- 15 Kasım 2013
- 7.679
- 3.799
- 448
- Konu Sahibi LilYumiyum
-
Merhaba arkadaşlar=) Ben tel kullanıyorum yaklaşık altı aydır ve sert şeyler ve asitli şeyler yasak bildiğiniz gibi.. SAdece üst tellerim varken cips falan yiyordum hiç bir sorun yaşamadım fakat şimdi alt tellerimde takıldı yemek zor yiyorum ama aklım hala cipste =) Acaba tel kullanıpta herşeyi yiyen var mı braketlere zarar gelsin istemiyorumve alkol de yasaklar arasında mı ??
Alkol yasaklılar arasında değil, ama cips yerken dikkatli olmanızda fayda var. bende ortodontik tedavi gördüm braketlerimi en büyük kırma nedenim zeytin çekirdeğiydi. :) asitli içecekler de braketlerin ve dişlerinizin sağlığı için yasak ama çok canınız çekerse pipetle, braketlerle çok temas ettirmeden içebilirsiniz.. geçmiş olsun. :)
Ben 1 yıldır tel tedavisi görüyorum altta da üstte de var. Başta bütün yasaklara uydum bi altı yedi ay. sonrasında canım istedi artık duramadım :) Cipsi böyle katur kutur yiyemiyorum dikkat ediyorum. Kolayıda pipetle içiyorum ağzıma yaymadan. Bi sorun yok şimdilik.
Siz yine iyi durmuşsunuz ben iki ay sonra eee yeter be dedimKola pek sevmem orda sorunum yok ama bira vs gibi asitli içecekler istiyorum pipetle içiyorum tam rezillik ama zarar görür mü yinede merak ediyorum
asitli içecekler braketlerin yapıştırıcılarına zarar veriyo yapıştırıcılar zayıflarsa braketlerde doğru düzgün yerinde durmaz oda tedaviyi yavaşlatır yeniden yapıştırılmak gerekebilir kendiliğinden düşedebilir. yani böyle bir risk var ama dediğim gibi pipetle içersen sıkıntı olmaz benim olmadı hiçbişey. sen pipetle iç ağzına yaymadan. rezillik konusundada artık katlanacaksın napalım oda cefası :)
Teller yüzünden o kadar rezil oluyorum ki sanırım pipetle bira içmek en sonlarda yer alır.. Çok içmiyorum zaten ayda yada iki ayda bir ama sürenin uzamasını istemiyorum hiç içim rahat olmuyor1.5 sene dendi ve ona göre hayal kuruyorum bende ertelenmesini istemiyorum yeterince hayatm erteleniyor zaten =)
ayy evet hayat erteleniyor resmen.. her durumda "hele şu teller bi çıksın..." oluyor.. o zaman hiç riske atma canım çoook nadir içmeye bak asitli içecekleri.. bende dozunu kaçırdım zarar görmedim ama bıraksam iyi olacak
Çok teşekkürler =) Ben zeytinin çekirdeğini ayırıyorum bıçakla kesiyorum resmen =) Peki süreyi uzattığı doğrumu pipetle içtim ama yine de içim rahat etmiyor
ben 3aydır diş teli tedavisi görüyorum rahatlıkla cipsde yiyorum kolada içiyorum
ben 3aydır diş teli tedavisi görüyorum rahatlıkla cipsde yiyorum kolada içiyorum
Öpüşmek de yassaah mı gurban :))
Merhaba arkadaşlar=) Ben tel kullanıyorum yaklaşık altı aydır ve sert şeyler ve asitli şeyler yasak bildiğiniz gibi.. SAdece üst tellerim varken cips falan yiyordum hiç bir sorun yaşamadım fakat şimdi alt tellerimde takıldı yemek zor yiyorum ama aklım hala cipste =) Acaba tel kullanıpta herşeyi yiyen var mı braketlere zarar gelsin istemiyorumve alkol de yasaklar arasında mı ??
ben 2.5 sene taktım dişlerimde tellerden ötürü herhangi bir leke kalmadı..
ilk 3-4 ay ne kola ne karamelli yiyecekler ne sert yiyecekler yememiştim aslında iyi de olmuştu..
ama ondan sonra herşeyi yedim içtim ve 2.5 senede sadece en arkadaki braketim 1 kere kırıldı..
alkol konusunda bilgim yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?