ben 4 ay gibi bir sürede 10 kilo verdim. Ve 5 yıl hiç almadım o kiloları. Hormonal sorunlar yaşadıktan sonra yine kilo aldım. Ama şok diyetlerle verilen kilolar fazla fazla alınıyor. Çünkü vücut bir anda 5-6 kilo verdikten sonra kendini korumaya alıyor ve daha uzun süre enerjisini korumak için metabolizmanı yavaşlatıyor. Bu defa ne yapsan bir noktadan sonra kilo veremiyorsun. Daha çok metabolizmayı hızlandıracak şekilde beslenmek gerek. Benim abim de sağlıkçı ben de bu konuları çok araştırınca neredeyse yarı diyetisyen oldum. Kendime uygulamak kaldı sadece
Ben şuan 80 hedef 65Kızlsr sizin güncel kilolarınız ne hedefleriniz ne ?
Akdeniz tipi beslenmeye bir bakabilirsin. Pcosa iyi geliyormuş diye duydum ondan onu araştırıyorum. Sebze bakliyat ağırlıklı beslen diyor. Çiğ kuruyemiş tüketiliyor her gün. Kırmızı eti azaltıyorsun biraz. Balık haftada bir. Daha çok faydalı yağları tüketiyorsun zeytin yağı gibi. En faydalı diyet yöntemiymiş sanırım. Ben aralıklı oruç yapıyorum şuan ama buna da uymaya çalışıcam akşam yemeklerini pişirirken en azındanYok canım şok diyet gibi değil benim kiyediklerime dikkat edeceğim sadece.. Yağsız, hafif seyler yiyeceğim o kadar
Benim de aklıma geldi canım..Araştırmıştım kilo verme odaklı değil de daha çok sağlıklı beslenmeye yönelik bir diyet diyebiliyorum. Kalp hastalarına öneriliyor özellikle.. Karbonhidrat alımı nasıl peki onda?Akdeniz tipi beslenmeye bir bakabilirsin. Pcosa iyi geliyormuş diye duydum ondan onu araştırıyorum. Sebze bakliyat ağırlıklı beslen diyor. Çiğ kuruyemiş tüketiliyor her gün. Kırmızı eti azaltıyorsun biraz. Balık haftada bir. Daha çok faydalı yağları tüketiyorsun zeytin yağı gibi. En faydalı diyet yöntemiymiş sanırım. Ben aralıklı oruç yapıyorum şuan ama buna da uymaya çalışıcam akşam yemeklerini pişirirken en azından
Bende bir hafta öncesinde 71.6 kiloydim geçen cumartesi 68,6 ya düştüm cumartesi günleri tarti günüm ilk hedefim 61 ideal kilomKızlsr sizin güncel kilolarınız ne hedefleriniz ne ?
Eyyyyvaaaaaaah assdfgghhjkkl
Yaaa şeeeyyyBaşladık değil mi
Çoook sinirlendiimYaaa şeeeyyyşöyle ki diyet planımı değiştirdim been o yüzden şey oldu ama bak hemen anlatiyim şimdi benim vücudum elma tip olduğu için kiloyu hep üstten aldım o yüzden egzersiz odaklı bir diyet yapmam lazım yani karbonhidratı kesip +egzersiz yapmam lazım o yüzden bgn başlamadım
TmmÇoook sinirlendiimnasıl baslamazsiiin hergün bizin aleyhimize?! Tüm egzersiz videolarını kaydet ve yarın direk başla
Oh ne güzel başarılarınız daim olsunYediklerimizi de örnek olsun diye paylaşalım mı ?
Ben bugün sabah kahvaltıda yarım yemek kş zeytinyağlı omlet 2 yumurtalı , 2 dilim peynir , 1 minik avokado yedim
Akşam çok az yağlı diyet pırasa yedim 6,7 kaşık .
Sonra evdekilere yemek pişirniştim dayanamadım 4 yemek kaşığı falan etli patates yemeğinin tadına baktım diyelim :)
Günü portakalla bitiriyorum sanırım 1000 civarı bir kalori almışımdır
Ekmek yiyor musun peki canım?Yediklerimizi de örnek olsun diye paylaşalım mı ?
Ben bugün sabah kahvaltıda yarım yemek kş zeytinyağlı omlet 2 yumurtalı , 2 dilim peynir , 1 minik avokado yedim
Akşam çok az yağlı diyet pırasa yedim 6,7 kaşık .
Sonra evdekilere yemek pişirniştim dayanamadım 4 yemek kaşığı falan etli patates yemeğinin tadına baktım diyelim :)
Günü portakalla bitiriyorum sanırım 1000 civarı bir kalori almışımdır
Yok ayollll haftada bir tartıl canım öyle psikolojin bozulurBaşlayın başlayın yarın:) her hafta mı tartınıyorsunuz kızlar ben hergün tartılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?