• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaslar hepinize merhabaa.s..Belki bu aralar fazla yazmiyorum ama yazilari hergün takip ediyorum(özellikle yeni disteli takmis arkadaslari).Yemek yiyememenize üzüldüm senağlamaama cok sürmez yakinda yine caninizin cektigini yemege baslarsiniz:icecream:.(bu arada diet yapmak isteyen varsa tam zamani).Görüsmek üzere...:teytey:

mavi kelebek evet dünden daha iyiyim gerçekten, seni de en yakın zamanda artık telli görmek istiyoruz, 2 hafta sonra iyi haberlerini bekliyoruz :D

inşallah canım. erkenden ziyade güzel ve düzgün bitsinde zaman elbet geçiyor :dance::teytey:[/QUOTE]

tubilik sağol canım zaman hızlı geçiyor haklısın ve alıştım artık gerçekten :)

sanada merhaba mavi-kelebek.diyet dedinde ben teller takıldığından beri yani yarın 1 hafta olacak 2 kilo vermişim :icecream: napayım devamlı çorba içmekten sinir oldum açım valla şakkıdı teller sayesinde şu birkaç fazlalıkta gider kurtulurum bahaneyle :icecream: yine yaz tamam mı yalnız bırakma yerimseniben

charmin bende 1,5 kilo vermişim ahah böyle giderse biz daha çok vericez sanki aman yok istemem :)

evet canım ya bak benim bugun çok rahat geçti :) ama bugun çok mutluyum işe girdim yarın başlıyorum ondan olabilir :D artık iş yerine de taşıyacağız diş fırçasını :)
bende öyleyim canım rahat geçiyo artık a.s ne güzel işe de girmişsin hayırlısı olsun canım benim :1hug: tabi çantanda diş fırçası ve diş macununa yer açmayı unutma :1rolleyes: gelişmelerden yine beni haberdar et olur mu a.s.

charmin bende 1,5 kilo vermişim ahah böyle giderse biz daha çok vericez sanki aman yok istemem :)
canım benim verelim biraz ya bak yaz geliyo şu fazlalıklar düşsün artık yakamdan :icecream: ama aç kalmaya tahammül edemiyo insan sinir oluyodum ilk zamanlar :kızgın: sen de göze alamıyon galiba benim gibi :1rolleyes:

evet canım ya bak benim bugun çok rahat geçti :) ama bugun çok mutluyum işe girdim yarın başlıyorum ondan olabilir :D artık iş yerine de taşıyacağız diş fırçasını :)

Yeni isin hayirli olsun.Inan bana simdi calisirken zaman dahada cabuk gecera.s.Aslinda günden güne umudumu kaybediyorum.Iki hafta sonra randevumdan sonra ne düsünürüm bilmiyorum:sm_confused: ama herkes saglam dislerini törpületme sonra pisman olursun diyor.Moralim cok bozuk.Ne yapicam bilmiyorum.:çok üzgünüm:

bende öyleyim canım rahat geçiyo artık a.s ne güzel işe de girmişsin hayırlısı olsun canım benim :1hug: tabi çantanda diş fırçası ve diş macununa yer açmayı unutma :1rolleyes: gelişmelerden yine beni haberdar et olur mu a.s.

saol tatlım ya tabii her gelişmeden haberdar edicem merak etme sende et valla merak ediyorum :)

canım benim verelim biraz ya bak yaz geliyo şu fazlalıklar düşsün artık yakamdan :icecream: ama aç kalmaya tahammül edemiyo insan sinir oluyodum ilk zamanlar :kızgın: sen de göze alamıyon galiba benim gibi :1rolleyes:

ahah aynen canım ben aç kalınca direk sinir yapıyorum ve çekilmez bi insan oluyorum :D

Yeni isin hayirli olsun.Inan bana simdi calisirken zaman dahada cabuk gecera.s.Aslinda günden güne umudumu kaybediyorum.Iki hafta sonra randevumdan sonra ne düsünürüm bilmiyorum:sm_confused: ama herkes saglam dislerini törpületme sonra pisman olursun diyor.Moralim cok bozuk.Ne yapicam bilmiyorum.:çok üzgünüm:

çok teşekkürler mavi kelebek :) canım bence bozma moralini bu törpületme işini herkes yapıyomuş zaten yani doktor da bana öyle söylemişti ben dene derim ama tabii sen bilirsin hem kızlarından da tecrübelisin sonucunu biliyosun bak benim de tek çene :) bende yanlız seni ikna etmeye taktım :D

Selamlar bayanlar kolay gelsin, Allah bir an önce düzelip cikarmayi nasip etsin hepimizede..
Benimde alt dislere yeni takildi braketlerim ve 2 yüzük. Üsttede 2 yüzük vardi. Yaa üstte takilinca hic yara olmamisti dilim, ama alta takilinca yara oldu, onun acisini cekiyorum suan, mum koydum bende iste. 2 gün oldu alta takilali. Üstte takilali üstteki dislerde 1 ayda düzelme oldu, doktor tedavi öncesi kalibida gösterince bayagi degisiklik oldugunu daha iyi anladim:) Cabuk düzelsinde cabuk ciksinlar:)
Benim dis teli yazilarimi blogtanda takip edebilirsiniz:
BloGuM

kelebekgibi paylaşım için teşekkür ederiz blogunu takip edeceğim :)

sanada merhaba mavi-kelebek.diyet dedinde ben teller takıldığından beri yani yarın 1 hafta olacak 2 kilo vermişim :icecream: napayım devamlı çorba içmekten sinir oldum açım valla şakkıdı teller sayesinde şu birkaç fazlalıkta gider kurtulurum bahaneyle :icecream: yine yaz tamam mı yalnız bırakma yerimseniben

Yazarim tabi su anda kendi adima yazicak pek bir seyim yok daha düsünüyorum:bbo:.Ama taktirirsam hergün yazarim.Valla kizlar ben zaten zayifim birde tellerden sonra kilo verirsem adam kapiya koyar herhalde:dance:Ama sizi hergün takip ediyorum yazdiklarinizi okuyorum.Görüsürüz...:teytey:

Ben yaklaşık 4 yıl kullandım benimki damaklıydı.. 20 yaşında diş teli taktırmıştım...tel tedavisi bittiğinde evet dişlerim çok düzgündü bahsettiğin gibi bir durum yaşamadım yanlız teli çıkardıktan sonra ilk 1 sene çok dikkatli kullanmanı öneririrm..özellikle çekirdek yememeye gayret et...:)) çünkü dişler tam yerine oturup eski halini almadığı ve hala kaymaya meyilli olduğu için ön dişlerini kullandığında ve baskı uyguladığında hafif şekilde değişiklik olabiliyor...benim öyle oldu , çok abartılı olmasa da hafif bir bozulma oldu...ilk 1 yıl dişler tam yerine oturana kadar dikkatli kullan...svg.

duygu'cum benim daha önce gittiğim dentist köpek dişlerim sivri olduğundan rahatsız ediyor diye ucundan törpülemişti sorun olmadı gayette rahatladım ama sanırım yemek yerken kendi kendine bileylenmiş yine rahatsız ediyo biraz
sanırım tel takılıp düzelmem olunca benimkilerde tekrar törpülenir sorun olmuyo ama ilk töprülenirken ağzına un gibi dağılması kötü bi tat bırakıyo ağızda onun harici korkulacak bişi yok bence :D

Saolun kızlar cevaplar için.Evet ben de başta endişelendim ama doktoruma güveniyorum.Zaten törpüledikten sonra teller çıktığında cila gibi birşey de sürecek diye biliyorum sonuçta dişlerimin hepsi aynı hizada olcak... Dişlerimin ucu ilk çıktığı zaman kadar olmasa da tırtıklı biraz onlar düzelcek :) Zaten bu törpüleme işlemini braketleri takarken falan dişlerin arasını açmak için yapmıştı,bu biraz daha kapsamlısı olcak sanırım...

Neyse,kilo konusuna değinmişsiniz şöyle diyeyim ben de tel takıldıktan sonra ilk hafta 3 kilo verdim..tatlicadiarzu Doğal olarak sürekli çorba vb gıdalarla beslenmekten.Ama bu durum geçici bence fazla aldanmayın :) Dişleriniz hep bu kadar acımıcak zamanla tellerinizin olduğunu bile unutacaksınız yemek sorunu da 1-2 haftaya kadar ortadan kalkıyor.Örneğin ben şuan her istediğimi yiyebiliyorum... :)

Duygucum merhabaa.s..Canim benim iki haftadir kendimi parcaliyorum dislerimin aralarini törpülicekler korkuyorum karar veremiyorum diye,keske önceden beni biraz bilgilendirseydin.Senin dislerinin arasinida törpülemisler su üc soruyu :uhm:benim icin yanitlarsan sevinirim.1-Ne kadar yer actilar(yani toptan kac disin arasini ).2- Kac mm yer sagladilar.3-Sonradan dislerinde sicaga ve soguga karsi bir hassaslik olustumu.Bunlari cevaplandirirsan cok sevinirim.Görüsmek üzere...

Duygucum merhabaa.s..Canim benim iki haftadir kendimi parcaliyorum dislerimin aralarini törpülicekler korkuyorum karar veremiyorum diye,keske önceden beni biraz bilgilendirseydin.Senin dislerinin arasinida törpülemisler su üc soruyu :uhm:benim icin yanitlarsan sevinirim.1-Ne kadar yer actilar(yani toptan kac disin arasini ).2- Kac mm yer sagladilar.3-Sonradan dislerinde sicaga ve soguga karsi bir hassaslik olustumu.Bunlari cevaplandirirsan cok sevinirim.Görüsmek üzere...

canım benım her hastanın tedavı planlaması farklıdır çunku her hastanın çaprasıklık mıktarı farklıdır.o yuzden acılacak yer mıktarı sende veya arkadasında farklı olabılır bunu unutma

canım benım her hastanın tedavı planlaması farklıdır çunku her hastanın çaprasıklık mıktarı farklıdır.o yuzden acılacak yer mıktarı sende veya arkadasında farklı olabılır bunu unutma

Merhaba.Anladim ama benim merak ettigim duygununda benimde ayni miktarda acildiysa dislerinde bir etki hissedip hissetmedigi.Benim ön 6 disin arasindan toplam 3 mm acicakmis.Ama cok korkuyorum.Korkumu yensem birtek tedavi kagitlarini imzalamam kaliyor geriye...:teytey:

Merhaba.Anladim ama benim merak ettigim duygununda benimde ayni miktarda acildiysa dislerinde bir etki hissedip hissetmedigi.Benim ön 6 disin arasindan toplam 3 mm acicakmis.Ama cok korkuyorum.Korkumu yensem birtek tedavi kagitlarini imzalamam kaliyor geriye...:teytey:

canım benım hıç korkma o açılan yerler diğer dişlerinin harketiyle kapanacak zaten ınan kuçuk hastalarım bıle korkmuyor:))))))ve gerçekten korktugun gıbı olmayacak inan bana

Canım anladığım kadarıyla senin teli takılmadan önce yer açılcak.Benim tel takıldıktan sonra açıldı açıldı dediysem öyle çok fazla değil lastikleri geçirirken falan rahatsız edici yerlerde birkaç mm...Hangi dişler olduğunu bile bilmiyorum gözle görülür biçimde bir açılma yok.Ama dişimde herhangi bir hassaslık da olmadı ...

Merhaba a.s..Benim senin gibi birazcik degil, bayagi bir disi öne getirecek kadar yer acmalari lazim.Yani gözle görülebilecek kadar acacaklar.Ya ne bileyim iste her kafadan bir ses cikiyor arkadasin dedigi gibi bu internette insanin kafasini karistiriyor.Yok dis mineleri azalinca nefes alirken bile disler sizlarmis,yok erken cürüme olurmus falan filan iste.Bide ön disler yani.:teytey:

canım benım hıç korkma o açılan yerler diğer dişlerinin harketiyle kapanacak zaten ınan kuçuk hastalarım bıle korkmuyor:))))))ve gerçekten korktugun gıbı olmayacak inan bana

Cevabiniz icin tesekkürlera.s..Ben yapilan islemden degilde,hani dis mineleri bir daha hic kendini yenilemeyen birsey ya azalirsa dislerdeki koruyuculuk azalir cabuk cürüme olur diye korkuyorum.Yoksa agriya siziya dayanikliyimdir Allah a sükür.:teytey:

cnm bende şuan telliyim ve ortontide asistanım yani.bence bu kadar uğraşmışsın tamamen içine sinmeden çıkartma derim bide doktorunun fikrini al o çıkarmayı uygun görmüşse bitmiştir ztn daha sonrasında bozulmaması için aparatlar veriliyor

Back