8 ay kaldı çıkarılmasına alt tellerim de 20 ocakta takılcak kaydirigubbakcemile damağımdaki sabitleyiciye de uyuz oluyom yemeklerle aramıza girio -tatlicadiarzu-
Bi gün o tellerin çıkcağını hayal edince zaman çabuk geçiyoo yerimseniben
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
8 ay kaldı çıkarılmasına alt tellerim de 20 ocakta takılcak kaydirigubbakcemile damağımdaki sabitleyiciye de uyuz oluyom yemeklerle aramıza girio -tatlicadiarzu-
Öyle bariz bi kilo kaybı olmuyor.arkadaşlar kilo verilio diolar bn zayıflamak istemiorum taktırdıktan sonra ne kadar kilo kaybınız oldu ???
mrba bende ilk 6 ay damaklık kullanmıştım simdi yeni normal teller takıldı damaklık birz daha zor ama düzeltio çene yapısını:1rolleyes:
Mrs.Sönmez canım ciddimisin,ben yardımcı olurum sana merak etme. yerimsenibenbende 29 yaşındayım yarın ortodontiye gidiyorum
tel takılacakmış hiçbir fikrim yok ne olacağı ile ilgili senağlama
serpico karar veripte taktırmışsın bile çok sevindim canım Şenizsonunda ben de tellendim nihayet tedavim başladı şöyle böyle derken yeterince vakit kaybetmiştim zaten ama ahh bakalım nasıl geçecek günler :uhm: hepimize geçmiş olsun.. charming bu arada teşekkür ederim motivasyonun için tekrar çok yardımcı olmuştun bana a.s.
Damaklıkla tel aynı anda takılmıo mu ???? bir de dr bana 4 ay takıcaksın belki süre uzayabilir dedi :bbo:sana doktrun 6 ay mı demişti senin uzadı mı???bir de çok belli oluomu takılan damaklıksenağlama
ya doktor bana da diş teli takmam gerektiğini söledi şeffaf yaptırmak istiyorum bazıları sararıyor onlar dedi kullananlar varsa söleyebilir mi sararıyor umu yani porselen sarar mı?
merhaba yeniden arkadaslar doktorum salı günü tellerimi çıkaracagını söyledi. dogrusu daha 2 ay kadar durması gerekli demişti kendisi. ama ben nişanım oldugunu söyledim oda cıkarırız o zaman dedi cok korkuyorum cıkarmazsa ne yaparım diye cunkü istemeye gelecekler herkez biliyor tarihi verdik . ama cıkmazsa iptal olucak bu arada 2 sene 8 aydır tel tedavisi görüyorum bana sans dileyin lütfen çıkarsınlar . hiç umudum yok kızlar her seferinde erteleniyor moralim cok bozuluyor
ben diş teli 5 yıl kullandım arkadaşlar dile kolay evet 5 yıl.....ben diş hekimliği fakültesinde takdırdım süre olarak 2 yılı geçmez demişti doktorum sonra bazı doktorların gazabına uğradım araya hamileliğimde girince doktora gidemedim derken 5.yılda çıkarıldı nişanın düğünüm telli idi baya telli duaklı gelin olmuştum çok zor ve meşakatlı bir tedavi olmuştu benim için
benim ortodonti tedavisi gören arkadaşlara bir tavsiyem var mutlaka ama mutlaka diş temizliğine önem versinler ortodontik diş fırçaları var ondan kullansınlar benim doktorum bu konuda bilinçlendirmedi ve tellerimi çıkardığım da 9 tane dolgu yaptırmak zorunda kaldım dişlerim hep implant izleriyle dolu temizlettim ama bi işe yaramadı tabi bunda tellerin uzun süre kalmasının çok etkisi oldu
birde bir sorum olacak diş tellerimi çıkardıktan sonra dişlerin arkasına implant yerleştirildi 1 yıl kullanmak gerekiyomuş sonra çıkarılması lazımmış ama bi ortodontis arkadaşım çıkarttırma diyo yoksa yamulma ihtimali varmış o yüzden bende çıkartırmadım bi daha yamulcaklar diye korkuyorum 5 yıl neler çektim üstelik dişlerim hep çürüdü eğer yamulurlarsa kafayı yerim ben yaniiiiiiiiiii......