• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ya arkadaşlar benimde dişlerim seyrek aralıklı ve ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum.bunun için ne yapmalıyım.ankarada oturuyorum.bu tel takma olayı ne kadar sürüyor ve fiyatı hakkında bilgi verirmisiniz bana.sadece üst dişlerime taktırmayı düşünüyorum.ankarada bildiğiniz uygun bi fiyata tel takma işini yapan bi yer biliyomusunuz.lütfen yardımcı olun bana canlarım

çok güzel olmuşş benimde önden 2dişimin ihtiyacı var ekonomik durumumuzdan dolayı fiyatları öğrenmeye bile gidemiyoruz ne kadar ücret ödedin canım yazarsan sevinirim

MİNA & Tuğcelim bence siz bir ortodontiste görüşüp ondan sonra karar verebilirsiniz belki pekiştirici tedaviler bile düzelmesine yardımcı olur illa tel takmanız gerekli değil ama takacaksanızda kendi isteğiniz ve sabrınızla yapmanız gerekir enaz 1 sene sürüyor tedaviler onunda süresini yine ortodontistiniz size belirtir merak etmeyin hem görüşüp bilgi almanızda içinizi rahatlatır yerimseniben

Mavi kelebek'cim seni gördüğüme sevindim tedavin sanırım benimki ile aynı zamanda biter benimde fazla işim kalmamış ortodontistimin söylediğine göre a.s

Pisisik'ciğim senin adına sevindim tedavin gayet başarılı olmuş mutlu gülüşler :lepi:

mrb herkese öncelikle:) bende ortodontik tedavi görmeye baslıycm ve porselen braket mi yoksa metal braket mi kullanmalıyım tereddüt ediyorum. her ikisininde artı eksi yönleri var daha önceden tecrübeli olan yada bilgisi olan arkadaslarm bana yardımcı olabilirlerse sevinirim:):1rolleyes:

Kızlar bende tel taktırmak istiyorum ama bu yapışanlardan değil. eskiden çıkan teller vardı,damaklı hala yapıyolar mı acaba? ve bunlardan kullanan,memnun kalan var mı?

Canım o ağrıları hssetmen çok doğal.hatta çok iyi.dişlerinin kısa zamanda nekadar erken hareket ettiğini görürsün.her kontrole gitmenede dişlerin ağrır.özellikle doktor kontrol ederken diş tellerini değiştirirken acayip ağrıyor.bazen dayanamıyorum.diş fırçalı olarak kesinlikle normalini kullanma.oral-b nin ortadonstik için diş fırçalı var onu kullan.eczanelerde satılıyor.hem doktorun sana demedimi .onun sana demesi lazımdı.birde dişlerini günde kesinlikle 3 defa fırçala.

carmin onlar yemek yerken cıkarılıyor bu yüzden hemde braketler kadar güçlü olmadığından tedavi biraz uzuyor ama hala yapılıyo diye biliyorumda bütün dişlerde kullanılamıyor doktora kontrole gittiğinde daha iyi açıklar bence dişindeki bozukluga baglı olarak:)

Kızlar bende tel taktırmak istiyorum ama bu yapışanlardan değil. eskiden çıkan teller vardı,damaklı hala yapıyolar mı acaba? ve bunlardan kullanan,memnun kalan var mı?

canım o senin isteğine göre değil sanırım doktor ağzına baktıktan sonra sabit mi yoksa hareketlimi olduğuna karar verir yerimseniben

yaklaşık 10 aydır ortodonti tedavisi görüyorum çekimli tedavi benimkisi 10 aydır öndeki 4 dişim düzeldi köpek dişlerimin ikiside geriye kaydı şuanki aşama öndeki 4 dişin geriye gitmesi lazım ve boşlukların kapanması gerek tedavim biraz yavaş ilerliyor gibi:oklava: geliyor ve moralim bozuluyor doktorumun tedavimin nasıl gittiği ile ilgili bilgi vermemesi ve ilgisizliğide cabası :oklava:ankarada özel bir klinige gidiyorum tedavi masrafım dolgular ve çekim hariç 2.000 ytl her ay randevum oluyor işlem 5 dk sürüyor ve dr. geçmiş olsun deyip ellerini yıkayıp çıkıyor:çok üzgünüm:

Bende sadece iki diş problemli.doktora gittim hiç gerek yok dedi ama istersen tabi takarız dedi. sadece üst köpek dişlerim biraz dışarı çıkık.onun dışında bi problem yok. o yüzden çıkabilenlerden istiyorum..onun yeterli olacağını ben düşünüyorum tabi doktor ne düşünür bilememkaydirigubbakcemile3

1995 - 2000 arasında tedavi gördüm
2000-2001 arasındada tel takıldı.Dişlerim düzeldi ama
geçen yıl 20 liklerim çıkıncada çene kemiğim dar olduğu için tekrardan bozulma oldu
kafamçokkarıştı

evet diş bozukluklarının en önemli etkeni 20 likler benimde 20 likler yüzünden üst ön dişlerimde çapraşıklık oluştu o yüzden tedaviye başladım aslında benim çekimsizde olabilrdi ama üst dişlerim alttan baya önde olduğu için dr. çekimli önerdi ...

yaklaşık 10 aydır ortodonti tedavisi görüyorum çekimli tedavi benimkisi 10 aydır öndeki 4 dişim düzeldi köpek dişlerimin ikiside geriye kaydı şuanki aşama öndeki 4 dişin geriye gitmesi lazım ve boşlukların kapanması gerek tedavim biraz yavaş ilerliyor gibi:oklava: geliyor ve moralim bozuluyor doktorumun tedavimin nasıl gittiği ile ilgili bilgi vermemesi ve ilgisizliğide cabası :oklava:ankarada özel bir klinige gidiyorum tedavi masrafım dolgular ve çekim hariç 2.000 ytl her ay randevum oluyor işlem 5 dk sürüyor ve dr. geçmiş olsun deyip ellerini yıkayıp çıkıyor:çok üzgünüm:

hımm valla morılını bozmak ıstemıyorum ama ben dort aydır tedavı goruyorum on dıslerım duzeldı sımdı kopek dıslerım gerıye dogru gıdıyor cok az bı ara kaldı dr super gercekten her ıslemı anlatıyor cok ozen gosterıyor her asamayı soyluyor benım masraf 3 mılyar her ay 200 mılyon alıyo tabı dıs cekımlerı harıs bu arada 3 dısımı cektırdım bende ozel yaptırdım ınslh 2 yıl surecekmıs benımde her ıslem 5-10 dk alıyo ama gercekten dr dan cok memnunum:lepi::içelim::nazar:

hımm valla morılını bozmak ıstemıyorum ama ben dort aydır tedavı goruyorum on dıslerım duzeldı sımdı kopek dıslerım gerıye dogru gıdıyor cok az bı ara kaldı dr super gercekten her ıslemı anlatıyor cok ozen gosterıyor her asamayı soyluyor benım masraf 3 mılyar her ay 200 mılyon alıyo tabı dıs cekımlerı harıs bu arada 3 dısımı cektırdım bende ozel yaptırdım ınslh 2 yıl surecekmıs benımde her ıslem 5-10 dk alıyo ama gercekten dr dan cok memnunum:lepi::içelim::nazar:

canım 3 milyarın haricindemi her ay 200 ytl veriyorsun :uhm:evet senin tedavin hızlı gitmiş ama tam braketleme yapınca tedavi yavaşlayabilir çünkü hepsi birbirine bağlanınca dişler daha yavaş hareket ediyor valla aslında benim en büyük problemim dr ilgisizliğiiiii:oklava:

merhaba ben geçen ay kemik kaybından dolayı bi ameliyat geçirmiştim yaklaşık 45 dakika falan sürdü benim de köpek dişim kırılmıştı çektirmek zorunda kalmıştım ve kemik kaybı oluşmuştu operasyon sırasında zaten uyuşturuyor ve hiçbir şey hissetmiyorsun sonrasında da buz kompleksi yaptım çok hafif şişti ama korktuğum kadar bi ağrım olmadı yani korkulucak bişi yok senin dişi alıcak öncelikle anladığım kadarıyla ama ondan da korkmana gerek yok bence zaten o an hiçbir şey hissetmiyorsun sonrasında da ilaçlarını alır biraz da dikkat edersen yemek yerken falan kısa sürede iyileşir ama dikkat et benim dikişim patlamiştı mesela ama allahtan sorun olmadı 1 haftada da toparlar zaten yani korkup erteleme bence bir an önce yaptır şimdiden geçmiş olsun

çok teşekkür ederim bitanem çok saol valla siz olmasanız ben napardım ya
bi ameliyat olsam hemen yazcam yaşadıklarımı hemen sizinle paylaşıcam kızlar:çok üzgünüm:

canım 3 milyarın haricindemi her ay 200 ytl veriyorsun :uhm:evet senin tedavin hızlı gitmiş ama tam braketleme yapınca tedavi yavaşlayabilir çünkü hepsi birbirine bağlanınca dişler daha yavaş hareket ediyor valla aslında benim en büyük problemim dr ilgisizliğiiiii:oklava:

yok toplam 3 mılyar verıyom sadece taksıt yaptı...ben dr cooook memnunum super bakıyor gercekten gecmıs olsun hepımızea.s.

arkadaşlar bende biran önce taktıracağım beklemenin anlamı yok. yalnız şunu sormak istiyorum. arkadaşım özel doktora gitti 6 milyara yakın para ödedi. burun eti olduğu için ağzı açık uyuyormuş bu yüzden yıllarca düzelmemiş ve adam sürekli para aldı. anlayacağınız bazı dolandırıcı doktorlar olabiliyor. arkadaşım dayanamayıp isyan edince burun etinizi aldıralım o zaman düzelir demiş burun etini aldırdıktan 6 ay sonra telleri çıkardı dişleri altı ayda düzeldi. aynı tuzağa düşmekten korkuyorum. bildiğim kadarıyla hastanelerde de takılıyo. diğer tedaviler gibi sigorta karşılıyo mu bunu merak ettim ??
ben daha önce telimi özel doktora gidip taktırmıştım fiyat konusunda bilgim yok bilen varsa yazabilir mi ??

bildiğim kadarı ile ssk karşılıyor ama randevuyu çok geç veriyor yani çok bekletiyor ve yaş sınırı olabilir ssk da benim tanıdığım biri ankarada üniversite hastahanesi çocuğu için gitmiş 1.500 ytl gibi bir masraf çıkarmışlar özel doktorda en az 1.500 den başlayıp en fazla 3.000 ytl olur diye tahmin ediyorum bu parayıda taksitle ödersin zaten 6.000 ytl çok benim ablam şeffaf tel tedavisini 3.000 ytl ye anlaştı bende 2.000 ytl ve ankarada tunalıda gayet kaliteli bi klinik bence fiyat iyi araştır 6.000 ytl çok para bu kadar tutmaması lazım ..

Back