Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Evet çok doğru gece kapıya çarpmıştım. ön dişim yani santral kesici dişim. Şuan tekrar enfekte olan dişim yeniden kanal yapılmaya başladıama bu sefer tek seansta bitmeyecek 3 seans sürecek. periodontoloji uzmanı röntgenle baktı kanal tedavin doğru yapılmış ama kökte enfeksiyon var dedi fakat diş eti hastalıkları uzamanı olduğu için endodonti uzmanına yönlendirdi uzman için sıra veriyordu hastane 4 ay sonra sıra gelicekti o yüzden daha önce kanalımı yapan dr gittim. diş hekimi kendisi, endodonti uzmanı değil . Arzu Akmanı duymuş tvde de izlemiştim ama o İstanbulda olduğu için ilimde de bildiğim özel muayenehanesi olan endodonti uzman olmadığı için diş hekimime yaptırdım.
eğer bu da başarısız olursa ne olur bilmiyorum. tellerim geçen hafta çıkacaktı ama arkaya retainer takılacağından, retainer varken kanal olmayacağından bekletiyoruz, kanal bitince teller çıkacak inşAllah

Tabi tabi kanal tedavisini endodontist yapar periocu dişkökünü etini takip eder, ön diş olmasaymış çekilip yandiş kaydırılabilirdi, ben retainer takılıyken yapılmıştı kanal tedavim ve apikal rezeksiyonum,zaten dişi tutması için biz arkadan splint takıyoduk retainer da aynı şey demişti..ben hala sert bişey ısırmıyorum korkumdan dişimi kaybederim diye, hatırlarsanız ortodontistimin hatasıydı aşırı kuvvet uygulamıştı diş köküme lezyon oluşmuştu, kanalı rezeksiyonu kendi üstlenmişti fiyat olarak..darbe yani ikimizinki de benzer vaka..kanal yapılan diş çok gitmez ağızda hele kesip koparacaksa, dişin özünü alıyolar kanal tedavisiyle en ufak darbeyle kaybediliyor diş..

evet hatırladım sizin durumunuzu, splint tam olarak ne işe yarıyor? çene konumunu mu değiştiriyor? Yanak ısırması aylardır ddevam ediyor tel çıktıktan sonra da devam edermi merak ediyorum. bugun sol tarafımla yemek yiyemez oldum bu yüzden. bir de diş hekimi arkaya tel gelirse kanal yapılmaz demişti sahiden yapılıyor mu?
Ben de ön dişlerimin ikisinde de kanal tedavisi var ısırma yapmamaya kararlıyım artık herşeyi bölüp yiyecem.

Splint retainer la aynı şey dişlerin arkasında dişleri tutmaya yarıyor..yok çene konumunu değiştirmez..yanak ısırması uzun süredir devam ediyorsa ortodontist bilir ben hiç yaşamadım yanak ısırmasını,mutlaka söyleyin ona,dedim ya ben retainerla kanal tedavisi yaptırdım engel değil..
Sizde iki dişte mi kanal tedavisi var?? En az 3 yıl bişey ısırılmayacak zaten..bende onun için binpişman oldum kütür kütür elma yerken bölüp yemek çok üzücü..burda da zaten 23-24 yaşından sonra ufak tefek şeyler için ortodontik tedavi yapılmasın diye uyarıyorum uyarmaya da devam edicem..

benim ön dişimde zaten varmış ama ne zaman yapıldı hatırlamıyorum birçok dişimde dolgu olduğundan orda da sadece dolgu var sanmıştm ama kanal varmış, yanındaki diğer öndişim de çarpma sonucu oldu. bir de telden hemen önce ön dişin hiki sra yanındaki dişime kanal yapıldı. o dişimin adını bilmiyorum çunku benim ağzımda çok az diş var dort tanesi çeneme sığmadığı için küçükken çekildi çene darlığı var cunku bende. toplamda 3 dişimde kanal var. ben tellerden dolayı ısırmamaya alıştım o yüzden bölerek yemek cok sıkıntı vermez inşAllah bana. sağlık için elimizden geleni yapmalıyız. iki dişim de önde olduğu için daha cok özen göstermeliyim? aslında kanal olan dişlere kaplama öneriyorlar hassas olduğu için kırılma yaşanma ihtimaline karşı , bilginiz var mı kaplama ile ilgili?

Kanal tedavisi yapılan dişlerde renklenme daha fazla olur yani zamanla mor renk alabiliyormuş, kaplama yapılabilir çünkü diş zaten küçültülüyor kökün güçlü olması yeterli..ama renginde sorun yoksa yaptırma kaplama sonra yaptırırsın..kanal tedavisi yapılan diş çabuk kırılır evet çünkü dişin özü gidiyor hele sizin 2-3 kez aynı dişe kanal oluyorsa yapılırken bile bölünüp kırıldığını duymuştum..ortodontik tedavi için neden geç kaldınız çene genişletmek belli bir yaştan sonra mümkün değil..ortodontist kusursuz düzelir dedimi??

Kucukken dis hekimi cenemin dar oldugunu soylemisti ama bunun tedavi edilebilir bir sey oldugunu bilmiyorduk ilimize de son yillarda ortodontist klinikleri acildi. Kucukken bilseydik belki onlem alirdik. Suan genisletme amacli degil caprasiklik icin tedavi oldum. doktorum cenemin duzelmeyecegini sadece dislerimin duzelecegini soyledi tedaviye baslarken

Ben çocukkende görmüştüm orthodontik tedavi geri dönmüştü...bu ortodontist kusursuz düzeltirim dedi garanti verdi ben öyle başladım çene darlığı olduğu için arkadişler doğru basmadı

Merhaba arkadaşlar,
Ben de diş hekimine muayene oldum ve ortodontistle görüşüp tel tekılmasının iyi olacağını söyledi.

Ankara, Çankaya’da araştırma yapıyorum.
Miadent ile görüşmüştüm 5500 dediler. Doktoru da sevdim yine de bir kaç yerle daha görüşmek istiyorum.
Mavi diş kliniğinden randevu aldım.
Tavsiye edebileceğiniz yer var mı başka?

Merhaba,Tunalı da Aykaç Diş te Volkan Aykaç tavsiye edebilirim,kavaklıdere de Prof.Hakan Gögen var,size tavsiyem diş kliniklerine gitmişsiniz ortodontistler oraya haftada 1 gün uğrar uğramaz, çok kere ortodontist değiştirirler,sadece ortodonti kliniği olan diploması duvarda hekimlerle çalışın!!!! Evinize yakın olsun ortodontist braketler çabuk çıkar yerinden tekrar taktırmaya sık sık gitme ihtimaliniz var, fatura alın panoromik ve kafa filmi çektirin başlamadan, şikayetvar.com da miadentle ilgili epey şikayet var gideceğiniz kliniği hekimi şikayetvar dan araştırın mutlaka...sormak istediklerinizi sorabilirsiniz bana:))))

ben de diş teli taktıranlar tayfasına katıldım... hem de 28 yaşında... Allahtan ağzım küçük konuşurken dişlerim çok ortaya çıkmıyor, bir de şeffaf braket ... görüntü açısından sıkıntı yok da, ben daha alışamadım bu tellere ( 5 gün oldu) ben bunlarla ayları nasıl geçircem bilmiyorum

Rica ederim...porselen braketle 9 ay sürdü, 3 yıl oldu biteli..size kolay gelsin:)))

9 ay çoook iyi, doktor seninkiler de 9ayda düzelir ama asıl tedavi için 1 sene şart dedi...siz bayaa tecrübelisiniz bu konuda ben de 5 gün oldu taktıralı, yardım için mesaj kutunuzu tıklatabilirim arada :)

9 ay çoook iyi, doktor seninkiler de 9ayda düzelir ama asıl tedavi için 1 sene şart dedi...siz bayaa tecrübelisiniz bu konuda ben de 5 gün oldu taktıralı, yardım için mesaj kutunuzu tıklatabilirim arada :)
Merhaba, tabiki herzaman yardımcı olurum, yeni başladığınız için dudaklarınız alışınca hiç hatırlamayacaksınız telleri, dolgun dudaklarınız olacak iyi bişey bu:)))hangi ildesiniz, ortodontist adı, burdan paylaşırsanız araştıranlara faydanız olacaktır...porselen braketler çabuk çıkacaktır yerinden yemek yerken,özellikle arkadakiler evinize yakındır inş ortodontist sık sık gitmeniz gerekebilir

yerinden çıkacak derken? ay o kadar yapıştırdı bi de çıkıyo mu bunlar :)
tunalı dentapol gökhan hocayla tedavi görüyorum şu an

yerinden çıkacak derken? ay o kadar yapıştırdı bi de çıkıyo mu bunlar :)
tunalı dentapol gökhan hocayla tedavi görüyorum şu an
:))) mutlaka değil elbette ancak metallere göre porselen ya daha çabuk kırılabiliyor yinede odaklanma ama olası birşey..gökhan beyi duymuştum iyi yorumlar var hakkında, dentapolde mahir beye diş temizliğine gitmiştim biliyorum orayı,cafe ortamı gibi masalar falan:))

aynen güzel ortamı var :) sizin ne kadar tutmuştu ücret, özelden de yazabilirsiniz... gerçi bu dolar kuru sürekli artıyor, taktırdığınız zaman dilimi de çok önemli

aynen güzel ortamı var :) sizin ne kadar tutmuştu ücret, özelden de yazabilirsiniz... gerçi bu dolar kuru sürekli artıyor, taktırdığınız zaman dilimi de çok önemli
2011 yılıydı..3750₺ porselen braketti 2500₺ metal braket olur denmişti o zaman..benim biraz farklı oldu şöyle ki openbite(açıkkapanış) vardı bende 30 yaşımda başladım tedaviye, çene darlığı vardı yani tam anlamıyla düzelmeyince ben paramı geri aldım 3750₺ yi..çeneyle alakalı sıkıntılar ergenlikte çözülürmüş benimki biraz para amaçlı yapılmıştı..sözleşme imzalamıştım düzelmezse alırım diye maalesef öyle oldu..sizin sıkıntınız neydi kapanış sorunumu??

benim ön dişim eğri, yani çarpık...onu düzeltmek için. mesaj kutunuza bişiler yazdım bi de :)

Söylediğiniz yerlerden randevu aldım çok ileri tarihlere veriyorlar malesef haftaya gidip görüşeceğim her ikisiyle de. Çok teşekkürler :) :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…