Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Bütün mesajları okuyamadım arkadaşlar aranız da Kırıkkale Diş Hek. Fak. tedavi gören var mı? hastane ve doktorlar nasıl acaba?????Bilgi veren olursa çok mutlu olurum

Merhabalar. Aslında takip ettiğim bir konu değildi ama dün 29 ay taktığım diş tellerimle vedalaştım ve taktırmayı düşünen arkadaşlara fikir olsun diye fotoğraf atmak istedim. Tel taktırdıktan 15 gün sonra hamile olduğumu öğrendim ve bu süreçte 9 aylık gebeliğinde içinde.

Eklentiler

• 1490354391779.jpeg
    41 KB · Görüntüleme: 362

Hayırlı Olsun Canım Gayet Güzel Bir Sonuca Ulaşmışsın. Peki Senin Dişlerinde Genel Sorunun Neydi ? Ben de 4 Aydır Tel Takıyorum, Daha Önümde 20 Ay Daha Var. Acaba Daha Kısa Süre De Bitme İhtimali Var Mıdır ?

Benim sadece çarpıklık vardı. Bu yüzden lastik tedavisi görmedim. Üstteki dişi aşağıya indirmeye öalıştılar. Birde hamileliğin son ayı ve doğumdan sonra kontrole gitmedim 5 ay. O da tedaviyi yavaşlattı. Düzenli kontrole gidersen ve doktoru dinlersen daha erken bitiyor

Merhaba güzel olmuş dişleriniz ama köpek dişinizdeki dişeti hep öyle mi kalacak yoksa dişeti takviyesimi yapılacak,hangi ortodontistle çalıştınız??

Merhaba güzel olmuş dişleriniz ama köpek dişinizdeki dişeti hep öyle mi kalacak yoksa dişeti takviyesimi yapılacak,hangi ortodontistle çalıştınız??
Kağıthanede eorudent resai beydi doktorum. Diş eti estetiğini bana bırakıyor. Tercihine kalmış dedi. Ben yakın dönemde artık yeni bir müdahale istemiyorum ama ilerde amalgam dolgularımı beyaz dolguya çevirttirmeyi ve diş eti estetiğini yaptırmayı düşünüyorum. Dokgularım tedavi öncesi yıllardan kalma.

hayırlı olsun tedaviniz. ben de geçen sene martta başladım. ağustosta hamile kaldım. aksatmadan 3 haftada bir gidiyorum hala. doğumdan sonra ne olur bilmiyorum. bir sene daha devam edecek herhalde benim de tedavim. hiç çıkmayacakmış gibi geliyor bazen.

Merhabalar.konyada tavsiye edebileceginiz bir doktor varmi.benimde arka disler tam kapaniyor ama onler acik kaliyor.tel tedavisi sonra cene ameliyati demislerdi vazgecmistim.ameliyatsiz duzelebilirmi.boyle olupta konyada tedavi olan varmi?doktor tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Ben dokuz aydir tel taktirdim daha dokuz ayim var. Yasim 28 cenem sola dogru kayik. Duzelme olur mu sanki daha cok kaymis gibi hissediyorum. Acaba dis teli dudaklari yuksek yaptigi icin mi oyle hissediorm((

Bende dört gün önce taktırdım. Doktorum dikkat edersen sekiz ayda tedavi biter dedi. İnşallah dediği gibi çabuk olur. Benim üst dişlerimde çarpıklık çok fazla altada iki ay sonra takılacak.

biz askeri hastanede yaptırdık sadece malzemesine para verdik 275 milyon
Ooo konu çoktan açılmış ve siz bunu yazalı 10 sene olmuş hesabınız aktifse cevap verirseniz sevinirim
Askeri hastanede yaptırdık demişsiniz bende üst dişlerim de az bişey caplik var herkes sana yakışıyor diyor ama ben de taktırmak istiyorum eşim 6 ay yok yanımda bu süreyi degerlendireyimdiyorum
24 yaşındayım askeri hastane de yaptırabilir miyim bilgi verir misiniz

Çene darlığı için takılan o aperey yüzde, çenede dışardan bir değişikliğe yol açıyor mu ? hiç bilgim yok merak ettim :)
oo ıyo barı :) ama aparayde cok sıkıntılı bişi degılk onada alışıor insan bir süre sonra :)

illaki alışılır ama ben bi an önce takılsın bi an önce cıkın zmaan gecsin die bakıyorumda :)))

Merhaba benim diş tellerim dün çıktı ama doktorum beyazlatma yapmadı sadece yapışkanları temizledi haftaya plak vereceğini söyledi yaşım 18 yirmilikler çıkınca bozulur mu diye sorduğumda ise röntgen çektir baktır bozulursa aldırırsın 20likleri dedi arkaya diş çok istiosan takarız ama onlada uğraşırsın diş telleri için geçerli her kural onda da geçerli dedi
Arkaya diş taktırayım mı?
Doktorun röntgen çekip bakması gerekmez miydi sizin teller çıktıktan sonra doktorunuz byazlatma yapmış mıydı arkadaşlar?

Cila yapmıştı. Arkadan takmıştım ben.

istanbulda iyi bildiğiniz fiyatı uygun bi ortodontist var mı sadece üstlere istiyorum ben :) buyüzden alt üst birlikte yapılırkenki fiyatından bi farkı vardır umarım sadece üstü yaptırmanın :)

Diş telim çıktığı gün doktor ölçü almıştı pekiştirme apareyi için 1 hafta içinde yapılır gelir alırsın dedi 8 gün aldı hala aramadılar dişlerimin yamulmasından korkuyorum sizin kaç günde pekiştirme apareyini verdiler arkadaşlar?

Slm arkadaslar.konyada doktorlar dis teline 10 bin cene ameliyatina 10 bin 20 bin diyorlar normalmi bu fiyatlar yoksa ben tanidik araciligiyla gitmedim diyemi fiyatlar boyle.

İnci gibi dizilmişler güzel olmuş:)
ben de hamilelik olabilir ilerleyen dönemlerde hamilelik için bir sakıncası olmuyor değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…