Merhaba ön diş aralıklarında geri dönüşün olduğunu duymuştum keşke lamina veya kaplama yaptırsaydınız,yaşınız 28 ken pekiştirmede uzun sürecek sanırım kemik kaybı sıkıntılı bir durum bende yaşadım iki dişimi kaybetme ihtimalim var orthodontik tedavi sonrsı düzenli film çektirip diş köklerinizi kontrolü tavsiye ederim..Merhaba kizlar.
28 yasinda 2 kiz cocuk annesiyim.
Sonunda karar versim.
Sali gunu dis teli takildim.
Tedavim 1.5 yil surecek.
Antalyada yasiyorum.
Kemik kaybim oldugu icin biraz temkinli gidecegini soyledi doktorum.
Dislerim felaket bozuldu.
Birbirinden uzaklasti on iki disim.0.7mm lik aralik oldu.agrim olmadi cok hafif .agri kesici icmedim bile.
Merhaba.Merhaba ön diş aralıklarında geri dönüşün olduğunu duymuştum keşke lamina veya kaplama yaptırsaydınız,yaşınız 28 ken pekiştirmede uzun sürecek sanırım kemik kaybı sıkıntılı bir durum bende yaşadım iki dişimi kaybetme ihtimalim var orthodontik tedavi sonrsı düzenli film çektirip diş köklerinizi kontrolü tavsiye ederim..
Hiçbir ortodontist uygun olmaz demez en az 5000₺ alıyorlar,tekrar dişlerinizin bozulmayacağının garantisini alın ortodontistinizden..tabiki en iyisi kendi dişi kişinin..ön diş ayrıklıklarında çenenin geniş oluşu etken daraltma işi için de yaş 28 olunca mümkün olmaz..size kolay gelsinMerhaba.
Eger kemik kaybim cok olsaydi ortodontik tedaviyi onermeyecekti doktorlar.
Ilk once dis etlerimden tedavi oldum.
1.5 ay surdu. Egee uygun gorulmezse takilmayakti.
Lamina veya kaplama istemedim. Kendi disim olsun istedim..
Sizin adiniza uzuldum. Duzenli takipteyim bende.
Nasıl yani. Diş aralıklarının kapanmayacağını mı söylüyorsunuz.? Disi aralık olup tedavi olan birçok kişi var. Anlamadım ben. Doktorlara biraz haksızlık etmiyor musunuz? Dürüst olmadıklarını idda ediyorsunuz bence.. İç karsrtıcı konuşarak ne elde edeceksiniz merak ettim..kinayeli konuşmayın lütfen...Hiçbir ortodontist uygun olmaz demez en az 5000₺ alıyorlar,tekrar dişlerinizin bozulmayacağının garantisini alın ortodontistinizden..tabiki en iyisi kendi dişi kişinin..ön diş ayrıklıklarında çenenin geniş oluşu etken daraltma işi için de yaş 28 olunca mümkün olmaz..size kolay gelsin
Yanlış anlamayın asla amacım karıştırıcı konuşmak değil, dişler elbette düzeliyor ancak çene yapısı genişliğinde ön diş açıklığı ve benim gibi openbite(açık kapanış) çene yapısı gereği eski haline dönüyor ben şimdiki aklım olsa yaptırmazdım dedim sert şeyler ısıramıyorum,sizin farklıdır ve dr unuz garanti veriyordur benim dr bozulmaz demişti sözleşme imzalamıştım paramı iade aldım benimki tavsiye..Nasıl yani. Diş aralıklarının kapanmayacağını mı söylüyorsunuz.? Disi aralık olup tedavi olan birçok kişi var. Anlamadım ben. Doktorlara biraz haksızlık etmiyor musunuz? Dürüst olmadıklarını idda ediyorsunuz bence.. İç karsrtıcı konuşarak ne elde edeceksiniz merak ettim..kinayeli konuşmayın lütfen...
Ya şöyle ki siz diyince araştırdım. Buldugum sonuçlar tüm diş yapısı dahil eski haline dönme eğiliminde olduğu dişlerin.. Dişler eski konumuna girmek isteyecektir diyorlar..pekiştirme tedavisini iyi yapmayanlarda sonuç hüsran olabilirmiş. Bende bunlsra dikkat edeceğim elbette.hiçbir doktor garanti veririz demiyor.. Teşekkürler bilgi paylaşımınız için.Yanlış anlamayın asla amacım karıştırıcı konuşmak değil, dişler elbette düzeliyor ancak çene yapısı genişliğinde ön diş açıklığı ve benim gibi openbite(açık kapanış) çene yapısı gereği eski haline dönüyor ben şimdiki aklım olsa yaptırmazdım dedim sert şeyler ısıramıyorum,sizin farklıdır ve dr unuz garanti veriyordur benim dr bozulmaz demişti sözleşme imzalamıştım paramı iade aldım benimki tavsiye..
seninle ilk zamanlar konuşuyorduk o zamanlar pek önemsemedim ama aynı sorun bende de vardı lastik takınca düzeldi bu kapanma problemi sende tekrarlamıştı dimi? eski seviyesine tamamen mi döndü?Yanlış anlamayın asla amacım karıştırıcı konuşmak değil, dişler elbette düzeliyor ancak çene yapısı genişliğinde ön diş açıklığı ve benim gibi openbite(açık kapanış) çene yapısı gereği eski haline dönüyor ben şimdiki aklım olsa yaptırmazdım dedim sert şeyler ısıramıyorum,sizin farklıdır ve dr unuz garanti veriyordur benim dr bozulmaz demişti sözleşme imzalamıştım paramı iade aldım benimki tavsiye..
4 yıldır pekiştirme için gece apareyi ( şeffaf olan) kullanıyorum ve sanıyorum ömürboyu kullanıcam..arkadaki retainer çıkınca bozulmalar başladı..2 gece aparey kullanmasam açılmaya başlıyo alt üst mesafesi..halbuki 2 yıl yeter demişti dt pekiştirme için..senin ilk ve son halini paylaşırmısın openbite dilin itişi nedeniylemi??zaten lastikle kapanıyor tedavi de önemli olan sonrası??seninle ilk zamanlar konuşuyorduk o zamanlar pek önemsemedim ama aynı sorun bende de vardı lastik takınca düzeldi bu kapanma problemi sende tekrarlamıştı dimi? eski seviyesine tamamen mi döndü?
yok dille etkili değil bide benim en arkadaki dişlerimi törpüledi ondan da biraz etki ediyordu ama fotoğraflarda openbite belli oluyordu çok net.4 yıldır pekiştirme için gece apareyi ( şeffaf olan) kullanıyorum ve sanıyorum ömürboyu kullanıcam..arkadaki retainer çıkınca bozulmalar başladı..2 gece aparey kullanmasam açılmaya başlıyo alt üst mesafesi..halbuki 2 yıl yeter demişti dt pekiştirme için..senin ilk ve son halini paylaşırmısın openbite dilin itişi nedeniylemi??zaten lastikle kapanıyor tedavi de önemli olan sonrası??
Merhaba diş kaybı derken ne demek istediniz? Bende de 3 tanr kanal tedavisi olan diş var. Tedaviyi yavaşlatır mı acaba?Merhaba kizlar.
28 yasinda 2 kiz cocuk annesiyim.
Sonunda karar versim.
Sali gunu dis teli takildim.
Tedavim 1.5 yil surecek.
Antalyada yasiyorum.
Kemik kaybim oldugu icin biraz temkinli gidecegini soyledi doktorum.
Dislerim felaket bozuldu.
Birbirinden uzaklasti on iki disim.0.7mm lik aralik oldu.agrim olmadi cok hafif .agri kesici icmedim bile.
Merhaba bence çok güzel dişleriniz,ortodontist sizi bırakmıcak tel takalım diyecektir,en az 6 ay metal braket 10 ay porselen braketle sürer tahminim en az 5000₺ olacaktır,bence dişlerinizin kapanışı güzel öniki diş kelebek tipi Tuba Büyüküstün gibi..çok karakteristik ve güzel..ilerde lamina yaptırırsınız ön 6 dişe..rengide güzel olur..yaş kaç ve hangi ildesiniz??Merhaba herkese,
10 gün sonra ortodontiden randevum var. İlk kez gideceğim, dişlerimden çok memnun değilim şu sıralar
Eğer doktor önerirse tel tedavisi görmek istiyorum
Ama 1 seneden uzun bi tedavi de bana çok uzun geliyor. Dişlerimin şu anki halini ekliyorum.
Sizce ne kadarlık bir tedavi olur tahminen?
Çenemin duruşunda bi problem yok sanırım.
20 lik dişlerimi de çektirdim
Üst ön dişlerim bayağı öne çıktı yıllar içinde
Alttakiler de biraz çapraşık
SelamlarMerhaba bence çok güzel dişleriniz,ortodontist sizi bırakmıcak tel takalım diyecektir,en az 6 ay metal braket 10 ay porselen braketle sürer tahminim en az 5000₺ olacaktır,bence dişlerinizin kapanışı güzel öniki diş kelebek tipi Tuba Büyüküstün gibi..çok karakteristik ve güzel..ilerde lamina yaptırırsınız ön 6 dişe..rengide güzel olur..yaş kaç ve hangi ildesiniz??
Plakları kullandığın sürece normal ama ola ki bi kaç gün kullanmadın hemen kayıyo dişler.ortodontik tedavi sonrası plaklarını düzenli kullandığı halde bozulma yaşayan var mıdır? çok duyuyorum bunu ama..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?