• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

6.000 ytl ama 6 yıl taktı. teli sürekli değişti kabus gibi bir süreçti doktorun hatasının bedelini o ödedi. zaten o kadar parayı hayatta vermem sonuç olarak dişleri inci gibi oldu ama 2.000 ytl ye de yapılıyosa bu iş 6.000 ytl oldukça fazla... ben izmir de oturduğum için burada araştırmam gerekiyor. teşekkür ederim canım.

rica ederim canım ama bildiğim kadarı ile tedavi süresine göre alınmıyor ücret yani ilk başta ne kadar süreceği belli olmuyo zaten iyileşme süresi yavaş olursa tedavi süresi uzuyor..

Bende burdaki bi çok kişi gibi tel kullanıyorum. 6 aydır takıyorum ve en son kontrole gidişimde doktorum tedavinin nerdeyse bittiğini bir dahaki kontrolde büyük ihtimalle çıkacağını çıkmazsa ondan sonrakinde kesin çıkacağını söyledi. hihoyyyt Ben en azından 4-5 ay sonra çıkcak diye hazırlaamıştım kendimi öyle söyleyince çok mutlu oldum hihoyyyt Bi de lastik kullanmaya başladım. Alt azı dişimden üst köpek dişime ordadnda alt köpek dişime doğru takıyorum iki tarafada. Sanırım bu tedavinin son aşamasıymış.kaydirigubbakcemile2

Ama şimdi aklıma çok takıldı. Buradaki mesajları biraz okudumda herkesin en az 1 yıl kalmış dişlerinde acaba 7-8 ay gibi bi sürede gerçekten çıkablirmiki :çok üzgünüm: :bbo:
Hiç bi şekilde eğrilik kalmadı. Doktorumun şu ana kadar söylediği herşeyi özenle yaptım hihoyyyt Ama daha önce kimsenin bukadar kısa sürede tellerinin çıktığınıda duymadım :bbo: Kontrolüme 1 hafta kaldı haftaya bugün gidicem acaba gerçekten çıkarmıki :bbo:

Çok uzun yazmışım ama öyle içimi dökesim geldi rahatladım :utangac:

canım bizimki çekimli tedavi olduğu için uzun sürüyor seninde dişlerinde çok problem yoksa o yüzden kısa sürmüştür senin tedavin..

Evet, çok problem yoktu eğri dişimde kalmadı ama içimdeki şüpheyi atamıyorum, bana tellerim takılmadan önce 1 - 1,5 yıl arası tedavi uygulancak demişti. Teşekkür ederim cevapladığınız için :utangac:

Bir de teller çıkınca eski haline dönmesin diye sabitleyici takılıyormuş. Bilen, takan varsa bilgi verebilirmi acaba :utangac:

merak etme canım bende 6 aydır takıyorum ve ocak 13 de gitcem cıkarabiliriz hatta su an dişlerimde ince tel yok sadece braketler var hareket edeceklermi diye 20 gun ole bırakalım dedik bende senn gibiyim doktor ilk bastan 10 ay yada 1 sene demişti simdi tam 6 ay oldu bakalım bi bozukluk olmazsa ocak 13 de cıkaracak benm tedavim basitti lastik falan kullanmadım sadece ust cenemde var tel o da ust dişlerimden kopek dişimn biraz geride olmasından taktırmıstım artık hayırlısı diyorum umarım cıkar ve bi daha hic bozulmazlar herkese guzel gulucukler diliyorum:-))))))

Mrblar arkadaşlar, tel tedavisi bitipde farklı bi sabitleyici olmadan sadece dişinin arkasına tel takılan var mı? Acaba sadece bu ince telin takılması dişlerin tekrar bozulmaması için yeterli olur mu? Benim tel tedavim bitti ve sadece dişimin arkasına ince bi tel takıldı ve dr um bu ince telin çok uzun süre kalacağını hatta ömür boyu kalabileceğini söyledi, tedavim biteli 6 ayı geçti ben belirgin bi bozulma hissetmiyorum, ama dr um tedavi bittikten üç ay sonra kontrole gitmemi söylemişti, ben tedavim bittikten sonra hiç gitmedim, asıl tedavisi bitip de pekiştirme tedavisi olan arkadaşlar dr a kontrole gittiğinizde dr un yapmış olduğu işlemi söyler misiniz? Kontrole gitmezsem sizce ilerde bi sorunla karşılaşır mıyım?

merak etme canım bende 6 aydır takıyorum ve ocak 13 de gitcem cıkarabiliriz hatta su an dişlerimde ince tel yok sadece braketler var hareket edeceklermi diye 20 gun ole bırakalım dedik bende senn gibiyim doktor ilk bastan 10 ay yada 1 sene demişti simdi tam 6 ay oldu bakalım bi bozukluk olmazsa ocak 13 de cıkaracak benm tedavim basitti lastik falan kullanmadım sadece ust cenemde var tel o da ust dişlerimden kopek dişimn biraz geride olmasından taktırmıstım artık hayırlısı diyorum umarım cıkar ve bi daha hic bozulmazlar herkese guzel gulucukler diliyorum:-))))))

Teşekkür ederim bilgin için, içim rahatladı. Benimde 10 Ocakta kontrolüm var bakalım ne olcak, Umarım hepimizinkiler en kısa zamanda çıkarlar kaydirigubbakcemile5

canim bende tedavi gördüm 10 ay sürdü..2007 nisan ayında çıktı tellerim..arkada sadece alt kesici ve üst kesici dişlerimde ince bi tel var banada söyledi doktorum ömür boyu kalabilir diye..tedaviden sonra 3 kere kontrole gittim..bi tanesinde alt telime lehim yapıldı..sonra benim diş etimde problem oldu çekilme gibi..ve çekilme olan dişim hafif öne geldi..meğer telimde gene kopma olmuş ve gene lehim yapıldı..şimdide sanki bana üst dişlerim hafif öne gelmiş gibi geliyor ama çok inceliyorum kendimi doktorada gitmedim neyapmalı bilmiorum..

canim bende tedavi gördüm 10 ay sürdü..2007 nisan ayında çıktı tellerim..arkada sadece alt kesici ve üst kesici dişlerimde ince bi tel var banada söyledi doktorum ömür boyu kalabilir diye..tedaviden sonra 3 kere kontrole gittim..bi tanesinde alt telime lehim yapıldı..sonra benim diş etimde problem oldu çekilme gibi..ve çekilme olan dişim hafif öne geldi..meğer telimde gene kopma olmuş ve gene lehim yapıldı..şimdide sanki bana üst dişlerim hafif öne gelmiş gibi geliyor ama çok inceliyorum kendimi doktorada gitmedim neyapmalı bilmiorum..

Tşkler Yengeça.s., lehim yapılmadan önce teldeki kopma ya da incelmeler farkedilebilir mi? Yani kendimiz tele bakarak anlayabilir miyiz? Yoksa sadece dr un anlayabileceği şekildeki kopma ya da incelmeler mi acaba bunlar? Yardımcı olursan sevinirim.

yok canım anlaşılmıo yani benim iki kere inceldi yada tamemen bi kopuş değildi ama fark edemedim hele ilkinde hiç ve tesadüf kontrole gitmiştim ama 2.de dişim öne gelince randevu alıp gittim ve lehim yapildi..ama tamamen çıkabiliyomuşta o şekilde olunca mutlaka farkedilir Allaha şükür benim öle bişe olmadi..üstte pek sorun olmuo zaten genelde altta daha çok problem oluo..

sonunda taktırdm telleri bir tek sorunum var oda ağzımın içi yara oldu yaralar sizdede oldumu? geçmesi için ne yapmalıyım bilen varmı??

hadi hayirli olsun bakalim..yaralar bendede çok olmuştu neredeyse dikişlik hale gelmişti hatta teller çıktığında bile bi parça kalmıştı kesikten kalan sonra onu aldirdim dikiş filan atıldı..tuzlu gargara ılık suyla iyi gelio bide mum vermişti bana doktorum braketlerin üstüne yapiştiriodum bide pamugu ıslatıp koyuyodum bide doktorumun verdiği yara ilaçları vardı geçici çözüm ama iyi geliodu..bi müddet sonra alışıosun ve geçiolar..benim tellerim ilk alt dişlerime takıldı 1 ay sonra üstler takılmıştı..üstlerde çok fazla problem olmuo altlar daha zor..ertesi gun uyandığımda hiç birşeyim yoktu görünürde ama kahvaltı yapıcam yapamıorum hungur fışkır ağlamıştım diş köklerimin sızlamasından ama çok şükür sonunu düşününce katlanılıo..Allah kolaylık versin sanada..

dr a gittim 16 ay sürer dedi ilk 4 ay damağımı genişletmek ve dişlerimi açıp eksik dişi koymak için bir araç takacağını söyledi ama işe yaramazsa başka takıcakmış bu da süreyi uzatır :(derdimi anlatabildim mi bilmiorum ama bunu kullanan oldumu aranızda ve denilen zamanda işe yaradımı???

Bende yara olmamıştı ama teller takıldıktan 2 gün sonra ağzımı oynatamıcak duruma gelmiştim, her yerinde uçuk çıktı. :kızgın: Sanırım alerji falan yaptı. Bundan 3 hafta öncede lastik kullanmaya başladım ve yine 2 gün sonra uçuk çıktı ama bu kez çok kötü durumda değildim :1closedeyes: Bu cumartesi tellerim çıkabilir. Artık sabitleyici kullanmaya başlıcam acaba o da uçuğa sebep olur mu ki ? :bbo:

Bende 1 yıl üç ay kadar tel taktım ve ağzımın içi hiç yara olmadı demekki kişiden kişiye çok değişiyo böyle durumlarda c vitamini kalsiyum falan iyi gelirmiş yani bol bol portakal suyu için, süt için bunlar yaraların daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur:içelim:

canm yaralar ağız ve dişlerin yapısıyla da alakalı
kimi zaman oluyor kimi zaman olmuyor
dişler yer değiştirdikçe kimi yerde acıyor kimi yerde acımıyor
benim genelde sıkıştırmalardan sonra bir iki hafta yara oluyor çok kötü
hayır mum takıyon
onda da peltek peltek konuşmaya başlıyon kimse anlmıyor
Allah kolaylık versin hepimize
ne diyimkaydirigubbakcemile

8 ay kaldı çıkarılmasına :delphin: alt tellerim de 20 ocakta takılcak kaydirigubbakcemile damağımdaki sabitleyiciye de uyuz oluyom :kızgın: yemeklerle aramıza girio -tatlicadiarzu-

dr a gittim 16 ay sürer dedi ilk 4 ay damağımı genişletmek ve dişlerimi açıp eksik dişi koymak için bir araç takacağını söyledi ama işe yaramazsa başka takıcakmış bu da süreyi uzatır :(derdimi anlatabildim mi bilmiorum ama bunu kullanan oldumu aranızda ve denilen zamanda işe yaradımı???

mrba bende ilk 6 ay damaklık kullanmıştım simdi yeni normal teller takıldı damaklık birz daha zor ama düzeltio çene yapısını:1rolleyes:

Back