ewet canım öyle bişe var..estetik olarak çok güzel ama sağlık açısından pek yaralı olduğunu söyleyemem :çok üzgünüm: yani dilde yara yapma riski var, temizleme zorluğu var...işte ben de o yüzden bi arkadaş arıorm kendime, nası gelişmler var ne gibi zorluklar yaşıo die ama kimse taktırmadı heralde...aaa öyle bi şeyi ilk defa duydum bende kötü gözükür diye taktırmıyordum varsa hemen bende denicem
merhaba arkadaşlar..dişlerin arka kısmına tel taktıran varsa neler olduğunu bana anlatabilir mi? nisan ayı gibi ben de taktırıcam ama korkuyrm..neler yaşadınız zorlukları var mı?? benle paylaşırsanız sewinirim......
peki kızınızın dişlerinin arkasına mı takıldı teller ve kızınızın kaç yaşında olduğunu öğrenebilir miyim?? a.s.a.s.korkmana gerek oki biraz sabır göster herşey hallolur yemene içmenede dikkat etmen gerekiyo asitli içecekler sert meyve gibi kuru yemş gibi benm kızımda var halen kulanıyor her şey sağlık için geçmiş olsun canım
peki kızınızın dişlerinin arkasına mı takıldı teller ve kızınızın kaç yaşında olduğunu öğrenebilir miyim?? a.s.
merhaba benım cenemde de bi problem var dun doktora gıttım amelıyat dedi alt cenem ondeymıs sen nasıl bi ameliyat oldun rısklımı zormu tedavı surecın nasıl yardımcı olursan sevınırım canım
canım ust cene amelıyatı darlıgı ılk amelıyatın degılmı takılan aletle konuşabılıyomusun dışardan gözüküyormu sosyal yasantını etkıledımı amelıyatını nerde oldun yasın kac malıyetı ne kadar oldu iyi kı oldum mu keske olmasaydım mı dıyosun cok soru soruyorum canım ama amelıyat olmakta ve tedavıye baslamakta kararsızım
alt cenem uzun duruyor cok rahatsız oluyorum yapılacak amelıyatla cok guzel olacagıma ınanıyorum ya daha kotusu olursa yanlış amelıyat bu amelıyat hakkında hiç bilgim yok yanlış teknık var olan teknık nedir lıse donemınde gıttım doktora sorunun yok buyutme senden daha kotu olanlara amelıyat yapıyoruz dedi o zaman bı tedavı gorseydım cok farklı olurmuş kok dişlerım yok sadece azı dişlerım var o da gıderse ısırma yetım tamamen yok olucak kemık yapın fılmlemı ortaya cıktı yıpranma oldugu cok soru soruyorum kusura bakma bi de kendi doktorundan alt cene onde amelıyatı hakkında bilgi alabilrmısın canım eger senı zor durumda bırakmazsa tabı kı amelıyattan sonra sosyal yasantını etkılemedi demı gezebılıyosun calısabılıyomusun pekı
Saol canım cevabın için bugün zaten bir braketimi çekip çıkardı fazla bi acı hissetmedim hafif bişeymiş öğrendim yani...Haziranda çıkacak tellerim benim de...sengözlerimebaksanab
Canım anladım artık korkmuyorum zaten ... şakkıdı
Bu arada bana teller çıktıktan sonra arkaya tel takılıcak yani damaklık kullanmıcam ömür boyu takıcaksın dedi zaten bir zaman sonra orda olduğunu unutursun dedi doktorum ...lülülülülülü
Şimdi kafama takılan başka bi konu var...
Benim süt dişim dökülmeden üstten diş çıkmıştı ve üstten çıkan diş yerine oturmadığı için üstte kalmıştı o düzeldi gibi bişey yani arada 1-2 mm kaldı ama şöyle bi durum var şimdi de o diş diğerinin yanına geldiğinde dişlerini törpülicem dedi doktorum yani üstten gelen diş diğerine göre biraz uzun kaldığı için aynı hizaya getirecekmiş.Aranızda bunu yaptıran var mı? Kaplama olurken yapılan işlemi dişimin ucuna uygulayacakmış.Biraz kafam karıştı açıkçası?
bizim de inşallah erken biter tubilik :)
sanada merhaba mavi-kelebek.diyet dedinde ben teller takıldığından beri yani yarın 1 hafta olacak 2 kilo vermişim :icecream: napayım devamlı çorba içmekten sinir oldum açım valla şakkıdı teller sayesinde şu birkaç fazlalıkta gider kurtulurum bahaneyle :icecream: yine yaz tamam mı yalnız bırakma yerimsenibenArkadaslar hepinize merhabaa.s..Belki bu aralar fazla yazmiyorum ama yazilari hergün takip ediyorum(özellikle yeni disteli takmis arkadaslari).Yemek yiyememenize üzüldüm senağlamaama cok sürmez yakinda yine caninizin cektigini yemege baslarsiniz:icecream:.(bu arada diet yapmak isteyen varsa tam zamani).Görüsmek üzere...:teytey:
alışcaz güzelim ya zaten aramızda kısa bi süre var biliyosun a.s ya şu can çekme olayına hiç girme bende hiç istemediğim şeyleri yemek istiyorum.ekmek araya giriyo ne yazık ki ya bide benim çekilen dişin yeri boş ya ne yesem oraya gidiyo :1rolleyes: ilk günlerde sinir oluyodum bu duruma şimdi hemen diş fırçasına sarılıyorum :smiley-cool: bak şimdi 2.haftamız çok daha rahat geçicek :icecream:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?