Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşlar kilo verilio diolar bn zayıflamak istemiorum taktırdıktan sonra ne kadar kilo kaybınız oldu ???

arkadaşlar kilo verilio diolar bn zayıflamak istemiorum taktırdıktan sonra ne kadar kilo kaybınız oldu ???
Öyle bariz bi kilo kaybı olmuyor.
İlk haftalarda ağrı ve baskıdan dolayı genelde sıvı beslenildiği için 2-3 kilo kaybı görülebiliyor.
Tabi daha sonra alışınca yemek yemede problem kalmadığı için geçici bir kilo kaybı görülmüş oluyor.

bende 29 yaşındayım yarın ortodontiye gidiyorum
tel takılacakmış hiçbir fikrim yok ne olacağı ile ilgili senağlama

mrba bende ilk 6 ay damaklık kullanmıştım simdi yeni normal teller takıldı damaklık birz daha zor ama düzeltio çene yapısını:1rolleyes:

Damaklıkla tel aynı anda takılmıo mu ???? bir de dr bana 4 ay takıcaksın belki süre uzayabilir dedi :bbo:sana doktrun 6 ay mı demişti senin uzadı mı???bir de çok belli oluomu takılan damaklıksenağlama

sonunda ben de tellendim nihayet tedavim başladı şöyle böyle derken yeterince vakit kaybetmiştim zaten ama ahh bakalım nasıl geçecek günler :uhm: hepimize geçmiş olsun.. charming bu arada teşekkür ederim motivasyonun için tekrar çok yardımcı olmuştun bana a.s.

serpico karar veripte taktırmışsın bile çok sevindim canım Şeniz
geçiyo günler canım hiç merak etme,anlamıcaksın bile emin ol,sonuçta hepimiz hemen hemen aynı durumları yaşıyoruz.
gelişmelerden haberdar et sık sık olur mu kaydirigubbakcemile5

şimdiden 4 ayda üst dişlerim %90 nı düzeldi kesinlik değiyor inci gibi dişler sahip olmak için azıcık sabır gerekiyor sadece

Damaklıkla tel aynı anda takılmıo mu ???? bir de dr bana 4 ay takıcaksın belki süre uzayabilir dedi :bbo:sana doktrun 6 ay mı demişti senin uzadı mı???bir de çok belli oluomu takılan damaklıksenağlama

damaklık ayrı bişey, bana süre söylemişmiydi hatırlamıyorum..damaklığın bi tek olumsuz yanı var oda ilk başlarda konuşmayı etkiliyor uyum sağlayınca hiçbir sorun olmuyor

arkadaşlar yarın doktoro gidiyorum belki tellerim çıkabilir :sm_cool: Çok sabırsızım bir de sakız çiğnemeyi çok özledim, bana şans dileyin yarın çıksın tellerim :ecrin_bebek:

ya doktor bana da diş teli takmam gerektiğini söledi şeffaf yaptırmak istiyorum bazıları sararıyor onlar dedi kullananlar varsa söleyebilir mi sararıyor umu yani porselen sarar mı?

ya doktor bana da diş teli takmam gerektiğini söledi şeffaf yaptırmak istiyorum bazıları sararıyor onlar dedi kullananlar varsa söleyebilir mi sararıyor umu yani porselen sarar mı?

Wala Canm Ben Şeffaf Kullanmadım Ama Bi Arkadaşım Kullanmştı Ve 1 Bçk Sene Oldu Hala Sararmadı Temiz Kullanıyo Çünkü . Güzel Kullanabileceğine Güveniyosan Şeffaf Yaptır :)

merhaba yeniden arkadaslar doktorum salı günü tellerimi çıkaracagını söyledi. dogrusu daha 2 ay kadar durması gerekli demişti kendisi. ama ben nişanım oldugunu söyledim oda cıkarırız o zaman dedi cok korkuyorum cıkarmazsa ne yaparım diye cunkü istemeye gelecekler herkez biliyor tarihi verdik . ama cıkmazsa iptal olucak bu arada 2 sene 8 aydır tel tedavisi görüyorum bana sans dileyin lütfen çıkarsınlar . hiç umudum yok kızlar her seferinde erteleniyor moralim cok bozuluyor

sen yine iyisin canım benim daha diş tellerim yanlara takıldı yarın full takılcak ve şubatta nişanlanıcam ben napim :bbo:

canım benım ikimize de kolaylıklar diliyorum aslında bir gün mutlaka cıkıcak ama insan sabırsızlanıor işte insallah en kısa zamanda tedavimiz biter

Benim tellerim dün çıkabilirdi, ama çıkmadı =( 5 Şubatta randevum var o zaman kesin çıkacakmış.. Ben nasıl sabredicem şimdi =( Aslında düşününce çok iyi durumdayım 7 ay tel kullanmış olcam ve pek fazla sorunum olmadı ama yinede insan sabredemiyor.

ben diş teli 5 yıl kullandım arkadaşlar dile kolay evet 5 yıl.....ben diş hekimliği fakültesinde takdırdım süre olarak 2 yılı geçmez demişti doktorum sonra bazı doktorların gazabına uğradım araya hamileliğimde girince doktora gidemedim derken 5.yılda çıkarıldı nişanın düğünüm telli idi baya telli duaklı gelin olmuştum çok zor ve meşakatlı bir tedavi olmuştu benim için
benim ortodonti tedavisi gören arkadaşlara bir tavsiyem var mutlaka ama mutlaka diş temizliğine önem versinler ortodontik diş fırçaları var ondan kullansınlar benim doktorum bu konuda bilinçlendirmedi ve tellerimi çıkardığım da 9 tane dolgu yaptırmak zorunda kaldım dişlerim hep implant izleriyle dolu temizlettim ama bi işe yaramadı tabi bunda tellerin uzun süre kalmasının çok etkisi oldu
birde bir sorum olacak diş tellerimi çıkardıktan sonra dişlerin arkasına implant yerleştirildi 1 yıl kullanmak gerekiyomuş sonra çıkarılması lazımmış ama bi ortodontis arkadaşım çıkarttırma diyo yoksa yamulma ihtimali varmış o yüzden bende çıkartırmadım bi daha yamulcaklar diye korkuyorum 5 yıl neler çektim üstelik dişlerim hep çürüdü eğer yamulurlarsa kafayı yerim ben yaniiiiiiiiiii......

off siz baya bir zorluk çekmişsiniz.
bende çürükten ve leke kalmasından korkuorum inşallah benim tedavimde bukadar uzun sürmez 2 bucuk sene kalıcagını sölemişti umarım beni kandırmamıştır senağlamasenağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…