alt cenem uzun duruyor cok rahatsız oluyorum yapılacak amelıyatla cok guzel olacagıma ınanıyorum ya daha kotusu olursa yanlış amelıyat bu amelıyat hakkında hiç bilgim yok yanlış teknık var olan teknık nedir lıse donemınde gıttım doktora sorunun yok buyutme senden daha kotu olanlara amelıyat yapıyoruz dedi o zaman bı tedavı gorseydım cok farklı olurmuş kok dişlerım yok sadece azı dişlerım var o da gıderse ısırma yetım tamamen yok olucak kemık yapın fılmlemı ortaya cıktı yıpranma oldugu cok soru soruyorum kusura bakma bi de kendi doktorundan alt cene onde amelıyatı hakkında bilgi alabilrmısın canım eger senı zor durumda bırakmazsa tabı kı amelıyattan sonra sosyal yasantını etkılemedi demı gezebılıyosun calısabılıyomusun pekı
canim evet film cektirdim orda ögrendim kemiklerimin yiprandigini.
Simdi senin icin alabilecegim genel bilgidir bu genel bilgi hakkinda ben zaaten bir sürü bilgi edindim, yani simdi dr elinede film olmadikdan sonra falan birsey diyemez ki dr.
Senin cenenmi önde yoksa alt dis yapindami önde?
Disler tammamsa yani alt ve üst disyapisi olamsi gerektigi gibiysa , ozaman sirf ceneni aldirirsin, ama cene yapin yani dis yapin da uygun degilse ozaman alt ceneyi ya arkaya cekecekler yada üst ceneyi öne alacaklar, yada ikisiyle biraz oynayacaklar,
sirf bir ceneyle oynanirsa risk ve aci daha azdir.
iki ceneyle oynanirsa genelde sonuc daha güzel ve daha rahat bir pozisyona konuluyor ceneler, ama hep kisinin durumuna baglidir bu.
Benim ilk ameliyatimda ben kendim saadece konusmayla ilgili zorluk cektim, sosyal hayatim aynen devam ediyor, tabii herkes konusmami pek anlamiyor ama bende tekrarliyorum on kez ne yapim:))
Ilk günler daha zordu tabii sislik falan da varken,
3-5 hafta calisamasin, sonra hersey normale dönüyor.
Ben 6 hafta sonra sporumada basladim hersey normal,
dedigim gibi bi yemek yerken ve konusurken zorlaniyorum buda beni yoruyor zaman zaman.
Ama belki senin cennen cok dar degildir ve genisletmicekdir dr.
Bazi dr. lar dis cekerek ceneyi genisletiyorlar, daha kolayi bu ama daha iyisi degil, cünkü hem bir saglikli dis kayipediyorsun hem estetik görünümde cogu dr. bunu istemiyor, cünkü illerde dudaklar sarkitiginda cok cirkin görünüyormus.
Yani ben sana burayla ilgili, bilgiler vere bilirim ama sonucda sen orda iyi bir dr. bulman gerek.
Ha önceden ameliyati disdan yapiyorlarmis bazi kesimleri yani, su an yani burda herse agiz icinde oluyor buda önemli, yani benim icin önemli.
Ayrica ameliyat sonrasi agiz telle mi bagli olacak yoksa lastiklerlemi? BUda önemli?
Ameliyat kesimini nerden yapiyorlar, sinrilere yakinmi degilmi buda cok önemli.
Yani iste bunlari arastiracaksin güzelim, kolay degil ama ugrasirsan basarirsin.