Dışardan bir göz olarak fikirlerinizi merak ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sardunyaaaa

Guru
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2013
1.068
493
Nerden başlayim bilmiyorum, on üç yıldır evliyim. Gorumcemle iki buçuk yıldır görüşmüyoruz farklı şehirlerdeyiz zaten tel.konusmasi dahi yok.onemli gün, hastalık vs.. sebep tavşan daga küsmüş dağın haberi yok..sonradan farkettim bana tavırlı olduğunu bende kaynanama durumun farkında olduğumu, bundan sonra nasıl davranırsa benden de aynı şekilde tepki göreceğini söyledim ve bende iletişimi kestim.. eşimin de durumdan haberi vardı kararı bana bırakmıştı kendinde kardesiyle sıcak bir ilişkisi yok çünkü, bana hak veri o konuda yani..
Aradan bir birbucuk yıl geçti, kayinvalidemle tel.ine kadar bu duruma alışmıştık birbirimiz yokmuş gibi davranmaya,neyse aradı kızına olan tavrimin artık çok uzadığını, duzelmessem bana olan tavırlarının değişeceğini söyledi..bende seninle bir problemim yok araya girme, herşey senin gözünün önünde oldu, sende bana hak vermiştin kızını benden iyi tanıyorsun dedim ama çok zoruma gitti eşimle paylaştım belli bir süre sonra..
Bunlar yaşanıncaya kadar gorumcemle aynı ortamda hiç bulunmadık gidip gelme durumu olmadı. Kayınvalidem bana geldiğinde sadece fazlaca görüntülü konustulari için sesine maruz kalıyordum, bir süre sonra kaynanamın bunu bilinçli yaptığını düşündüm, çocuklara sürekli halasini anlatıyor, resmini gösteriyor filan...battı bunlar bana, eşime bunlarida anlattim, kardeşin huzursuz olmasın diye yanında adımı agizlarina almaya korkuyorlar, ben sürekli onun sesine maruz kalıyorum bilicli yapıyorlar bunu dedim, üstüne de annesinin tehdit telefonunu da soyleyince annesini aramış, herşeyin farkindayim haberim yok sanmayın eşimi iki yıldır yok saydiginin, beni yok saydığı gibi kendiyle de iletişimi kopardiginin, sünnet, hastalık vb.. önemli durumlarda abisini de aramadı ki abisi onu benzer durumlarda aramıştı..bundan sonra ya aklını basina alması gerektiği yada bundan sonra ne bana ne eşime onun lafını geçirmeyecekleri konusunda çok sert dille uyarmış..bunlarda tabi kızın kulağına gitmiş..velhasili kelam aradan iki ay geçti ve biz oraya gittik, onun orda olmayacağını düşünerek gitmiştim ki ordaymis ağız ucuyla kin dolu bakislarla bana ve abisine hoşgeldiniz dedi ve ne sofraya oturdu ne de iki dakika yanımızda, ki aradan birbucuk yıl geçmişti görüşmeyeli farklı şehirlerdeyiz.. annesi durumun farkında tabi,sürat beş karış, o kadar zaman sonra gelmişiz,kızın huyunu biliyor, sanki bizi çok hoş karşılamış da biz pas vermemisiz gibi bize tavırlı bir gün geçirdik böyle,sabahına uyandık kaynanamın yüz göz sis ağlamış, görümcem abisinin yaninageldi yanlız konuşmak istedigini söyledi konuştular, eşim demiş ki benle konuşup, eşimle konusmayacaksan benle de hic konuşma,bir tavır,bır ima sezmeyim, sonra beni çağırıyor yanlarına sanki cocukmusuz gibi eskileri karıştırmayın bu tartışma burda bitsin herşey yoluna girsin cart curt,saçma sapan bir pozisyon için e sokup beni kendince herşeyi yoluna koyuyor, amaç ney, annesi üzülmesin, kardeşi evimze rahat girip çıksın, biz oraya her gittiğimizde orda mi değil mi stresini yaşamayalım... Beni iki üç yıldır huzursuz eden şeyin hadi barışın diyince bitmesi ne mümkün..
Kayınvalideminde haberi oldu durumdan sözde barıştık, artık kızıda biz gelince kendini odaya hapsetmek zorunda kalmayacak, kendileriyle beraber bize gelip gidecek, son gideceğimiz gün yüzü güldü.
İçim içime sığmıyor eşim benim arkamda durabildi demisken,bana yapilan yanlisa resti çekti demisken,kardeşiyle barismis olup benimde barıştığı mi sanması içime sinmiyor, hoş tabi ben susmadim bu şekilde kapanmadı konu, annen ağladı diye kardeşinle barıştın ama onun asıl problemi bendim zaten, yine eski tas eski hamam, abisiyle barışık olmanın verdiği ozguvenle yine atını kosturacak, beni ignelercesine bakışları,ve yoksaymalariyla..
Kaynanam Ada ayrıca sinirliyim ona araya girme demisken eşimi barışmaya mecbur koydu, psikolojik baskı altına koydu resmen..benimle iki yıldır kızının konuşmadığını biliyor, tek yaptığı arayıp beni tehdit etmek olmuşken, oğluyla kızının arası bozuldu diye duygu sömürüsü yapıp onları barıştırmasi hiç masum görünmüyor gözüme..
En azından eşimde onunla konuşmuyorken yüzyüze gelme ihtimalimiz yoktu,benim evime gelebilme durumu yoktu, şimdi fırsat buldu, kendinden de hazetmedigimi bilerek fazlasıyla kullanacak bu durumu.. siz ne diyorsunuz ben mi abartiyorm

yani eşin daha ne yapsın ki. gerektiğinde arkanda durmuş gerektiğinde de barışmanız için uğraşmış. sebepsiz yere küsmüşsünüz gelin-görümce kimse ailesinde istemez bu gerginliği, huzursuzlugu. biraz iyi geçinmeye gönüllü olun. gorumce gene aynı davranırsa o zaman şikayet edersin. aşılamayacak şeyler olsa seni anlayacağım ama yok.

Evet mesele yokken aramızda var gibi davrandı ve ben zoruma giden birçok davranışta bulundu.. ki ben ona değer verirken yaptı bunu. Zoruma giden çok şey oldu. Geçim yapamadığı tek kişi ben değilim, kendi diğer kardeşiyle bile aynı evin içinde üç yıl kus kalmayı becerebilen birisi..rahatı ancak eşimde onunla konuşmayıp, bizim bulundugumuz ortama girmeyince bulmustum şimdi bu durum ortadan kalktı ve kayınvalidem buna sebep bunu hazmedemiyorm. Tek problem abisiyle kus olması değildi, öncesi iki yıla dayanıyor, bı anda herşey yoluna girdi nasıl saniyorlar buna takigim iste.

sonucta onun kardesi, bence esiniz yeterince sizin arkanizda durmus. durmayabilirdi de cunku kimse kimse icin kardesini silmek zorunda degil cok buyuk seyler yasanmadiysa. herkes biliyor bundan sonra aranizda guzel bir iliski olmayacagini ama iste en azindan bir araya gelince iki tane pimi cekilmis bomba olmayacak. ben bunu uzatip huzursuzluk cikarmayin derim. gorumce nasil davranirsa siz de oyle davranin yani fazlasi degil.

Eşiniz sizi bu kadar tutmusken arkanızda olmusken suan da o olaca bu olacak, hazmedemeyecegim , gibi seylerle bence esinizin gozunde degerizini dusurmeyin. Zaten gorumceniz değişmezse esiniz de bunu gorecek ve o zaman konusursunuz. Esiniz de somut bir sekilde gorur ki bu is olmayacak barışmayla falan. Ama daha ortada barisma sonrasi iste ben istemiyordum esim barıştı rahatsizligini duymaniz gereksiz keske o zmaan orada belli etseydiniz tavrinizi. Esinizle de kötü olmayin sonra. Kaynananizin yaptigi da gerekirse el kizini atarim kizimi yine atmam gorusu klasik yani şaşırmadım

Görümceyle ne yaşadınız bilmiyorum ama onlar kardeş sonuçta yani öyle sonsuza dek küsmelerini nasıl bekleyeceksiniz? Siz de et tırnak gibi düşünüp mesafeli bir ilişki geliştirin kendisiyle. Eşiniz de kardeşiyle barışsın konuşsun. Tekrar kaldıramayacağınız bir şey yaparsa bak ben denedim olmuyor benden bu kadar der çekilirsiniz kenara. Ama bu olsa bile kardeşin kardeşe sonsuza dek küsmesini beklemeniz bence ayakları yere basmayan bir yaklaşım.

sonucta onun kardesi, bence esiniz yeterince sizin arkanizda durmus. durmayabilirdi de cunku kimse kimse icin kardesini silmek zorunda degil cok buyuk seyler yasanmadiysa. herkes biliyor bundan sonra aranizda guzel bir iliski olmayacagini ama iste en azindan bir araya gelince iki tane pimi cekilmis bomba olmayacak. ben bunu uzatip huzursuzluk cikarmayin derim. gorumce nasil davranirsa siz de oyle davranin yani fazlasi degil.
Ondan emin değilim iste..en azından eşimin kafasında soru işareti kalmadı, bunu bariz belli ediyor, herşey bitti sanıyor, söyledim bende yeni tanidigim bir insan değil, neyi ne amacla yaptığını gayet anlayabilecek zekadayim..böyle de deyince vay sen önyargılı yaklaşırsa muhakkak birşey bulursuna dönüyor mevzu. Bu Olaylar olduğundan beri aramız iyi değil.adi bile yetiyor evimin huzurunu kaçırmaya..

Zorlama ilişkilere sinir oluyorum.
Sevmiyorsam sevmiyorumdur.
Hoşlanmiyorsam gözümden mümkün olduğunca uzak ol.
Abin canindir konuş görüş elbette.
Bensiz ortamlar yaratın mümkün olduğunca.
Yılda bir iki benimle yan yana gelirseniz de mesafeli dur.
Dalasmadan ayrılalım yeter.

İçinizden gelmeyen hic bir seye aile içinde tatsızlık olmasin diye uyum saglamayin. Mecbur değilsiniz.

Görümceyle ne yaşadınız bilmiyorum ama onlar kardeş sonuçta yani öyle sonsuza dek küsmelerini nasıl bekleyeceksiniz? Siz de et tırnak gibi düşünüp mesafeli bir ilişki geliştirin kendisiyle. Eşiniz de kardeşiyle barışsın konuşsun. Tekrar kaldıramayacağınız bir şey yaparsa bak ben denedim olmuyor benden bu kadar der çekilirsiniz kenara. Ama bu olsa bile kardeşin kardeşe sonsuza dek küsmesini beklemeniz bence ayakları yere basmayan bir yaklaşım.
Bu mesafeli ilişkiyi beceremiyorum iste, hepsi bir aradayken hep bir eğreti pozisyonunda, lafa dahil edilmeyen, mevzuya uzak kalan, uzak kalmaya mecbur bırakılan (görümcem yapıyor) kişi oluyorum bir anda, kayinvalidemle aram gayet iyiyken kizimindda benden hazetmedigini bildiği için, onun biletavirlari, tek olduğumuz zamanlardan farklı..en basiti iste benim adımı ona geçirmiyorlar rahatsızlık duymasın diye, ama benim evimdeyken tel.lerde sürekli onunsesi yankılanıyor. Bunlar abisiyle de konuşmuyorken olmuyordu iste. Yine eski tas eski hamama döndük, bir adım yol katettim derken beş adım geri gittim bir gunde

Bu mesafeli ilişkiyi beceremiyorum iste, hepsi bir aradayken hep bir eğreti pozisyonunda, lafa dahil edilmeyen, mevzuya uzak kalan, uzak kalmaya mecbur bırakılan (görümcem yapıyor) kişi oluyorum bir anda, kayinvalidemle aram gayet iyiyken kizimindda benden hazetmedigini bildiği için, onun biletavirlari, tek olduğumuz zamanlardan farklı..en basiti iste benim adımı ona geçirmiyorlar rahatsızlık duymasın diye, ama benim evimdeyken tel.lerde sürekli onunsesi yankılanıyor. Bunlar abisiyle de konuşmuyorken olmuyordu iste. Yine eski tas eski hamama döndük, bir adım yol katettim derken beş adım geri gittim bir gunde
Bu şekilde hiç yerine konuluyorsanız siz de tavır koyar kayınvalidenin yanına gitmekten de vaz geçer ya da görümce varken gitmezsiniz. Saçmalıkları çekmek zorunda da değilsiniz açıkçası. Sizi yok sayarlarsa bundan sonra, bu son yaşadığınız zoraki görüşmeyide arkanıza alıp toptan gidip gelmeme kararı alabilirsiniz. Ben eşimin ailesiyle aynı şeyi yaptım. Annesidir ne olursa olsun gidip görüşsün isterim ama sonuçta beni mutsuz eden bir ortama ben girmek zorunda değilim.

Eşiniz sizi bu kadar tutmusken arkanızda olmusken suan da o olaca bu olacak, hazmedemeyecegim , gibi seylerle bence esinizin gozunde degerizini dusurmeyin. Zaten gorumceniz değişmezse esiniz de bunu gorecek ve o zaman konusursunuz. Esiniz de somut bir sekilde gorur ki bu is olmayacak barışmayla falan. Ama daha ortada barisma sonrasi iste ben istemiyordum esim barıştı rahatsizligini duymaniz gereksiz keske o zmaan orada belli etseydiniz tavrinizi. Esinizle de kötü olmayin sonra. Kaynananizin yaptigi da gerekirse el kizini atarim kizimi yine atmam gorusu klasik yani şaşırmadım
Evet haklısınız zaten çok pişman oldum sonradan eşimin beni o pozisyona sokmasına,ses cikarmadigim için, hoş bakışlarım ya da tavırlarım durumdan hoşnut olmadığımı gosteriyordu ama konuşmadım yani net şekilde, eşim fırsat vermedi çünkü konuşulacak çok şey vardı ve sağlıklı bir iletişim kurulmayacakti büyük tartışma boyutuna girerdi mesele.
Eşimle aram malesef bozuk bu meseleden dolayı içim huzursuz çünkü, simariklik mi bu yaptığım diyorum ama yok yani içim boyleykende, herşey güllük gülistanlık gibi davranamam.

Eşinizin ne yapmasını bekliyorsunuz?
Siz birşeyleri unutamayabilirsiniz ama onlar kardeş.
Ne olacak ömür boyu küs mü kalsınlar?
Annesinin iki çocuğunu barıştırmak istemesi de gayet normal.
Kayınvalidenin size ettiği telefon ise ayrı tâbi, orada haklısınız.
Siz de son konuşmada içinizden geçenleri söyleseydiniz ama eşinizin yapacak birşeyi yok. Yeterince durmuş arkanızda. Kendisinden kardeşiyle küs kalmasını bekleyemezsiniz.

Ondan emin değilim iste..en azından eşimin kafasında soru işareti kalmadı, bunu bariz belli ediyor, herşey bitti sanıyor, söyledim bende yeni tanidigim bir insan değil, neyi ne amacla yaptığını gayet anlayabilecek zekadayim..böyle de deyince vay sen önyargılı yaklaşırsa muhakkak birşey bulursuna dönüyor mevzu. Bu Olaylar olduğundan beri aramız iyi değil.adi bile yetiyor evimin huzurunu kaçırmaya..
Erkekler kadınlar arasında geçen sözsüz gizli psikolojik savaşları bilmiyor ve anlamıyorlar. Eşinizin bunu anlaması biraz zor doğrusu :)

Yanlis alintiladim, yukarıdaki mesajı size cevap yazdım okur musunuz

Bana aşırı geldi. Zaman zaman herkes herkese kırılıyor çok büyük bir olay yoksa eşiniz tabi ki kardeşi ile barışır sonsuza kadar kesemez ki

Bu şekilde hiç yerine konuluyorsanız siz de tavır koyar kayınvalidenin yanına gitmekten de vaz geçer ya da görümce varken gitmezsiniz. Saçmalıkları çekmek zorunda da değilsiniz açıkçası. Sizi yok sayarlarsa bundan sonra, bu son yaşadığınız zoraki görüşmeyide arkanıza alıp toptan gidip gelmeme kararı alabilirsiniz. Ben eşimin ailesiyle aynı şeyi yaptım. Annesidir ne olursa olsun gidip görüşsün isterim ama sonuçta beni mutsuz eden bir ortama ben girmek zorunda değilim.
Gorumcemin amacının çoğu zaman bu olduğunu dusunurdum zaten, benim ayağımı ordan kesmek. Kendi özel hayatında pek mutlu değildir çünkü, eşimle benim kendi haric ailelerle iyi ilişki içinde olmam rahatsız ediyor onu, eşimle ortak görüşümüzdu bu..gitmeyerek ona bu fırsatı da vermek istemiyorm

Erkekler kadınlar arasında geçen sözsüz gizli psikolojik savaşları bilmiyor ve anlamıyorlar. Eşinizin bunu anlaması biraz zor doğrusu :)
O muhakkak hep bir düz mantıkla, barisildi mi barisildi tamam sorun yok diyor bence.. ben öyle olmadığını söyleyince de uzatiyorsun diyor iste. Oldu bitti diyor ama benim incindigim mevzular böyle oldu bittiyle kapanacak şeyler degil

Bana aşırı geldi. Zaman zaman herkes herkese kırılıyor çok büyük bir olay yoksa eşiniz tabi ki kardeşi ile barışır sonsuza kadar kesemez ki
İnanın benimde alışık olmadığım şeyler hani yapmam dediğim birseydi biriyle iki yıl kus kalmak, huyumu değiştirdi benim, nasıl davraniyorsa aynısını yaptım, esimide arkama almıştım zaten elim güçlü hissediyordum ta ki şu bir kaç güne kadar. Büyük hayal kırıklığı yaşadım

Yanlis alintiladim, yukarıdaki mesajı size cevap yazdım okur musunuz
Yani suan en son tavir alacaginiz kisi esiniz bence. 3. Kisiler yuzunden asla ama asla aranizi bozmayın. Cunku bu surecte gayet yardimci da olmus size. Erkek kafasi baristiniz saniyor arka yuzu cok gormemesi icinizin almadigini gormemesi cok normal. Bir insana da yapilan en buyuk ceza onu gormemek umursamamak gorumceniz size hala iyi davranmazsa o yokmus gibi davranin. Kudursun o da 😂 ama baktiniz ki gorumceniz de degismeler var sizde ufak ufak adımlar atarsaniz ne belli iyi olursunuz belki. ☺️ O ne kadar gelirse o kadar gidin.

Ortada sebepsiz bir kapris, ardına gelen bir tek taraflı küsme var değil mi ?
Yani size direkt olarak bir hakaret, saygısızlık yapılmamış , yüz yüze bakılmayacak bir durum yok gibi görünüyor.
Eş hatrı için idare edilecek düzeyde bir tatsızlık bence.
Siz ne istiyorsunuz tam olarak? Oh be ne güzel de küstü iyi ki küstü de çıktı hayatımızdan diye mi düşünüyordunuz?
Yorumlarınıza bakılırsa görümceyi hayatınızdan ekarte etmek isteyen sizmişsiniz gibi görünüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X