- 9 Temmuz 2015
- 11.535
- 19.970
- 298
Haklısınız sadece estetik durmasi için bu kadar işkenceye gerek yok. Sizinde inşallah tedaviniz kısa sürerben dizin yerinizde olsam taktırmazdım, çok bişeyi dişlerinizin...benim sadece önde eğrilik var, onu bile niye taktırdınki diye söyleyen oldu... ama kafaya takınca maalesef başvuruyosunuz..
benim 3 hafta oldu taktıralı.. ne bileyim ağzınızda hep yabancı birşey... iyileşme süreci uzun.... pahalı bir tedavi... tedavi bitiyo ama yok şefffaf plak yok arkaya tel muhabbbeti varmış... bi ton işkence
dişlerinizi sevin , gerek yok bence
Haklısınız sadece estetik durmasi için bu kadar işkenceye gerek yok. Sizinde inşallah tedaviniz kısa sürer
Evet ben oldum ön alt 2 dişimden, aşırı ortodontik kuvvet uygulanmış diş kökü zarar gördü,diş eti kesilip kökteki lezyon temizleniyor,sizin dişiniz darbe mi aldı??Apikal rezeksiyon olan varmı aranızda da lütfen acil cvp şimdiden tskler
Şeffaf aparey mi var sen deevet kırılma durumu var. bunu hasta fark edemediği için dişte bozulmalar oluyor.
tedavi süresinden sonra arkaya teli taktırıp, plakları kullanıp ve yine düzenli aralıklar ile kontrole gitmekte fayda var. Bozulmaya çok müsaitler çünkü.
instagramda hep görüyorum dolgu gibi bir şey yapıyorlar ama bildiğimiz dolgudan değil ne olduğunu bilmiyorum normal dişten daha güzel oluyor. Bu aralıkları da öyle kapatıyorlar sıvı beyaz bir şey sürüyorlar oraya diş gibi oluyor.Merhaba benimde üst dişlerim önde alt dişlerimde aralıklar var tel taktırmak istiyorum doktora gittim daha doğrusu aralıklar nasıl kapanır dedim tel taktıman gerek dediler 30 yaşındayım kararsız kalıyorum önde olması yine bi derece de aralıklar beni rahatsız ediyor hoş olmayan bi görüntü doktor yaş itibariyle genç lere göre daha uzun kalır dedi
Bi yandan da korkuyorum zorluklarından tekirdağ da yaşıyorum
İst yada burda önerebileceğiniz bi doktor var mı?
Şimdiden teşekkürederim
Ay ne yapıyorlar acaba çok kolay bir yönteme benziyor bunu bi araştırayım tel taktırmaya pek sıcak bakamıyorum bu yaştan sonrainstagramda hep görüyorum dolgu gibi bir şey yapıyorlar ama bildiğimiz dolgudan değil ne olduğunu bilmiyorum normal dişten daha güzel oluyor. Bu aralıkları da öyle kapatıyorlar sıvı beyaz bir şey sürüyorlar oraya diş gibi oluyor.
Bu arada tedaviye gec kaldim.diyenler icin ben tedaviye basladiginda 27 yasindaydim. Dokturumun 45 yasinda hastasi da vardi
Arkadaşlar Ben De Eylül 2016 Dan Bu Yana Diş Teli Kullanıyorum Ve Ara Ara Çekildiğim Fotoları Atmak İstedim.Ay Kısmı Belirtilmeyen Foto 14.Aya Ait
Merhaba , hatırladım sizle konuşmalarımızı alt dişler oldu üst dişler olmadı derken diş boyutlarıysa sorun yok ancak arka dişlerin kapanışından yanak ısırıyorum diyordunuz bu durumda kapanış hatalıdır ki çene yapısı düzelmemişse orthodontik tedavinin bir anlamı yok..Ben de tellerimi çıkardım alt çene güzel oldu da üst çene pek de iyi olmadı. doktor diş yapısıyla alakalı dedi. doğru aslında dişlerimin şekilleri farklı farklı olduğu için hatta öndeki iki dişim de birbirinden farklı olduğu için, aynı zamanda diş etlerim konusunda da bazı dişlerimin üzeri daha az bazıları daha fazla diş etiyle kaplı olduğu için görüntü inci gibi değil ama hafif bir yamukluk da var . doktor dişinin şekli eğri olduğu için böyle falan dedi. artık görüntüyü kenara bıraktım, ön dişimde kanal tedavisi var ve onun braketi çıkarken cok acıdı, simdi de dişim ağrıyor 2. kez kanal yaptırmıştım inşAllah çekilmek zorunda kalmaz veya enfeksiyon oluşmaz
ve diş etlerim uzamıştı tedavide. Bugun doktor tuzlu suyla gargara yap dedi günde birkaç kez. bir kez yaptım anında hem alt hem üst çenede iki diş arasında delik açıldı yani diş arasıda açılma oldu
korkum şu ki dişlerimin arasında diş etleri geri çekildikçe ayrık kalacak ve telaffuzum bozulacak.
Merhaba , hatırladım sizle konuşmalarımızı alt dişler oldu üst dişler olmadı derken diş boyutlarıysa sorun yok ancak arka dişlerin kapanışından yanak ısırıyorum diyordunuz bu durumda kapanış hatalıdır ki çene yapısı düzelmemişse orthodontik tedavinin bir anlamı yok..
Kanal tedavisi içinse siz hep korkuyorum filmle baktırmaya bişey çıkarmı diye ertelemiştiniz eğer diş kökünde lezyon varsa ilerlemiştir diş kaybı bile yaşanabilir, lezyon çene kemiğini eritirse implant greft vs. hem daha pahalı hatta implant bile olmayabilir, kemik eridiğinden enfeksiyondan... hemen bi periodontolojiye gidin..pekiştirme için ne yapıldı dişlerin arkasına retainer mi takıldı, gece apareyi verildi mi?? Dişlerinizin fotosu paylaşırsanız nacizane kapanışla ilgili yorum yapabilirim
Sizinle konuşmuştuk diş teli ile ilgili.. msj geçmişinize baktık şu dikkatimi çekti ortodontik tedavi görenlerin % 90 ı rinoplastiyle ilgilenmiş biri diş teli taktırmış yüz dolgusu yaptırmış ne kadar ilintili şaşırdım.... sizin son yazdığınıza göre çay kahve vs. şeffaf braketleri hızlı sarartır tedaviniz uzun sürecek sanırım ,sapsarı olur açık çay için kahveden sonra hemen fırçalayın tabi asitli içecek içmeyin ve zaten braketler çıkınca bleacing yani beyazlatma yaptırın zaten mutlaka renk sararıyor..sormak istedikleriniz varsa yanıtlamaya çalışırım:)))selamlar.. üstte bişi yazmıştım ama bana da yorum yapsanız :) siz diş teli konusunda epey tecrübelisiniz çünkü
Sizinle konuşmuştuk diş teli ile ilgili.. msj geçmişinize baktık şu dikkatimi çekti ortodontik tedavi görenlerin % 90 ı rinoplastiyle ilgilenmiş biri diş teli taktırmış yüz dolgusu yaptırmış ne kadar ilintili şaşırdım.... sizin son yazdığınıza göre çay kahve vs. şeffaf braketleri hızlı sarartır tedaviniz uzun sürecek sanırım ,sapsarı olur açık çay için kahveden sonra hemen fırçalayın tabi asitli içecek içmeyin ve zaten braketler çıkınca bleacing yani beyazlatma yaptırın zaten mutlaka renk sararıyor..sormak istedikleriniz varsa yanıtlamaya çalışırım:)))
Merhaba , hatırladım sizle konuşmalarımızı alt dişler oldu üst dişler olmadı derken diş boyutlarıysa sorun yok ancak arka dişlerin kapanışından yanak ısırıyorum diyordunuz bu durumda kapanış hatalıdır ki çene yapısı düzelmemişse orthodontik tedavinin bir anlamı yok..
Kanal tedavisi içinse siz hep korkuyorum filmle baktırmaya bişey çıkarmı diye ertelemiştiniz eğer diş kökünde lezyon varsa ilerlemiştir diş kaybı bile yaşanabilir, lezyon çene kemiğini eritirse implant greft vs. hem daha pahalı hatta implant bile olmayabilir, kemik eridiğinden enfeksiyondan... hemen bi periodontolojiye gidin..pekiştirme için ne yapıldı dişlerin arkasına retainer mi takıldı, gece apareyi verildi mi?? Dişlerinizin fotosu paylaşırsanız nacizane kapanışla ilgili yorum yapabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?