• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

İnci gibi dizilmişler güzel olmuş:)
ben de hamilelik olabilir ilerleyen dönemlerde hamilelik için bir sakıncası olmuyor değil mi ?
hayır bir tanıdığım tel taktırdıktan sonra hamile kaldı sadece diş etleri şişiyordu hormonal değişikliğe bağlı olarak. ama doğum öncesi çıkardılar hem düzelmişti zaten hemde sezeryanda ağza konulan bir alet varmış galiba o sıkıntı oluşturabilirmiş , tabi anestezi uzmanına soralım demiş galiba doktor ama gerek kalmadı çıktı zsten...

Arkadaşlar benim ön dişim darbe aldı iki defa. aydır tel takılı sanırım ilk ilk 3. ayımdaydım karanlıkta dişimi kapıya çarpmıştım bide sonra gene darbe almıştı aynı dış ama ozaman nasıl olmuştu hatırlamıyorum. ben ısırma hareketi yapmıorm. cok nadiren de olsa ısırınca o dişim iki gün ağrıypr korkuyorm diş kökü zarar görmüşse diye.
Hamilelik şüphesi olan panaromik vey a nrmal diş rontgeni çekebilri mi?
eğer dişimde sıkıntı varsa mesela kanal tedavisi dolgu yapılır mı telli iken. veya çıktıktan sonra olsa hemen bozulur . zaten telli bile olsa dişe dolgu yapılsa hemen bozulur :( dr tel değişirken bile hemen yerinden oynuyor cünkü.
en kötü ihtimal dişimi çekip porselen taksalar tel takılır mı üzerine :(

hayır bir tanıdığım tel taktırdıktan sonra hamile kaldı sadece diş etleri şişiyordu hormonal değişikliğe bağlı olarak. ama doğum öncesi çıkardılar hem düzelmişti zaten hemde sezeryanda ağza konulan bir alet varmış galiba o sıkıntı oluşturabilirmiş , tabi anestezi uzmanına soralım demiş galiba doktor ama gerek kalmadı çıktı zsten...

Arkadaşlar benim ön dişim darbe aldı iki defa. aydır tel takılı sanırım ilk ilk 3. ayımdaydım karanlıkta dişimi kapıya çarpmıştım bide sonra gene darbe almıştı aynı dış ama ozaman nasıl olmuştu hatırlamıyorum. ben ısırma hareketi yapmıorm. cok nadiren de olsa ısırınca o dişim iki gün ağrıypr korkuyorm diş kökü zarar görmüşse diye.
Hamilelik şüphesi olan panaromik vey a nrmal diş rontgeni çekebilri mi?
eğer dişimde sıkıntı varsa mesela kanal tedavisi dolgu yapılır mı telli iken. veya çıktıktan sonra olsa hemen bozulur . zaten telli bile olsa dişe dolgu yapılsa hemen bozulur :KK43: dr tel değişirken bile hemen yerinden oynuyor cünkü.
en kötü ihtimal dişimi çekip porselen taksalar tel takılır mı üzerine :KK43:
Merhaba,orthodontik tedavi sırasında diş kökleri zayıfladığı için darbe esnasında diş kökünde lezyon oluşmuş olabilir,sadece kanal değil apikal rezeksiyon da gerekebilir,kaç dişiniz darbe aldı??
Kurşun yelek giydirilerek radyasyon azaltılabilir,diş çekimi olursa implant mı yaptırıcaksınız yerine??
Hangi ilde hangi ortodontistle çalışıyosunuz yaş kaç sizin??çok geçmiş olsun:((

Merhaba,orthodontik tedavi sırasında diş kökleri zayıfladığı için darbe esnasında diş kökünde lezyon oluşmuş olabilir,sadece kanal değil apikal rezeksiyon da gerekebilir,kaç dişiniz darbe aldı??
Kurşun yelek giydirilerek radyasyon azaltılabilir,diş çekimi olursa implant mı yaptırıcaksınız yerine??
Hangi ilde hangi ortodontistle çalışıyosunuz yaş kaç sizin??çok geçmiş olsun:KK43:(
Yasim 28. Ön sag disim darbe aldi. Doktorum dedi ki siddetli sanci olursa film cekelim. Sanirim ilk darbe aldigimda da bu tarz birsey demisti ozaman da cekmemistik film ama ben bu hafta ici baska yerde cektirmeyi normal bi hekime gostermeyi dusunuyorum. Ama dis kokundeki kiriklar catlaklar panaromik rontgende filmde gorunmuyor die biliorm acaba ne cektirirsem belli olur?
Dis cekimi olursa nasil olcak dislerimde tel var tel varken cekim veya kanal vs oluyor mu? Eger cekilirse bilmiyorum ki ön dis sonucta en iyisi nedir?

Yasim 28. Ön sag disim darbe aldi. Doktorum dedi ki siddetli sanci olursa film cekelim. Sanirim ilk darbe aldigimda da bu tarz birsey demisti ozaman da cekmemistik film ama ben bu hafta ici baska yerde cektirmeyi normal bi hekime gostermeyi dusunuyorum. Ama dis kokundeki kiriklar catlaklar panaromik rontgende filmde gorunmuyor die biliorm acaba ne cektirirsem belli olur?
Dis cekimi olursa nasil olcak dislerimde tel var tel varken cekim veya kanal vs oluyor mu? Eger cekilirse bilmiyorum ki ön dis sonucta en iyisi nedir?
Genelde çok sancı vermeden sinsi sinsi ilerliyor diş kökünde oluşan lezyon,diş sallanır hızla ve kemik kaybı oluşur implant için bile greft(kemik tozu) gerekebilir..periodontoloji bölümü ilgilenir bu durumla..kanal tedavisi ve apikal rezeksiyon(diş kökünden kesip açılıp lezyon temizlenir)sakın çekim yaptırma hemen panoromik ya da lokal film çektir..şu an diş ne durumda sallanıyo mu,sert şeyler ısırabiliyomusun??

Genelde çok sancı vermeden sinsi sinsi ilerliyor diş kökünde oluşan lezyon,diş sallanır hızla ve kemik kaybı oluşur implant için bile greft(kemik tozu) gerekebilir..periodontoloji bölümü ilgilenir bu durumla..kanal tedavisi ve apikal rezeksiyon(diş kökünden kesip açılıp lezyon temizlenir)sakın çekim yaptırma hemen panoromik ya da lokal film çektir..şu an diş ne durumda sallanıyo mu,sert şeyler ısırabiliyomusun??
Dislerimde tel olsugu icin tum dislerim sallaniyordur herhalde ama anormal bi sallanti yok yada elimle salladigimda agri sizi veya sallanti yok. Normalde hic isirmadim on aydir biseyler sadece cok nadiren isitmisimdir onda da keskin bi sanci olmadi sadece iki gun suren hassasiyet agrisi oldu her seans sonrasi olusan agri gibi hatta daha hafif sadece dokununca hissettigim. Dr gitmeye korkuyorum acikcasi film cektirmeye de korkuyorum ya sonuc kotuyse diye. :( ama korkunun faydasi yok musait bir zaman bekliyorum bu hafta ici insAllah gidip film cektireyim

Dislerimde tel oldugu icin tum dislerim sallaniyordur herhalde ama anormal bi sallanti yok yada elimle salladigimda agri sizi veya sallanti yok. Normalde hic isirmadim on aydir biseyler sadece cok nadiren isirmisimdir onda da keskin bi sanci olmadi sadece iki gun suren hassasiyet agrisi oldu her seans sonrasi olusan agri gibi hatta daha hafif sadece dokununca hissettigim. Dr gitmeye korkuyorum acikcasi film cektirmeye de korkuyorum ya sonuc kotuyse diye. :( ama korkunun faydasi yok musait bir zaman bekliyorum bu hafta ici insAllah gidip film cektireyim . Hatirlatayim darbeyi alali sanirim alti yedi ay oldu. İkinci kez de darbe aldi ayni disim o daha sonraki aylarda oldu tam emin degilim ikinci darbe hapsirirken alt disimle degmisti birbirine galiba. Ama ilkinde gece isigi yakayim derken kapiya carpmistim ust sag ön disimi

Dislerimde tel olsugu icin tum dislerim sallaniyordur herhalde ama anormal bi sallanti yok yada elimle salladigimda agri sizi veya sallanti yok. Normalde hic isirmadim on aydir biseyler sadece cok nadiren isitmisimdir onda da keskin bi sanci olmadi sadece iki gun suren hassasiyet agrisi oldu her seans sonrasi olusan agri gibi hatta daha hafif sadece dokununca hissettigim. Dr gitmeye korkuyorum acikcasi film cektirmeye de korkuyorum ya sonuc kotuyse diye. :KK43: ama korkunun faydasi yok musait bir zaman bekliyorum bu hafta ici insAllah gidip film cektireyim
Peki o dişin etinde sivilceye benzeyen bişey çıktımı??o dişte diğerlerinden farklı bir ağrı yoksa bence hiçbişey yoktur..yinede film çekilirse için rahat eder..bence bişey yok..varsa kanal rezeksiyon falan uğraştırır ve hemen çekime giderler,film çektirmeye üşenme geç kalmış olma

Peki o dişin etinde sivilceye benzeyen bişey çıktımı??o dişte diğerlerinden farklı bir ağrı yoksa bence hiçbişey yoktur..yinede film çekilirse için rahat eder..bence bişey yok..varsa kanal rezeksiyon falan uğraştırır ve hemen çekime giderler,film çektirmeye üşenme geç kalmış olma
Gecen ay yani benim bu isirdiktan sonraki agriyi farkettigim ay on dislerimin arasi kapansin diye onden sanirim alti disime lastik taktilar cifter cifter. O cok sıkıstırdı. O an dislerime baktigimda dis etlerim sis duruyor dedim. Doktorum dedi ki cunku dis etine cok yakin bir islem yaptim ondan oyledir. Sadece o zaman bi sis vardi bu ay o lastikler cikti yerine telle bagladilar dis etlerim normal. İnsAllah anormal bir durum olmaz . Cevaplariniz icin tesekkur ederim sonucu yazarim insAllah buraya

Merhaba arkadaşlar ben de diş teli taktırmak istiyorum fakat 2 tane eksik dişim var. Diş doktoruna danışma fırsatım olmadı. Teli taktırmadan önce eksik dişlerimi yaptırmam gerekir mi? Yoksa tel tedavisinden sonra mı yaptırmalıyım?

Eksik disleriniz nerde Ortodontk olarak boşluk kapanir mi diye düşünüyorum. Da.ortodontiden sonra eksik dislerinizi yaptirirsiniz sanırım implanttan bahsediyoruz.tel tedavisi sırasında yeterli bosluk ayarlanmis olur

23 yaşında diş teli tedavisi için çok mu geç kaldım ?
:(
Alt çenem sadece doktorların fark edebileceği kadar gerideymiş üstten 2 diş çekilip tedavi yapılacakmış yüzümde simamda değişim olurmu ?
bilgisi olan varmı
Hangi ilde hangi ortodontistle çalışıyosunuz yaş kaç sizin??çok geçmiş olsun:((

benım arkadaşımın dişi üst üste idi çarpıktı. tel taktırdı. dr.en az 6 ay kalcak dedi.sonra çıkarmak için giitiğinde 1 sene kalcak dedi.sonrasında gittiğinde dişleri düzelmişti. Ortodonti tedaviler gerçekten iyi bir hekim tarafından yapılması gereken tedavilerdir. bunun için önereceğim yer var.

Ortodontik tedavinin sonuna geldim 1 hafta sonra plak vereceğini söyledi doktor, fakat retainer takılmadı ve endişe ediyorum 1 hafta da yamulma olur diye . Böyle bir şey başına gelen var mı.

Ortodontik tedavinin sonuna geldim 1 hafta sonra plak vereceğini söyledi doktor, fakat retainer takılmadı ve endişe ediyorum 1 hafta da yamulma olur diye . Böyle bir şey başına gelen var mı.
Merhaba,her ortodontist retainerı doğru bulmuyor,ben 4 yıl retainer kullandım diş taşlarımı temizletirken dt lar temizleyemiyoruz altı plak dolmuş diyorlardı,sabahları ağız kokusuyla uyanıyordum..gece de şeffaf plak kullanıyodum retainer iyibişey değil bence çıkınca ki elbet çıkacak dişler hafifçe bozuluyor,gece-gündüz şeffaf plak kullanın zaten belli olmuyor,1haftadan bişey olmaz,plak takınca braketlerin çıktığı zaman alınıyo zaten o şekli alır hemen:)))

Merhaba,her ortodontist retainerı doğru bulmuyor,ben 4 yıl retainer kullandım diş taşlarımı temizletirken dt lar temizleyemiyoruz altı plak dolmuş diyorlardı,sabahları ağız kokusuyla uyanıyordum..gece de şeffaf plak kullanıyodum retainer iyibişey değil bence çıkınca ki elbet çıkacak dişler hafifçe bozuluyor,gece-gündüz şeffaf plak kullanın zaten belli olmuyor,1haftadan bişey olmaz,plak takınca braketlerin çıktığı zaman alınıyo zaten o şekli alır hemen:)))
Icimi ferahlattiniz umarim dediginiz gibi olur surekli ayna karsisin da yamulma var mi diye kontrol ediyorum :olamaz: plak hemen takilsa da kurtulsam.
Son olarak plak takildiktan sonra hemen alisir miyim agri sizi olur mu?

Icimi ferahlattiniz umarim dediginiz gibi olur surekli ayna karsisin da yamulma var mi diye kontrol ediyorum :olamaz: plak hemen takilsa da kurtulsam.
Son olarak plak takildiktan sonra hemen alisir miyim agri sizi olur mu?
Size öyle yamulmuş gibi gelir hareket halinde olduğu için dişler,1 hafta sonra sıkışma hissiyle hafif bi ağrı olur hemen geçer..zaten dişler ilk günkü gibi kusursuz kalmaz ufak tefek bozulmalar olacaktır

Size öyle yamulmuş gibi gelir hareket halinde olduğu için dişler,1 hafta sonra sıkışma hissiyle hafif bi ağrı olur hemen geçer..zaten dişler ilk günkü gibi kusursuz kalmaz ufak tefek bozulmalar olacaktır
Çok teşekkür ederim , zamanla bakalım beni neler bekliyor.

Merhaba kizlar.

28 yasinda 2 kiz cocuk annesiyim.

Sonunda karar versim.

Sali gunu dis teli takildim.

Tedavim 1.5 yil surecek.

Antalyada yasiyorum.

Kemik kaybim oldugu icin biraz temkinli gidecegini soyledi doktorum.

Dislerim felaket bozuldu.
Birbirinden uzaklasti on iki disim.0.7mm lik aralik oldu.agrim olmadi cok hafif .agri kesici icmedim bile.

Back