Sizin endodonti sadece kanal tedavisi yani adı üstünde endo(iç) ile ilgilenir siz periodontoloji yani dişeti uzmanı ilgilenir ona gidin film varsa yollayın gösteriym dişeti uzmanıma whatsapptan benimkine.dişinizi kaybetmeyin implant falan zor zaman kaybetmeyin..dişlerinizin arkasına takılan tel kanal yapılan dişinizede faydalı sallanan dişleri tutmak için splintleme yöntemini kullanır periocular..şeffaf plaklarınızı tüm gün yemek dışında kullanın aralıksız..Yok cok sukur ki yanak isirma yok suanda. Dis boyutlarim farkli dis sekillerim farkli o yuzden dizilisi cok da guzel olmadi ust cenede. Ön disimi bi kez kanal yaptirdim sonra tekrar agri olunca ikinci kez yaptirdim hatta ikinci yapisimda uc seans surmustu. Ama pek de olumlu olmadi sanirim tedavi cunku isirma hareketiyle hafif agri oluyordu hassas oldugunda isirma yapmiyordun zaten. Ama suanda dis kokumde neler oldu bilemiyorum. Ben acikcasi bu defa Istanbulda endodonti uzmani Arzu Akman var ona gitmek istyrm siz duydunuz mu ismini? Ben tv programlarina cikmisti videolarini izledim hastalarin kendisi ve tedavileriyle ilgili yorumlarini okudum ve gitmek istyrm ama oncesinde sanirim burada bi film cekmem gerekecek .
Aslinda dis arkasina tel takilacakti fakat ben dislerimin ciktigi gun yani dun mr cektirdim o yuzden sadece seffaf plak verdiler teli de pazartesi takacaklar. Suan dislerim sallaniyor normal mi acaba :)
SiZin suan yanlis tedavi sonrasi hasar goren disleriniz ne durumda?
Lastikler zincir gibi braket arasından geçenler sanıyorum onlar zaten rutin kontrollerde değişiyor, diğer lastiklerden bahsetmiyosunuzdur onlar alt üst çeneyi bağlayan zaten geceleri takılıyor yiyip içmiyorsunuzdur, çok zor iş açıkçası koruması da var bunun yorulmak için çok erken sizin için:)))çayı kahveyi azalttım mecburen, son kontrolde braketlerimden ziyade lastiklerim sarardı benim...off valla çok zor işmiş bu diş teli... dışarda bi şey içerken de bazen gidemiyorum dişlerimi fırçalamaya
Sizin endodonti sadece kanal tedavisi yani adı üstünde endo(iç) ile ilgilenir siz periodontoloji yani dişeti uzmanı ilgilenir ona gidin film varsa yollayın gösteriym dişeti uzmanıma whatsapptan benimkine.dişinizi kaybetmeyin implant falan zor zaman kaybetmeyin..dişlerinizin arkasına takılan tel kanal yapılan dişinizede faydalı sallanan dişleri tutmak için splintleme yöntemini kullanır periocular..şeffaf plaklarınızı tüm gün yemek dışında kullanın aralıksız..
Dişlerinizin sallanması normal hareketliydi çünkü retainer takılınca sallanma kesilecek..sert şey ısırmayın retainer çabuk kırılır,aman dikkat..en önemli kısım pekiştirme biliyosun
Siz devlete gittiğinizden sizi perocu endoya gönderiyor, rezeksiyon yani diş eti kesilip lezyon temizlenecek özelde muayene ücreti almıyor çoğu yer 1-2 periocuya sorun, Filminizi yollayın isterseniz orda telefonunuza çekmenize izin verirler zaten bana gönderebilirseniz benim periocuya yollarız farklı bi fikir olur,çok teşekkürler yarın gideceğim inşAllah doktora. bende film yok .Ben bahsetmiştim hatırlıyorsunuz zaten, doktora gitmeye endişelenmiştim birkaç ay önce . ama sonra diş hekimliğine gitmiştim orda bana periodontoloji uzmanı baktı panaromik röntgen çektirdi baktı ve dişindeki kanalın usulüne uygun yapılmış ama suan kökünde iltihap var istersen bu konudaki uzman arkadaşlar dişine baksınlar yani ednodontiye yönlendirdi ama 4 ay sonra sıra gelecekti üniversite hastanesi olduğu için o yüzden gene aynı doktoruma gittim ve kanalımı yaptırdım . Yani demem o ki siz periodontolojiye gidin diyorsunuz ama dişeti uzmanı dişim hakkında yorum yapmamıştı. yarın gene üniversite hastanesine gidicem muhtemelen periodontoloji uzmanı bakacak gene bakalım ne diyecek
Ön dişlerim kanal tedavili olduğundan ve kanallı dişler hassas olduğundan ısırma yapmadım teller varken. Artık sanırım hiç ısırma yapmayacağım korkumdan :)
Lastikler zincir gibi braket arasından geçenler sanıyorum onlar zaten rutin kontrollerde değişiyor, diğer lastiklerden bahsetmiyosunuzdur onlar alt üst çeneyi bağlayan zaten geceleri takılıyor yiyip içmiyorsunuzdur, çok zor iş açıkçası koruması da var bunun yorulmak için çok erken sizin için:)))
O sararsa nolcakki?? Ayda 1 değişiyor sorun şeffaf braketlerin sararmaması..siz arayüz fırçasıyla besin artığı bırakmayın yeter, braket ,altında çürük oluşmaması için, sık sık fırçalarsanız dişleriniz hassaslaşır , dişetiniz çekilir,abartmayın!:)))evet evet, braketlerin arasından geçen ve rutin kontrollerde değişen lastiklerden bahsediyorum... geçen komtrolde değişti zaten ama doktor çıkarınca baktıkki sarı olmuş, nasıl utandım diş fırçalama işini biraz daha fazla yapın dedi... yapıyorum düzenli olarak ama ilk takıldığı gibi bembeyaz kalmıyor maalesef
Hastaneye gittim bi doktor bakti filmin net cikmamis ama bi lezyon var dedi bi endodonti uzmanina goster dedi orda bi uzmana gosterdim . O da bisey gorunmuyor dedi iki kez ust uste kanal olmama sasirdi benim iki kanal arasi sanirim birkac aydi. Dediki bi lezyon olsa bile kanaldan bir yil sonraya kadar o olabilir ama kontrolleri yapilir eger azalma varsa sorun yok ama artma varsa bir yil icinde iste ozaman tekrarlanir. Ama dedi ayni doktor yapmissa belki bildigi bisey vardir. Benimki endodontici degildi normal dis hekimiydi o yuzden belki beklemedi . Aslinda bekleyelim dedi tellerden olabilir dedi ama iltihabi gorunce yenileyelim dedi. Tabi bi uzman olsaydi belki yenilemezdi. Kanal yedavisinin sonucu bir yil icinde net belli oluyormus. Bana uc ay sonra gel dedi bakalim bi tekrardan ama agrin azalmazsa artarsa bir ay sonra gel dedi. İmsAllah agrim kalmaz tedavi basarili olurSiz devlete gittiğinizden sizi perocu endoya gönderiyor, rezeksiyon yani diş eti kesilip lezyon temizlenecek özelde muayene ücreti almıyor çoğu yer 1-2 periocuya sorun, Filminizi yollayın isterseniz orda telefonunuza çekmenize izin verirler zaten bana gönderebilirseniz benim periocuya yollarız farklı bi fikir olur,
ısırmayın zaten sıksık kopmasın retainer 4 yıl sonra ısırırsınız:))
Merhaba hangi ortodontistle çalışmaya karar verdiniz??epey araştırma yapmıştınız??Merhaba arkadaşlar,
Benim alt telim takıldı 10 gün oluyor. Üste şubatta takalım dedi doktorum. Kendimi çok kısıtlanmış hissediyorum. Sürekli hatırlatma yapıyorum o yasak bu yasak diye. Bakımı da ayrı zor. Günde 3-4 kez fırçalıyorum yemeklerden sonra. Kirlenmesin diye aralarda atıştırma yapmıyorum.
Bir dişime yüzük gibi metal parça takıp braketi ona taktı. Diş etime değdiği için oralar çiğnemede acıyor biraz.
Her şeye rağmen şikayetçi değilim. İnşallah her şey yolunda gider ve inci gibi olur dişlerim :)
Merhaba evet yaklaşık 8 ortodontistle görüştükten sonra karşılaştırıp 2 seçeneğe indirmiştim sonra evime yakın olanı tercih ettim. Çağla Şeşen Erkan ile başladık tedaviye. :)Merhaba hangi ortodontistle çalışmaya karar verdiniz??epey araştırma yapmıştınız??
Evine yakın oluşuyla ve sabit ortodontistle çalışmanız yerinde bir karar..size kolay gelsin..iyi günler:))Merhaba evet yaklaşık 8 ortodontistle görüştükten sonra karşılaştırıp 2 seçeneğe indirmiştim sonra evime yakın olanı tercih ettim. Çağla Şeşen Erkan ile başladık tedaviye. :)
Çok teşekkürler yardımcı oldunuz :)Evine yakın oluşuyla ve sabit ortodontistle çalışmanız yerinde bir karar..size kolay gelsin..iyi günler:))
Merhaba arkadaşlar,
Benim alt telim takıldı 10 gün oluyor. Üste şubatta takalım dedi doktorum. Kendimi çok kısıtlanmış hissediyorum. Sürekli hatırlatma yapıyorum o yasak bu yasak diye. Bakımı da ayrı zor. Günde 3-4 kez fırçalıyorum yemeklerden sonra. Kirlenmesin diye aralarda atıştırma yapmıyorum.
Bir dişime yüzük gibi metal parça takıp braketi ona taktı. Diş etime değdiği için oralar çiğnemede acıyor biraz.
Her şeye rağmen şikayetçi değilim. İnşallah her şey yolunda gider ve inci gibi olur dişlerim :)
Evet çekimsiz oluyor. Alt takıldı üst şubatta :)Sen Daha Çok Yenisin, Hayırlı Olsun Tedavin. Şu An Çoğu Şey Zor Gibi Gelecek Ama Zamanla Alışıyor İnsan, Ben Ilk Zamanlarda Domatesi Bile Yiyemiyordum Korkudan :), Bu Arada Çekimsiz Tedavi Mi Oluyorsun ? Alt Tel şubatta Takılıyor Yazmışsında.
Merhaba arkadaslar 35 gundur dis teli kullaniyorum doktor tekrar sıkma islemi ve farkli birsey ekledi disime baski var ilk taktigim gibi agrim yok agrimamasi duzelme olmadigi anlaminami geliyor
Süper sevindim buna bu sureci agrisiz gecirince endiselenmistim bayag duzelme oldu ama gelen yorumda 2 ay iyi duzelir sonra durur yazanda olmus bu gercekmi bilmiyorumben de ilk zamanlarda o yanılgıya düştüm ama ağrı olmamasına rağmen eğik dişimin günden güne az da olsa düzeldiğini görünce seviniyorum
Artık toplum daha bilinçli eskisi gibi 18 yaşına kadar diş teli kullanılır algısı yok. Bu konuda da 20li yaşlar sanırım çoğunlukta. Ben de 27 yaşındayım 1 ay oldu tellerim takılalı ağız içinde yara olur diye bekledim ama hiç olmadı dr mum gibi bişey verdi batan yerlere yapıştırmam için ama hiç batma olmadı. Ankarada olduğum için dr tavsiye edemiyorummerhaba arkadaşlar 33 yaşındayım üst dişlerimde çarpıklık var tel taktırmak istiyorum ama ağız içi yaralarına çok fazla sebep oluyormuş sanırım. birde diş eti çekilmem de var oldukça kaygılıyım önericeğiniz bir dr varmı bakırköy ve bağcılar çevresinde acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?