Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bir tanidigim taktirdi ama onun disleri cok carpikti 1 yildir kullaniyor gercekten zor bisey.surekli dislerini fircaliyor minicik bir sey yese bile arasina kaciyor rahatsiz oluyor.ayda bir de sıktıriyor telleri acidigini soyluyor.cok goze batacak bir sey degilse hic bulasma derim.zahmetli cunku.

Arkadaşlar Ben De Eylül 2016 Dan Bu Yana Diş Teli Kullanıyorum Ve Ara Ara Çekildiğim Fotoları Atmak İstedim.Ay Kısmı Belirtilmeyen Foto 14.Aya Ait

Eklentiler

• 20161213_180809.jpg
    63,1 KB · Görüntüleme: 199
  • PicsArt_01-19-11.23.59.jpg
    58,3 KB · Görüntüleme: 194
  • 20170501_233828.jpg
    39,9 KB · Görüntüleme: 185
  • 20170513_151119.jpg
    33,7 KB · Görüntüleme: 194
  • IMG_0744.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 192
Son düzenleme:
Arkadaşlar Ben De Eylül 2016 Dan Bu Yana Diş Teli Kullanıyorum Ve Ara Ara Çekildiğim Fotoları Atmak İstedim.Ay Kısmı Belirtilmeyen Foto 14.Aya Ait
Çok güzell..hep anlatmaya çalıştığım ufak tefek eğrilikler için gereksiz orthodontik tedavi..sizinki gibi alt çene öndeymiş geriye gitmiş ve gömülü diş çıkartılmış..ne kadara ve nerede yaptırdınız??

Merhaba
5 ortodontistle görüştüm hepsi farklı tedaviden bahsetti. 51ss51 sizin söylediğiniz hekim (Prof. Dr. Hakan Gögen) çok yüksek fiyat verdi ve 4 dişimi çekeceğini söyledi, onu elemek zorunda kaldım

Yalçın Ergir’in yaklaşımını beğendim. Ama ona meyil etmemde ofisinin de payı büyük. Burada da tavsiye edenler olmuş. O yüzden +1

Çağla Şeşen Erkan’ın yaklaşımı da güzeldi. Onunla tekrar görüşüp aklıma takılan bir kaç şeyi soracağım ondan sonra kesin kararımı vereceğim umarım :) Çağla hanımla tedaviye başlayan var mı burada acaba (Ankara)

Hımmm Hakan Gögenin methini duymuştum prof.olmasından dolayı pahalı ve müşteri profili çok farklıydı ben kliniğine gittiğimde,umarım içinize tam anlamıyla sinen biri olur:)))

Öncelikle Sizi Tebrik Ediyorum. Doktorum Dışında Çenedeki Sıkıntıyı Görebilen İlk Kişi Sizsiniz.Maşallah Diyeyim Sadece Gömülü Dişte Yanıldınız. Süt dişim küçükken düşmediği için Tedavi Bitiminde Çekim Olacak ve implant Yapılacak Oraya. Normalde Doktorum Süt Dişime Takmayacaktı Braket Ama Ben Israr Edince Taktı Yer Ve Fiyat Konusuna Gelecek Olursam alt 2 diş çekimi ve dolgular harici 5200 liraya Yalovada Özel Klinikte tedavimi oluyorum.

İnanmıyorum..bende boşluk zamanla kapanınca gömülü diş yavaş yavaş çıkıyor sanmıştım:)) rakamda çok iyi piyasaya göre..

Görünürde Öyle Gözüküyor Gerçekten :)

Bu Arada Büyükşehirlerde Sanırım Daha Pahalıya Mal Oluyor Ortodontik Tedavi. Gerçi Benim Doktorum Istanbuldan Geliyor. Doktor Faktörü De Önemli Sanırım.

Kızlar bende tel taktırmak istiyorum 23 yaşındayım biraz geç kaldım sanırım tedavinin süresini etkiler diye düşünüyorum. Ama beni rahatsız eden sadece üst ön dişlerim alta tel taktırmasam olur mu ? Sizce tedavi ne kadar sürer ve ortalama tel fiyatları nasıl ? ( Bursada yaşıyorum bu arada önerebileceğiniz doktor var mı ). Henüz bununla ilgili hiç doktora gitmedim bilgili arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Eklentiler

• 20171217_182534-1.jpg
    38,7 KB · Görüntüleme: 188
  • 20171217_182543-1.jpg
    39,5 KB · Görüntüleme: 166

Merhaba, Öncelikle Tedavi İçin Geç Kaldığını Düşünme. Artık 35 yaş üstü bile tel tedavisi olan kişiler var. Ben 26 Yaşında Tedaviye Başladım ve Resimlerimde 14 aydaki degişimi görebilirsin. Önemli Olan Senin Tedavi Sürecinde Doktorunla Olan Uyumun, Belli Yasakları Çiğnememen ve Aylık Kontrollerini Aksatmaman; Ha Bir De Tellere Özen Göstermen.

Fiyat Ve Süreç Konusunda İse Yardımcı Olamayacağım. Çünkü Bu Doktordan Doktora ve Hastadan Hastaya Degişebilir. Örneğin Sende Dışardan Görülen Çapraşıklık Sorunu Ama Çekilen Röntgen Sonucunda Başka Şeyler De Çıkabilir. Bu Tamamen Öznel Bir Durum. Özete Gelecek Olursam Taktırmaktan Çekinme.Sonu Güzel Olacak :)

Merhaba, uzun uzun cevap verip ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Aylık kontrollerimi aksatmamam gerektiğinin farkındayım o yüzden evime çok yakın birçok yerde şubesi olan Mesam ağız ve diş sağlığı merkezi var, orada tedavi görmeyi düşünüyorum. Ama önce ortodontistleri araştırmam gerekecek. Evimden çok uzak bir yere gidersem muhtemelen aksatabilirim.

tedavinin süresi etkilemez diş sonuçta çok hassas bir şey anında yer değiştiriyor. Ayrıca alt öndeki dişinde çok dikkat çekiyor emin ol sen konuşurken karşı taraf ister istemez o dişlerine bakıyordur o yüzden alt üst yap tam olsun. Zaten doktorun alt tarafa tel takmamayı kabul edeceğini sanmam.

Ben de kabul edeceğini sanmıyorum ama ben hiç rahatsız değilim alt dişlerimden çünkü gülerken ve konuşurken asla görünmüyor. Dudaklarım tamamen kapatıyor. Bu fotoğrafı çekerken bile bayağı zorlandım dişlerimi gösterebilmek için o yüzden sadece üst dişlerim için istiyorum

Merhba, şimdi diş fotonuza baktım da kapanışta sıkıntınız yok,sadece üst dişleriniz için tel takmayın derim 6-8 dişinize lamına ya da kompozit dolgu malzemesiyle düzgün görüntü sağlanabilir ,ortodontik tedavi en az 1 yıl pekiştirmeyle 3 yıl yoruyucu ve gereksiz ve pahalı sizin için bence..gülben ergen burcu esmersoy falan alt dişleri sizinki gibi çokta dikkat çektiğini sanmıyorum üst dişiniz kapatıyordur altdiş eğriliğinizi, hele üste ışıl ışıl lamina yaptırın alt diş daha da ilgi çekmez..aslında üst dişlerinizin dokusu rengi güzel bonding(dolgu malzemesiyle şekillendirme)araştırın derim daha kolay ucuz hem..

Şu an plak kullanıyorum gece gündüz. Aralıkta kontrolüm var. Sadece geceye dusurebilir.

Merhaba geçmiş olsun. Arkasına tel taktılar mı acaba.

51ss51 merhaba. Ortodonti tedavi sonrasında arkaya takılan teller hakkında bilginiz nedir. Hem arkaya tel takılıp hemde şeffaf plak takılması mı uygun olur.

Dişin arkasına takılan tel yani retainer orthodontik tedavi sonrası düzgünlüğü muhafaza etmek için takılıyor,ancak ısırırken çabuk kırıldığı ve aralarında besin kalıp koku yaptığı için çok dişçi de kullanmıyor, gece-gündüz şeffaf plak takmayı öneriyor...Dişlerin arkasında tel olsada gece şeffaf plak yine takılmak zorunda,bazı durumlarda arka tel ömür boyu takılıyor normalde enaz 2 yıl kalıyor..

evet kırılma durumu var. bunu hasta fark edemediği için dişte bozulmalar oluyor.
tedavi süresinden sonra arkaya teli taktırıp, plakları kullanıp ve yine düzenli aralıklar ile kontrole gitmekte fayda var. Bozulmaya çok müsaitler çünkü.

Aynen..sizin tedaviniz bittimi?

Bir diş hekimine dişlerimin fotoğrafını gönderdim hiç bu tarz bi tavsiyede bulunmadı. Açıkçası bende diş teli gibi uzun ve pahalı bir tedaviye başlamak istemiyorum. Sadece estetik olarak rahatsız olduğumdan farklı bir arayış içindeydim. Çok teşekkür ederim bana güzel bir yol gösterdiniz.

ben dizin yerinizde olsam taktırmazdım, çok bişeyi dişlerinizin...benim sadece önde eğrilik var, onu bile niye taktırdınki diye söyleyen oldu... ama kafaya takınca maalesef başvuruyosunuz..
benim 3 hafta oldu taktıralı.. ne bileyim ağzınızda hep yabancı birşey... iyileşme süreci uzun.... pahalı bir tedavi... tedavi bitiyo ama yok şefffaf plak yok arkaya tel muhabbbeti varmış... bi ton işkence

dişlerinizi sevin , gerek yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…