• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışardan bir göz soylesin

Benim kocam da dahil bu evliliği yürütmeye çoktan gönülleri geçmiş eleğini asmışlar da sorun rahatı bırakıp gitmek.. deliler mi? Sıcak yemek, temiz kıyafet, temiz ev, çocuğuna bakılıyor, ot gibi yatıp kalkıyor dolaşıyor keyfince şimdi kim bunları bırakıp tekrar baba evine ya da bekar evine gidecek? Bize bayıldıklarından değil sadece rahatlarından olmama gitmeme nedenleri. Bende bana bir faydası yok ama besliyorum işte diyorum ne yapayım? 😒

bu şekilde yorumlar okuyorum ve hiç bu acıyla bakmadığımı farkettim.Çok da doğru niye düzenini bozsun.canı sıkılınca iki bağırır devam eder edepsizlige.değişmiyor zaten.

Benim kocam da dahil bu evliliği yürütmeye çoktan gönülleri geçmiş eleğini asmışlar da sorun rahatı bırakıp gitmek.. deliler mi? Sıcak yemek, temiz kıyafet, temiz ev, çocuğuna bakılıyor, ot gibi yatıp kalkıyor dolaşıyor keyfince şimdi kim bunları bırakıp tekrar baba evine ya da bekar evine gidecek? Bize bayıldıklarından değil sadece rahatlarından olmama gitmeme nedenleri. Bende bana bir faydası yok ama besliyorum işte diyorum ne yapayım? 😒
bu şekilde yorumlar okuyorum ve hiç bu acıyla bakmadığımı farkettim.Çok da doğru niye düzenini bozsun.canı sıkılınca iki bağırır devam eder edepsizlige.değişmiyor zaten.

İste çalışıyorum çocuklarımla kalan zaman da kendim ilgileneyim ihtiyaçlarını ben göreyim istiyorum.Başarıyordumda... lakin tertipli bir temizliğe gelince yetişemiyorum pandemiden dolayı da eve herkesi alamıyorum.Bu süreç bizi yıprattı ben her zaman el ele verelim geçer bugünlerde dedikçe olmadı bunalıma girdik galiba.
Temizlige biri gelsin siz de o temizlik yaparken diğer odalara geçin?öyle olmuyor mu?

Aslinda sizde boşanmak istemiyorsunuz esiniz duzelsin istiyorsunuz ciftvterapistine gidin yada cok guvendiginiz bir aile bireyi ile görüşün problemlerini zi konusun maddi durumunuz ne durimda bilmiyorum ama bir yardım ci cagirabilirsiniz en azindan temizlik duzen konusunda bir de cocuga kim bakiyor siz iste iken bakan kisi yardimci olabilir mi en azindan ev siz geldiginizde dagilmamis olursa yorulmazsiniz birde size yardım etmiyorsa yaptiginiza razu olacak sadece 1 cesit yemek yapin ida en kolay ne geliyorsa genelde cigden konulan firin yemekleri cok kolay oluyor siz kendiniz pratik çözümler uretin sizinde pskolojiniz bozulmus cok esiniz ikna olmazsa kendiniz icin gidin bir pskologa ama suan karar vermeyin kendiniz iyi olmadığınızı söylüyorsunuz yanlis karar almis olmamak icin once kendinizi iyi yapmaya bakin

Bosanmak isteyen bosanir. Karsi taraftan onay beklemez. Belli ki adamin icinde de bir sey kalmamis misafir gibi gelip gidiyor. Durumdan da sikayetci degil. Siz sikayetcisiniz acarsiniz davanizi olay sonuclarin onunde sonunda. Ne bekliyorsunuz?

Adam niye ayrılsın ki? Evine çocuklarına bakan, yemeğini yapan, canı isteyince küseceği, canı isteyince kavga edip aşağılayacağı bir kadın var karşısında. Adamın bir derdi yok, neden ayrılsın, ayrılmaz...

Asıl soru siz bu işlevsiz adamdan boşanmamak için neden direniyorsunuz?
Evet .benim bir derdim yok der ne zaman sorsam.galiba çocuklarım engel oluyor biraz daha zamana ihtiyaçları var.karar verirken eskisi gibi tek tabanca olmadigimi biliyorum :(

esınız sızı sevmıyor
sızde kendınızı sevmıyorsunuz
cunku sıze deger vermeyen eşlık yapmayan desteklemeyen yardımcı olmayan bır adama bır yandan habıre temızlık yemek yapıyorsunuz
bosa benı dıye beklıyorsunuz nıye sız def edılecek bırı mısınız hatalı olan o hatasını anlamayan o eksık davranan o bırakılması gereken o

Aslında boşa beni sözü surdan çıktı.Bende hep şikayetçi bitmiyor hiç bir olumlu tutumu da yok.karşısına alıp bir kere konuşmaz çaba bile görmem bende artık patladım beğenmiyorsan istemiyorsan boşa beni git dilekçeni ver ne bu böyle deyip rest cektim
Davayı açan avukata parayı öder de ondan

Dışarıdan değil oldukça içeriden bir yorum yapacağım.
Çok değil, iki sene bile olmadı aynı şeyleri hatta bin beterini yaşayalı.
Yediğimiz yemek bile kavgaydı bizim, varlık yetiyordu rahatsız etmeye.
Eşinizde en ufak bir değişim için çaba yoksa, boşanın gitsin.

Bu değişim ya da çaba hemen 1 ayda olmuyor, dediğim gibi iki belki daha uzun süre önce başladı ve kocamın totalde her şeyini değiştrmesi pandemi ortasını buldu.
En azından birbirimizi yormuyor, kavga etmiyor ya da işleri hamal niyetine öbürüne yüklemiyoruz.
Hatta şuan o beni boşasa yeri, haklı sebepleri var, hala en ufacık şeyde öfkemi dizginleyemiyorum ve eski mevzuları açıp fırtına gibi esiyorum ama benim şikayet sebebim kalmadı.

Küçük çocuk zor, 1 den fazla çocuk hele çok zor.
İnanılmaz yıpratıcı bir süreç, boşanmak konusunda ciddi olduğunuzu anlamalı ve bir şey yapmaya niyeti yoksa da gerçekten boşanmalısınız.

Daha da kötü olmayacaksanız çalışmak da eski zamana göre kadın işi değil deyip işi bırakın. Madem boşanasınız yok şimdilik.

Aynen öyle.
Bende yokmuş gibi oğlumla hayata devam ediyorum.
Eskiden çok takıyordum artık kendime hayatı zehir etmiyorum kabullendim.
Onun gibi bende görmezden geliyorum.
Kovsan gitmiyor.
Konuşuyorsun düzelmiyor.
E sende gitmiyorsun.
O zaman bu duruma alışıyorsun.
Aynı evliliğin iki mutsuzu ama ebeveyni oluyorsun.

Çocuklar çok küçük değilse haftasonu bırakın babalarına iki günlüğüne bi yere gidin telefonu da kapatın. Baksın bakalım çocuklara kendi kendine. Çocuklar ebeveynlerin bi parçası sadece anneye yıkılması öyle saçmalık ki. Üstüne bi de ev işleri yemek. En sakin sabırlı insan bile çatlar yazık gerçekten.

Evet .benim bir derdim yok der ne zaman sorsam.galiba çocuklarım engel oluyor biraz daha zamana ihtiyaçları var.karar verirken eskisi gibi tek tabanca olmadigimi biliyorum :KK43:
Şu an adamın size bir faydası yok ki. Aksine zararı var. O olmayınca bir kişilik eksik pişireceksiniz, bir kişilik eksik yıkayacaksınız. Bir şeyin ucundan tutuyor hadi en azından manevi destek veriyor olsa anlayacağım çekincenizi ama bu adam size yük sadece.

Dışarıdan değil oldukça içeriden bir yorum yapacağım.
Çok değil, iki sene bile olmadı aynı şeyleri hatta bin beterini yaşayalı.
Yediğimiz yemek bile kavgaydı bizim, varlık yetiyordu rahatsız etmeye.
Eşinizde en ufak bir değişim için çaba yoksa, boşanın gitsin.

Bu değişim ya da çaba hemen 1 ayda olmuyor, dediğim gibi iki belki daha uzun süre önce başladı ve kocamın totalde her şeyini değiştrmesi pandemi ortasını buldu.
En azından birbirimizi yormuyor, kavga etmiyor ya da işleri hamal niyetine öbürüne yüklemiyoruz.
Hatta şuan o beni boşasa yeri, haklı sebepleri var, hala en ufacık şeyde öfkemi dizginleyemiyorum ve eski mevzuları açıp fırtına gibi esiyorum ama benim şikayet sebebim kalmadı.

Küçük çocuk zor, 1 den fazla çocuk hele çok zor.
İnanılmaz yıpratıcı bir süreç, boşanmak konusunda ciddi olduğunuzu anlamalı ve bir şey yapmaya niyeti yoksa da gerçekten boşanmalısınız.
Nasıl cozdunuz sorunlarınızı ortak bir dil bulamıyorum

Şu an adamın size bir faydası yok ki. Aksine zararı var. O olmayınca bir kişilik eksik pişireceksiniz, bir kişilik eksik yıkayacaksınız. Bir şeyin ucundan tutuyor hadi en azından manevi destek veriyor olsa anlayacağım çekincenizi ama bu adam size yük sadece.
Bir dönem manevi destek ver dedim onu da yapmadı nötr hep.

Öfkemi kontrol edemiyorum küçük çocuklarım var peşi peşine oldular.Bakımları ihtiyaçları tek basına yetişemedim.çocuklar olana kadar iyi bir düzenimiz vardı lakin çocuklar olunca sorumlulukların artmasıyla eşimin kendisini geri plana çekmesi hem çalışıp hem çocuklara yetişmeye çalışmam,gece gündüz hayatın içinde koşturma ve stresle yaşıyor olmam eşime karşı beni iyice agrasiflestirdi.

Bu süreçlerde zaman zaman alttan aldım zaman zaman ise yapamadım ama Hep içimde kötüye gitmemesi için çabalarım vardı.

Eşim eve gelince ondan yardım istemem batıyor ,ev işlerin temizliği beraber yapalım diyorum batıyor,Çocuklara yetişemediğim de oturup ogladigim da göz yaşlarım batıyor,Her hakaretim herseyim onu rahatsız ediyor.

Zaman geçtikçe bu şekilde yasamak beni yormaya başladı.Psikolojik olarak da kötüleştiğimi farkettim ancak Eşimden desteğini bırakın bir güler yüz bile göremez oldum.Bir kavga bahane olur.bana küser ,günlerce haftalarca benimle konuşmazdı.

Aramızdaki bu küslük hali iyice canımı sıkmaya başlamıştı aradan 20 gün geciyor hala benimle konuşmuyordu kırıldıysak karşılıklı kırdık insan bir orta yol icin çabalar ama yok.Hiç birsey yapmadan ev işlerine çocukların bakımına karışmadan öylece senelerce yaşayabilir.

Tabi artık neden kavga ettiğimizi unur hale geliyordum gittikçe eşimin bana karşı bu soğukluğu iletişimsiz hali şüpheye düşürdü geceleri ne kadar yorgun bile olsam uyuyormuş gibi yapıp telefonuna bakardım her yeri herseyi kurcalardım tek bir iz tek bir şey görmek istiyordum belki de yaşadıklarıma neden arıyordum ancak hiç bir şey bulamadım.Yakın takibe aldım elbiselerinin arasını karıştım aklınıza gelebilecek herseyi yaptım hiç birsey bulamadim.

Düşünüyorum bir insan 1 ay küs şekilde asik suratla nasıl Yaşar aynı evin içinde...katlanamiyordum...hırçınlaşıyorum.bu aradaki uzun süren küsluk nedir bitsin diye sırf kendi psikolojim icin barışmayı isterdim.Bu şekilde yaşayamıyordum.Ancak zaman geçtikçe bende tükendim haline bıraktım kavgaysa kavga ,küsmek ise küsmek...istediği neyse ona verdim.

Çok şiddetli kavgalarımız oluyor artık sadece kavga ederken konuşuyoruz bir haftadir neredeyse benden ayrı yatıyor ben de dayanamadım sordum aklında birimi var görüştüğün biri mi var varsa söyle dürüstçe hayatıma bakarım bende deyip sakin şekilde konuştum kesinlikle böyle birsey olmadığını söyledi.Nedir peki bu halin dediğimde saygı diyor saygı istiyormuş .

saygılı davranıyorum üstüme geliyor laf söylüyor yaptığım hiç birseyi beğenmiyor.Eziyor asagiliyor sürekli bir eleştiri halinde..Hiç bir sorumluluğunu düzgünce yerine getirmiyor sorunca söylemiyor.Yardım isteyince kızıyor sürekli beni azarlıyor ve artık öfke patlamaları Yaşar oldum.Düşünsenize 1 ay adam sizle küs hiç bir ışık yok öylece ot gibi yaşıyor en son olan olayda ufacık bir mevzu da bir anda patladım sinirlerim bosaldi bağırdım çağırdım saldırdım kendimi kaybettim eşim ise gayet dik duruşla sen böylesin işte delisin vb. İhtamlarda bulunarak benim o halimden rahatsız olmadı.

Bende inceldiği yerden kopacak yeter artık böyle yasamak istemiyorum deyip yapabileceğim tüm saçma tepkileri gösterip kendimi kaybettim.Boşanmasını istedim bırak beni dedim evden kovdum vurdum gitmedi ama hiç birsey de yapmadı.Çocuklarım icin duruyorum dedi.seni boşayacağım istemiyorum dedim kolay degil o öyle dedi...

Herseyi yaptım iyilikle geldim olmadı kötülükle gittim olmadı ne istiyor bu adam derdi ne?

Nasıl bir hayatın içindeyim anlamıyorum.lütfen dışardan bir göz olarak yorumlarınızı yapın nasıl ben katlanayım ayrılalım diyorum ayrılmıyor iyi olalım diyorum yüzüme bile bakmıyor defalarca konuştum artık sevmiyor olabilirsin sevgin bitmiştir anlarım dedim söyle sıkıntın nedir dedim ama hep sevdiğini benim kötü olduğumu es işlerinde yardım etmek istemediğini vs bir sürü basit nedenler söyledi.ben çalışıyorum yetişemiyorum ve çoğu zaman bu durumdan oturup ağlıyorum ancak hiç umrunda degil yorgunluktan kemiklerim agriyor işe kalkıp gidemiyorum.insan böyle zaman da bu kadar acımasız olabilir mi???
size çalışmak ev işi çocuk sorumluluğunuz fazla işten ayrılın çocuklarla vakit geçirin hem eşinizle ilişkiniz düzelir hem çocuklarla vakit geçirisiniz biraz büyüdüklerinde tekrar çalışırsınız

Çocuklarınız ne kadarlık. Annenize bıraksanız iki gün birbirinize vakit ayırsanız. Belki sakin konusunca birbirinizin beklentilerini daha iyi anlarsınız. İkinize iyi gelir belki.
Çalışan kadınlara hep diyorum işlere yetişemeyince yardım almak lazım. Rahat yaşamak için çalışıyoruz ama çalışırken kendimizi mahvediyoruz
Küsme konusunda birsey diyemiyorum. Çünkü bende küserim. Asla geri adım atmam. Esim bu yüzden suyuma gider.

Çocuklarınız ne kadarlık. Annenize bıraksanız iki gün birbirinize vakit ayırsanız. Belki sakin konusunca birbirinizin beklentilerini daha iyi anlarsınız. İkinize iyi gelir belki.
Çalışan kadınlara hep diyorum işlere yetişemeyince yardım almak lazım. Rahat yaşamak için çalışıyoruz ama çalışırken kendimizi mahvediyoruz
Küsme konusunda birsey diyemiyorum. Çünkü bende küserim. Asla geri adım atmam. Esim bu yüzden suyuma gider.
Çocuklarım küçükler büyüğüm 2.5 yaşında öyle söyleyim.2.5 yıldır neredeyse hiç birsey yapmadık bununda etkisi var.üstüne pandemi gelince hepten eve kapandık korkumuza çıkmıyoruz kimseye de bırakamıyorum küçükler diye.Küstügunde ben eşime gidiyorum yeniden kırıcı oluyor en azından adım atmış gelmiş demiyor.kalbimi kırıyor resmen eziyor.psikolojik olarak yaralıyor bende artık gitmiyorum o da gelmiyor ☹️

Biraz baş başa zaman geçirebilcek şekilde konfor alanınızı arttırın paraya kıyıp temizlikçi tutun yeri gelirse giysinizden kısıp. Ve suçlayıcı tavırdan vazgecip iletişimi arttırmaya çalışın anlamaya çalışın tüm bunlara rağmen durum aynıysa boşanmak düşünülebilir ama şuan denenmesi gereklern var

Back