Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

çabuk geçer merak etme sonunda güsel olcak..saol cnm resim içinn..nasıl bişi olcak bakalımmmm..böleyse zormu olurkii..buda bi heyecan her ay nolcak die beklioss :) ama sona ulaştım darısı sana..benimde 11,ayım oldu..

kurban bayramına kadar telleri çıkacakl arkadaş için sevindim darısı diğer arkadaşların başına

pardon arkadaslar bu sabitlestirme aparatı dediginiz seyi nekadar kullanıyorsunuz? bende tel taktırmayı düsünüyorumda

pardon arkadaslar bu sabitlestirme aparatı dediginiz seyi nekadar kullanıyorsunuz? bende tel taktırmayı düsünüyorumda

Öncelikle benim tellerim 3 senedir var.Yaklaşık bir ay sonra çıkıyor.Teller çıktıktan sonra sabitleştirme apereyi takılıyor.Oda tam emin değilim ama en az 6 ay duruyor.Ama dışarıdan gözüken birşey değil.

En son randevumda dişçime hemen dişlerimi temizletebilirmiyim diye sordum.Dişlerine sabitlemek için birşey yapıştıracam dedi.

Diş sağlığında son yıllarda öne çıkan önemli tedavi yöntemlerinden biri de ortodontik tedavi yani diş telleri… Sağlıklı, güzel bir ağız ve gülümsemeye sahip olmanın yollarından biri de diş telleri kullanmak. Bu trendin öncüsü pek çok ünlü isim de diş sağlığına verdikleri önemi, diş telleriyle objektiflere gülümseyerek yansıtıyorlar. Toplumun yükselen kültür seviyesinin göstergesi olarak bilinçli bireylerin tercih ettiği ortodontik tedavi (diş telleri) aynı zamanda yeni, keyifli bir aksesuar olarak kabul görüyor. Bu diş telleri sayesinde kendi doğal dişlerinizle estetik ve güzel bir diş dizisine, gülümsemeye sahip olabiliyorsunuz. Memorial Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Emek Kurtoğlu “Ortodontik tedavi” hakkında bilgi verdi.

Yetişkinler de diş teli kullanıyor
Artık erişkinler de sıklıkla ortodonti tedavisi için uzmanların kapısını çalıyor. Çünkü tedaviler sanıldığı kadar uzun sürmüyor. 3 ile 6 ay arasında tedavi edilen vakalar var. Dişlerdeki çapraşıklıkların düzeltilmesi ile önemli bir estetik kazanım olduğu gibi bu bölgelerin daha kolay ve etkin temizlenmesi sağlanıyor böylece çürük ve dişeti hastalıklarının önüne geçilmiş oluyor. Çapraşık ve düzensiz dişler ağız bakımını zorlaştırıyor. Ne kadar düzenli ve özenli fırçalama yapılsa da yeterli bir bakım sağlanamıyor. Düzgün diş dizisi olmayan kişiler, ara yüz çürükleri ve ağız kokusuyla kliniğimize başvuruyorlar. Hatta sağlıksız ve düzensiz dişler ileri derecede diş eti iltihabı ve kemik erimesine yol açabiliyor. Bazı vakalarda ortodontik tedavi ile yeniden kemik oluşumu sağlanarak dişeti iltihabı nedeniyle kaybedileceği düşünülen dişlerin kurtarılması sağlanabiliyor. Besinlerin iyi çiğnenmemesi mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olur. Aynı şekilde bu durum geri dönüşü olmayan eklem problemine kadar yol açabilir. Yine diş telleriyle hastanın kapanışı düzeltilerek daha sağlıklı çiğneme fonksiyonu kazandırılabiliyor.

Diş telleri gülümsemenize engel değil
Hastaların geri bildirimleri, çevreden olumlu tepkiler aldıkları, yeni aksesuarlarının çok sempatik ve ilgi çekici olduğu yönünde. Ayrıca günümüzde daha az fark edilen porselen braketlerle ortodontik tedavinin en çekinilen özelliği olan tel görünümünden kurtulmak mümkün. Hatta vakanın durumuna göre dişin görünmeyen arka kısımlarına da tel takılabilmekte.

Ortodontik tedavi sırasında yapılması gerekenler:
Tedavi sırasında ağız bakımı çok büyük önem taşır. Orta yumuşaklıkta bir fırça ile düzenli fırçalamak gerekir. Elma, havuç gibi sert yiyecekler braketlerin kırılmasına neden olur. Özellikle kabuklu yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Karamel gibi yapışkan yiyecekler braketlere yapışıp hem çürümelere hem de braketlerin kırılmasına neden olabilir. Bunlara dikkat edildiği sürece yemek yemekle ilgili sorunlar yaşanmaz.

Bunlara ek olarak diş telleri ile sağlam bir gülümseyişin maliyeti porselen vener ve laminalara kıyasla çok daha ucuz ve sağlıklıdır. Tedavi maliyeti beşte bir oranında daha uygun fiyatlardadır.
Kaynak:hürriyet

tam da bugün oğluma tel takıılması gerektiğini söyledi doktor ama biriki sene bekleyecekmişiz 7 yaşında çünkü. teşekkürler paylaşım için.

Dis Teli Ile Ilgili Soru, Sorun ve Deneyimleri Bu baslikdan Paylasalim

Son düzenleyen: Moderatör:
benim doktorum arkasına takılan o sabitleyiciden yapmadı. ama sevgilime yapmıştı vede hala duruyor o. bana takılıp çıkarılabilen bir pekiştirici verdi yemeklerde çıkartıyorum. 2 çeşit pekiştiricim var. biri şeffah dışarda onu takıyordum. akşamları damaklıklı olanını. ama şimdi artık gündüz takmama gerek kalmadı sadece akşaları takıyorum. şubattan sonra hiç takmıycam:sm_cool: ki ben çıkartalı 1 sen olu kızlar... hepinize geçmiş olsunnna.s.

evet benim şeffaf olan senin fotosunu çektiğinle aynıydı arkadaım ama sabit olanı merak ediyorsanız anlatayım. dişin arka kısmına bir tel geriyor ve üstünü alçıyla kaplıyor. ilk başlarda biraz konuşrken rahatsız ediyormuş ama sonra tellere alıştığımız gibi alışılıyor. bazı tedavilerde o gerekliymiş. sevgilime onda tamışlar teller çıkınca ama bana gerek görmediler... bilginize

kızlar merhaba bende 1,5 yıldır ortodontik tedavi görüyorum
dün damağıma garip şekilli bir telden oluşan damaklık tarzı bişey taktı
damağıma yapışık bir vaziyette deil tam terzine damağımdan çok aşağıda duran bişey
konuşamıyorum sesim değişti ve sürekli ağzım tükmük dolu
böyle birşey takanınız oldumu
dilim yara oldu
ne zaman düzelir sesim konuşmam
dişçim 3 günde alışırsın dedi ama bana hiç öyle gelmiyo
ne yapıcam ben

Ben çok eziyet çektim telleri takarken 6 ay kullancaktım 3. aydan dayanamadım çıkartım.Tabi ben dişlerimi yurt dışında yaptırdım uzaman ve tanınmış bir doktordu.

Benim alt orta dişlerimde V leşme var Ama doktorum bu durumun tel takmalık veya başka diş kaybı için işlem gerektirmediği kanısında Yapmıyor yanii Tel taksa tel bağladığı diğer dişleirmin kökleirnin oynayacağını söylüyor rahatlatmak için başka bir dişi çekmek derseniz ona hiiiiiç katılmaz Mümkün olduğunca kendi dişini kullandırmaya çalışan bir diş hekimi Diş kaybetmemek için elindne geleni yapıyor Sanki bu işten para kazanmıyor Ama helal olsun işin parasına bakıp bişeyler yapıp geçmiyor

Kuzenimin eşinede bulunduğu şehirdeki dokturu yıllarca aynen benim gibi yaşadığı Vleşmeyi düzeltmek için bi işlem yapmadı en sonunda geçen yıl sen yapmazsan başka doktora yaptırıcam demesiyle ikan etti ama 2 dişini çekerek ki yapmak istemedikleri bu kendi dişini kaybettirmemek tel takıp düzeltti

cnm ben 25 ime yeni girdim..bir aya kadar tel taktırmak istiyorum ama en geç 1.5 sene sonra düğünüm olucak.doktor eger 1.5 seneden cok tutarsa 1000 dolarını almicam dedi resmen iddiaya girdik.çenem de bir sorun yok alt dişlerim de düzgün(ama doktora göre yine de takmam gerekıyorrrr ) sadece üstte bozukluk var.ben sana şeyi sormak istiyordum,senın dişlerindeki bozukluk nasıldı da 2.5 sene sürdü? bir de şeffaf mı normal mi takıyordun? erkek arkadaşını tellerle nasıl buldun bide onu merak ettim ben erkek arkım begenmicek diye ödüm kopuyo :)

merhaba arkadaşlar..dişlerin arka kısmına tel taktıran varsa neler olduğunu bana anlatabilir mi? nisan ayı gibi ben de taktırıcam ama korkuyrm..neler yaşadınız zorlukları var mı?? benle paylaşırsanız sewinirim......

Arkadaslar ben aranıza daha bugün katıldım umarım en kısa zamanda kayhnasırız benimde dişlerimden sorumnum var cene yapım dar ve ön dişlerim alt lı üstlü bi şekilde carpık tel taktırmak istiyorum antalyada ortodontist tanıyan arkadaslar varmı yoksa bile siz ne kadara taktırdınız ve kaç taksit yapıldı lütfen yardım edin artık dayanamıyorum :'( bende rahat bi şekilde gülmek istiyorum senağlama senağlama senağlama senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…