• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlar iyi akşamlar benim 13 yaşında kızım var.alt ön dişelrinden biri çarpık ve son zamanlarda biraz rahatsız ediyor.daha küçükken dişçiye götürdüğümde beklememiz gerektiğini söylediler.şimdi götürmek istiyorum.sakarya oturuyorum.tavsiye edebilceğiniz dr.varmı?

Bugün tellerimin hepsi takılıcak diye gittim fakat çekilen dişlerimin kapanması için bitane aparat taktı ve sıktı şuan baskıyı hissediorum inş.geçer 2 güne bende arada içerim sigara hemen fırcala dişlerini bişicikler olmas serpico :delphin:

birde bir sorum olacak diş tellerimi çıkardıktan sonra dişlerin arkasına implant yerleştirildi 1 yıl kullanmak gerekiyomuş sonra çıkarılması lazımmış ama bi ortodontis arkadaşım çıkarttırma diyo yoksa yamulma ihtimali varmış o yüzden bende çıkartırmadım bi daha yamulcaklar diye korkuyorum 5 yıl neler çektim üstelik dişlerim hep çürüdü eğer yamulurlarsa kafayı yerim ben yaniiiiiiiiiii......
Dişlerinizin şu anki durumunu görüp ancak öyle karar verebilir ortodontist.
Ömür boyu kullanalarda var elbet.
Ama şuda var,siz 5 yıl sabit olarak kullanmışsınız,yani dişleriniz sağlıklı bir şekilde yerleşmiştir iyice,kayma ihtimali söz konusu olabilir mi bilmiyorum.
Belkide uzun süren tedavinin ardından teller çıkıp dişler serbest kaldığında,diş arkasına takılan implantın 1 yıl kalması yeterli gelebilir.
Tabiki en sağlıklı bilgiyi,dişlerinizin durumuna göre ortodontist görüp söyleyebilir.

kızlar iyi akşamlar benim 13 yaşında kızım var.alt ön dişelrinden biri çarpık ve son zamanlarda biraz rahatsız ediyor.daha küçükken dişçiye götürdüğümde beklememiz gerektiğini söylediler.şimdi götürmek istiyorum.sakarya oturuyorum.tavsiye edebilceğiniz dr.varmı?

meraba, ben 14 yaşındayım ve şu an tel kullanıyorum. Üst ön dişimin birinde yamukluk vardır birazda altlarda vardı. 2-3 sene öncesine kadar banada beklememiz gerektiği söylenmişti. Biz Boluda yaşıyoruz, burada ortodontist olmadığı için her ay ankaraya gidip gelmek zorundayız. sakaryadaki ortodontist durumlarının nasıl olduğunu bilemiyorum ama şöyle bir bilgi veriyim, 6 aydır tel kullanıyorum ve dikkatle baktım şu ana kadar. Şimdi dişlerim çok düzgün oldu doktorum yarıyıl tatilinde kesin çıkacağını söyledi yani kısa sürede tedavim bitiyo sırnaşık şey

Bugün tellerimin hepsi takılıcak diye gittim fakat çekilen dişlerimin kapanması için bitane aparat taktı ve sıktı şuan baskıyı hissediorum inş.geçer 2 güne bende arada içerim sigara hemen fırcala dişlerini bişicikler olmas serpico :delphin:

saol canım zaten bırakamıyorum içiyorum bakalım hadi hayırlısı şakkıdı

merhaba kızlar ,,, cok mutluyum ben dun tellerim cıktı sonunda:teytey::teytey::teytey: tam olarak 6 ay 12 gun kullandım telleri bugun tum gun 32 dişim meydanda gezdim insan kendini bi farklı hissediyor iyi ki taktırmısım dıyorum eskiden fotograflarda gulmek istemezdim bugun en az 30 tane cekildim hepsinde 32 dişim meydan da:teytey:şu an dişlerim inci gibi düpdüz tek korkum zamn icinde bozulmazlar inşallah:nazar::nazar::nazar: umarım sizde en kısa zamanda guzel gülüslere sahip olursunuz bu arada cankiiz5o sanada gecmiş olsun sonunda kurtulamabildik tellerden:dance::dance:

kızlar süpersiniz ya ne güzel hepiniz tellerden kurtuldunuz dişleriniz ne güzeldir şimdi hihoyyyt
ama benim daha çooook var yolun başındayım daha :çok üzgünüm:
telli arkadaşlara Allah sabır versin diorum yerimseniben

ben de çok başındayım yaaa... gömük köpek dişimin yerine gelmesi için bir sene önce braket takıldı... yükseldi diş ama artık yükselemiyor yeri dar... o yüzden damaklıklılardan kullanıyorum 2 aydır ve 2 ay da kullanıcam sanırım... sonra yer açılınca tekrar braketlerle devam edicez... daha en az 6 ay var bence ...

sonra üst ön ayrıklarıma takılacak...

yaa 30 yaşıma kadar ben tellerle gezicem sanırım ... ama alıştım artık... sadece tek korkum uzun süre kalmasından dolayı diş rengimde problem olması ... olur mu sizce 2 yıl filan takılı kalmış olsa ?

merhaba kızlar ,,, cok mutluyum ben dun tellerim cıktı sonunda:teytey::teytey::teytey: tam olarak 6 ay 12 gun kullandım telleri bugun tum gun 32 dişim meydanda gezdim insan kendini bi farklı hissediyor iyi ki taktırmısım dıyorum eskiden fotograflarda gulmek istemezdim bugun en az 30 tane cekildim hepsinde 32 dişim meydan da:teytey:şu an dişlerim inci gibi düpdüz tek korkum zamn icinde bozulmazlar inşallah:nazar::nazar::nazar: umarım sizde en kısa zamanda guzel gülüslere sahip olursunuz bu arada cankiiz5o sanada gecmiş olsun sonunda kurtulamabildik tellerden:dance::dance:

6 ay 12 günmü kullandın gerçekten bende kendime şaşırıyodum çok kısa sürcek tedavi bi yanlışlık var heralde diye. Benimkiler 5 şubat çıkcak bende 6 buçuk ay kullanmış oluyorum, darısı başıma artık :utangac:

canım teller çıkınca leke kalmışmıydı hiç
benim şuan lekelerim var teller çıkınca ne olur diye korkuyorum
temizliyormu doktor?bide nasıl temizliyor

canım simdilik bi sorun yok leke falan gorunmuyor zaten cıktıktan sonra doktor temizliyor once bisey suruyo dişlere sonrada bi alet var onu dislerin uzerinde gezdiriyor yani ben leke falan gormedim ama cok uzun sure takılca leke olusurmu onu bilmiyorum ama zaten ben dişlerimi beyazlatmak istiyorum gerci tellerle bi ilgisi yok simdi dumdüzler bide beyazlatırsam daha iyi olcaklarını dusunuyorum şimdide damaklik kullanmaya basladım umarım sizde en kısa zamanda guzel guluslere sahip olursunuz

6 ay 12 günmü kullandın gerçekten bende kendime şaşırıyodum çok kısa sürcek tedavi bi yanlışlık var heralde diye. Benimkiler 5 şubat çıkcak bende 6 buçuk ay kullanmış oluyorum, darısı başıma artık :utangac:

valla canım o kadar surdu benım tedavi ilk bastan en az 10 ay demişti doktor ama cene yapim müsaitmiş o yuzden de kısa surmus zaten de benım sadece ust dişlerimde braket vardı hadi hayırlısı senın icinde cok az kalmıs cıktıktan sonra yazarsın a.s.:nazar:

evet arkadaslar tellerim çıktı rüya gibi bişi. darısı sizlerin basına

valla canım o kadar surdu benım tedavi ilk bastan en az 10 ay demişti doktor ama cene yapim müsaitmiş o yuzden de kısa surmus zaten de benım sadece ust dişlerimde braket vardı hadi hayırlısı senın icinde cok az kalmıs cıktıktan sonra yazarsın a.s.:nazar:

evet çok az kaldı, aynada dişlerime bakınca çok mutlu oluyorum artık daha 20 gün falan var aslında ama içim içime sığmıyo :1hug: :1closedeyes: en çok doya doya gülmeyi özledim, bide sakız çiğnemeyi çok özledim, dişçiden çıkar çıkmaz sakız alcam şakkıdı hadi bakalım hayırlı olsun senin dişlerin :utangac:

Back