dişlerim dogustan ayrık.. doktorum bana ustte bı dısımın ıcten buyudugunu 18 ı gecınce onu dısarı cıkarıp ayrıkıgının gıdecegını soyledı. fakat sımdı baska bır doktora gıttım ıcten buyuyen dıs yok . onceden tel taktırılsaymıs gecermıs dedı yıkıldım. ama artık cok gecmıs. dıslerımın aralarını nasıl doldurabılırım en azından dugunum ıcın aralarını azıcık kapatsam bıle yeter. yardım edın yaa.. hiç gülesim gelmiyor ayrıklık yuzunden ..
ne enteresan doktorlar var yahu, 18'i gecince icerden buyuyen dis disari cikar falan
canim ben 13 yasindaki ogluma taktirdim dis teli,haziran 2011 'de , eylul 2011 'de dislerin arasi kapandi. su anda hala takiyor, cunku dislerde egrilikde soz konusuydu.
ben yaklasik 12 yildir ,porselen denen disleri kullaniyorum ust cenede.
ve sana tavsiyem sakin kendi orijinal dislerini kestirme !
kaplamalari dahi yaparlarken dislerini inceltiyorlar, kaplamalar kaba durmasin die, herhalukarda disleri kesiyorlar ve sonrasinda kac yil gecerse gecsin sicak-soguk hissedebilirsin. sinirler ortaya ciktigi icin hassaslasiyor. ve inan dugun uzeri bu iskenceyide yasamak istemezsin.
oglumun orthodontistinin ofisinde goruyorum, 30 kusur yasindaki hastalari, her yastan her kesimden insan telleri tercih ediyor artik.
bide seffaf teller vardi hatirladigim, yenilerde dis lastikleri.. cozum cogaldi yani.