• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ve yasaklar..

Tedavinin süresini uzatmamak için ve teller arasındaki plak oluşumunu arttırmamak için yasaklara tedavi bitene kadar muhakkak dikkat edilmeli.

4 sene tel takmış biri olarak herhangi bir sorusu olan varsa iletsin bana :))

Merhabalar ,benim üst kısmındaki dişlerimde yamukluk var ve bu yamukluğu düzeltmek için İstanbulda iyi bir ortodontis arıyorum.
Avrupa yakasında önerebileceğiniz iyi bir doktor var mı?

birde ortodontis tedavilerinde (tel tedavilerinde ) herhangi bir yaş sınırı var mı? tedavi ortalama kaç yıl sürüyor.

Merhabalar ,benim üst kısmındaki dişlerimde yamukluk var ve bu yamukluğu düzeltmek için İstanbulda iyi bir ortodontis arıyorum.
Avrupa yakasında önerebileceğiniz iyi bir doktor var mı?

birde ortodontis tedavilerinde (tel tedavilerinde ) herhangi bir yaş sınırı var mı? tedavi ortalama kaç yıl sürüyor.

Merhaba canım,
İstanbulda benim diş hekimimi önerebilirim. Turgut Akmenek.. Gerçi 12 sene olmuştur taktırdığım ancak eşiyle beraber çalışır çok iyi bir diş hekimidir kendisi. Netten bulabilirsin heralde şuanda nerede olduğunu naptığını.. Yaş sınırı yok diyebiliyorum ancak yaşın küçük olması daha hızlı tedavi olmasında etkili diye biliyorum. Tedavi dişin durumuna göre değilşiyor. Benim 4 yıl sürmesinin sebebi gerçekten çok yamuktu ve uzun aralıklarla gidiyordum yoğun bir doktordu. 2 haftalık periyotlarla..

Merhaba canım,
İstanbulda benim diş hekimimi önerebilirim. Turgut Akmenek.. Gerçi 12 sene olmuştur taktırdığım ancak eşiyle beraber çalışır çok iyi bir diş hekimidir kendisi. Netten bulabilirsin heralde şuanda nerede olduğunu naptığını.. Yaş sınırı yok diyebiliyorum ancak yaşın küçük olması daha hızlı tedavi olmasında etkili diye biliyorum. Tedavi dişin durumuna göre değilşiyor. Benim 4 yıl sürmesinin sebebi gerçekten çok yamuktu ve uzun aralıklarla gidiyordum yoğun bir doktordu. 2 haftalık periyotlarla..
cevabın için teşekkürler.
Turgut Akmenek bana uzak. avrupa yakasında iyi bir doktor arıyorum.

4 sene tel takmış biri olarak herhangi bir sorusu olan varsa iletsin bana :))

Braketler çıktıktan sonra doktorlar bu braketleri bir müddet saklıyor mu acaba? :1:
Yeniden takmak istesek yeniden mi braket?** :18:

Son düzenleme:
Ya bisey sorucam 16 yaşındayım haftaya tel taktırıcam takılırken acıyor mu alışma süresi nedir yemek yerken sorun olur mu biraz anlatırmısınız :mad::KK42::KK35:

Takılırken acımaz hissetmezsin bilee =) Alışma süresi farklılık gösterebiliyor benim bir hafta sürdü kuzenimin 2 gün.. Yemek yerken başlarda zorlanabilirsin ilk günlerde çorba falan yiyebilirsin kolay oluyor hemde doyurucu =) Sonra zaten alışacaksın bir parçan olacak =)

1,5 yildir tel takiyorum kola da iciyorum erik de yiyorum cipside hatur hutur goturuyorum. Sadece 1 kere braketim kirildi doktorum cok kizmisti. Onun disinda da hicbir sorun yasamadim size bakinca agzim acik kaldi ben cok hor kullaniyorum galiba :D

bir senedir diş telim var ilk 15 gün falan yemek yemede çok hafif sorunlar olmuştu onun dışında her istediğimi yiyorum içiyorum çok şükür bir sorun olmadı

1,5 yildir tel takiyorum kola da iciyorum erik de yiyorum cipside hatur hutur goturuyorum. Sadece 1 kere braketim kirildi doktorum cok kizmisti. Onun disinda da hicbir sorun yasamadim size bakinca agzim acik kaldi ben cok hor kullaniyorum galiba :D

Bende cips erik yiyorum ama kola içmiyorum çünkü o braketlerin yapışkanlarına zarar veriyormuş asitli olduğu için süre uzuyormuş erikte falan kopma olmadıktan sonra sorun yok ki =)

Canım ben 2 yıl boyunca kullandım ve ne bulduysam yedim tükettim hiçbir sıkıntım olmadı.
Sadece 1 kerecik braketlerimden bir tanesi yerinden oynamıştı onu da doktorum halletmişti yani bu kadar dert etme :)

Selam arkadaşlar bana bi yardımcı olur musunuz. Kabuksuz olarak fındık yemek yasaklar arasında mı? biraz önce birkaç fındık yedim yerken herhangi bir baskı acı vs hissetmedim ama biraz önce dilim üst köpek dişimin arkasına değdi çok hafif sallanıyor.. Ortodonti de dişler zaten sallanabiliyomuş falan ama fındığın bi zararı olmuş mudur korktum bianda biraz pimpirikliyim de:))

Back